Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  PHP programozás (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#21065) Taci


Taci
addikt

Sziasztok!

Iránymutatást szeretnék kérni a következő témában:

Adott a weblapom, ami egy HTML keret (felső és oldalsó panelek, menük), amihez a szerverről érkezik az adat a content részhez, amit a kliens rak össze és jelenít meg JS segítségével. Tehát client side rendering (CSR).

Az elmúlt 2 hónap tapasztalata alapján úgy néz ki, hogy a Google ezt a fajta megoldást nagyon nem szereti, össze-vissza indexel kb. random részeket belőle, így a SEO is ugrik, nagyon rossz az egész. Valószínűleg ez a dinamikus tartalomhozzáadás az üres vázhoz nem a kedvence.

Azt a tanácsot kaptam, hogy próbálkozzak meg server side renderinggel (SSR).
Dinamikus az oldal, görgetek, jön az újabb tartalom, a lap alja közelébe érek, tölti a többit stb. Ezért azt a tanácsot kaptam, csináljam úgy, hogy legenerálom 1-2 percenként szerver oldalon az első pár megjelenítendő elemre a teljes oldalt, ami pedig görgetés után jönne, azt ezután is rakhatom dinamikusan JS-tel. Így a Google is nagyjából fix tartalmat kapna (legalábbis a content részt így már JS-töltés nélkül is láthatja és indexelheti), és megmaradna az oldal dinamikus mivolta is.

A kérdésem az lenne, hogy ez kb. hogyan néz ki működés közben?
- 1-2 percenként legenerálom szerver oldalon azt a teljes index.html-t, ami a jelen változatban a keretből, és a JS-által összerakott elemekből áll?
- És eddig csak a megjelenítendő első pár elem adatait adta vissza a szerver, ezután pedig a teljes, tartalommal feltöltött index.html kódját?

Tehát ha jól értem, a cél az kellene hogy legyen, hogy az első HTML kód ami a kliensre érkezik, abban már legyen tartalom is (a mostani üres keret + azután JS-en keresztül behúzott tartalom helyett). Jól értem?

Azért ebbe a topikba írtam, mert gondolom, a mostani index.html-t cserélnem kell index.php-ra. (De ebben nem vagyok biztos. Csak félek attól, ha ugyanígy .html-en hagyom, amiben lesz egy szkripthívás, amivel a szerver oldalon generált html tartalmat áthúzom, akkor a Google szemében az nem lesz más, mint a mostani. Hisz' igazából ugyanazt csinálja: van egy keret, és szerverről tölti fel a hiányzó részt. Csak a mostani változatban kevesebbet, az újban meg kb. mindent. Szóval ha úgy nézem, akkor még kevesebb tartalomból tudna indexelni a Google... Nem tudom... Nagyon össze vagyok most ezzel kapcsolatban zavarodva.)
De ez a .html --> .pho amúgy a Wordpress jutott az eszembe, ami szintén ha jól tudom, szerver oldalon renderel, és az is index.php-vel operál.

Nem örülök neki, hogy az eddig felépített szerkezetet kb. teljesen át kell írnom, de a Google nagyon mostohán bánik a jelenlegi szerkezettel, szóval muszáj vagyok lépni.
De amit már megcsináltam eddig, azt szeretném megtartani, tehát magát az oldalt nem szeretném új alapokra helyezni, az már készen van - csak másképp eljuttatni a kliensekre.

Ebben kérnék iránymutatást, mert nagyon nem látom, merre van az előre.
Köszönöm.

Útvonal

Fórumok  »  Szoftverfejlesztés  »  PHP programozás (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.