- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- droidic: A fapados NAS tuningolása
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
access_denied
senior tag
válasz
dualcore #13011 üzenetére
Igen
És el is érkeztünk ahhoz a fájdalmas kérdéshez, hogy jelenleg (2015.05.19.) hogyan vernek át bennünket azzal, hogy a kínált kábel már HDMI 2.0 szabványnak megfelelő. A profi HDMI 1.4 kábelek valóban tudják a 60Hz-es képfrissítést, csak nem 4K felbontáson, hanem Full HD-n. Ennek ellenére, HDMI 2.0-ként árulja néhány webshop.
Ez, még "csak" HDMI 1.4. Ha majd ha az adott HDMI kábel a 4K felbontást fogja kezelni 60Hz-es képfrissítéssel, akkor lesz HDMI 2.0 szabványnak megfelelő. -
-
csabi63
senior tag
válasz
dualcore #12640 üzenetére
Egy pillanatig nem állítottam, hogy gyors.
Én is tudom, hogy tetű lassan ír, úgy igaz ahogy mondod. De ez volt kéznél ami nélkülözhető, meg egy régi 32GB-os Corsair, ami USB2-es. A 64 gigás Sandisk veszett gyors, de attól nem válok meg. Majd beszerzek abból egy 32GB-ost, az biztos jó lesz.
De nem értem, miért ilyen válogatós a Philips. A fater vacak Sencor tévéje a 6-7 éves kövület Transcend pendrive-ra vidáman írja a HD tévéműsorokat. A Pana tévének is jó az USB2-es, ez meg az USB3 között is válogat. Fene egy finnyás a Philips. Az enyém egy pfl7606, annak a 64GB is kevés. Betettem, erre kiírja, hogy minimum 64GB kell. Az volt benne, de váltig állította, hogy nem az.
De nagyon nem zavart, mert úgyis külső HDD-t dugtam rá.
-
-
TIT
veterán
válasz
dualcore #12622 üzenetére
Valószínű keleten csóróbbak és azért spórolnak az alkatrészen,így olcsóbb a tv valamelyest,de kétélű a dolog mert ha egy felsőkategóriás tv emiatt selejtes akkor az illetők sose fognak legközelebb philips-et venni.
Amúgy mindenhol vannak tehetősebbek vagy akik áldoznának a minőségért és így kiszúrnak velük is. -
válasz
dualcore #12300 üzenetére
Tudom, de még nem lefutott kör. Jelenleg a H.265/HEVC áll nyerésre. Nagyjából így is 30 Mbit-re sikerült leszorítani. Ez akár 10 db. h.264 SD adás sávszélessége. Ami azért elég sok.
Sok oka van annak, hogy min. 5 év kell majd elterjedéséhez. Ha egyáltalán nem hal ki, mint a dinók. Egy 2014 októberi Parks tanulmány szerint 10 év kell, hogy az amerikai otthonok 80%-ban legyen elérhető és értékelhető 4K-s tartalom.
Ebben a topikban pedig mindenki tudja, hogy egy UHD TV mennyire rossz választás most... még!
Úgy látom, hogy ha az analóg adások megszűnnek a kábelen is (min 5 év), akkor a kábelesek lesznek az elsők akik legalább 1-2 4K-s adást tudnak majd indítani a felszabaduló helyen. De ez is csak műszaki elmélet... a kérdés, hogy lesz-e rá igény. -
válasz
dualcore #12296 üzenetére
h264, valóban az egy tömörítési eljárás, azon belül pedig több tucat alfaja van (profil és level). Mi pl a main profil level3-at használjuk a legtöbbet stúdióban kimenetként. Bemenetként High Profil Level 4. Illetve kérésre is vott, hogy így adtunk anyagot.
De az mkv-t egy csomó mindenre használják.
Mi pl: DVD ISO-kat is rakunk bele. Azaz mpeg2 van benne.
De lehet benne csak hang, azaz mp3 kép nélkül. Kb. 2 tucat formátum rakható mkv-ba.Az mp4 régebbi konténer és kevesebb formátum rakható bele, de a régebbi eszközökkel elvileg kompatibilisebb.
Hogy ontopic legyek a digitális adás H264/AVC Mo-on is. Kvázi ez a DVB-C mpeg4-es szabványa. Az SD adásoknál általában a Main Profil, Level3-at használják. Van azért még mpeg2-es szórás is néhány kábelTV szolgáltatónál, főleg kisebb településeken. Ha ezekhez a QAM64-es moduláció társul, akkor gyakran jobb(!) képminőséget adnak SD-ben, mint a H264-es szabvány egy magasabb modulációval szar hálózaton.
A függöny mögött komoly dolgok zajlanak. Év elején szabványosították a HEVC formátumot, ez a 4K adás miatt volt szükséges, mert az H264/AVC kódolás nem volt elég hatékony bár használták rá. Így kiterjesztették/módosították ezt az eljárást és így lett a H264 / HEVC kódolás. Ez lenne elvileg az a szabvány a 4K-s műsorszóráshoz. A szakma elég szkeptikus, jelenleg úgy néz ki, hogy a 3D sorsára jut. Azaz elterjedése előtt kihal az otthonokból.
A másik izgalmas terület az analóg rádióadások helyett a DAB+-ra való átállás. Egy nyári Visegrádi találkozón a 4 ország megegyezett, hogy 2017-re mindenhol országos DAB+ lefedettség lesz, hogy megfelelő alternatíva legyen az analóg mellett. A váltás oka környezetvédelmi/gazdasági. Azaz az analóg tornyok rengeteg energiát emésztenek fel.Tehát itt inkább arról van szó, hogy 2017-ben már egy DAB+-os autórádióval, vagy otthoni rádióval elvileg tisztán és gond nélkül kellene egy csomó jó adást hallanunk.
A DVB/S2 mellett szintén idén megjelent a DVB/S2X is, mint új satelite-s szabvány. Erre nem sokat tudok. Az S sosem érdekel.
-
-
proly01
őstag
válasz
dualcore #12091 üzenetére
Nem tudom,én pont az ellenkezőjét hallottam hogy ha dörzsölöd a képernyőt az árt neki és attól lehetnek még foltok rajta pluszban.A nyomástól ugye.
A másik dolog,hogy a jelenség csak bemelegedés után jelentkezik előtte makulátlan minden bemeneten minden adáson a fekete.....de cseszhetem,mert ugye 20perc és bemelegszik a TV és már jönnek is a foltok -
cigam
titán
-
access_denied
senior tag
válasz
dualcore #11778 üzenetére
Semmi értelme. A gyártó által vállalt pixelhibák szám a megadott kereten belül van, innentől a kérdés eldőlt. Nyilván azért is találták ki ezt a szabályt, hogy 1-2 pixel miatt ne kelljen egész kijelzőket kukázni. A végfelhasználói ár gondolom jóval magasabb is lenne 0 pixelhibás vállalás mellett.
-
-
-
-
-
-
-
kedvesgabor
tag
válasz
dualcore #11435 üzenetére
ma összekötöttem a gépet(ati7750) a tv-vel...a 3d-t a tv rakta össze...de nem volt gond...a hang viszont csak a VLC mp-vel volt megoldható ampc meg az mpchc-vel nem ment(nekem), lehet hogy egy hozzáértő meg tudná azzal is.
Lényeg a lényeg végre sikerült kikerülni a tv média lejátszóját...nagy előny ennél a tipusnál -
balikabo
tag
válasz
dualcore #11417 üzenetére
Évek óta napi szinten csinálom, ahogy ismerőseim is, PC-media lejátszó-TV-Monitor-Projector, szervező vagyk egy országos LAN rendezvényen is(ICL, www.lanseries.hu) 50+ PC(ez csak a saját TUP gépállomány), kivetítők, egyéb eszközök, lassan 10 éves lesz a rendezvény. Soha egyetlen hiba nem adódott még abból hogy ki-be huzogattunk egy HDMI kábelt, márpedig ott elég sokat kell, és nem ezért nem kapcsoljuk ki a gépeket. Ez olyan mint egy jack dugó, vagy egy sima DVI-RCA kábel. Sosem olvastam fórumon hogy bárkinek is ilyen problémája lenne. Nekem ez új
Szóval akkor ezek szerint én és az ismeretségi köröm a világ legmázlistább emberei vagyunk.
Ne érts félre nem támadni akarok, szóval bocs ha úgy jött le, csak leírtam hogy az én tapasztalataim alapján bromság az a meglátás hogy a HDMI ki-be huzogatása bekapcsolt állapotban veszélyes. Pl Notebook-om van lassan 5 éve, és minden egyes nap mikor hazamegyek rádugom a TV HDMI kábelét, vagy a Monitorét(attól függ mit csinálok) van hogy cserélgetem mert épp filmezek vagy olyat csinálok amit a nagy TV-n akarok. 5 éve kb minden nap napi többször is, pedig a notim is cseréltem már azóta annak sincs baja, a PS4 is bírja mostmár idestova 2 éve(decben lesz első napos vétel volt), szal én csak azt mondom hogy tapasztalat alapján ami azért nem kevés, hülyeség hogy tönkremegy. 10000 ből 1 lehet de ne általánosítsunk. Szóval nyugodtan lehet ki be huzogatni
-
syC
addikt
válasz
dualcore #11335 üzenetére
Létezik erre valami egzakt teszt?
(#11334) lorinho: verzió alapján ugyan az, mint az előző. Annyi különbséget látok, hogy az előző zipben egy .pkg volt, ebben meg .upg .
Amúgy meg ezt írja ki rá: "A TV-szoftver, amelyet telepíteni szeretne, régebbi vagy azonos a jelenlegivel. A TV nem tudja telepíteni a szoftvert."
-
-
csabi63
senior tag
-
TIT
veterán
válasz
dualcore #11119 üzenetére
Csak ehhez infra kell a telóba.
cigam: Nem képernyőmérettől függ,de már nincs is "94-es sajna csak "40-től,de már az is kezd eltünni.
Azért hiányzik mert 1 gomb az kb fél dollár spórolás 1 tv-n,hogy vesszenek meg,így is drágák.
Ja és a tv-n 1 nyamvadt gomb nincs,csak a távrecsegőn,ha beszarik véletlen se tudd használni a tv-t vagy vegyél távot 10 ropi körül.Na ez az igazi gagyulás.
Pana is ezt csinálta 2000 körül a "pause" gombbal a videoknál. -
cigam
titán
-
cyanID
tag
válasz
dualcore #11107 üzenetére
Igen, lehet sokat akarok, csak szeretném a legminimálisabbra lecsökkenteni a kábeleket, tartozékokat...
Inkább fizetnék többet egy valóban okos tv-ért.Valószínűleg még nem tart ott a dolog, de ez a 48pfl8901 már némi kompromisszummal egy jó tv-nek tűnik 250 körül.
Persze, ha nem a szélein lennének a lábtartói, akkor nem is gondolkoznék rajta sokáig, eredetileg nem terveztem falra szerelni.
...érdekes, h egy ilyen egyszerű design elemmel mennyire meg tudnak 'akasztani' dolgokat.
-
-
dvogabi
tag
-
csalafinta65
senior tag
-
-
-
-
válasz
dualcore #10748 üzenetére
Lehet hogy csak én vagyok ilyen szemílis
de ha elkezdet nézni bármilyen terméket, bármelyik boltban az osztályáért felelős személy már is rád tapad az első kérdésével hogy segíthet? Ezzel nincs is gond ,de mikor azt mondod neki köszönöm nem, a te 3M hatótávolságodból akkor sem akar kiteleportálni. És fél szemmel néz rád. Ez engem kettő percen belül kiakaszt teljes mértékben
És ilyenkor még arra sincs kedvem hogy egy pendrive használatát a gondolataim mélyéből elővarázsoljak.
-
-
Bizo28
csendes tag
válasz
dualcore #10594 üzenetére
Néztem egy videót és nem kell nyomni semmit elvileg magától be kellene adnia a szoftverfrissítést de nem teszi. Annyit kiír hogy beolvassa a pendriv-on lévő fájlt. aztán semmi. pedig csak az van rajta . Mondák hogy lehet HOTEL módban van a tv de ehhez már tényleg nem értek.Hiába böngészek már mindent megpróbáltam.Bedugtam a net kábelt és nem villog, fel sem veszi hogy bedugtam és scarton meg usb-n kivül sem tudok mást bedugni amit érzékelne.Olyan mintha zárolva lenne a fele funkciója a tévének.Vagy kisülhetet benne valami nem értem.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Path of Exile (ARPG)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- EAFC 25
- Fotók, videók mobillal
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Ingyenes parkolást!!!!
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 64GB DDR5 500GB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Seasonic 750W
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Akció! Hordozható GAMER Monitor! MSI MAG162V ! 15.6 1920x1080 FULLHD! Bolti ár fele!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest