Hirdetés
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Ketogén étrend
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz
Speeedfire
üzenetére
A kódod egy sort kivéve jónak tűnik, ez pedig a return false;. Használd helyette az e.preventDefault();-ot, ahol e a click függvény paramétere. Itt szépen leírják, miért.
Röviden: a return false; ekvivalens azzal, hogy e.preventDefault(); e.stopPropagation();, azaz megakadályozza a többi eseménykezelő futását, amiknek amúgy le kéne (mert mondjuk ugyanarra az elemre vannak kötve, vagy valamelyik szülőjére).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Basszus, jobb lett volna, ha előbb jobban körbenézek.

Most találtam meg a Jeditable oldalán, hogy el lehet küldeni extra paramétereket is a köv. módon:
$(".editable").editable("http://www.example.com/save.php";, {
submitdata : {foo: "bar"};
});Így pedig a $_POST tömbbe új elemeket pakolhatok, vagyis a gond megoldva: ilyen módon elküldöm az eredeti nevet, id-t, és akármit, amit csak szeretnék...
Ráadásul biztonságosabb megoldás.
Szóval a gond megoldódott.
Az admin oldalt nem véletlenül validálom: az eddigi részek mind validak, így ez már egyrészt szinte presztízskérdés
, na de ami sokkal fontosabb, hogy a validálással rengeteg hibát is fel lehet fedezni, pl. sokszor előfordult, hogy a PHP által generált kódba sikerült belekutyulni olyan módon a HTML-kódot, hogy maga az oldal elcsúszott - a validálással viszont többnyire igen gyorsan rájöttem, hogy hol is lehet a hiba; ezenfelül nem véletlenül találták ki a valid kódot, mert így csökkentem annak az esélyét, hogy különböző böngészőkben különböző módon jelenjenek meg a dolgok, persze nyilván már amennyire szabványkövetők (ha nem is szabvány, csak ajánlás) a böngészők... (lásd IE, stb.)
De mondok még egy érvet: kis gyakorlattal és odafigyeléssel nagyon egyszerű valid kódot írni...
Hidd el, nem haszontalan. 
------------
A Te kérdésedre:
nálad az "ajaxload' osztállyal ellátott HTML-elemeknek van href-attribútumuk?
mutass rá példát, pl. így van, ahogy itt?
<a href="akarmi.html" class="ajaxload">...</a>A load() függvénynél felesleges a második paraméter, ha azt nem használod semmire.
Mutass konkrét példát, és akkor sztem tudok segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fejhallgatós találkozó
- Milyen autót vegyek?
- Szeretne nagyobb versenyt a Microsoft, de nem szeretne túl sok gyártót a piacon
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Apple MacBook
- Apple Watch
- Assetto Corsa Rally
- Kerékpárosok, bringások ide!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Vadonatúj MAGYAR PBT cherry keycap készlet eladó (ISO+ANSI)
- Apple iPhone 11 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen /12Hó Garancia / Akku:84%
- Apple iPhone 12 Mini / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 89%
- X1 Carbon 10th 14" 3K OLED i7-1260P 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- FIFA26 / FC26 digitális kód PS5
- Dell Latitude E7470. Olcsó üzleti kategóriás laptop! Új akkumulátor!
- BESZÁMÍTÁS! Asus H370 i5 9600K 16GB DDR4 512B SSD RTX 2060 Super 8GB Chieftec HC-10B-OP Zalman 850W
- Eladó Samsung Galaxy S22 Ultra 12/256GB / 12 hó jótállás
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- Corsair T3 RUSH gamer, irodai szék
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, na de ami sokkal fontosabb, hogy a validálással rengeteg hibát is fel lehet fedezni, pl. sokszor előfordult, hogy a PHP által generált kódba sikerült belekutyulni olyan módon a HTML-kódot, hogy maga az oldal elcsúszott - a validálással viszont többnyire igen gyorsan rájöttem, hogy hol is lehet a hiba; ezenfelül nem véletlenül találták ki a valid kódot, mert így csökkentem annak az esélyét, hogy különböző böngészőkben különböző módon jelenjenek meg a dolgok, persze nyilván már amennyire szabványkövetők (ha nem is szabvány, csak ajánlás) a böngészők... (lásd IE, stb.)
Hidd el, nem haszontalan.