- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bencom ™
őstag
korábban írtam hogy tanultam alap szinten pascalt, majd később c-t, szóval a nagyon alap dolgokkal már tisztában vagyok (emlékszem pascalban annó még egy "játékot" is programoztam, ahol egy x kergetett egy O-t és volt "multiplayer" billentyűzetről irányítós verziója, meg egy "singleplayer" "mesterséges intelligenciás" verziója, de az egész nem lehetett több vagy 80 sornál szerintem)
PazsitZ: erőltetni a fene, csak eddig akárkit kérdeztem, azt mondta, könyv, könyv, én is jobban örülnék valami letölthető, mintsem kikölcsönözhető/megvásárolható dolognak, az angol tudásomon még csiszolni kell, de szerintem elboldogulnék vele. Ha tudsz linkeket, azt nagyon megköszönném!
Akkor tanuljam meg a php-t majd a c++-t, majd írjam meg php-ban, mert az a könnyebb, aztán konvertáljam át hip-hop-ban, ami tele lesz hibával, de mivel ismerem a c++-t, majd ki is tudom őket javítani, és így időt/energiát spórolhatok meg, de a program "gazdaságosabb" lesz az erőforrásokkal? Ha jól értelmeztem ezt...
Értem én hogy nagy vállalkozás, de megnézted például az erepet, amit linkeltem? Bugyuta, primitív játék, de vannak benne jó ötletek, amik szerintem egyszerűen megvalósíthatóak, pl újságíró vagy politikai modul... kb egy blog szintjén van az a rész, mégis megtölti élettel, vagy a fejlesztési fák majd az egységeknél, ezek is csak statikus dolgok, a.k.a. kisebb kalandok. Ezeket szépen apránként megcsinálom, ezen kitanulom amit kell, aztán majd a harc modult utoljára hagyom, mivel az a nagy kihívás, igazából azzal számol mindenki, holott az csak a jéghegy csúcsa, addigra remélhetőleg már menni fog olyan szinten, hogy elbírjak vele, így nem kell az előzőeket javítgatni, és nem is lesz átgondolatlan, mert a könnyebbtől megyek majd a nehezebb felé.
Valóban nehéz eltántorítani engem attól, ha valamit elhatározok, és estem is már pofára, de mint mondtam, papír alapon már annyi ilyen stratégiai szabályrendszert dolgoztam ki, és olyan jól beváltak, primitívek, mégis realisztikusak voltak, és azt remélem, hogy ha kivehető belőle az emberi tényező (vagyis a rajzolgatás, a számológép kezelése, nem utolsósorban az elfogultság... ) akkor egész jó kis játékok válnának belőle, akár sok ember számára is, ezért is szeretnék belefogni, meg azért is mert, mint írtam, előreláthatóan túl sok szabadidőm lesz, amit mással aligha tudnék eltölteni az adott... speciális helyzet miatt...
coco2: tehát akkor a c++ a legjobb, és (nekem) csak az felel meg elvileg, de egy "átlag" akármihez, bőven elég a többi is, amit leírtál, és ezért nem érdemes c++-szal foglalkozni, mert az nagyságrenddel nehezebb a többinél? Egyiket sem használtam még, így nem tudom, ezért kérdezem...
Egyébként a 100ezres nagyságrendű felhasználókat nem tudom, ki hogy értelmezte? Én úgy, hogy 100ezer regisztrált tag, akikből mondjuk jó esetben 10-20ezer belép napi szinten, és csúcsidőben olyan 10ezer felhasználó egyidejű kezelésére számítok (erepublik statisztikából indulok ki továbbra is). De mivel azt mondtátok, php-val egy adott szerver max 100-1000 ember egyidejű "lekezelésére" képes, így továbbra is marad a c++ vagy valami trükk...
szerk.: PazsitZ: erre én is gondoltam, hogy először kicsiben megcsinálni, aztán majd átalakítani a nagyra, de aztán arra gondoltam: ha bejön, és nagyban kell megoldani, akkor a kommentek alapján nem jöhet szóba más csak a c++, ami teljesen más nyelv, mint a php. Magyarul akkor nekem előröl kellene kezdenem az egészet, c++-ban (hacsak az említett hip-hop cucc mégis működik, mert akkor "egyszerű" átállni) így semmivel sem lennék előrébb. Plusz egy ilyen átállás sok időt venne igénybe, amíg le kellene lőni az egészet. Erepen voltak olyan időszakok, hogy 10 percenként beiktattak ilyen 1-1 órás "maintenance" szakaszokat, amikor nem volt hozzáférhető semmi, és emlékszem, milyen hangulat volt a játékosok között, meg hogy hányan hagyták abba akkor, "fizető vendégek" is, ezt egyből szeretném elkerülni/megkerülni/átugrani stb...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged