Hirdetés
- lezso6: Miért is jó, ha dohányzol?! Megéri rászokni!
- Algieba: Nokia E61i 2025-ben
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Én és a számítógép
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Odiepapa
csendes tag
Sziasztok,
kicsit megakadtam egy feladatban es a segitsegeteket kernem. Ket tombnek az elemeit szeretnem osszehasonlitani. Az egyik tomb mar bent van az adatbazisban, es a masik tombre szeretnem cserelni. Hogy lehetseges ez a legkonnyebb modszerrel? en az in_array-jel probalkoztam, de nem teljesen kerek a valaszadasnal. A lenyeg az lenne, hogy ha mar bent van az elem az adatbazisban, akkor ne bantsa, ha meg nincs benne, akkor illessze be, ha meg olyan elem van az adatbazisban, ami az ujban nincs, akkor azt torolje. En a kovetkezot probaltam osszehozni tobb-kevesebb sikerrel:function ServiceUpload($service, $id)
{
$eredmeny= mysql_query("SELECT szam FROM tabla WHERE mas_id=`$id`);
if (mysql_num_rows ($eredmeny))
{
foreach ($service as $ertek)
{
if (in_array($ertek,$eredmeny))$eredmeny2 = mysql_query("INSERT INTO tabla (mas_id,szam) VALUES ('$id','$ertek')");
}
}
else //nem tartozik ehhez az id-hez tarolt adat
foreach ($service as $ertek)
{
$eredmeny2 = mysql_query("INSERT INTO tabla (mas_id,szam) VALUES ('$id','$ertek')");
}
}A torlest meg nem irtam meg. Arra gondoltam, hogy megnezem maximum elemet annak a tombnek, amit be szeretnek tenni es ha az adatbazisban levo tombben van ennel nagyobb elem, akkor azt torlom.
Ki mit tud hozzatenni ehhez az egyszeru de nagyszeru feladathoz?
Új hozzászólás Aktív témák
- ZBook Fury 15 G8 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- HP Elite Dragonfly G3, érintőkijelző ,i5-1235U ,16GB RAM ,512GB SSD, gyári garancia 2026.10.17-ig
- PlayStation Portal (garanciális) + AJÁNDÉKOK, csere is
- Dell Latitude 9520 27% ÁFA , i7-1185G7 ,16GB RAM ,512GB SSD ,1 év garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 9th, i5-1135G7 ,16GB RAM , 256GB SSD, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest