Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Ismerkedek az Opnsense rendszerrel, pár dolgot szeretnék rajta beállítani. A hardver Fujitsu S920 mini pc, HP 331T 4 portos hálózati kártyával.
A telepítésnél 1 portot adtam meg a WAN interfésznek, 1 másikat a lan interfésznek, a többit optionalként adtam meg, ezeket hogy tudom beállítani szintén lan portként, tehát, hogy ugyanazon alhálózaton működjenek?
Ezen felül be kellene állítani egy port forwardot a letöltő szerver felé, illetve szeretnék használni tailscale és valamilyen reklám blokkolót, mondjuk adguard home-ot, ezeknek mi a legegyszerűbb módja?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Pfsense alá fel lehet tenni qbittorrentet és be lehet állítani samba megosztást egy külső meghajtóra? Esetleg valami reklám blokkoló is van rá, ami olyasmi mint a pihole?
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Asszem megvan, köszi mindenkinek. Egyelőre nem élesben, csak a tartalék routerrel, de működik a dolog. Elsőre persze rosszul kötöttem be a kábeleket, de második nekifutásra sikerült. Holnap beállítom a fő routert is.
-
kutga
nagyúr
válasz Multibit #1422 üzenetére
Megcsináltam a leírás alapján csak a végét nem értem. Van ugye három interfész, WAN, lan és a menedzsment. Nekem itthon viszont nincs switch vlanokkal, csak egy wifi router, ez lenne ha jól sejtem a switch és az AP. Ezen mit kell állítani? Openwrt fut rajta, dumb ap-ként állítottam be, mást nem csináltam vele.
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
Összeállt a vas a pfsense alá (Dell 5050 sff, I5 7500, 16 giga ddr4 ram, 512GB ssd, Intel I350-T2 gigabit adapter).
Proxmox fut rajta, erre szeretném feltenni az oprendszert virtuális gépként. Találtam is hozzá egy leírást, ez alapján el lehet indulni? Amit nem teljesen értek, hogy mit kell csinálni a mostani routerrel, ha kikapcsolom, nyilván nem érem el a pve hostot.
-
kutga
nagyúr
Néztem itt is, négyportos van az aprón, de nem válaszol az eladó, kétportosból csak teljes magasságú hátlappal láttam, nekem alacsony profilú kell. Tegnap ezt találtam, szerintem meg is rendelem. [link]
-
kutga
nagyúr
válasz Multibit #1403 üzenetére
Az egyébként mindegy, hogy milyen ethernet kártyával bővítek? Van otthon sff pécé is, amin jelenleg a Proxmox szerver fut, abba pl. tudnék tenni pluszban kártyát, de valahol azt olvastam, hogy az Intel vezérlő az ajánlott, viszont ezek aranyárban vannak, van viszont már egész olcsó is. [link]
-
kutga
nagyúr
válasz Multibit #1403 üzenetére
Sajnos nem, az S920 tesója igen, de amikor ezt megvettem, a router funkció nem volt szempont. Nem baj igazából, így is el tudom használni. A pfsense inkább új tapasztalat miatt lenne érdekes nekem.
-
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/urak!
Ha már itt tartunk van itthon a fiókban egy Fujitsu Futro S720, kétmagos proci, 32 giga ssd, 4 giga RAM. Ebben van valami fantázia? Nyilván ez a gép single nic, úgyhogy gondolom kell majd hozzá egy menedzselt switch két vlannal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest