- sh4d0w: Árnyékos sarok
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #6567 üzenetére
A felvázolt megoldásban nekem egyedül az nem szimpi (persze ízlés kérdése), hogy ugyanabban a fájlban történik a validálás, mint amiben a form kiíratása - én pont azért tértem át inkább arra, hogy még a validálás során is redirectelgetek (még ha nem is lenne feltétlenül muszáj/praktikus sessionben tárolni az adatokat, bár nem hiszem, hogy ezen múlnának a teljesítménybeli különbségek), mert nagyon zavar, amikor egy form elküldésekor F5 (frissítés) lenyomása hatására a böngésző visszakérdez (Opera általában nem teszi), hogy elküldje-e még egyszer a $_POST-adatokat. Engem ez legalábbis felhasználóként is zavar: ha bármi miatt úgy döntök, hogy frissíteni szeretnék, és nem probléma, ha elvesztem a begépelt adataimat, akkor hadd tegyem ezt visszakérdezés nélkül.
(Bár hozzáteszem, pl. Gmailnél el nem mentett levél elküldésekor, vagy szerver felé történő függőben lévő kérés megszakítási kísérlete esetén, vagy épp a stackoverflow oldalán történő hsz.-íráskor jól jön, hogy figyelmeztet, hogy még nem mentettem/küldtem el, amit akartam. DE ez szándékos és indokolt fejlesztőoldali dolog, nem a böngésző egyéni döntése, hogy most akkor jól figyelmeztesse a felhasználót, szerintem egészen más a kettő "hangulata".)
Sok oldalon a keresőmezőkbe beírtakat is azonos oldalon dolgozzák fel, olyankor is sűrűn előfordul az F5-nyomkodásos probléma, az még zavaróbb, az ember adott esetben többször keres, mint amennyiszer mondjuk hozzászól adott oldalhoz, cikkhez, ilyenkor F5 nyomkodására mindig megakasztja a böngészést a figyelmeztető ablak a post-adatok újbólli elküldéséről.
Mostanában nagyon sokszor megpróbálom inkább AJAX-szal megoldani a dolgokat, mert az úgy szebb felhasználói szempontból, mint az egészoldalas frissülés - ráadásul akkor az F5-ös és redirectelős probléma egy része is megoldódhat, AJAX-os feldolgozásnál lehet egyből kiíratni is (máskor is lehet, de mint fentebb mondtam a Wordpress-es példát, nem túl szép a külön hibaoldal, majd visszanavigálási kényszer).
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Több mint 1 milliárd dollárnyi részvényüket adták el az NVIDIA belsős emberei
- Dell notebook topic
- OLED monitor topik
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Telekom mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Hobby elektronika
- Milyen autót vegyek?
- Újabb variáns érkezett a Cooler Master legfelkapottabb Mini-ITX-es házából
- További aktív témák...
- Eladó MSI B650 GAMING PLUS WIFI Alaplap
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB videokártya
- Bomba ár! Asus Slate EP121 Tablet - Intel Core i5 I 4GB I 64GB SSD I 12" Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 2570P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 2560P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I 12,5" HD I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest