Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: SAMSUNG WW80CGC04DABLE EcoBubble™ technológiával 8 kg mosógép - tapasztalatok
- Gurulunk, WAZE?!
- LordAthis: Mission: Imposible? - Együtt 1333 és 1600 MHz, ECC/Non-ECC
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Én mikor legutóbb új vasra telepít, megcsinál majdnem 0-ról, legalább gyakorol kicsit a dolgokat (elég régi is volt már a rendszer, illetve alaposan újragondoltam az összes szabályt, azok külön csoportokba rendszerezését is). Ami nagy segítség volt, hogy külön exportálhatóak az Aliasok, anélkül lehet nem vágtam volna bele, mert nagyon sok melóm van abban, szóval ha el is döntötted mit szeretnél, azért érdemes azt külön exportálni is, amennyiben van benne melód.
-
kutga
félisten
Nos, két dolgot csináltam. Először is a
System: Settings: Loggingalatt kikapcsoltam a log fájlok írását a lemezre, és alaphelyzetbe állítottam őket, ezzel kapásból lement a lemezhasználat 12 százalékra.
Majd a System: Settings: Miscellaneous alatt bekapcsoltam a
/var/log RAM diskopciót, ha jól értem, így mégis lesznek log fájlok, de csak a következő újraindításig, egyelőre jó lesz így. -
opnsense-ben nem szeretek bridgelni, több helyen kell átállítani dolgokat.
Mivel PVE a host-od Neked is, egyszerűbb ott bridgelni, mert a beállításokat csak a végén változtatja meg, amikor már mindent átállítottál.
Utána ezt az OVS bridge-t kell Opnsense LAN-nak adni.SW vs HW switch: nálam nem okozott semmit a váltás, de ez nyilván a tereheléstől is függ. Ki kell próbálni, ha nagyon terheli, akkor még lehet HW swicth-re váltani.
-
A három portot,, amit LAN-ként szeretnél használni kapcsold össze bridgbe, és ezt nevezd LAN-nak. Különben, ha mindhármat külön-külön LAN-ra állítod, akkor hiába lesznek egy hálózaton, nem fgják látni egymást az eszközök.
Szerintem egyszerűbb lett volna kétportos kártyát használni, és a LAN-ra kötni egy swichet. -
jujj...
Ne, inkább ne így! A tűzfalad a hálózatod alapja, ne üss rá réseket...
Proxmoxod van, nem? Akkor fel egy debian lxc és mehet rá a torrent és a samba.PiHole-t nem tudom és pfsense-ben sem vagyok otthon, de opnsense alá/mellé lehet rakni pl. AdGuardHome-t, de itt is azt ajánlom, h rakd külön LXC-be az AGH-t, ezt állítsd be DNS servernek az eszközökön. Az AGH-ban pedig a pfsense-t add meg upstream-nek.
Következő lépcső, hogy minden DNS kérést a pfsense az AGH-ra irányít, ba-dumm-tsss... a teljes hálózatod reklám (és bármi más) mentes. Kicsi tűzfal szabály mókolás kell ezekhez, de megéri.
-
Multibit
nagyúr
-
-
paler
aktív tag
Ahogy utána olvasgatok, én is azt látom. Max annyi értelme lenne, ha valami ú dolgot akarok kipróbálni a OPNsensen, akkor egy második testOPNsenset indítva tudnék kísérletezgetni úgy, hogy az éles rendszert nem cseszem szét. Bár arra meg ott van a rendszervisszaállítás, ha valami nagyon nem sikerülne.
-
kutga
félisten
Hölgyek/Urak!
Összeállt a vas a pfsense alá (Dell 5050 sff, I5 7500, 16 giga ddr4 ram, 512GB ssd, Intel I350-T2 gigabit adapter).
Proxmox fut rajta, erre szeretném feltenni az oprendszert virtuális gépként. Találtam is hozzá egy leírást, ez alapján el lehet indulni? Amit nem teljesen értek, hogy mit kell csinálni a mostani routerrel, ha kikapcsolom, nyilván nem érem el a pve hostot.
-
rgqjx
aktív tag
Itt van pár link régebbi keresgélésemből, talán hasznos lehet:
Ez segít felismerni a kamu I350-es kártyákat
A vezérlők tudásának összehasonlítása
Itt pedig a brand verziók listájaMint sejthető, nálam az i350 volt a cél.

-
rgqjx
aktív tag
-
Multibit
nagyúr
Ha elég az, hogy a “működik” internet elérést jelent, akkor működik. Biztos bennem van a hiba, de nekem fontos a két fizikai interfész. Még az USB-s ethernet adapteres megoldást sem szeretem. Tapasztalatszerzésnek jó, de nem használnám végleges setup-ként.
Ha megcsináltad, számolj be, kérlek, az eredményről! Különös tekintettel a WAN->LAN és LAN->WAN sebességekre, miután kialakítottad a tűzfalban a szabályokat a WAN, LAN interfészekhez. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 6
- Háztartási gépek
- BestBuy topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Stratégiai biztonsággal védekeznek a dráguló memóriák ellen a gyártók
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit
- MSI GTX 1660 ti ARMOR OC 6G hibátlan állapotban eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga X390 - i5-8365U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Acer Travelmate X314 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AMD Ryzen 5 5600/3060/512Gb SSD/16Gb RAM/700W
- KARÁCSONYI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Panasonic CF-XZ6 AIO all-in-one laptop tablet 2k touch i5-7300u speciális ütésálló rugged
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V130-14IGM - N4000 I 4GB I 128SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Azt hiszem megoldottad a kérdést