Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz don_peter #15139 üzenetére

">>"mi az a H módosító a patternben"
    Mi Jelen esetben a H opció annyit tesz, hogy az összes előfordulást figyeli.
    Ha nincs ott a H, akkor csak az első előfordulást figyeli a többit figyelmen kívül hagyja."

Hát pedig jól emlékeztem, nincs ilyen modifier, kipróbálás után: "Warning: preg_match_all(): Unknown modifier 'H' in ........ on line 58"
    Itt láthatod az összes PCRE pattern modifiert, itt sincs benne:
    http://php.net/manual/en/reference.pcre.pattern.modifiers.php
    :)

Amúgy nem értelek, honnan jött ez a H modifier (ami nincs PCRE szerint), a kódodban Te sem azt használod, hanem az U-t, ami az ungreedy modifier:
    "U (PCRE_UNGREEDY)
    This modifier inverts the "greediness" of the quantifiers so that they are not greedy by default, but become greedy if followed by ?. It is not compatible with Perl. It can also be set by a (?U) modifier setting within the pattern or by a question mark behind a quantifier (e.g. .*?).
    Note:
    It is usually not possible to match more than pcre.backtrack_limit characters in ungreedy mode."

"Természetesen a 4 helyére egy változó került ami a ciklus előtt ellenőrzi az előfordulások számát és az az érték került a helyére."
    Szerintem ez továbbra sem indokolt, akkor a mintát kellene módosítani, ha a dolog még nem stimmel.
    Hozzáteszem, továbbra sem értem, miért akarod feltétlenül helyettesíteni egy mágikus [pkod5]-jellegű szöveggel a stringben a kódblokkokat, az úgy mitől lesz jobb - aztán lehet rákeresni a pkod5-re is, azt lehet cserélgetni... szerintem túl sok overheadet teszel hozzá.

" $codekiir .= '< div class="'.$class.'" >';
    $codekiir .= '< div class="rows" >'.$x.'< /div >';
    $codekiir .= $row;
    $codekiir .= '< /div >';

"

A szóközök a tageknél (pl. < div > nem jó, csak <div>) remélem, csak a paste-elt kódban vannak, de egyébként itt PH-n nem szükséges ezzel trükközni, mivel a PH a fostalicska BBCode-szerű (de mégsem BBCode, hát érted, biztos attól, hogy feltalálják a sajtban is a lyukat, sokkal biztonságosabb lesz bármi - NEM ;]) szintaktikával működik.

Egyébként csak gyakorlásként csinálsz ilyen syntax highlight-szerűséget? Mert van jópár library ilyen célra.
    Például a GeSHi - http://qbnz.com/highlighter/.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés