Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Gurulunk, WAZE?!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
csinturi
üzenetére
Üdv!
Én elértem mindent mivel a kliens gépem egyszerre tudott csatlakozni (két hálókártya végett) a thome eszközéhez és a tűzfalhoz is (nyilván a thome és a pfsense külön hálón, külön címmel kell hogy legyen). Ha thome hálóval raktad fel, akkor proxmox alatt a PVE-NETWORK résznél a VMBR0 alatt a thome által kiosztott címet látod. Ennek a mac címét meg tudod nézni a thome eszköze alatt, majd átdugva a pfsense tűzfal hálójára tudsz kiosztani a mac címnek egy fix címet, amit aztán (egy újabb átdugás után) átírsz VMBR0 alatt (cím/cidr, a gateway pedig a pfsense elérhetősége), katt apply configuration, majd (megint átdugva a kábelt) böngészőben megadod ezt az új címet a portjával és ezután el kellene érned a proxmox és a pfsense felületét is.
Én is átírtam így, hogy minden a tűzfal után legyen, majd a thome eszközén lezártam a tűzfalat minden irányban. A telekom nálam PPPoE és bekapcsoltam a PPPoE passthru-t, ha netre van szükségem a thome hálóján át, hamar rá tudok állni. -
válasz
csinturi
üzenetére
Nem pfsense, hanem általános hálózati hibakereséssel kezdenék:
Első körben a kiosztott, foglalt IP címek között néznék körül, hogy a keresett gép kapott-e és ha igen mit kapott. Ha kapott, akkor azon el tudod érni, ha nem kapott, akkor kéne kideríteni, hogy miért nem kapott? A VM Hostnak nem volt beállítva fix IP? -
válasz
csinturi
üzenetére
Nyitva kell lenni, viszont ha rules-wan alatt engedve van adott porton a forgalom, azt egy aliasba szedett networks gyűjteménnyel lehet szűkíteni (source alá aliasod), pl. hogy csak magyar IP címről lehessen elérni [link] , OPNsense alatt olyan 200-al adagoltam be copy-paste. Talán pfSense pfBlockerNG-vel is lehet szűrni, aki azt használja az majd megmondja, esetleg.
Új hozzászólás Aktív témák
- Keressek intel i7-i9!!
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/1TB FHD IPS
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Dell PowerEdge T110 II PC, Xeon E3-1220 v2 CPU, 32 GB DDR3 RAM, 2 x 1 TB SAS HDD
- Lenovo Tab M10 HD 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 17 Air 256,Új, Bontatlan,36 hónap garanciával
- 155 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Laptop 5 13,5" Fekete i7-1265U 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi