Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Samus: Atomic Heart - Egy kis nyafogás
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én a Marussiát tartom sötét lónak, sztem a szezon elején lesz majd pislogás az eredményeiket látva.
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Talán. Én örülnék neki, ha becsúszna nekik pár pont az év elején. Megérdemelnék.
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
De ez nem baj, ezért van a topik!

Szeretnék Ferrarival indulni, de nagyon kockázatosnak érzem... A három Merci motoros komponens (és csak 1 Renault) nagyon kecsegtető. Aztán ott van a tucatnyi Merci + Merci + ... jellegű felállás. A gond az, hogy most a péntek után nem igazán leszünk okosabbak.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én előre megmondtam, hogy az elején a csapatokra koncentrálok, épp ezért a pilótákon szorul leginkább a nadrágszíj. Tekintve a nagyobb bizonytalansági faktorukat, itt kevésbé érvényesül, hogy Renault motorokat visznek, a kérdés épp ezért inkább a csapatokra vonatkozik. 1 Merci és 2 Ferrari, vagy 2 Merci és egy Renault? Utóbbinál ugye fontos megjegyezni, hogy az a két Merci -elvileg- már maradandó, míg nem lesz elég pénz egy Merci-Force India-Williams felállásra.
Meglátjuk...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
A másik lehetőség, hogy utolsó csapatnak bevállalod a Caterham-et, és akkor másodiknak jöhet a Williams vagy a Force India.
(#4039) FireKeeper: Közben látom, hogy elnéztem, a Mekit Mercinek vettem. Meg is vannak a hiányzó milliók.

A Mekivel az a baj, hogy sötét ló. Nem tudni mi várható Magnussentől idén, Buttonról meg tudjuk, hogy sosem volt az a kimondott időmérő mágus, míg Rosberg és Hamilton összeszedett pár pole-t tavaly is, mikor az autó hosszú távon szenvedett a gumikkal.
A pontozás és a variancia végett én a csapatokat sokkal fontosabbnak látom, mint a pilótákat, így egy jó motorral és pilótapárossal megáldott csapat többet hozhat, mint egy pilóta egy jó csapatból. Hosszú távon lehet, hogy megéri majd a Force Indiát hanyagolni a Williams-el szemben, és onnan inkább majd csak Hülkenberget berántani sofőrnek. Bottas jó, Massának nincs mit veszítenie és végre nincs rajta nyomás. Hülkenberg szintén jó, ráadásul hozzászokott már, hogy minden évben más csapat, könnyebben veheti a váltást, Perez viszont eléggé viharosan távozott a Mekitől és kérdéses, hogy egy ilyen visszalépés milyen hatással volt rá.
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Így van. Aztán, pénz és az első futam eredményétől függően lehet továbblépni.
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hát igen, Merci nem olcsó. Én inkább lemondok róla és megkockáztatom a Meki-FI-Williams triót.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
FireKeeper
üzenetére
Dehogynem: Kvyat, Ericsson, Mercedes, Sauber, Marussia.
A kérdés, hogy mered-e kockáztatni a kis csapatokat és az újonc pilótákat a motorikus megbízhatóságért cserébe?
(#4037) M3oH: Avval a trióval meg pilótára nem fogja futni...
-
Pá
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
50 körül volt tavaly, sztem ez nagyjából ideális is.
Persze nem baj, ha most többen leszünk. Főleg, hogy szezon közben azért mindig van egy kis lemorzsolódás is. -
DemonDani
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Néha az ellen szurkolsz, aki mellett szurkolsz

Főleg az idény végén, ha esetleg jó helyen vagy... -
Pá
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Most még nem számít, lényeg, hogy év végén ki lesz ott.

-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Köszi, igyekeztem megtalálni a legjobb felállást. A tesztek megtévesztőek, igazából csak altatnak a Renault motorral szerelt csapatok. Ez Ricciardo tegnapi köreiből is látszott, majdnem el is szúrták a nagy titkolózást. Este beszéltem is Markoval, hogy ez sok lesz és jobb ha ma Vettelel újra egész nap csak a problémák látszatát keltik.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
-
attisx
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
más: 2014-es excel doksit szándékozik valaki készíteni?
Részemről tervben van...
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Abban nincs kihívás, ha már az elején erős csapatot lehet összerakni...
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Szintén, én is bíztam FIben, kár volt

-
venember83
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
A kérdés az, hogy tudok-e majd jobbat vagy olcsóbban fejleszteni, ha a FI marad a konfigban erre a futamra, vagy csak gyűl a pénz, de így szezon végén már hiába, mert nem tudom elkölteni fejlesztésre.
-
Pá
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Jó kérdés, ilyen még nem volt.
Sztem az egyetlen lehetőség, hogy a lotusosok és kimisek Hulk után fogják kapni a pontot, a hulkosok meg sauberesek, pedig a hulk helyett beugró pilóta után. -
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Azok is érvényesek, ha az f1.com azt mutatja. De mivel nem szokta, csak megjegyzésben, így nem szokott számítani.
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
De befolyásolja. Az éjfélkor aktuális f1.com-os eredmény a mérvadó.
Szerk.: 290 körül leszek.
-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én meg úgy tudom hogy igen!

-
bobace
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nekem is HÜL és WEB volt a két pilóta. Hát nem számolom ki a többit.

-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ezen már csak mosolygok, az idei év tökéletességéhez még kellett egy újabb Webbo DNF!

-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
42pont szintén, köszi Lotus

-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ők is erősödtek, csak ennek a pozíciók terén (még) nincs látszatja.

A kicsik viszont gyengültek. -
bobace
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Jaja, én is HUL-ra cseréltem. Bár szerintem minden második ember valami hasonló felállással megy mint én

-
Zoza24
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
254 de jóval többet vártam...s még Perez lehet büntit is kap...

-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
jaj tényleg, ugye Webber büntije az időmérő pontjaimat nem rontja le? szóval hiába indul 10 hellyel hátrébb majd a futamon, az IM-nél beírhatom harmadiknak?
amúgy Hülk és a Sauber jó kiegészítőnek tűnik eddig, IM-n most még a McLarennél is erősebbek voltak, pedig olcsóbbak jóval. ha így folytatják ők lesznek az FI helyett az új budget-kiegészítő csapat az idény hátralévő részére. de persze az is lehet hogy csak fellángolás, amit látunk, mert bár futamok óta éledeznek, azért nem valószínű hogy hirtelen pl a meki elé kerültek teljesítményben.
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Mivel Gro és Ric is nulláz, ez a hétvége bukó. Nem mintha ezen múlt volna a szezon

-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Merci simán visszajön szerintem. Sőt, még most Monzában is minimum a Ferrari és a Lotus sebességét futották, csak az elrontott IM és a lassú defekt (Ham), illetve a gyenge végsebesség miatti beragadás (Nico) miatt ez nem annyira látszott.
-
venember83
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
WEB-GRO-MAR-FER-TOR kombináció nekem is beférne, 7,6 millió is maradna, de "talán" okosabb egy GRO-CHI-RBR-FER-TOR kombináció 4 millió euróval.

-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Úgy gondolom bármi lehet, káoszt várok legalább 5-6 autó kiesésével.
REmélem a mostani 1-4 marad a helyén
meg legalább 1 ferrari meg 1 lotus megy a levesbe ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
ric-web-mar-mer-fi lett a vége, de kövi futamra jó lenne valahogy visszapaszírozni grózsit. remélem holnap jól kiesik
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
közben a pontot is elszámoltam jó lesz az 192-nek is

de ahogy látom max10-15 helyet esek vissza. elől nagyon senki nem vitézkedett. -
X3B6O0X
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én a helyedben elgondolkoznék Grosjean helyett a Lotuson. Grosjean nem olyan pontbiztos.
-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
hmm még kb 20x megvariálom

-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Sztem rohadt meleg lesz a ringen, + a teszt valamit biztos számítani fog a mekinek.+ a meki hagyományosan szereti a pályánkat.
esetleg M. Webber, D. Ricciardo, Sauber, Lotus, Mercedes
-
DemonDani
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Lehet jobb, ha maradok nyugton a következő futamra, aztán majd elválik kell-e valamit cserélnem. Igazából azt a hatalmas kiugró lehetőséget közel s távol se látom már ilyen csapat mellett. Ha leesne 50 misi csak úgy akkor igen, de más biztos potenciált nem látok. Most itt minden borult a Merci+FI kombó helyett a Ferka+Meki jött fel a semmiből. Lehet hogy ez most csak ilyen egy versenyes lesz, de ha nem akkor csúnyán át kell szerveznem mindent, mert Gro folyamatos jó szereplésében azért nem bízok.
-
X3B6O0X
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Lotusban már évek óta nem bízok. Szerintem most a Red Bull-Merci kombóval indulok, aztán esetleg a Hungaroringre bepróbálok valami mást.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
kieg: a Ros-Gro páros mellett beférne a ferrari, vagy FI+toro csapatként.
-
Armando_19
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nagyon agyalok, rengeteg lehetőségem van. Már vagy 5 végső variációra mondtam, hogy na igen, ez lesz az, aztán mégse.

-
Armando_19
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Alo-Ros-Sau-Tor-Fi is befér. Inkább elhoznám a saubert már, úgy is kell majd évközben fejleszteni, több pontot hoz mint Mar, és itt már ezek a 10-15 pontok is úgy látom mérvadóak lesznek. Hátha Hulk fut egy jót otthon.
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Jaja, nem rossz, de nem fér be melléjük az FI... Lehet Webber -> Red Bull csere lesz és megy vissza Sutil Rosberg mellé, na meg marad a Toro. A Marussiát meg majd szép lassan upgradelem.
Webbo most elég drága lett, 80 millió... Grozsi megérheti, a Lotus 2.-5. erő helyzettől függően és a DDRS működni látszik, plusz anélkül is gyors volt eleinte Grosjean. Most kiesett és az ára még lejjebb megy, sokkal olcsóbb lesz a Lotusnál. Perezt lehetne még megfontolni, de a Meki továbbra is elég harmat.
Csapatszinten a Merci most már nagyon jó vételnek látszik, tényleg megoldották a gumigondokat, nem hittem volna. Kötelező vétel most már igazából... A Ferrari so-so, de nem az igazi sajnos... ALO nyilatkozata a dobogón a 15 pont és a jelentős hátránycsökkentés ellenére elég pesszimista volt. Ez nem jellemző rá, így ez sokat elárul... -
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Igen, szerencsém volt kétségtelenül, de a választás mindenképp jó volt, akkor is erős 7vége lett volna, ha nincsenek a gumigondok és Vettel kiesése. Azért van némi tapasztalatom és érzékem a jó csapat összerakásához
Mondjuk most sz*rból kellett várat építenem, de úgy fest sikerült 
SamuraiKenji: Grat, nekem is nagyjából 260-270

-
Armando_19
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nekem is eddigi rekord pont lesz az biztos. Majd átszámolgatom, de Alonso-t és a Mercit biztos nem adom el.

244 ha jól számolom. Dől a lé.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Előre is gratula Neked, én a 100 pontért imádkozhatok kb., hogy annyi meglegyen...
-
werszomjas
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az a baj én úgy látom a Lotus előnye eddig tartott a gumik terén, már a többi csapat is kiismerte, és nincs már akkora előnye a Lotusnak.
Most van Lotus, Merci, és TorroRosso, egy biztos, a Ferrarit beteszem, mert meg tudom venni, csak azt nem tudom Lotus vagy Merci helyére, de akkor lehet a szabadedzések alapján döntök majd.
-
qgetata
csendes tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Na pont ezért vacillálok. Csak a sorminta alapján Alonsonak most egy gyenge hétvége jön...
-
qgetata
csendes tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Csak ne lenne annyira hívogató az a RB Ferrari FI trió....
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hat igen. Ezert is valtottam Alonsora, mert a pilotak piszkosul dragulnak mar. De lassan a csapatok sem lesznek olcsobbak, 3-4 verseny alatt, azok is emelkedhetnek jo par misit, ha jol mennek. A fene tudja, hogy jar jobban az ember.
-
McCartman
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Silverstone is olyan pálya ahol az első gumik jelentik majd a szűk keresztmetszetet így a Red Bullok elvileg szenvedni fognak újra, a Merci sötét ló.
-
-Mike-
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
A Lotus technikai igazgató szerint több oka is volt a gyenge szereplésnek, ilyen volt pl Kimi fékgondja a versenyen meg pár apróság de a fő ok, hogy nem voltak gyors kanyarok a pályán, ahol a Lotus nagyon erős. Silverstoneban tudjuk milyen kanyarból van több, Kiminek is fekszik, Grosjean sem megy ott rosszul, egy erős dobogó szerintem kinéz ott, kérdés esik-e az időmérőn, mert akkor az utolsó bal kanyarban Gro megint eldobja.
De a gyenge qual után erős versenyt futott. -
IreN!CuS
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Simán ,Webboig bezárólag kijönne ,de én ezt nem érzem jónak(jobban) az említett 3 top csapatos kombinációval szemben.Ha nem lesz nagy bukta a dolog utána egyből jöhet vissza Sutil a csapatba és akkor Ric Sutil Ferka Lotus Merci ,nem rossz a szezon fele előtt.
És ha ez a kombináció hoz 2(inkább 3
ha csak Webbo nem nulláz kettőt) jó futamot jöhet Webbo is a csapatba és szinte le van fedve minden 
Qorthral Egy rúgóra jár az eszünk ,megnyugtató

-
McCartman
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Trágya? Több tiszteletet.

-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Most már nagyon drága lett ALO, nem biztos, hogy megéri megvenni. Persze anyagilag erős fejlődése várható, de talán túl nagy áron. Bár ennyire gyenge Lotus mellett ki tudja. Az a gond, hogy Sauber és Williams nem ér semmit, a McLaren pedig nagyon túlárazott (eleve is az volt + mindig célbaérnek...), így nagyon nehéz fejleszteni. Mindenki a Ferrari / RBR / Merci / Lotus négyest akarja egy FIvel (esetleg Toroval) kiegészítve, de ezek baromi drágák, így közülük vagy 2 csapat vagy Alo/Webbo/Rossberg + 1 csapat fér be és ülhetünk a hátsónkon 3-4 versenyt, mire a 3. értelmes komponensre összejön a pénz... Az ALOra váltással az a baj, hogy elölről kezdődne a várakozásod.
De sokkak jobb lehetőség sajnos nincs.A tapasztalat nagyon kell ebben a játékban, anélkül szinte nem lehet hosszútávon is jól szerepelni. A nagy baj az, hogy önmagában viszont nem elég... Lásd előző évi ligadobogósok mind Liga TOP30-on kívül jelenleg

venember: Szerintem nem igazán éri meg. Hogy érzékeltessem: Most Sutil + RIC helyett lenne egy RIC + FI. Csak az eddigi pontszámok alapján a Sutil + RIC 310 körül, a Vergne + FI 370 körül van. Azaz kevesebb, mint 10 ponttal erősebb kombót raktál össze úgy, hogy pénzt buktál a cserélgetéssel. Ráadásul ebbe nem vettem bele, hogy Sutil eddig sokkal pechesebb volt, mint DiR, bár a legutóbbi hétvége kivétel. A Sutil + TR eset hasonló, csak ott még kisebb a nyereség. A gond az, hogy értelmes fejlesztés nálad sincs, mert kb az lenne az, ha be tudnád tenni a Lotust a Ferrari és Merci mellé és az egyelőre elég reménytelen. Esetleg próbálkozhatsz Rosberggel, hátha megint kifog egy nagy hétvégét.
-
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hat igen, nem olyen egyszeru ez, kell taktikazni, meg persze nem art egy kis szerencse. En is zoldfulo vagyok. de jovore mashogy kezdek neki az biztos

En kanadara leptem meg pont azt, amit Te most. Alonso+Sutilert bealdoztam a Fer+Mercit. Pontban igy kevesebbet kaptam ~35tel, viszont "ertekben" meg igy is erosodtem, Alonso +10m er. Pilotara epiteni biztos kockazatosabb, de penzugyelg hosszabb tavon jobb befektetesnek tunik. Alonsot megtartom, Sutil lehet becserelem FIre.
-
McCartman
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Lehet bennük potenciál, viszont épp ezért a pilótáikban is. Csak hát az a bizonyos szerencse általában a másik felet pártolja.

Viszont a Ferrari hozta a(z el) várt versenytempóját így Massa is szépített, ahogy vártam.
Nyertem is vele, nagyon szép szorzót kínáltak rá, hogy az első tízben végez és száraz pályán, balesetmentes futamon hozta is a kötelezőt szépen. -
Motion_Blur
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az idiótája....
-
McCartman
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Sutil már villantott Monacoban.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
második legsz@rabb időmérőm kőkemény 26 ponttal... viszont talán a futamra jobbak az esélyeim.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Sutil még játszik

mod: Marussia kivételével minden komponensem a Q3-ban

-
Armando_19
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én is 20 fajta változtatási lehetőséget meg vizsgáltam már, de lehet, hogy az előző versenyes felállás lesz a befutó...Annyi OUT-om van, és még sem merek nagyot kockáztatni.
-
McCartman
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az időmérőn mindenképp.

-
McCartman
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
A dolgok jelenlegi állása szerint esős időmérő, száraz futam várható.
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Tavaly viszonylag hamar kialakult egy baromi erős csapata (sokáig összetett első volt) többek között a Ferrari, McLaren, Mercedes csapatokkal, melyeket majdnem minden lehetséges sorrendben kipróbált az évad során.

-
attisx
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Annyival kevesebb pénzed van a Torro eladása, majd visszavásárlása miatt (5%-os eladási veszteség ugyebár...)

Pá: Nem akartam gonoszkodni, de ha már beírtad...

-
attisx
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Csak halkan (a fairplay jegyében) jegyzem meg, hogy a felállásod ebben a formában kapásból 800k mínusz...
-
venember83
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
Gumigyilkos pálya, de bízok a Merciben, hátha valahogy csak sikerült javulniuk gumik terén.

-
attisx
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ne fessed az ürdüngöt a falra...

Ha csak a konstruktőriből zárnák ki őket, akkor az a játékra nem lenne hatással. Legalábbis nekem ez a logikus, és szvsz a szervezők sem akarják ennyire túlbonyolítani...

-
attisx
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az elmúlt három évben, amióta játszom, még nem volt ilyen, csak pilóta csere/eltiltás, ilyenkor meg értelemszerűen az új fiú eredményeit vették figyelembe. De véleménye szerint amennyiben eltiltják a csapatot (remélem, hogy nem), akkor valószínűleg az lesz, hogy azokon a futamokon, amin nem vesznek részt, a játék automatice 21-22. helyeken fogja rangsorolni őket (időmérőn, futamon egyaránt).
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Sajnos neked tényleg túl veszélyes lenne Alonsot vagy Kimit megvenni, mert semmi nem férne be mellé. Alonso és Kimi azoknak pálya jelenleg, akiknél bent vannak, vagy akik igen jól állnak anyagilag (első párszáz játékos jellemzően). Rosberget simán megérheti benntartani szerintem is, legalább nem buksz most a cserélgetéssel és Kanadában talán jobb képet is kapunk arról, hogy mennyit számított a Pirellis teszt a Mercinek... Ugyan nem hiszek benne, de akár még az is kiderülhet, hogy szinte megoldódtak a gumigondjaik és Rosberg hosszabb távon is erős komponens marad.
Kockázatos befektetési lehetőség viszont akad: Massa illetve Perez. Mindketten kiestek, így most egész jó az ár/érték arányuk és mindkettőben benne van 1-1 nagyon jó futam. Ugyan hosszabb távra szinte biztos nem maradhatnak, 1-2 futamon kijöhet nekik a lépés.
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Igen, a RIC, SUT, MER, FER, LOT csapat nagyon jónak tűnik Kanadára, de a ligában ez senkinek sem fog beférni, sőt az egész játékban sem hiszem, hogy 5 embernél többnek

Ha már brainstorming (ami jó dolog
), meg kell jegyeznem, hogy nem értek egyet jpm-mel azt illetően, hogy Alonso, Kimi és Vettel már túl drágák, nem éri meg betenni/bent hagyni őket. Ha mást nem, majd a szezon végére a saját bőrén megtanulja, hogy ebben a játékban az árfolyam a legtöbb esetben fontosabb, mint a pontok száma, annak ellenére, hogy végül utóbbi dönt. Főleg így az évad első felében! Aki ezt érti, az már kezdi kapisgálni a játék lényegét
Az egy futamon várhatóan legtöbb pontot hozó összeállítás sokszor nagyon távol áll a hosszútávon várhatóan legelőnyösebb konfigurációtól.
Persze lehet másképp is gondolni nyugodtan. Mindenesetre egyszer már első, egyszer pedig kb 110. lettem ebben a játékban (az összes 8-10ezer játékos közül), a Ph!antasy F1 ligában pedig eddig mindhárom évemben az első ötben végeztem (idén sajnos megszakad ez a szép sorozat...), szóval talán sejtem miről beszélek.
Kanadában is jó lehet a Merci, de kétlem, hogy ez a futamgyőzelemre is elég lesz... Lotust választanék helyettük, ha nem lenne Grosjean büntetése. Így viszont célszerű jól meggondolni, hogy melyiket választja az ember. Még az sem kizárt (a Merci gumikezelési, illetve a Lotus Grosjean kezelési
gondjait tekintve), hogy a McLaren mindkettőnél jobb vétel. Olcsóbb, jó a gumikezelés, és aránylag két normális pilótájuk van.Az autó meg kezd magára találni és 2 erős pontszerzés szinte minden futamon benne van, azzal meg hamar adott az 50+ pont. Persze a Merci már edzésen össze szokott szedni 20-25öt, így sanszos, hogy ők jelentik Kanadára a legjobb döntést.McCartman: Grat, a 260 pont így a szezon harmadánál már nagyon izmosnak számít.

-
Motion_Blur
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Jaja, a középmezőnyben is simán voltak 200+ pontok

Ezen a hétvégén McCart kolléga gyűjtötte a legtöbb pontot a ligánkban: 258-at

Részemről szerintem nem lesz változtatás, inkább gyűjtök.
-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Értem, viszont azok nem állnak elől. Ha vkinek bennt volt a red bull azon a versenyen nem szakított sokat. a többi gyenge komponens miatt.
-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Már nem, mert baromi drágák és ha elbukik akkor elég nagyot zuhan a tabellán. kb 160M pénze van a mezőny elejének és ebből 90-100M egy versenyzőre kiadni sztem pazarlás.
Most a legjobb sztem a merci és a force india pilótákon kívül Webber. ár/értékben. plusz lassan bejöhet a mclaren is mint csapat. -
SamuraiKenji
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Ferrari nálam idáig is bent volt, sajnos Alonso se hozta szokásos dobogó közeli eredményt ill. Massa zakó(k) , így nem lett túl sok pont Ferrari részről, de ettől nem gondolkodom a cserélésükön.
Az előző felállásom se lett volna rossz mert a Mercit cseréltem Rosberg-re ill Sutilt - FI-re, szóval úgy se rossz pontok jöttek volna, de ez így szerintem jobb lett, Rosberget meg azért nem hiszem, hogy sokáig bent tartom
Csak itt kijöhetett volna evvel jobb is, pont Motionnal beszéltük, hogy itt akár ROS és Alonso is dobogón lehet úgy meg szép kombó....szóval én se tudtam csípni az elejének az előnyéből
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Az RB -> Ferrarit nem igazán mondanám rossz döntésnek. Persze csak az eredmények alapján az, de szerintem senki nem tudta előre (vagy pláne a csütörtök alapján, ahol még a Red Bull szenvedett), hogy itt a bikák lesznek a jobbak. Olyasmi miatt ne ostorozd magad, amiről nem tehetsz.

-
SamuraiKenji
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
207 pont
Rosberg jó húzás volt, a Ferrari nem hozta a szokásos pontokat, de így is az eddigi legtöbb pontom szóval

-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Túl sokat vesztek a cserélgetésekkel. Lehet hagynom kellet volna az összeállításomat ahogy volt az előző versenyen, úgyis lesz kavarodás. diResta most nem volt jó húzás, persze lehet Sutil fog összakadni vkivel a rajtnál. diResta meg feljön. Rosbergnek nyerni kell hogy ne maradjak le nagyon.
-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
eléggé hasonló cipőben vagyok
40 pont. Nincs mese, Rosbergnek kell nyerni. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
a vicces az, hogy az előző csapatommal (plusz RIC helyett SUT) a legjobb időmérőm lehetett volna...
nagyon remélem mostmár hogy rosberg nyer, bár lehet még így is bukom a dolgon. valszeg a red bull és a merci jobban drágul mint a ferrari és a lotus, szóval ha maradok a seggemen, nem kellene izgulnom... -
M3oH
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hat a kockazat benne van a dologban mindig, utolag mar konnyen okos az ember
Ferrari biztato volt, aztan ez lett. Alonsoban es mercikben meg bizok. Massa szegenyem, esetleg vmi okos taktikaval lehet meg pont szerzo holnap. -
T0rnad0
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
De szárad a pálya, még van remény

-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Én is lehet visszarakom a mercedest
ha hozzák az edzésen már az is jó 
-
DemonDani
addikt
válasz
FireKeeper
üzenetére
Hát akkor lényegében ugyan az a felállásod mint nekem és ugyan az a lehetőséged is kb, amit előtted vázoltam

Én már 99% hogy Merci+RBR+FI kombóval fogok menni.
Szabadedzés után látod most mi volt, és mi lett az időmérőre... Ez sem alap már, most h trükközni kezdett a Merci -
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Persze, DIR a hatékonyabb ár/értékben az eredmények alapján, de akinek szeme is van és nem csak a szerzett ligás pontokból indul ki, az tudja, hogy nem ez a reális kép.
Pl Malajzia után Massa volt a játékban jobb ár/érték arányúnak látszó Ferraris pilóta és még most is hasonlóak, de mindenki érzi, hogy Alonsot érdemesebb berakni, ha van rá pénz. A másik meg az, hogy messze nem csak az ár/érték számít.
Egyébként én nem bánom, ha egyesek Di Restát futtatják, legalább több esélyem lesz utolérni /lehagyni őket.
(Ok, jpm-et ez a veszély idén kevéssé fenyegeti, de soha ne mondd, hogy soha.
)Ja, Vettel? Lehet, hogy baromi jó ár/értékben, de kiválóan mutatja, hogy mennyire nem csak az számít, hogy mire ment a srác, aki betette:
TOP1 volt, befért volna neki a MER, FER, LOT, SUT vagy a FER, LOT, RBR kombó, de helyette Vettelt választotta. Eredmény: pocsék hétvége, 35 hely zuhanás és hiába haladtunk egy versenyt, már egyik fenti álomkombót sem tudja meglépni.
Szóval csak ésszel rakjatok be Vettelt/Kimit, stb.
-
Beerwolf
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Pontban könnyen lehet, hogy még többet is fog hozni, mint a Lotus-os verzió, csak Rai drukkerként jó lett volna, ha már most befér.

-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Pedig lassan a a McLarenen mint csapaton gondolkodok monacora....

Nem az ő hibája, de attól még több pontja nem lesz. És az önbizalmának se igen tesz ez jót. -
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Annyival nem lesz olcsóbb mint amennyi pontot elszór ilyen-olyan okok miatt. Persze lehetőségnek jó lesz az ára miatt is.
-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
IreN!CuS-nak is megvan ez a 2 csapat

-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nos én eddig megszívtam hogy lecseréltem a mercit lotusra...
Remélem a versenyen dominálni fognak a lotusok meg a ferrarik
ja meg di Resta.. -
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
chilton-ricciardo-caterham-red bull-merci fért bele, remélem sutil megint betlizik egyet és egy futam múlva már ő is belefér
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
FireKeeper
üzenetére
jó, a McLaren terített betli már megint/még mindig

-
IreN!CuS
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nem hiszem -sajnos- hogy a Meki oda tudna érni az elejére . Igaz hoznak egy csomagot de mások sem a szőkéket kergetik a garázsban szóval nem fogják a mezőnyt 1 mp-el alázni

Liga szempontjából a későbbiekben az FI-nél lehet jobb csapat szinten , de még ahhoz is fejlődni kell. Aki az elején akar lenne mindenképp a Ferrari RBR Lotus trióból kell válogatnia.Utána jöhet a Merci és a Meki ha bejön a csomag.
Persze cáfoljanak rám és verjék a mezőnyt 1 mp-el

-
jpm
senior tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
182 pont kérem
összesítettben 645 
di Resta húzott ki a kakából, meg a tegnapi kedvező edzéseredmények.
nagyjából lesz 11M pénzem... nem sok
-
SamuraiKenji
aktív tag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nekem olyan cirka 160 pont lett ez a hétvége....Ferrari - Lotus csere bejött, verseny előtt éreztem potenciált itt a Lotusok gumikopás/versenytempójába (még Motionnal beszéltük is
), de azért időmérőn már nem éreztem olyan jó döntésnek..majd versenyen Ferrari betli vs Lotus eredmény után mégis jól jött ki.
Viszont Force I - Sutil csere kevésbé jött ki jól, pedig valóban top 5-be lehetett volna.....de nekem ez Force India - Sutil vhogy mindig besikerül, múltkor mikor a Force I-t tettem be persze akkor meg a kerék anya miatt estek ki
Jó mondjuk első versenyen Sutil jó húzásnak bizonyult.... hogy épp milyen szerencséje van az nagy kérdés, de azért ha normál versenyük van a Sutil /Force India tud hozni a konyhára.
A Mercit meg beraktam, hátha, hát az időmérőt szépen lehozta meglepire Rosberg, versenyen nem vártam tőlük csodákat, azért Hamilton csak összekalapált egy 5. helyet
Egy kérdés: az időmérős pontok a lefutott időmérő utáni eredmények alapján vannak kiosztva vagy a módosított sorrend alapján?
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Nem tudom az első körös Sutil - Massa esetben ki volt hunyó, de ezt leszámítva nem volt jobb Di Resta. Sutil a 2. körtől kezdve 25! másodpercet adott neki a versenyen, úgy, hogy mindketten onnantól ugyanannyiszor voltak a boxban. Ez nem magyarázható a Di Restát amúgy sem nagyon hátráltató forgalommal.
Sutil az első körben egy sima dobogót bukott el. Ezen már csak nevetni tudok
, Massán viszont leginkább sírni... Hatalmas mákja van azoknak, akiknek Di Resta van Sutil helyett. Apróságon múlt az egész, kezdve azzal, hogy tegnap 11 ezreddel verte DIR Sutilt az IM-n. Ma Sutil volt a gyorsabb. Összesítve persze Di Resta a jobb, de brutál, hogy a ligában egyik 70 pont körül, másik 20 körül hoz. Árfolyamról nem is beszélve.
Ez az év nekem egyelőre a pechről szól.
Szerk.: Persze önmagában DIR jó eredménye nem mázli, jó vétel volt annak, akinél bent van, de hogy a Sutilosok ekkorát szívnak közben az már túlzás.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
FireKeeper
üzenetére
Időmérő edzés előtt 1 órával zárul a piac.
Szóval holnap 12h59-ig döntsd el
-
Qorthral
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
hét évet ne ülj a hátsódon, az biztos túlzás

A Button téma szerintem korai, én nem lépném meg. RB -> Merci/Ferrari csere kicsit toporgás, nem tudni melyik lesz a legjobb, vagy max péntek alapján lehet érezni. Inkább gyűjts szerintem, hogy a Red Bull mellé beférjen valami. Vagy majd cseréld a Red Bullt pl Lotus+Mercire akár. Lényeg, hogy inkább 2 erősre kell hajtani, aztán 3ra stb, mint a gyenge és közepes komponensek cserélgetésével szórni a pénzt. Persze lehet FI-re vagy Hulkra stb fejleszteni, de legyen célja. Én pl most pont azt szúrtam el, hogy megvettem Hülkenberget úgy, hogy tudtam, a futam után el fogom adni. Valsz így is lesz, ráadásul pechemre még pontban is buktam a cserével.

-
Armando_19
őstag
válasz
FireKeeper
üzenetére
Alig várom az éjfélt, meglátjuk, befér e. Hamiltonban nagyon bízok. Minden más csere értelmetlen lenne. Jön megint a napokig tartó matekozás...
Amúgy ha meg nem a Bahreinire, a következő futamra biztos tudnék egy komolyabbat bővíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Autós topik
- Google Pixel topik
- Ismét az Apple veheti át a piacvezető pozíciót
- 5 kilowattos GPU-k előtt nyitná meg az utat az Intel
- World of Tanks - MMO
- EA Sports WRC '23
- Samsung kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Bravo 15 C7VF Gamer notebook - R7 7735HS 24GB DDR5 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- iPhone 14 128GB karcmentes, magánszemélytől
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG G531GV Gamer notebook - i7 9750H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB WIN11
- Újszerű HP 250 G10 - 15.6"FHD IPS - i5-1334U - 8GB - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin GF63 12VF-1279XHU Gamer notebook-i5 12450H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 4060 8GB W11
- Dell Latitude 7320 i5-1145G7 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3503
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

összesítettben 645