Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz nebulo5 #10548 üzenetére
Helló.
Az U30-ban CI+ kártyafoglalat van, úgyhogy szinte egészen bizonyosan kezeli a mediacardot.
jobban jársz a kártyával minden szempontból. kivéve az 1 napos epg-t, ha ez számít neked valamit.Elég sok Panásnak van már kártyája és mindenkinek hibátlanul működik.
"csak a zene van"
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nebulo5 #10555 üzenetére
Jelenleg nincs ilyen fullHD Pana plazma, ami 50"-os és megállna 200 eFt alatt, csak az 50U30, ugyanis az S30-ból nem volt 50"-os itthon, a G30 meg drágább 50"-os méretben. Szóval ha mindenképp Pana kell, akkor várnod kell az áresésre, ami egyéként sem árt, tekintve, hogy még nincs 5 éves garancia-akció. Minden tekintetben jobban jársz, ha vársz, picit tán még tudsz hozzátenni az összeghez is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Gabor970
addikt
válasz nebulo5 #10559 üzenetére
majd ha meglesz a jó kis 50"-es masina, mindjárt lesz kedved filmeket nézni. Máris nem egy nadrágszíjnyi képet látsz. Mehet mellé egy jó kis hangcucc, mert koncertek is vannak nagyon jók.
Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
norral
aktív tag
válasz nebulo5 #10784 üzenetére
A jó döntéshez idő kell. Hát még egy jó "döntéshez".
Szerintem egyébként a méretre nyomulj, vagy spórolj az 50st50-re. Megéri az a +8", na nem azért mert azzal több csajt lehet felszedni.
Hogy is va pityu aláírása... A véleményem a saját koordináta rendszeremben érvényes. Na ez igaz erre is. Sokan fognak mondani mindenfélét.
-
fsb1000
nagyúr
válasz nebulo5 #10777 üzenetére
Ne aggódj.. vagyunk itt páran akiknek van 42" plazmája és néhányunknak megadatott, hogy lakáson belül lehessen 50"-lal is összehasonlítani.
1,5 éve én is sokjat kínlódtam milyen legyen, de nem bántam meg a 42"-t, mert főleg SD (kábel TV) megy rajta. Néha fillmek, HD vagy FHD.
És mindezt van szerencsém 50" nagytestvérrel is összehasonlítani.Ne áltassuk magunkat, igen számít a nézési távolság, de egy FHD film megtekintése után kicsit szokni kell a szemnek a jóminűségűnek nem nevezhető TV adást. (pl. UPC)
Biztos van mérhető, szubjektív különbség a Pana alsó-közép 42/50" plazmái között, de pár nap plazma megvonás után nem tudnám megmondani melyiket nézem HD-ben, ha egy 40x20cm-s tesztnyílású lepel takarná a készüléket.
SD-ben talán a kisebb add kellemesebb képet FHD-ben meg a nagyobb. De ezek olyan kicsi különbségek az egyszeri felhasználó számára, hogy más tényezők, butor, lakásméret, pénztárca erősebb faktor lehet a vásárlásban.
Az 50" 20%-al nagyobb átlójú, kb annyit tesz mintha 3m helyett 3,6m-ről néznéd a kisebbet, ha csak a nézési távolságot latolgatnánk, de mindkettő felülete elég ahhoz hogy ettől nagyobb távról is betöltse az éleslátásunkat és jó vizuális élményt adjon. (persze mihez képest)Ja... és ha egy "nem plazma" viszonylatában örlődnénk a választáson, akkor meg szinte mindegy...
Persze azt is el kell fogadni, hogy vannak akiknek a plazma "természetesebb" képe nem tetszik, és bevásárolja magát az élénk műanyagszínek világába.... és tetszik is neki.[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nebulo5 #10838 üzenetére
Hűha, komplikált. A szekrények nyitását hogy oldod meg a frontoktól? Nem igazán szerencsés ez a szekrénysor. Nem akartál megszabadulni tőle és mondjuk lebegőpolcokkal berendezni a falat? Nagyon sok holtteret generál és sok a kihasználatlan tér. Nem véletlenül ment ki a divatból.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nebulo5 #10843 üzenetére
Így érthető. Mondjuk ha felszámolod is a térhangzást, akkor is adott marad a probléma, hiszen pont a frontok maradnak.
Nem is igazán divat, csak ugye sok esetben tényleg sok helyet elvisznek a szekrénysorok, én pl. nappaliba nem is vettem ilyesmit, mindent lebegőpolccal oldottam meg (akusztikailag is előnyösebb, mert a falak nem csupaszak és a szekrények sima felülete sem okoz gondot), ruhák a hálóban levő faltól-falig érő gardróbszekrényben kaptak helyet, plusz az előszobában is van beépített ruhatároló szekrény.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
fsb1000
nagyúr
válasz nebulo5 #10843 üzenetére
Házimoziról, nem szakszerŰen.
A PanaPlazma vásárlás után vettem egy pana házimozit is, gondolván majd jól együttműködnek és reménykedtem jó lesz a hangminőség a relatíven kicsi hangfalakkal.
Hát nem... abból a pénzből vehetem volna egy nonémebb, de jó hangzásút is, igaz akkor még a hangfalak mérete megoldatlan marad mint nálad is.
3 hónapig nyüglődtem vele... nem gond..... előszedtem a pincéből a régi HIFI-t (ami tényleg hifi, nem az újfajta műanyagizé). Végre a zenék szépen szóltak, bár a hangfalakat kerülgetni kellett.
Volt egy kis családi morgolódás, de 1 hónap múltán más okból raktam vissza a pana-low-házimozit. A filmek jobban élvezhetők ezzel, mint a 6 szinttel jobb hifi-n. Úgy tünik nem elég a sztereohangzás, vagy csak megszoktuk a moziban, otthon... nem tudom.
Viszont azóta béke van és a pana hangfalak is jól megvannak a vázák mellet, még portörlést is ingyen kapnak.
Szóval gondold át ezt a Hifi dolgot. Egy idő után a műszaki vagy audiofil megfontolások a háttérbe szorulnak, hacsaknem szingli és gyerekmentes életre rendezkedsz be. -
DM-Fan
Topikgazda
válasz nebulo5 #10848 üzenetére
Nálam is ez volt anno a fő vezérelv, hogy a házimozi rendszer sztereó zenében is tudjon tisztesen szólni így kerestem erősítőt és sugárzókat is, nem elszállt áron. Nagyjából sikerült is, elégedett is vagyok vele, ami fontos, mert sokat szól nálam a hangszeres zene. Persze, tudom, hogy lehetne sokkal jobb és hogy soha nem lesz olyan, mint egy audiofil sztereó rendszer (hallottam jópárat, hogy tudjam, hogy nem tudom elérni azt a szintet), de árban nagyon sokat kéne beletolni nagyon kis javuláshoz, annyit meg nekem nem ér. Mozira viszont nagyon jól szól.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
Topikgazda
válasz nebulo5 #10854 üzenetére
Abszolút véget nem érő folyamat, ha egyszer elkapja az embert a gépszíj. Meg kell találni az ember számára megfelelő ár/érték arányú rendszert, amivel már elégedett. A HiFi sajnos tényleg olyan, hogy minimális pozitív változásért hatalmas összegeket kell a boltban hagyni.
Get Moded!
-
BBéci
legenda
válasz nebulo5 #10848 üzenetére
"És inkább vallom azt az elméletet, hogy jobb egy -egy filmet sztereóban meghallgatni/nézni, mint házimozival zenélni! "
Ezzel egyetértek és hozzáteszem: inkább egy jó minőségű sztereó rendszer szólaltassa meg a filmek hangjait, mint valami egydobozos bögreszett, vagy hangprojektor.
Tévéből meg inkább alacsonyabb osztályú 50 colost választanék, mint jobbfajta 42-est. Egy átlagos nappaliban szinte lehetetlen 1,5-1,6 méterre ülni a tévétől, pláne több ember esetén. A (front és center) hangdobozok is túl közel lennének.
Messzebbről viszont annyi a full HD-nak. 40 és 63 colos között mindenféle méretű tévé volt nálam.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
norral
aktív tag
válasz nebulo5 #11309 üzenetére
Szerintem azt a képmódot ne erőltesd. A true cinema lesz a barátod.
A contrastot meg a brightnesst lődd be janos666 leírása alapján a mediaplayerre. Ha több fehér villog mint kéne, az nem gond. (Most nem fejtem ki, nincs egy hete, hogy erről volt itt szó a topicban).
Nekem sosem volt nagy LCD tv-m, de megszokni még a monitor után is elég fura, hogy a plazma nem annyira "világit". Eleinte még fakónak is találtam, mert minden LCDnek, főleg a monitoroknak nagyon természetellenes képe tud lenni. Hozzá kell szokni. Szerintem jobban fog neked is tetszeni egy idő után.
pkaresz:
Nekem csak az a bajom, hogy mai első meccset végig zoomolva néztem, és a német meccsen szerzett m1 logó még mindig ott van panelben egy picit. Igaz, hogy nem veszed észre változó képtartalomnál, de ha folyamatosan ott van, akkor be fog égni hosszú távon. Elsősorban filmezni vettem a plazmát. Ha nem lenne a barátokkal, meg régi munkatársakkal egy tippjátékunk, ahol egy kocka sör a tét, akkor lenne 5-6 meccs amit megnéznék, azaz különösebben nem érdekel, hogy nem látok a képernyőből egy csomót. Nem mellesleg közben Toto-t hallgatok a hifin, szóval hang sincs, csak a képet "nézem".[ Szerkesztve ]
-
junkpod
veterán
-
bogabi
senior tag
válasz nebulo5 #11819 üzenetére
Nem akarom offolni a fórumot, úgyhogy részemről ez az utolsó post ebben a témában: valóban, nekem nincs milliós hangrendszerem. Azonban BBéci-nek ezt a megjegyzését túl erősnek találtam (nem az első), annyira, hogy elragadott a hév, és megírtam előző postomat. Az meg hagy maradjon meg az én jogomnak, hogy mit tartok elképzelhetőnek, és mit nem. Mivel soha az életben nem fogjuk BBéci feleségének hallását letesztelni objektív módon, hogy valóban meghallja-e a különbséget egy 320-as mp3 és egy CD között a konyhájukban állva, így lényegében a vita döntetlen. Én lényegében arra szerettem volna rávilágítani, hogy részemről nehezen hihető, hogy valaki egy másik helyiségben állva, nem a zenére koncentrálva meghallja a különbséget. Ezt sarkítottam ki egy hangyányit. Peace.
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A topik plazma televíziókkal foglalkozik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- LED / LCD TV topic topic
- Projektor topic topic
- Házimozi erősítő és minden, ami hozzá csatlakoztatható topic
- Házimozi belépőszinten topic
- Milyen asztali médialejátszót? topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest