- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- tildy: Új élet kezdődik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Austin F.: Intel Iris Xe driver frissítés
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
- Lalikiraly: Astra kalandok @Harmadik rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
fordfairlane
veterán
válasz
vakondka #1208 üzenetére
Bizonyára ez történt. A magic_quotes_gpc szerverenként változó, jellemzően a PHP 5-ben nincs bekapcsolva, így ide a bevitel során kell az addslashes, régebbieknél PHP 3 - 4 pedig általában be van kapcsolva, így ide fölösleges. Kiírásnál levő felesleges stripslashes (tehát addslashes bevitelnél, stripslashes kiírásnál, magic_quotes_gpc off) nem feltűnő, csak akkor okoz problémát, ha a szövegben szerepel backslash, például elérési út, ilyenkor eltűnik a backslash a tartalomból.
Ha portábilis kódra törekszem, akkor én így szoktam csinálni:
Mivel a form submit adatai nem feltétlenül kerül bele egyből az adattáblába, mert pl. nincs kitöltve egy kötelezően kitöltendő mező, ezért én úgy szoktam kezdeni, hogy a $_POST tömböt átmásolom egy másik tömbbe, és ha a magic_quotes_gpc be van kapcsolva, akkor kiszedem az általa beillesztett backslasheket.function n_slashes($p) {
foreach($p as $pkey => $pvalue) {
if(get_magic_quotes_gpc()) $post[$pkey] = stripslashes($p[$pkey]);
else $post[$pkey] = $p[$pkey];
}
return $post;
}
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
$p = n_slashes($_POST);
...
}Form submit esetén meghívom ezt a függvényt, azután eldöntöm, hogy beleírom-e az adattáblába vagy sem. Ha beleírom, mert minden adat megfelelő, akkor minden mezőre egyenként addslashes-t alkalmazok, ha nem, akkor kirakom újra a formot, és visszaírom a bevitt adatokat. Ez a módszer mindenféle beállítással működik.
Új hozzászólás Aktív témák
- Linux kezdőknek
- Véget vetne a hibrid magdizájnnak az Intel?
- Autós topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Fujifilm X
- Milyen monitort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- E-roller topik
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja a trendeket...
- További aktív témák...
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- Honor Magic V5 -- 512Gb -- 16Gb Ram -- Magyar Nyelv -- EREDETI
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 notebook - Ultra 5 135U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics W11
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Eszpresszóképes kávéfőző 15 bar nyomással
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest