Hirdetés
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szőrmeteg
csendes tag
Akkor félreértettem, mert azt hittem wifi-n működik a frissítés. USB-n nem próbáltam, de majd a 7en meglépem, ha tényleg nem vág felül semmilyen beállítást, nincs kedven még 1x szutykodni vele. Bár az első bekapcsolásnál felajánlott egy lehetőséget, hogy regisztráljak be a Philips akárhová és menti a beállításaimat, stb... Ezt próbálta már valaki? Van valami egyéb hasznos funkciója a beállítások mentésén kívül? Egyáltalán működik a visszaállítás?
Annyi helyre regisztráltatnák az embert, hogy már inkább sehova sem regisztrálok, mert nem győzöm számon tartani. -
-
-
tkonya
aktív tag
7109-nél szintén a fenti beállításokkal kezdtem, és minimális változtatásokkal használom.
Amennyiben a zajcsökkentést bekacsolom, a foci konkrétan a fű elmosódása miatt élvezhetetlenné válik. Többek között ez a funkció ezért lett kikapcsolva nálam😃Mivel szolgáltatót mindennap nem tudok váltani, így a funkció kikapcsolása maradt mint lehetőség😃
-
-
sebgutkopf
őstag
A lényeg, hogy elégedett vagy, nem áll szándékomban igazságot tenni.

Nekem az a szerencsés helyzetem, hogy ahol most lakom ott van digi, upc és a T is elérhető így szabad a választás. Az ilyen több szolgáltatós lefedettség, ami érdemi piaci versenyhelyzetet tud teremteni azért nem annyira általános, hogy akár a szolgáltatást, akár a külön, vagy hűségcsomagos árak összevethetőek lennének érdemi választás céljából. -
sebgutkopf
őstag
Ami ígértek azt megadták, arra egy szavam sincs. Akkor vált számomra zavaróvá, amikor megtudtam, hogy van más is, akitől olcsóbban többet kaphatok.
Ugyan neked van 120-as neted, de az csak a letöltés, amihez neked egy 10 mbit-es feltöltés jár 6300 Ft-ért, tehát egy 120/10-et net. Nekem most egy 100/50-es netem van (5x!!! olyan gyors a feltöltésem mint a tiéd) és fizetek érte 3700-at.
Ettől önmagában nem lesz rossz a upc, csupán ár/érték arányban van egy jelentős különbség a kettő között. -
Szőrmeteg
csendes tag
Méretre nem nagy. Azt elfelejtettem írni, hogy a készülék csak egy pucér nyáklap, ezért ha jót akarsz veszel hozzá tokot (5-10$), a tok mérete 92x63x26 mm, szóval ha van 3 centi hézag a fal és a tv-d között, akkor azt is elrejtheted. Elvileg nem is kéne RJ-45-ös aljzat a tv-be, mert a RPi-nek van RJ-45-öse és hdmi kimenete. Az RPi-n netezel, médiaboxozol, stb... és küldöd a tv-re, és mivel a tv-d nincs rákotve direkt netre, így jelenteni se tud a gyártónak (Samsung és LG).
Elvileg ez tök jó megoldás lenne, ha a tv gyártók minőségi anyagot tennének az alap tv-kbe, de hát akkor ugye senki se venné a drágákat. -
Szőrmeteg
csendes tag
Egy kicsit utánaszámoltam és hát azért annyira nem olcsó, mindenki eldönti magának, hogy kell-e ilyen.
Ha a Raspberry-t nem számolom (~10.000,-), akkor is kell egy Lightberry HD ami a ledeket tartalmazza és pl. az olcsóbb HDMI kit, ami így összesen ~60.000,-. Ha sok pénzzel nagyon unatkoznék, akkor esetleg. -
Szőrmeteg
csendes tag

5letes megoldás! Még nem hallottam/olvastam róla.
Azért azt meg kell említeni, hogy a működéséhez kell egy Raspberry Pi számítógép. Most jelent meg a 2. verziója (35$). Kollégák használják nagy megelégedéssel, én is gondolkodom rajta, de csak akkor akarok ilyenbe beruházni, ha übergagyi, használhatatlan a smart funkció, az életemet nem a tv előtt töltöm. Teszel fel rá egy Kodi-t és kész a smart médiacentered! Ha jól tudom letöltésre is használhatod.
Azért az milyen lenne már, hogy az ambit kikapcsolva ráragasztok egy ilyet.
-
-
dualcore
őstag
Azt hittem volt valami bibi, de akkor rendben van minden.
Garanciával kapcsolatban Itt lehetne érdeklődni egy próbát megér mindenképp.Fryskitt
A 40 és 50 között csupán a méretbeli különbség van. A nagyobb kivetítőn "esetleg" jobban látod a pixel problémákat gyenge minőségű jel mellett. Minden másra tökéletesen alkalmas.
-
palinkastomi
csendes tag
Nem fogyasztás alapján veszem. De az is egy szempont, mert nálunk - főleg eleinte amíg újdonság lesz - nonstop fog üzemelni. Meg aztán a nagyobb fogyasztás nagyobb hőtermeléssel is jár, és éppen kétbetűséknél olvastam hogy túlmelegedés miatt valamelyik típus kikapcsolgat.
tkonya: sajnos, ezt nem tudom megtenni, éppen külföldön tartózkodom (dolgozom). Egy-két héten belül mennek bekötni a kábel-TV-t és a nappalinkban nincs készülék. (A hálóban van, de be van építve a szekrénysorba, és nem egyszerű hozzáférni.) Nejemre nem bízhatom a vásárlást, így online kell megvegyem.
-
-
dualcore
őstag
-
dualcore
őstag
Persze, ha a felirat és a film címe is meggyezik, akkor tökéletesen viszi szinte mindegyik. A wifi-s lejátszás azért nem megy bizonyos típusoknál, mert a tv MP.-je egyszerre csak 1 fájlt nyit meg, és az maga a média, és nem tudja mellérendelni a feliratot. Pendrávjról viszont szépen megy, mivel azonos média ként tekint mindkét fájlra és egyidejűleg kezeli őket.
-
dualcore
őstag

Az amikor egy kimondottan erre a célra szolgáló programmal, a feliratot gyakorlatilag beleégeted az eredeti filmanyagba. Ekkor gyakorlatilag olyan mintha úgy készítették volna a filmet, hogy eredetileg is ott lenne.
Nem tudom egyszerűbben leírni.
Innentől kezdve, akár a tv készüléked, nem mint külső formátumot kezeli (mivel nem is lesz) hanem simán lejátsza az eredeti anyag ként. -
törölt tag
-
zsu124
csendes tag
Szia, Nagyszerű hír,nagyon köszönöm a próbát.Gondolom, hogy így a rögzítést is tudja a kártyára,hiszen egy normál digitális sd-s felbontású filmnek kb 1-2 Gb tárhely kellhet.
Ha esestleg van még lehetőséged /időd próbálgatni a tv tudását,akkor légyszi nézd meg hogy a kártyára való rögzítés közben lehet-e esetleg csatornát is váltani úgy,hogy az eredeti csatornát rögzíti és a másikat nézni lehet. Ez valszeg csak akkor fog működni,ha azonos " transzporterről / frekiről...vagy ilyesmiről
jön a 2 adás . Pld m1., m2..közti váltás.Legalábbis egy másik típusú tv-n így működött.( de olyan tv-t nem akarok, a 3d aktív miatt )
Tudom,hogy a gyári leírás azt írja,hogy ilyesmiket nem lehet....de amint a pld mutatja,kártyára ki lehet szüneteltetési funkciót rávarázsolni. -
macii97
senior tag
Ez még mindig nem a tv hibája, hanem az adásé. Az SD adások különböző tömörítéssel jönnek, nálam se egyforma mind. Van amelyik szinte olyan, mint egy hd adás, van amelyik zajos nagyon. Ez van. A magyar szolgáltatók sz@rnak a fejlesztésre sajnos. A digiről szokták mondani, hogy nagyon tömörít. Próbáld meg a zajcsökkentést minimumra(maximumon elmossa a részleteket) venni, az mpeg zajszűrést pedig kapcsold be, az élességet vedd le 3-4re a kontrasztot 75-80ra. Digitális kontraszt ki\minimum. Többi ízlés szerint. Nekem így a 6309 szép képet ad sd alatt is relatíve.
-
nababika
aktív tag
De azt a mediacardot a UPC tol kell vennem, van esetleg több típus is? A baj az, hogy Norvegiaban élek es bonyolult a UPC tol barmit beszereznem. Nekem nincs a UPC kártya társítva a beltérihez, most is saját boxot használok. Bocs a sok buta kérdésért de nem mélyültem el meg ebben a dologban.
-
dualcore
őstag
-
dualcore
őstag
Az a baj hogy az enyém nem hajlandó látni a hálózatot sem,bármit elkövetek vele. A mobilról minden szépen visz megy a képernyő tükrözés bár ez is a mobil saját szoftvere (Sony) a letöltött app a Play-ről csak részlegesen működik. A laptopról viszont megy a vezérlés. Tehát alapvető dolgok nem mennek a ritkán használt dolgok viszont igen. Minden más kütyü szépen lát minden megosztott mappát és gond nélkül viszi.
-
törölt tag
Nem, nem onnan nem fúj szél, tévedsz. Soha nem elleneztem a fejlődést, ezt honnan veszed? Az igaz, hogy mindent a maga idejében. Valahogy mégis jobban hiszek dualcore-nak, és az ő tapasztalatainak, mint neked, mert ő szubjektívan leírja amit észrevesz, vagy megtapasztal az új, pár napos tévéről, te meg csak áradozol a nagy semmiről, pár demo és yutoube video alapján. A tv részt ki sem próbáltad?!!!? Na, ez még viccnek is rossz. Csak a valós tapasztalataidat írd le inkább ezután, nem kell áradozni. Az UHD téma érdekel éppen engem is, de nem fogok fejest ugrani bele.
-
törölt tag
Milyen 4K-s filmek, vagy tv műsorok készülnek mostanában, tudsz valamit? Nincs rá tartalom! Nézz be a Samsung topicba, valaki azért vett UHD-t, mert szép a talpa. Érdemes elolvasni. Ez csak jó, azzal hogy veszik páran a 4k-s tévéket, legalább a gyártóknak lesznek visszajelzései az újabb, jobb tévék gyártásához. Tudtad azt, hogy ahhoz, hogy a 4K felbontás előnyeit értékelni tudd, sokkal közelebbről kellene nézned, aminek így már megint nincs értelme. Szóval semmi gondom nincs ezzel, felőlem vehetsz 8K-s tévét is.
-
dualcore
őstag
Bocs ha durva volt, de kicsit csalódtam azért. Ha már beletesz némi demót akkor már tegyen bele 4K-s videóanyagot, és ne csak felskálázzon valamit. A kérdés az miért??? Elvileg mindent felskálázva jelenít meg de szerintem messze elmarad a várt eredmény, a Full HD az szép de nem azért vettük hanem mert 4K!!! És ennek az árát fizettük ki.Kíváncsi leszek a te véleményedre mikor megjön a modul. Lehet csak a 7809 ilyen és a tied jó lesz.
-
dualcore
őstag
Azt megtaláltam én is de annak köze nincs a 4K hoz. A 3D az viszont szép nagyon. A párom most győzködik hogy neki tetszik, végül is ő nézi 90%-ban én csak filmezek majd rajta. Azokkal okés a kép, na meg a HD tv csatornák is jók. A többi olyan mintha Super Mario lenne nagy kijelzőn, siralmas.
-
-
törölt tag
Pedig a fontosabb szempontok a tv adás, mivel alapvetően tv-ről van szó, és a külső anyagok lejátszása(FHD, 4K) Nyugodtan teszteld analóggal is, és valószínűleg bármilyen antennával foghatod a Mindig TV-s HD adásait. Ha mással nem, hát egy csatlakozóval a tv-be dugott kb. 2 méteres koax vezetékkel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hardcore café
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Cyberpunk 2077
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Kompakt vízhűtés
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- LG 43NANO763QA 108 cm / 43 4K UHD NanoCell Smart TV 6 hó garancia Házhozszállítás
- LG 55QNED80T3A 4K UHD Smart AI TV MAGIC MOTION TÁVIRÁNYÍTÓVAL!
- LG 55SM9010PLA 4k Nanocell TV! 55"/Nano IPS/Dolby Vision/Atmos/4k-120hz/Freesync/HDR10/"Gaming TV"
- Samsung UE40M5002 LED Tv eladó (40"/101cm)
- Lenovo ThinkVision LFD E65 65" LFD kijelző új
- Apple iPhone 14 Pro 512GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Xiaomi Redmi 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Z8 G4 Workstation (gamer célra is) dupla CPU Xeon Gold 6134
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB Zalman T4 Plus Cooler Master 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Azért írtam oda hogy nehogy megkövezzetek!

Jó anyaggal HDMI-n nagyon szép a kép de UPC Direkt hdmi-vel összekötve egyik másik csatornán szinte sírnék ha azt kellene néznem.