Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Siriusb #6884 üzenetére

Hali!
    Köszi a hozzászólást, nagyjából én is ezekre jutottam, de igazából még mindig nem sikerült dönteni ezek alapján sem. :D
    Tulajdonképpen mindkettő jó valamilyen szempontból, Drupalt használtam eddig többet, de ez a lenyíló menüs dolog számomra tökéletesen érthetetlen módon nem akar összejönni, egyszerűen a HTML-kimeneten sem jelenik meg, az már jobb eset lenne, ha CSS-szarakodásra lenne szükség, de sajnos nem csak erről van szó.

"Mondjuk az nem világos, Neked miért lenne CMS-re szükséged, simán megírsz mindent kapásból, nem?! :)"
    Hát köszi a feltételezést. :B :R Meg tudnám írni az oldalt úgy, hogy jól testreszabható legyen, admin-felülete is legyen, stb., de az a baj ezzel, hogy rengeteg időt vesz igénybe, főleg az, hogy mindent elejétől a végéig meg kell írni magadtól, és lényegében ilyenkor az embernek az idő múltával fel kell fedeznie a spanyolviaszt, tehát a munkája végére nagyjából oda jut el, hogy akár nyugodtan használhatott volna erre egy keretrendszert is. :D Azért találom jónak ezeket, mert rengetegen fejlesztik, csiszolgatják, és valóban fel tudják gyorsítani a munkát.
    Szívtam már nagyon sokat azzal, hogy admin-felületet elejétől végéig én csináltam meg, és a validálással, teszteléssel, hibák javításával, kiegészítgetéssel, megfelelő adatbázis létrehozásával és minden egyébbel együtt rengeteg időt vett igénybe - de legalább egész stabil tudásra és "fejfalbeverésre" sikerült eközben szert tenni... :DD
    Gondolj bele, akár csak azt megoldani, hogy a menürendszer tetszőlegesen bővíthető és egymás alá rendelhető legyen (szülő-gyerek viszony), a hozzá tartozó adatbázis kiépítése, majd miután ez megvan, fancy átrendezhető felületet kialakítani hozzá, nevüket és egyebeket szerkeszthetővé tenni, validálni, hogy elkerüljük a rosszindulatú kód beágyazásának lehetővé tételét, stb., már kapásból egy rohadt sok időt igénybe vevő feladat. És ez még csak egy a sok megoldandó feladat közül.
    Szóval végül is nem ördögtől valók ezek a keretrendszerek, tulajdonképpen szükséges rossz, vagy épp jó, mert sok PHP-fejlesztő úgy gányolja szét az oldalát, és rakja tele biztonsági lyukakkal, ahogy kell, ezek nagy része elkerülhető Joomla, Drupal és társaival, még ha ezekben is vannak biztonsági rések - legalább nem tátonganak. :)

Ha a Drupalhoz valakinek sikerült megoldani a lenyíló menüs problémát (adott menüpont a szülőelem, hozzátartozó gyerekelemek az almenüpontok), akkor az ne kíméljen, hogy csinálta. :)

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés