Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Windows 11 - HP Pavilion – 15 cc516nh (2LE41EA) laptopon Intel I3-7100U TPM2.0
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Digitális Állampolgárság Program
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- MárkaLánc
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz inf3rno #1246 üzenetére
Annyira egyformák, h opnsense-nek nincs is topik, mert minek?
Kinézet és a menük más, de amúgy nagyon közeli a kapcsolat. Azt is telepítheted, szerintem többen használjuk (itt), mint a pfsense-t.
Ami még buktató lehet (pl. nálam ), h ne akarj mindent elsőre... én is bekapcsoltam mindent IS, végül csak belekeveredtem. A pluginokat előbb olvasd át, nézz videókat, utána rakd fel, ha kell.Nagyon rárepültem pl. a geo blokkolásra. De nálam semmi értelme (sok videó nézés és tutorial olvasás után)... az annak kell, aki weboldalt üzemeltet, vagy mások kapcsolódhatnak a szerverhez. Alapból a tűzfal befelé blokkol mindent, amit nem bentről kértek, ennyi itthonra elég. Zenarmor is aranyos, de azok a statok... ehh. AdGuard Home ebben jó, egy klikkre lehet tiltani/engedni.
Első körben legyen meg a LAN/WAN port, LAN-ra DHCP, tűzfal be. Az anti lockout szabályt ne töröld... később lehet tiltani a WAN oldalra az SSH-t is, alapból az is engedélyezett, úgy tudom.
Ha saját DNS resolvert is szeretnél, akkor Unbound bekapcsol, tűzfalnál kell egy "terelés", hogy a DNS kéréseket Unbound kapja. Itt is lehet már fekete/fehér listákat kreálni vagy letölteni a netről automatikusan (túlzásba esni nem szabad, vannak jól karbantartott összefoglaló listák). Ehhez nálam jön az AGH, külön konténerben, nem pluginként (ott macerásabb a portokkal variálni, meg így nem egyben pusztul be, van külön mentésem).
A tűzfal az AGH konténerbe tereli a DNS kéréseket, itt csak szűrés van, majd az opnsense/unbound az upstream server, kész.
Utána lehet VPN, tailscale, behúzni az infókat okosotthonba, stb... ha megtetszik, akkor egy (jó hosszú) ideig el lehet vele szórakozni.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- PlayStation 5
- Vivaldi (böngésző)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Milyen GPS-t vegyek?
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest