Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Szatura
aktív tag
....fentebb? akkor már fúrnom kellene a falat,meg a vezetékek látszanának!
Baj,ha szekrényen van a mély?
Igazából takarás céljából került oda.
Szeretnék a tévé mögé közvetlen,kb tévé magasságig egy falat,ha az meglesz,akkor nem kell takargatnom a mögötte lévő szárítón száradó gatyáim
-
-
nihill
őstag
'X'- 158W vs. 'S'- 136W átlagos teljesítmény felvétel, tényleg energiatakarékosabb a FullHD?
Amit írtál két TVt, a FHD csak 46os, ezért kevesebb az átlagos fogyasztása, itt is elsősorban a méret a lényeg.

De a fogyasztás legyen az utolsó utáni dolog ha TVt vásárolsz.Egyébként meg teljesen igaza van BBéci-nek, nem a számokkal kell foglalkozni hanem megnézni élőben a TVket.
-
Johnny Cage
addikt
válasz
Santiagain
üzenetére
mennyire állítsam? 2.2-n förtelmesen kifakul a kép.
-
Santiagain
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Erről már írtam a HD filmes topikban: Nem a kimeneti tartományt kell visszavenni, hanem a gammát feltolni a CCC-ben. (alapból 1.0-án van)
-
rustee
csendes tag
Hali.
Nekem pana 42s20e-m van 750 üzemóra a minap vettem észre hogy rtl logo halványan megmaradt :S Fekete háttérnél nemlátszik csak világosnál halványan, egyfolytában nem ment rtl hosszú idegi. Nemtudom szervíz mit szól hozzá... -
kbalazsa
senior tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
A forrás a PC-m, illetve azon egy XBMC, meg az azon lejátszott filmek. A kísérletezés során próbálgassam ki mindet, hogy melyik hogyan nézne ki melyik beállítással? Ettől kicsit egzaktabb módszert szeretnék

-
M_AND_Ms
veterán
Én nem emlékszem arra vitára, de nem is értem mit lehetett azon vitatkozni!
Ha az a kérdés, hogy melyik tv-n fehérebb a fehér, akkor magát a fehéret kell figyelni és nem a hó színét, ami csak a költőknél és a mesékben fehér, amúgy ezernyi árnyalattal bír.
Ez ugyanolyan, mint, hogy mi feketébb a káva, vagy a képernyő. Vagy, hogy melyik tv-n fehérebb a Michael Jackson bőre. Különböző dolgokat nem lehet összehasonlítani!
Épp ezek miatt írtam a hozzászólásomat, a tiedre válaszolva (ahol mint a spanyol viaszt felfedezted, hogy a hó fehér színe sem mindig ugyanolyan. Jéééé!
Erre külön kellett rájönni???
), hogy akinek ilyen irányú perverziói van, az mit kezdjen tesztelgetni.
No, de pont egy ilyen perverzió, nem életszerű.Nehogy valaki válaszoljon erre, hogy de hát a havon nem lehet a fehér színt tesztelni, mert ígérem valami kellemetlent írok!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
Szatura
aktív tag
-
Johnny Cage
addikt
-
Johnny Cage
addikt
kérdés: kb. 200 óra után már merhetem feljebb vinni a kontrasztot? (THX-et veszem alapul)
-
kbalazsa
senior tag
ATI CCC-ben a következő pixelformat változatokat lehet kiválasztani a HDMI-G20 összeköttetéshez:
YCbCr 4:4:4 Pixel Format
YCbCr 4:2:2 Pixel Format
RGB 4:4:4 Pixel Format Studio (Limited RGB)
RGB 4:4:4 Pixel Format PC Standard (Full RGB)Melyiket érdemes választani?
-
szp1
addikt
Régebben ment egy eszmecsere a plazma fehér megjelenítéséről, zömmel mindenféle demo-k alapján történtek a hozzászólások, kiállított TV-ket összehasonlítgatva.
Most mindenki megnézheti az Eurosport HD-n az alpesi lesiklást megtekintve, hogy hányféle színe ( ! ) lehet a hónak egyetlen közvetítés alatt is...tehát még a hó sem egyforma fehér.
Van itt kérem a szürkéstől a vakító fehéren keresztül a vajszínűn át mindenféle.
Akkor lenne baj, ha mindegyik pályarészen "fehér"-nek mutatná a tv a havat. -
skoos
őstag
bocsi, már látom, hogy:
'X'- 2M:1dinamikus kontraszt vs. 'S'-2M:1 valódi. Itt van különbség valójában?
'X'- 4 096 szín vs. 'S'- 6144 szín (ez azért +50%...mennyire szembetűnő?)
'X'- Vreal 5 vs. 'S'- Vreal Pro 4
'X'- 158W vs. 'S'- 136W átlagos teljesítmény felvétel, tényleg energiatakarékosabb a FullHD?
'X'- 265W vs. 'S'- 285W van alatta...És a méreten-súlyon kívül kb ennyi is.

-
skoos
őstag
A Vreal4 és a Vreal4 Pro között csak a Full HD a különbség?
50X20 és
46S20 között agyalok, árban kb +10% az "S" egyforma, csak az "X" ugye 50"....mi egyéb különbség van még? -
pana40
csendes tag
sziasztok!!
Kéne 1 kis segítség! Pana x20-on a szervíz menüben be lehet állítani az sd kártya divx lejátszást???
köszi!! -
válasz
kételkedem
üzenetére
én még ezt se mondhatom el, mert szürke a tv-m

de a szemem fekete!
így aztán kompenzálok mindent... : - )ilk: az ideális tv a jövőben valami fekete lyuk lesz, ami nem bocsát ki fényt...

-
Ijk
nagyúr
válasz
kételkedem
üzenetére
Miért, már olyat is hallottam hogy valakinek feketébb lett a panelja miután bekapcsolta a tv-t. Úgylátszik egyes készülékeken a fekete fénykibocsájtást tesztelik

Mindenkinél "feketébb" a káva egy sötét szobában, mint a képernyő. -
-
válasz
Fernet
üzenetére
nem vagyunk egyformák, és a fülünk sem egyforma. Én rendszeresen hallok olyan zajokat, amit más nem vesz észre, hallom a szomszédot, hamarabb hallom, hogy jön a busz, mint a többiek - szerintem ez a szubjektív elem is benne van, hogy valaki azt mondja, hogy zúg, van aki meg arra esküszik, hogy semmi hangja nincs. Amiben tápegység, trafó van, az mindig fog valamennyire zúgni, csak az a kérdés, hogy mennyire.
Megjegyzem, egy olyan eszköznél, amiből hang is jön, nem hinném, hogy ez zavaró lenne.
-
Alex Raps
csendes tag
válasz
Santiagain
üzenetére
Nem szürkének hívjuk azt hanem külföldi nagykertől beszerzettnek. A szürkét nem engedhetik meg ők sem maguknak. Ahhoz túlságosan szem előtt vannak.

-
pana40
csendes tag
sziasztok!!
Kéne 1 kis segítség! Pana x20-on a szervíz menüben be lehet állítani az sd kártya divx lejátszást???
köszi!! -
Fernet
senior tag
Lehet véletlenül G20-ast hoztak?

Viccet félretéve, nem vészes annyira a dolog, hozzá nem fogok nyúlni az biztos, mondom inkább csak az zavar, hogy másnál teljesen hangtalan. De tényleg nem olyan szintű a zaja, hogy emiatt élvezhetetlen lenne a tévézés. Ha nagyon halkra veszem a hangerőt, csak akkor hallani. Asszony meg nem is hallja, szóval vagy az ő füle rossz, vagy lehet már én hallucinálok.
-
BaLee
addikt
válasz
Fernet
üzenetére
Érdekes, mert többen írták, hogy az S20 széria nem nagyon szokott ciripelni, inkább a G20. Sajnos ezzel nem nagyon fogsz tudni mit csinálni. Van 1-2 praktika youtube-on pl. de ahhoz szét kellene szedni a tv-t ami nem túl jó ötlet.

Amúgy meg 1-2 hét után simán megszokod és már fel sem fog tűnni, én is így voltam.
-
Fernet
senior tag
Üdv!
Tegnap megjött az ASUS O!Play. Este éppen csak kipróbálni tudtam, de arra elég volt, hogy néhány FullHD filmbe belenézve a padlón keressem az államat. Azt vettem észre, hogy elfelejtek pislogni. No igen, itt jön ki ennek a TV-nek az erőssége. Egy ilyen film után fáj visszakapcsolni SD adásra, bár megjegyzem azért az is elég jó.
Zúgás:
Úgy látszik nekem sikerült egy hangosabb fajtát kifognom. Bizonyos műsoroknál/képi elemeknél 2m-ről is jól hallható. Őszintén szólva az előző CRT-hez képest nem zajosabb (azt is megszoktam egy idő után), ha nem olvasok itt a fórumon arról, hogy több embernek teljesen hangtalan talán fel sem tűnik, vagy "normál" működési zajnak tekintem. Így egy nagyon kicsit zavar, bár a látvány bőven kárpótol mindenért.
Csak abban reménykedem, hogy az idő múlásával nem lesz zajosabb (?). Van valami praktika a zúgás csökkentésére, vagy ez az így jártam tipikus esete?Ne értsetek félre, elégedett vagyok a tévével amúgy teljesen, nem bántam meg a választást.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
pajcsee
üzenetére
Azért nem ilyen látványosan. Én pont tegnap játszottam utoljára a videón szereplő Dead Space-szel PS3-ról a G20-asomon és ott szinte abszolút nem látszik a videón láthatóhoz hasonló foszforlag vagy motion-blur. Pedig nem is "Játék" módban, hanem az általam beállított "Professzionális 1" módban használom, IFC (600 Hz) kikapcsolva.
Egyébként azt vettem észre, hogy a korábbi Pana PX80-amon semmilyen foszforlag jelenség nem volt, ezt most még határozottabban merem állítani, hogy megvan a G20, mert ezen viszont nagyritkán látok zöldes árnyalatokat bizonyos mozgásoknál. Na azért közel sem ilyen durvákat, mint a videón szereplő C6500-nál. -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
Matavcom
üzenetére
üzemidő "kiszedésre" találtál már valami megoldást?
én még mindig csak saccolom hol tartok.
nem tudom tudsz-e abban segíteni, hogy a de-blur és a de-judder értékeket lehet - e a szerviz menüben állítani?
ez egyébként a c7000-esben benne van a "külső" menüben, és nekem ez hiányzik a 6500-asból.
szeretném beállítani normálisra ezeknek az értékeit. -
Matavcom
csendes tag
válasz
HUTCHDB
üzenetére
Szia!
Sajnos nem tudok "aktív" lenni, a mai nap 1 kivétel

Amúgy a TV maximálisan hozza az elvárásokat. Digikábelem van, DVB-c -n használom, 2 - 2,5 m-ről tökéletes, a HD műsork brutálok. Ez mondjuk a Panákra is igaz.
Kb. 250 óra van a panelban, ghosting csak sötét szobában, teljesen fekete háttérnél látható 20cm-ről (éppencsak). Ez is csak akkor, ha sötét háttérnél van világos statikus tartalom.
Mondjuk ez is igaz a Panákra is. Viszont 1 rövidebb telj.képernyős tartalom után már nagyítóval sem találni. Egyébként én is azt tapasztaltam ( amit a külföldi fórumokon is írtak), hogy kb. 150 óra után a fekete szint még mélyebb lett.
Cinema Smooth ??? Levelezek a Samuval, kicsit lassú a felfogásuk, ámbár korrekt
.
Amúgy csak halkan írom, hogy a 6500-ban ua. a panel, a chip+ elektronika (3D kivételével), mint az európai 7000 -7790 modelleknél. A tengerentúli PN ... C6500 átalakítható C8000 -re ami az európai 7000-es sorozat.
Egyébként Samsung honlapon letölthető a legújabb kezelési, abban már benne van a Cinema Smooth. -
baliska
csendes tag
Sziasztok.
Na én is megvettem az új tévét a Samsung 42c430-es lett a kiválasztott.Az én igényeimnek tökéletesen megfelel,pofás kis gép nagyon örülök neki.Igazából még nem nagyon tudok nyilatkozni róla mivel még nagyon bejáratós,és nem akarom hajtani még nagyon az elején a panelt.Tök jó hogy tesztek fel képeket a kuckótokról tényleg nem olyan unalmas így az oldal.Majd én is rakok fel képeket.
-
Matavcom
csendes tag
válasz
Santiagain
üzenetére
Keresek neked, bár az AVS fórumon van Link bőven.
Egyébként én elolvasom a teszteket, sőt az ember az "alapokat" örömmel szerzi belőlük, de a végső következtetésemet mindig a szememre ill. a fülemre hagyom.
Ezért jó ha van, több tesztalany, ugyanaz a jelforrás, ugyanolyan körülmények és máris el lehet dönteni, hogy ami a szemem előtt van, az melyik készülékről "jön" le ugyanúgy, vagy legalábbis a legélethűbben. -
Matavcom
csendes tag
válasz
pajcsee
üzenetére
A c6500 kontrasztaránya: 5 000 000 : 1
Bőven van összehasonlítási alapom a c6500, az S20 és a G20 között.
A családban mindhárom TV megtalálható, az összehasonlító tesztképeket 1 videókamera csatlakoztatásával tudnád megkülönböztetni.
Ezt én megtettem világos és sötét szobában is. A c6500-as és az S20-as az 50"-os, a G20-as az 46-os.
A legtisztább és legélethűbb színvisszaadást a C6500 produkálta. Az S20-as képe fakóbb, világos szobában kissé zöldes, sötét szobában kissé szürkés. Az S20 feketéi inkább szürkések ( sötét szobában). A G20 a feketékben jeleskedik, a C6500 feketében a kettő Pana közé esik. De! A tintásabb feketének vannak árnyoldalai, ami csak 1 olyan képnél jön elő, amit éppen magad előtt látsz. Ezért jó kamerával a szobát pásztázni, és figyelni a különbségeket. A bútorom fekete, így jól megfigyelhető volt, amikor a bevilágító fény hatására ( az ablaktól a szoba belseje felé) a fekete mélysége és a kontraszt hogyan változik.
A c6500 feketéje úgy mélyült, ahogy sötétedett a szoba belseje. A G20 már az elején "tintásabb" volt, így sajnos a bútor mintázata ( recék, redők) azonnal elveszett.
Az S20 -nak itt is a 3. hely jutott.
A C6500 és az S20 -as az teljesen csendben teszi a dolgát, a G20 egy kicsit "ciripel".
Ez a kis ciripelés viszont csak a készülék hátuljánál hallható, tehát abszolút nem zavaró. -
jolti
senior tag
Szia mindenki!
Én az első 200 óráig normál üzemmódban járattam. Azóta átkapcsoltam moziba, csak a fényerőt és a kontrasztot lejjebb vettem 5-5 egységgel. Nekem mozi és true cinema tetszik a legjobban a lehetőségek közül. Az öko módokat mindenhonnan kikapcsoltam. Ha be van kapcsolva olyan mintha egy halvány szürke háló lenne a képernyő előtt. A pontos értékeket nem tudom, mert szolgálatban vagyok most, de ha kell leírom holnap azt is. ( Addig a csajok garázdálkodnak a tv-n!
) Még 50 óra hiányzik az 500-hoz aztán lehet állítgatok rajta még egy kicsit. -
Ijk
nagyúr
válasz
spiritex
üzenetére
Köszönöm a dicséreteket. Ma sem gondoltam, hogy növénygondozási tippeket majd a ph! plazma topikjában kapok
(mellesleg egyszer elfelejtettem locsolni, teljesen lekopaszodott szegény).BaLee: Ez egy sima wireless xbox controller, e-digitalnál vettem, volt hozzá telepítő cd is. Elvileg xbox-szal is kompatibilis.
-
spiritex
veterán
gratulálok én is a kis birodalmadhoz!
én személy szerint örülök a képeknek, mert egy extra hangulatot kölcsönöz a fórumnak, színesebbé teszi azt, és bepillantást nyújt egymás berkeibe is!
más: a ficus benjaminodat csak langyos vízzel locsold, és mindig várd meg, amíg kicsit kiszárad a földje, mert különben hullajtja a leveleit.
-
-
pajcsee
csendes tag
A kontrasztarány mennyire befolyásolja egy TV képminőségét? 1 000 000 : 1 mennyivel rosszabb, mint mondjuk a 2 vagy 3 millió? A fő esélyes a C6500 csak az előbbit tudja...
-
Pityke78
őstag
Srácok, tudja valaki, hogy a Pnasonic G20-nál hogyan lehet külső HDD-re TV műsort felvenni?
Rádugtam a vinyót, ami jelenleg ex-FAT-ba van formázva. Hogyan tudom ezt a G20 filerendszerére formázni és felvenni vele? A használatiban sem találok semmit.
Sürgős lenne!
Köszi
-
Ijk
nagyúr
válasz
DM-Fan
üzenetére
Jaja sztereó, egyrészt olcsóbb, sokkal inkább zenét hallgatok mint házimozizok, illetve a hátsó hangfalak elhelyezése nekem problémás lenne. Egyébként nagyon jól szól ez a kis rendszer még filmeknél is.
Nincs xbox, egy 5m-es hdmi kígyó megy a számítógéptől (médialejátszó+konzol egyben
)pajcsee: 42x20, a fifa tökéletesen megy, kívánom már a HD közvetítéseket is miatta

DM-Fan: az a hosszabbító
Aktív témák
Hirdetés
- Crimson Desert
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Diablo IV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Bestbuy játékok
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Revolut
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
- 228 - Lenovo LOQ (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO ThinkCentre M93p (SFF)i5-4570,4GB DDR3,500GB SATA3 HDD,DVD,WIN10
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 3600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB NZXT Source 340 Bitfenix 550W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Nekem is az van!
), hogy akinek ilyen irányú perverziói van, az mit kezdjen tesztelgetni.![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
:- )

) Még 50 óra hiányzik az 500-hoz aztán lehet állítgatok rajta még egy kicsit.

![[link] [link]](http://farm6.static.flickr.com/5048/5351834885_e10dceb06e_t.jpg)
![[link] [link]](http://farm6.static.flickr.com/5081/5351834861_a1cfe42d45_t.jpg)
![[link] [link]](http://farm6.static.flickr.com/5123/5351834871_6dd1236c36_t.jpg)
![[link] [link]](http://farm6.static.flickr.com/5204/5351834877_6c39735a9e_t.jpg)