Új hozzászólás Aktív témák

• Taci

addikt

Ezzel a kódolásos dologgal valami nincs rendben nálam, kérnék egy kis segítséget.

Adott egy saját függvény, hogy szépen logoltatni tudjak. A lényegi része:
    error_log($message_to_log, 3, $log_file_custom_path);
    (vagy jobb lenne simán csak file_put_contents használatával a fájlba írogatni?)

A .log fájlok, ahova mennek az adatok UTF-8 kódolással vannak elmentve.

De pár napja azt vettem észre, hogy egyszer csak fogja, és többet nem UTF-8-as kódolású a fájl, hanem átállítja a már tartalommal bőven feltöltött fájlt is ANSI-ra, és minden magyar ékezetes szöveg "szétesik".
    Azok is, amiket előtte láttam, hogy rendben, utf8-asként, normálisan kódolva szerepeltek.
    (Pl. tegnap még azt volt benne utf8-asként, hogy Találat kategóriára, ma meg már Találat kategĂłriára...)

Adatbázis oldalon és kapcsolódásnál is minden szépen be van állítva (pl. $conn->set_charset("utf8mb4"); ).
    Gondolom, ezért is kerül rendben minden az adatbázisba, még akkor is, ha a logban a "szétesett" verzió szerepel.

Az ini_get('default_charset') azt mondja, UTF-8.
    Gondolom, így a php.ini-ben nincs dolgom.

Hogyan lehet ezt megoldani? Máshol nincs jele szerencsére ennek az UTF8-->ANSI váltásnak, csak a logban, de ez is zavaró, mert keresek bennük. (Plusz nem tudom, máshova bekavar-e.)

Szívesen vennék valamilyen hasznos tanácsot, hogy mit kell még beállítani, vagy hogy hogyan kaphatom el, mi csinálja ezt az utf8-->ansi cserét.
    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés