Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sk8erPeter

    nagyúr

    válasz Bencom ™ #8166 üzenetére

    Utsó kérdésedre válaszolva: igen, a saját géped is szerverré tehető.

    A többire: akár elfogadod, akár nem, azért javasolta eddig nagyjából mindenki, aki hozzászólt, hogy előbb kicsit kisebb projektekben gondolkodj, mert nem lehet egyből ilyen durván fejest ugrani az ismeretlenbe. Vagy lehet, de akkor megvan az esély rá, hogy nagyot koppansz. Az meg lehet, hogy fájni fog.
    Amíg egy programozási nyelv alapjait sem ismered stabilan, addig szinte garantált, hogy az eleinte összeírogatott kódjaid nagy része később mehet a kukába. Haladó programozó is milliószor írja át a kódját, és jön rá, hogy van jóval egyszerűbb módszer is, plusz nagy projektnél a tapasztalt programozó is könnyen elveszti a fonalat, hogy mi nem stimmel. Kezdőként meg egy óriásprojekt átlátása lehetetlen.
    Több területen is tapasztalatot kellene szerezned a programozásban ahhoz, hogy azt lehessen mondani, hogy már belevághatsz.
    Ebben az esetben nem a szokásos magyar kishitűség beszél belőlünk, hanem szimpla reális hozzáállás. :) Hacsak nem vagy valami egetverő géniusz, akkor ennek nagy kockázatai vannak az alapján, amiket elmondtál: egyelőre nincsenek tapasztalt fejlesztőid, partnereid, túl kevés a programozási ismereted, minimális a programozói tapasztalatod - nem hangzik túl jól egy monstre projekthez. Ezért van szükséged a gyakorlásra, alapok lefektetésére, komolyabb felfejlesztésére, aztán csak utána jöhet a többi.

    "ezért nem érdemes c++-szal foglalkozni, mert az nagyságrenddel nehezebb a többinél? "
    Ez ízlés és tehetség kérdése... De az igaz, hogy egy menedzselt kódban sokkal kevesebb dologra kell odafigyelni. Meg pl. C#-ban könnyű úgy kódot írni, hogy úgy érzed, még a széket is a segged alá tolják.
    Ha valaki jól megtanulta a programozás alapjait, akkor C++-ban is könnyen ír alkalmazásokat, viszont jóval több a hibázási lehetőség.
    A C++-ban jól megírt alkalmazás viszont jóval gyorsabb tud lenni egy Java-s vagy C#-os alkalmazásnál, ez tény.

    "arról tud valaki valamit, amit fordfairlane említett az elején? arról még mindig egy szót sem tudok..."
    [link]

    "én pl elvből nem fizetek soha ingyenes játékért, de mindig megdöbbenek, hogy hányan, hány forintot/eurót ölnek akár hetente 1-1 ilyenre..."
    Elvből? Nem vágom. Mi ennek az elvnek az alapja? :F
    Elég sok ingyenes alkalmazás van, amiért a fejlesztő(k) szívesen fogad(nak) el támogatást, ha már időt ölt(ek) bele - amennyiben az elkészített alkalmazás bevált, megfelelt a célnak, és gyakran használod, akkor meg is érdemli a támogatást...
    Ezek szerint elvből nem donate-elsz? Furcsa dolgokat olvasok itt... :)

    Sk8erPeter

Új hozzászólás Aktív témák