- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
Új hozzászólás Aktív témák
-
radmin
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég kezdtem el a PHP nyelv tanulását, s ennek megfelelően akadnak problémáim.
Létrehoztam egy lapot, s frame segítségével kettéosztottam, ráadásul vízszintesen.
A felső részben figyel egy űrlap, az alsó részben pedig kapásból a lekérdezés jelenik meg.
Ugyanis az űrlap jótékonyan adatbázisba dobálja a kapott adatokat.A gombhoz ezt a szkriptet használtam:
<input type='submit' value='Küldés' />
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy amikor rákattintok a Küldés gombra, akkor a felső részen ne a form action-nél megadott fájlt hívja meg, hanem töltse be újra az egész oldalt, de nem árt, ha az adatokat is bepréseli az adatbázisba.
Vagy esetleg van más megoldás arra, hogy egy lapon jelen meg az űrlap, illetve a lekérdezés?
Van még egy problémám az űrlappal, méghozzá a következő:
Van egy több elemt kiválasztani engedélyező űrlap elemem, amiben kijelölök több elemet, s elküldöm az adatbázis felé. A dolog működik, csak azzal az aprósággal, hogy a kijelölt elemek közül csak az utolsót emeli be az adatbázisba.
Miként lehet megoldani, hogy minden olyan elem bekerüljön az adatbázisba, ami ki van jelölve, s ne külön sorokba, hanem egyetlen cellába?
A táblák létrehozásánál figyeltem az egyes mezőknél történő attribútumok megfelelő megadására, így a lentebb említett mezőnél (termek) a szükségesnél magasabb karakterszámot engedélyeztem, hogy biztosan beleférjen a cellába a szükséges adatmennyiség.Csak azt a szkriptet írtam ide, ami erre a problémára hivatkozik.
<form action='futtat.php' method='POST'>
<select size='5' name='termek1' multiple>
<option value='valami1'>valami1</option>
<option value='valami2'>valami2</option>
<option value='valami3'>valami3</option>
<option value='valami4'>valami4</option>
<option value='valami5'>valami5</option>
<option value='valami6'>valami6</option>
<option value='valami7'>valami7</option>
<option value='valami8'>valami8</option>
</select>
</form>A futtat.php-ban pedig a következő szkript hajtja végre a műveletet:
$sql="INSERT INTO 'tablanev' (termekek) VALUES ('$_POST[termek1]')";
if (mysql_query($sql, $kapcsolat)) {
echo "Adat rögzítve";
}
else {
echo 'HIBA' .mysql_error();
}A segítséget előre is köszönöm!
Üdv:
radmin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5521 - FullHD érintőkijelző, i7-11850H (16 szál), 32GB DDR4, 500GB NVME, Geforce MX450
- Új Lenovo LOQ - i7 13650, RTX 4060 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- Újszerű reMarkable 2 digitális jegyzetfüzet!
- Újszerű Anker 778 12 in 1 Thunderbolt 4 Docking station dokkoló (Windows, MAC OS)
- Asus TUF Gaming A15 FA506 - 15.6"FHD 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB SSD - RTX 3050 -3 év gari
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged