Hirdetés
- potyautas: Levél gyermekemnek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- kraftxld: Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Aweriot: Cloudflare és mi
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- droidic: Gmail + MI: na, mi van bekapcsolva?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Odiepapa
csendes tag
Sziasztok,
kicsit megakadtam egy feladatban es a segitsegeteket kernem. Ket tombnek az elemeit szeretnem osszehasonlitani. Az egyik tomb mar bent van az adatbazisban, es a masik tombre szeretnem cserelni. Hogy lehetseges ez a legkonnyebb modszerrel? en az in_array-jel probalkoztam, de nem teljesen kerek a valaszadasnal. A lenyeg az lenne, hogy ha mar bent van az elem az adatbazisban, akkor ne bantsa, ha meg nincs benne, akkor illessze be, ha meg olyan elem van az adatbazisban, ami az ujban nincs, akkor azt torolje. En a kovetkezot probaltam osszehozni tobb-kevesebb sikerrel:function ServiceUpload($service, $id)
{
$eredmeny= mysql_query("SELECT szam FROM tabla WHERE mas_id=`$id`);
if (mysql_num_rows ($eredmeny))
{
foreach ($service as $ertek)
{
if (in_array($ertek,$eredmeny))$eredmeny2 = mysql_query("INSERT INTO tabla (mas_id,szam) VALUES ('$id','$ertek')");
}
}
else //nem tartozik ehhez az id-hez tarolt adat
foreach ($service as $ertek)
{
$eredmeny2 = mysql_query("INSERT INTO tabla (mas_id,szam) VALUES ('$id','$ertek')");
}
}A torlest meg nem irtam meg. Arra gondoltam, hogy megnezem maximum elemet annak a tombnek, amit be szeretnek tenni es ha az adatbazisban levo tombben van ennel nagyobb elem, akkor azt torlom.
Ki mit tud hozzatenni ehhez az egyszeru de nagyszeru feladathoz?

Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új iPhone 17 PRO Kozmosznarancs 256-512GGB Független 1év Apple Gar. Azonnal átvehető.Deák
- ROG STRIX Z790-A GAMING WIFI DDR5
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- ASUS TUF Gaming GeForce RTX 4080 16GB GDDR6X OC Edition
- DELL Latitude 5495 (AMD Ryzen 5 PRO / 16GB DDR4 / AMD VEGA 8 / 256GB / Windows 11)
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3712, 97% AKKUMULÁTOR
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Samsung Galaxy A71 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 27UP850K-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest