Hirdetés
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Ketogén étrend
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
Aktív témák
-
Monyesz
aktív tag
Amizt írsz, az alapján inkább a pana G20 lenne a nyerő.
Ha (HD) filmeket fogsz elsősorban nézni, akkor a ghosting kevésbé fog érinteni, de a G20 panelje jobb képet ad, ezért érdemes lenne bevenni azt a pakliba. A G20-nak meg nem nagyon van ellenfele az lcd-k között (ami hasonló árban mozog azonos méretben). -
oxay
csendes tag
Sziasztok!
Kép minőség tekintetében szerintetek a Pana 50s20 vagy a Samu 50C6500 a jobb választás?
Sajnos egymás mellett nem sikerült megnéznem, külön-külön is csak bolti beállításokkal, de azzal a pana sokkal természetesebbnek, meggyőzőbbnek tűnt. Persze lehet, hogy a sok LCD között a C6500-est egy kicsit túlhúzták.
Elsősorban HD filmek nézésére lesz használva.
A média lejátszó, meg még néhány funkció (internet stb.) miatt, eddig a Samu felé hajlottam, de rájöttem hogy úgy is külön média lejátszót kell vennem, úgyhogy most elsősorban próbálok csak képminőség alapján dönteni (végülis egy megjelenítőről eszközről van szó vagy mi a szösz
)Ja, a ghosting hajlam is érdekelne mind a két típusnál, mert a Samunál amit néztem elég jelentős volt, 10-15 mp samsung logó után legalább annyi ideig láttam még 1-1,5 m távolságból, bár mint korábban írtam szerintem a kiállított darab eléggé túl volt húzva fényerőben és kontraszt-ban is
Előre is köszi a válaszokat.
Üdv,
-
mathgery
aktív tag

Előbb utóbb az lesz, de most nagyon nincs rá keret. Majd ha jön a jó idő és nem kell gázt fizetni. De addig jó lenne, ha lehetne nagyobbra venni a feliratot valahogy. Tegnap nagy meglepetésemre a külső vinyót rádugtam usb-n (számítógépen az egyik usbről kapja a tápot, a másik az adat) és a tv 1 usb-n keresztül simán kezelte.
Ha valaki kisérletezett vele, hogy lehet nagyobbra venni a feliratot, szívesen veszem a segítséget...
-
Monyesz
aktív tag
Médialejátszó híján tegnap megpróbáltam az 500gigás USB vinyót valahogy a G20-hoz illeszteni. Ugye fat32-n fájlméret korlát van, ntfs-t meg nem kezel. Viszont sikerült exfat-ra leformázni, és 4gb-nál nagyobb avi-t lejátszani vele. Csak ha valakinek ilyen ingere lenne...

-
Monyesz
aktív tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Mivel erre a kártyára már nem nagy fejleszt az ati, a driver nem sűrűn változik. A CCC független a driver verziótól, abból a legújabb is felmehet. Igazából volt asszem tavaly egy váltás, amikor a CCC-ben máshova került ez a 'scaling' beállítás. Plusz egy Advanced módot engedélyezni kell a CCC-ben, hogy elérhető legyen az állítási lehetőség. Ezeket nézd át:
http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/UnableToSetGPUScaling.aspx
http://www.aoclarkejr.com/ati-catalyst-9-9-overcan-and-underscan-options.html -
RufuszX
senior tag
válasz
kbalazsa
üzenetére
Ahogy bekapcsoltam a tv-t milyen beállítás jött ki automatikusan? Persze hogy a dinamikus... Átállítottam normálra és kész, gondolom ez így rendben van.
Annyi kérdésem lenne hogy a mozi és true cinema módot szabad használni bejáratoás alatt vagy nem javallott, mondjuk ahogy néztem a kontraszt és a fényerő ezeknél is vissza van véve. -
mathgery
aktív tag
Me, tudja valaki, hogy samsungon hol lehet a feliratot nagyobbra venni?Az rendben, hogy a média lejátszóba van 3 méret, de elég aprók. srt a felirat kiterjesztése ha ez számít valamit.
-
RufuszX
senior tag
-
jolti
senior tag
Most jött meg az 5 éves garanciáról a papír! illetve az email!
-
RufuszX
senior tag
válasz
kbalazsa
üzenetére
Valóban én is nagyon félek hogy elalszanak mellette vagy valami merev képet felejtenek rajta. De ők választották, nekik tetszett jobban mint a Led (és valóban sokkal szebb SD adásnál is és HD tartalmak esetében is és engem is meggyőzött) De azzal kezdtem hogy kinyomtattam az első hsz. bejáratás részét és kitűztem nekik a falra a Tv mellé egy kis házirenddel a tv használatáról

-
RufuszX
senior tag
Megérkezett a "kicsike"

Rögtön neki is estem. Mire rájöttem hogy buta upc-s beltéri egység ami még scartos 4:3-as adást küld csak és ott kell átállítani 16:9 re...
De kis O!Playjel egy álom. Avatart beraktam szülőknek, azóta is tátott szájjal bámulják.Remélem drága szolgáltatom nemsokára behúzza a digitális adást is mert az SD azért nem egy álom rajta. De filmnézésre szuper
Eddig elégedett vagyok. kop-kop -
Fernet
senior tag
-
szp1
addikt
válasz
kételkedem
üzenetére
Az enyém poros....( volt, de most letöröltem )

-
M_AND_Ms
veterán
válasz
kételkedem
üzenetére
Ugye megmondtam! Te sem tudod milyen!

Már megint igazam volt! Ma már négyszer volt igazam. Hopp! Még egy. Akkor ötször.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Viperator
üzenetére
A leírás alapján (miután sikerült megfejtenem azt) úgy néz ki, hogy a nyersanyaggal van baj. Túlzottan vagy rosszul tömörített. Ezt a jelenséget "moszkitó zaj" -nak hívják: úgy néz ki mintha a mozgó kontúrok mellett egy rakás moszkitó, szúnyog körözne. Azért látod vibrálni, mint a nyári forró levegőt az út felett.
Minél élesebbek a kontúrok és minél gyorsabban mozognak, változnak (példádban a napos időben megy az ember) annál jobba előjön.
Tessék egy G20-asnak (de másnak is) minőségibb anyagot adni! Minél jobb a teljes átviteli lánc, annál jobban kijönnek a nyersanyag hibái.
-
Monyesz
aktív tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Ez milyen verziójú CCC ?
Az újban és a régebbiben máshol van ez az opció, de ha neked valami nagyon régi van, akkor lehet abban benn sincs. CCC-ból felteheted a legfrissebbet szerintem. -
Dave77
tag
válasz
SweetWally
üzenetére
Sztem is IFC hatás. Újra kell néznie ugyanazokat a jeleneteket IFC ki- és bekapcsolt állapotában és kiderül.
-
Sziasztok!
G20 plazma tévé és WD TV lejátszó - Nem tudom, hogy nektek is volt ilyen jelenség filmnézéskor? Nem mindig, de néha néha előfordult. Az, hogy milyen időszakban készült a film. Napos időszakban, az ember ment és az ember körül (kontúrvonalán) látszott a "vízjel" (vagy olyan jel, mint az aszfalt fölötti jel nyári időszakban, amikor a hőség van), biztos tudjátok, hogy mire gondolok. Ez hiba?
Üdv!

-
-
Dave77
tag
válasz
kbalazsa
üzenetére
Nekem vasárnap kézimeccs votl Sport1-en (1,5 óra), majd kikapcs 2-3 órára, aztán Barca meccs körítéssel 2 órára. Na ez már picit sok volt, és a Zoom1-ben is látható "ÉLŐ" felirat még másnap este is kivehető volt szürke háttérrel. Múlik, és el is fog tűnni (tegnap nem nézegettem ezt), de mutatja, h figyelni kell azért. A beállításaim THX közeliek, asszem 40-es vagy 42-es a kontraszt, tehát nincs túlhúzva.
-
M_AND_Ms
veterán
Csak egy észrevétel a design témához.
Nappaliban több mint féléve áll a pana G20-as a maga egyszerű desingjával.
A hálóban egy hónapja vendégeskedik egy Samsung. Szép szálhúzott alumíniummal borított talp (többek között)
Bármikor a a Samsungra esik a tekintettem, mindig a talpát nézem. Oda vonzza a tekintetett, de feltűnt, hogy hetek óta nem látom szépnek, csak szürkének. Olyan semmilyen, csak szürke.
Miután ez így feltűnt nekem, belegondoltam, hogy mi bajom ezzel a talppal, és miért nem nézem folyamatosan a pana talpát. És tényleg, nem is tudom, hogy milyen. Pedig ott van a nappaliban, nap mint nap látom. Csak nem nézem. Külön odamentem és direkt megnéztem. Ovális, fekete. Ennyi. De számomra már nincs is ott.Amit ki akarok hozni ebből.
Ezek a tv-k elég nagyok, hogy már a méretükből adódóan uraljanak egy átlagos a szobát. Nem kell még hivalkodó design is. A pana designja olyan, hogy teljesen eltűnik tőle a tv. (no persze csak módjával, mert igen szomorú lennék ha tényleg eltűnne
) Nem vonzza folyamatosan a szemet, míg a Samsung feltűnő talpa, ami elsőre megkapó, folyamatosan jelen van. És persze azért az sem egy fotómodell, tehát hamar unalmassá, sőt zavaróvá válhat, és máris nem olyan szép.De, hangsúlyozom, ez egy személyes tapasztalat és vélemény.
-
maxika2004
őstag
Akkor sikerült megjelenitenem az 1920x1080 as felbontást mikor kivettem a pipát a dvi beállitásoknál a 2 kockából!
(Ezzel nem lehet baja a tv-nek ) ??
De a többi ablak nem aktiv !Most ha autó-ra - és valósra rakom a tv-t akkor nem látszik a kép széle kb 5-5 cm-t
De ha 16-9 re akkor elvileg jó !Szerintetek igy okés ?
-
maxika2004
őstag
Köszi a gyors válaszokat !
Ja bocsi el is felejtettem megirni : dvi-hdmi átalakitó+ hdmi kábellel kötöttem össze !
A kártya jó, közben sikerült a nagyobb felbontás is 1920x1080Szóval elöször még kreáltam egyedi méreteket, hogy a képernyőhöz igazodjon ! 1792x1008 jó is lett,
én olyan gombot amit irtatok, overscan, 0 ra állit , nem találtam ! -
kbalazsa
senior tag
válasz
maxika2004
üzenetére
Valahol olvastam, hogy ezzel a kártyával ez a max, könnyen lehetséges, hogy tényleg így van. Lehet érdemes lenne elgondolkodni egy VGA cserében, bár AGP-ben nem tudom mi olyat lehetne találni, ami megfelelne egy G20 színvonalának...
-
BBéci
legenda
válasz
maxika2004
üzenetére
Elárulhatnád, hogy miféle-fajta kábellel kötötted össze!?!?
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Pc-t kötöttem össze a tv vel... (42g20) és van pár gondom:
Mi a max felbontás amit a tv a pc ről meg tud jelleniteni ?
mert nekem max a 1280x720 at engedi !
Ati kártya, elég régi 9600 as lehet hogy itt a bibi ?
Ha valakinek megy ati karival megirhatná a gyorsbillentyükkel hogy lehet rendesen váltania kijelzőmodokat, mert ha visszateszem a tv ről monitorra, mindig elállitodik a felbontás, és tv-nél is, általában olyanra áll be, amit nem tud megjeleniteni, és nincs kép !
Hol kellene és mit be vagy átállitanom? -
Szatura
aktív tag
Hááááááát....a c530 belső média lejátszója addig jó,amíg nem jön össze a pénz egy külsőre!

Tízből három mkv nem tetszik neki,de az elmúlt hetekben ez az arány még rosszabb
Erősen tervezem a külső lejátszó beszerzését,és kezdem szívni a fogam,hogy a tévé beépített lejátszója erősen befolyásolt a vásárláskor.......... -
Dorian
félisten
Ma én C6500-at vagy G20-at vennék. Nem azért, mert a C530 ne lenne best buy 200-ért, csak most szánnék rá még több pénzt.
-
RufuszX
senior tag
Nem vagyok benne 100%-ig biztos de az ilyen tv-be integrált multimédia lejátszóknak vannak igen nagy hibái. Úgy tudom hogy mkv konténer fájlok esetén csak az ac3-as hangot viszik, tehát ha DTS-es hang van rajta akkor kép megy hang nélkül. Javítsatok ki ha tévedek. (vagy csak bizonyos típusoknál van így, de találkoztam ilyennel)
20k körül olyan multimédiás lejátszót kapsz, ami mindent visz (elméletben egy-két őrült bitratás filmet nem, de oylat sosem néz az ember 1%-a a filmeknek ilyen) és hálózatról is lehet filmet lejátszani velük, tehát pendrive sem kell
-
DM-Fan
nagyúr
Ahogy mondod! Segítségképp: ha gyengébb TV-t választasz, később nem tudod a panelt jobb képminőségűre cserélni, viszont ha a jó képminőségű, de médialejátszó nélküli modellt választod, ahhoz később 20-25 eFt-os ráfordítással bármikor illesztesz egy külső médialejátszót - amit nagy eséllyel megvennél a médialejátszós TV mellé is, miután megunod a beépített lejátszó rigolyáit.
-
Zé777
tag
Így már értem, köszönöm.
Már csak azt nem értem, hogy amit én kinéztem SAMSUNG PS-50C550 tv belépő szintű állítólag, viszont árban ott van, vagy drágább mint az S20 és multimédiás téren nem rossz.
Biztos, hogy ilyen nagy különbség van minőségre a Pana és a Samsung között?Az a baj, hogy ezt egy áruházban nehéz megállapítani, mert az összes tv anetnnára van kötve, ahol a megosztás miatt amúgy is rosszabb a minőség. Szóval a lényeg, hogy ezeket élesben nem nagyon lehet kipróbálni és így dönteni nem könnyű.
Bár most már a design nem szempont nekem sem, ennyit legalább sikerült tisztáznom magammal
-
DM-Fan
nagyúr
A 350 eFt-os G20-on már ugyan van USB, de médialejátszója mégis csak igen erős megkötésekkel használható, de pl. HD-lejátszásra leginkább sehogy. Én ezt nem érzem problémának, tekintve, hogy a TV elsődlegesen megjelenítő és egy külső médialejátszó már 20 eFt körüli összegből megkapható, ami mind fájlformátum-támogatásban, mind funkciókban felülmúlja a legjobb beépített médialejátszót is.
Szóval meg kell gondolni, hogy amiatt váltasz inkább gyengébb képminőségre, hogy legyen médialejátszó a TV-ben, vagy választod a jobb képminőséget és azt, hogy veszel mellé egy külső lejátszót. Ezt neked kell eldönteni!
-
DM-Fan
nagyúr
Minden viszonyítás kérdése. Egy TV hangszórói után biztosan nagyon jónak hallasz egy nímand kis kompakt 5.1-es rendszert is, de ezeken a zene a legritkább esetben sem szokott jól szólni - már legalábbis ahhoz képest, amit már akár kicsit is minőségi zenehallgatásnak lehet nevezni. A kompakt rendszerek legnagyobb hibája, hogy a rengeteg mély és a mérsékelt magas szintek mellett szinte teljesen hiányzik a középtartomány, de adott esetben a magas- és mélytartománnyal is komoly gondok vannak. Filmnézésre még elmennek, mivel ott konstansan nem tűnik fel annyira a dolog a pillanatnyi megszólalások miatt, de ott is zavaró tud lenni. Ha majd hallasz egy jobb rendszert szólni, akkor rájössz magad is, hogy miről van szó. A zenehallgatás amúgy is teljesen más világ, oda alapvetően amúgy is stereo rendszer kell (kivéve a multichannel SACD-t és DVD-Audio-t).
-
RufuszX
senior tag
S20-as széria még nem multimédia lejátszós, így nincs rajta usb csatalkozó sem.
(De ezt említették is hogy multimédiás tudása kisebb mint a Samsungé. Ellenben aképminősége jobb.)
G20-as szériától van beépített multimédia lejátszó, az már USB csatlakozós. És annak a kijelzője is modernebb, szebb képet alkot, mint az S20. Csak az már más árkategória.Holnap érkezik a 42S20-am, már alig várom, ma vettem hozzá egy ASUS O!Play HD-PR1-est, remélem jó kis páros lesz.
-
Zé777
tag
-
Zé777
tag
Amúgy én tényleg kezdek aggódni, hogy hallás sérült vagyok vagy valami más bajom van
, mert amit már említettem pár hozzászólással ezelőtt, szóval apósoméknak a 46os led tv-hez egy komapkt 5.1es Samsung álló tornyos szett van kapcsolva és nagyon jól szól rajta a zene meg a filmek alatt is fasza. Igazából ott éltem bele magam, hogy nekem is kell egy komolyabb "szórakoztató központ" itthonra. Bár mondom nekem tv-re hangrendszer kötve sosem volt, csak magában a projektoros tv-t használjuk szóval összehasonlítási alapom nincs. -
szp1
addikt
Ha beleszólhatok, azt a Pioneer meg Pana "kompakt" dolgot nagy ívben kerüld, semmire sem való cuccok.
Az ajánlott Onkyo viszont korrekt belépő szintű cucc, kezdetnek bőven jó és utána vehetsz rendesebb dobozokat hozzá.
Blu-Ray lejátszót meg nem feltétlenül kell a "márkásak" közül választani, leginkább pedig az ilyen erősítővel házasítottak kerülendők. -
Zé777
tag
Köszönöm a válaszokat. Mivel a Tv el fogja vinni az elektronikai fejleszésre szánt keretet nagy részét ezért a hangrendszer pár hónapot váratni fog magára ha csak ilyen drágán kivitelezhető.
De pl találtam egy Pana rendszert ami jónak tűnik. Azt leszögezem, hogy abszolút nem vagyok white fülű, szóval nekem high tech hangcucc nem szükséges, csak azért legyen. Van itthon egy Genius 5.1 fadobozos hangfalszett, ha össze tudom kötni majd,a célnak egyenlőre megfelel.http://www.pixmania.hu/hu/hu/07279304/art/pioneer/bcs-707-hazimozi-rendszer.html
http://www.argep.hu/trend/PANA/Panasonic-SC-BT-735.html
Ezeket néztem, megérik az árukat?
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
madgie
üzenetére
Ismerősi körben több is van belőle, egyikkel sincs gond évek óta. Nekem a PC-hez egy Logitech Z4-es 2.1-es szett van, brutálisan jó hangképe van, fémből van a hangszórók kerete, nagyon minőségi cucc.
Amúgy én sem vagyok híve a kompakt dolgoknak, ezért is írtam, hogy normális komponens rendszert ajánlanék inkább, csak ha valakinek nincs ingerenciája és pénztárcája elemekből építkezni, akkor ennyiből jó a Logi.
-
madgie
titán
válasz
DM-Fan
üzenetére
Z-5500? Sok a gond vele, a fele legalább begyszer megmurgyel a garanciális időszak alatt. Inkább használt erőlködő/hangdobozok. Nekem valami 70-75 ezerbe fájt az Onkyo SR-504E + JBL SCS178 kombó, nem adnám oda semmilyen bögreszettért (nem mintha ez olyan óriási cucc lenne, de panelban még ez is bőven sok, mégis relatív szépen szól, nem csak cicereg a magas meg döng a mély)
-
BaLee
addikt
válasz
gejala
üzenetére
Persze, hogy léteznek, csak azt próbáltam ecsetelni, hogy a plazma gyártók kínálatában nem léteznek ilyenek.
Az Onkyo az egy neves gyártó erősítők terén, az ő 5.1es rendszereit érdemes lehet megvenni. De az S3305 erősítőjének a hátulja sem úgy néz ki mint bármilyen Samsung, LG vagy Pana csoda egybe-rendszer.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
gejala
üzenetére
Minden csak anyagi erőforrás kérdése. A Z-5500-at én már 65 eFt-ért is láttam anno akcióban (és nem webshop-ban), annyiért szerintem verhetetlen. Nyilván korrekt árszintje van az említett Onkyo-nak is, ahol legalább tényleg benne van az árban egy alap erősítő, ami ráadásul már HD-normás (HDMI ki/bemenetes), tehát egyértelműen jó vétel a 100 eFt körüli kategóriában, még ha a hangszórók, amik mellé járnak viccesek is. Persze számos ilyen alternatívát találhatnánk még, de akkor is egy komponens rendszer az igazi megoldás. Kiindulásnak egyébként tényleg jó az Onkyo S3305: az erősítőt meg lehet tartani és később rá lehet aggatni valami minőségibb hangsugárzót.
-
gejala
őstag
Azért vannak jó "egybe" házimozik is, csak itt a márkás Onkyo-t jelent és nem Samsungot meg LG-t. 90k-ért van pl. Onkyo S3305, ami teljesen jól szól, még ha a szatellitek kicsit gyengék is az erősítőjéhez képest.
Házimozival az a baj, hogy legalább 300k egy igazán jó rendszer, de egy "kezdő" házimozis biztos nem fog ennyit kiadni érte. Kezdésnek az Onkyo-k például tökéletesek és ha kevés lesz a minőségük/lesz pénz, akkor simán lehet fejleszteni egyenként a hangfalakat, mert az erősítőjük jó.szerk: bakker, lassan gépelek.

DM-Fan:
Logitech Z-5500 szerintem nem éri meg, kicsit többért már a fentebb említett Onkyo-t is meg lehet kapni és azért az igazi házimozi, ami a hangzásán is észrevehető. -
törölt tag
Létezik rá alternativa: Onkyo HT-S 3305 vagy kicsit nagyobb--és jobban ajánlott-5305.Ez HD képes igaz,kis dobozokkal de jobban használható és jól bővíthető. Még Yamaha 6230+hangfalszett is szokott lenni néha.De ezek tényleg kezdő szintűek.300-ból már tökéletes HD-képes rendszer építhető ki hangfallal,mélynyomóval.
-
DM-Fan
nagyúr
Ez most kb. olyan, mintha azt kérdezted volna, hogy milyen autót ajánlok? Hangrendszer választásnál is legalább annyi szempontot kell figyelembe venni.
Mire kell? Mik a fő elvárások? Mekkora térbe kell? Mennyit szánsz rá? Rengeteg szempont van, aminek mentén el kell indulni és a végén egyszer csak eljutunk valahová. Ez szerintem sokkal bonyolultabb dolog, mint TV-t választani. Különbség van a japán, az amerikai és a koreai erősítők hangzásvilága között, a hangszórókéról már nem is beszélnék.
Ha nincs rá legalább 200 eFt-od, akkor nem is érdemes belekezdeni, mert csak egy valamirevaló házimozi-erősítő lazán beleszalad minimum 100 eFt-ba - ha szempont, hogy a HD-hangnormákat is kezelje és HDMI ki-/bemenetes legyen és akkor ez még nagyon alap. Ha csak zenére kell egy sztereo rendszer, akkor is nagyon zsebbenyúlós a dolog.
Ha mégsem komponens rendszert kéne ajánlanom, és meg kéne úszni 100 eFt alatt és 5.1-es rendszert szeretnél, ami tényleg jól szól és mondjuk van rajta akár digitális bemenet is, akkor érdemes megfontolni egy Logitech Z-5500 szett beszerzését, ami design-ra is pofás és a THX-minősítésével elég jól is szól. Persze soha nem fog lenyomni egy minőségi komponens rendszert, de nem is erre találták ki. Ellenben filmnézéshez, játékhoz eléggé ajánlható, és bár nem nézné ki belőle az ember: tud ám falat rengetni úgy, hogy közben nagyon tisztán szól.
-
BaLee
addikt
Ez az egyik legnagyobb hiba amit el lehet követni (szorosan a tv designja alapján történő kizárás után
). Mármint, hogy egy márkán belül próbálod összeválogatni a komponenseket. Nincs olyan gyártó ami mindenben ugyanúgy jó, illetve nincs annyi pénzed, hogy olyan gyártótól vegyél meg mindent...Ezeket a "márkás" egybe házimozi rendszereket meg felejtsd el úgy ahogy vannak, a designt meg a nevet fizeted meg, még egy 15 ezres Genius 5.1es hangfalrendszer is lenyomja őket, ráadásul bővíthetőségben sem jeleskednek.
Panasonicnak mondjuk remek Blu ray lejátszói vannak (kategória legjobbjai) csak formátumok támogatásában maradnak el a konkurensektől. DVD lejátszója (S-58) képminősége is kimondottan jó.
De egy ilyen tv-hez inkább valami FullHD médialejátszó passzol, abból meg már nincs Panasonic, sem LG vagy Samsung.Hangfalrendszerre+erősítőre meg nincs értelme költeni ha csak 100e a keret rá, vagy max használtból valamit.
Panasonic gyárt erősítőket is, pl. a Panasonic SA-HR50-t de annak az ára 80nál kezdődik és akkor még hangfalad sincs. -
-
mathgery
aktív tag
Sziasztok. Na hálisten pixelhiba nincs, más hibát nem észleltem. Lenne egy kérdésem. Miért nem tudom frissíteni a softverét? A tv-n T-TDT5DEUC-1021.0 van, a honlapról felmásoltam egy pendrivera a T-TDT5DEUC_1023.0 nevű exe-t, tv-be be, soft frissítés, és azt írja ki, hogy nincs frissítendő file. miért lehet ez?
-
DM-Fan
nagyúr
Lehet kapni ilyen Pana hangrendszert, bár én ilyet biztos nem vennék, én a komponens rendszerek híve vagyok. Lejátszóból sem Pana-t vennék és hangkeltőből, hangszórókból sem. Szerintem szokj le arról, hogy mindenből ugyanannak a gyártónak a termékét veszed, mert így folyton lesz olyan komponens a rendszeredben, ami nem hozza a szintet, ugyanis kevés olyan gyártó van, ami mindenből magas szinten teljesít.
-
Zé777
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Rendben!
Köszönöm a korrekt segítséget. A héten ha lesz időm nyakamba veszem a várost és újra átnézem a Panasonic kínálatot.
A másik még ami fontos szempont volt nekem, bár akkor valószínűleg ez is hülyeség, hogy azonos márkából szeretnék hozzá venni 5.1es rendszert dvd-vel és a panákból nem láttam olyat (neten is nézegettem, igaz csak felületesen) amelyikben a 4 hangszóró egyforma hosszú álló torony lett volna, és elég húzósak is a pana rendszerek, ellenben az LG-vel vagy Samsungal, ahol igen kis mutatós álló házimozi rendszerek vannak megfizethető áron.
De már megint a designes hülyeségem.
Szóval a kérdés: van panasonichoz is komplett álló rendszer megfizethető áron? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gabor970
üzenetére
Ez abszolút szolgáltatófüggő. Nálam a digitális csomagban az átlag SD-kereskedelmi adók Zoom1-et alkalmazva is bőven jó minőségűek maradnak. Ezáltal megszűnik a 16:9 okozta torzítás is, így a 4:3 torzulatlanul nézhető a 16:9-es panelen. Ugyan a kép teteje és alja elveszik, de a minőségre nem lehet panasz, még így is bőven jobb, mint az átlag analóg adás.
-
DM-Fan
nagyúr
Hülyeség! Bármilyen képanyag használható a ghosting eltüntetésére, ami kitölti a panelt és változik - legyen az egy sima DVD, vagy egy logó nélküli (pl. zoom-olt) TV-adás. A beégéssel már nem lehet mit kezdeni, azt nem tünteti el semmi, vagy maximum csak a TV-vel együtt.
-
DM-Fan
nagyúr
"Az őszintét megmondom nekem a Panasonicok a design miatt estek már ki az első körben"
...és ezzel már el is követted a legnagyobb hibát: kiejtetted a legjobb modelleket készítő gyártót egy olyan szempont miatt, ami valószínűleg még nálad is huszadrangú lesz. Ha az ember TV-t néz, akkor nem a külalakjára figyel, ha meg nem nézi és az ki van kapcsolva, akkor sem dísztárgy. A design egyébként szubjektív dolog, de ha rám hallgatsz, ezt sorolod a leghátrébb, ha TV-vásárlásról van szó!
"De ezek szerint minden érv a Panák mellett szól."
Nem, mert ha pl. neked fontos a beépített médialejátszó, akkor a Samsung a legjobb választás, illetve ha kicsit szűkösebbek az anyagi lehetőségeid, akkor sem a Pana a legideálisabb választás, de képminőséget tekintve szerintem nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Pana viszi a prímet. Nálam design-t tekintve is, de mint írtam előbb, ez szubjektív.
Azért egy projektoros Pana TV design-ját ne hasonlítsd egy 2010-es Pana plazmáéhoz. A képét meg még annyira sem, mert iszonyatos szakadékok vannak utóbbi javára.
-
kbalazsa
senior tag
Szerintem zoomolvan is élvezhető tud maradni, max az alsó feliratok maradnak le pl. a híradóban, de sebaj... szóval érdemes megtanítani a zoomolásra a családot.
Az én párom simán ráérzett, jobban vigyáz rá, mint én.Jelzem közben már nincs ott a meccs eredménye a képernyőn, szóval mindössze ennyi bonyodalmat okoz egy erőteljes fényerő beállításokkal végignézett meccs...
-
Zé777
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Lemértem közben a távolságot, kicsit túloztam az előbb.
Az ülőgarnitúra középpontjától a tv helye 4,38 méterre van, bár ha meg a konyhából nézek rá akkor bőven túl van 5 méteren.
50esnél nagyobb tv-t nem tudok venni, azoknak az ára nekem még horror. Erre az ár kategóriára is nem kevés ajtócsapkodás után sikerült rábeszélnem az asszonyt, szóval rosszul semmiképp nem akarok dönteni. Az őszintét megmondom nekem a Panasonicok a design miatt estek már ki az első körben, mikor elkezdtem áruházakban kutakodni és szerettem bele a Samsung Crystal stílusába. De ezek szerint minden érv a Panák mellett szól. Egyébként most egy régi pana projektoros tv van a nappaliban amivel semmi baj nem volt eddig, viszont a design nem a legtökéletesebb. Ezért okoskodtam ki, hogy ha már veszek akkor olyat veszek ami a lakás gyöngyszeme is lesz
Tudom, hogy butaság...
Aktív témák
Hirdetés
- Egyre kevesebb döntést hagy az AI az ember kezében
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- E-roller topik
- Battlefield 6
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Linux kezdőknek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Így spórolhat az Apple az iPhone 18 kijelzőin
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Újszerű SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- Bowers & Wilkins 702 Signature Datuk Gloss Karcmentes, hazai darab
- Dobozos Szinte Új HyperX Cloud Alpha Bolti ár:27k INGYEN FOXPOST
- Új RAZER Kaira X For Xbox Blue Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- 27% - NZXT C1200 White 1200W 80 PLUS Gold ATX3.1 Tápegység!
- CÉGEK FIGYELEM!! iPhone 11 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - 27% ÁFA-S SZÁMLA Kártyafüggetlen, 100% Akksi
- Xbox One S All Digital 1 TB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia) Több színben is elérhető! - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Apple iPhone 12 64GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
)

)

)