- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- bobalazs: 5700x3d+4070S fogyasztása, alulfeszelése
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
SPeti1984
senior tag
Mennyire megbízhatóak a régi 2003 környéki Citroen C3 1.4 HDI-k? Ebből a 8 (68le) vagy a 16 (92le) szelepeset érdemesebb megvenni? Ezek kettős tömegűek? Turbón kívül mi az ami itt még húzós ha baj lenen vele?
-
tresh
veterán
Olaj+szűrők 10k ként(30k km ként üzemanyagszűrő csere javasolt) , vezérlés +szíjak100 k km vagy max 4-5év, +normális gázolajat kell tankolni bele. Ez már FAP-os így havonta nem árt megkergetni a sok városi araszolás megöli a szűrőt. A részecskeszűrő állapotát gyári diaggal lehet ellenőrizni, ha cserélni kell akkor felejtős az autó kb 200-300 ezer ft az új szűrő bele. Elektromos kütyüket vásárlás előtt mindent le kell tesztelni. Aksi tuti cserés lesz ha még a gyári van benne. Többi dolog szokásos semmi extra. Vásárlás előtt vidd el egy másik márkaszervizbe a szerelő srácoknak adj egy kis "kávé" pénzt és akkor megmondják a tutit. A legfontosabb a porlasztók és a magasnyomású szivattyú állapota.
-
wwhy
veterán
Srácok, 2011/12-es C4-el kapcsolatban kérnék vásárlási segítséget: szabad-e venni (1.6 HDI, 112 LE), milyen gyakorisággal kell cserélni a vezérlést? A részecskeszűrő is cserélhető/kell cserélni? Márkaszervizbe hordott példányról van szó, de még sose volt dízelem/C-em
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
Unblock Diesel Filter + Antipolution fault hibaüzenet mitől lehet? Gázolajszűrőt vagy a részecskeszűrőt jelzi? Utánanéztem de valahol ezt valahol azt írják nem lehet eligazodni.
-
szoke12
őstag
Szia! Köszi a visszajelzést!
Automata a klíma, és mivel mindig a beállítható fok felett van a hőmérséklet, meg bent is 40 fok van, így még fűtést nem próbáltam. Bár nekem a klímát egyfolytánan járatja, gondolom hogy ne párásodjon a belső közeg. Viszont a belső hőmérőre azért nem gondolok, mert az csak akkor jön képbe, amikor automatában van a rendszer. De ha kiveszem kézibe, a venti akkor is leáll. De ugyanakkor annyira ritmikus és következetes, hogy csak vezérlőre tudok gondolni. Ugye a legalacsonyabb fokozatban meg se áll. Utána felfele egyre gyakrabban, egyre későbbi visszakapcsolással. Feles állásban 3-4 perc után leáll majd 20-mp után hajlandó elindulni. Maxon szinte pár mp és leáll, vár, még egyet felpörög és ismét leáll. Utána sokat kell várni, hogy újra beindulhasson akár felesbe is. Olyan nekem, mintha egy alkatrész túlmelegedne, és mindig várni kell, hogy visszahűjlön. Nem tudom, az előtét ellenállás hogy van megoldva. De olyan, mintha a motor előtt lenne közvetlen vmi védelem, ami azonnal tilt, főleg nagyobb áramfelvételnél. Holnap szétkapom... -
nesa
veterán
válasz
szoke12 #1928 üzenetére
Fűtés üzemmódba is ezt csinálja,nekem akkor szokott hullámozni a venti fordulatszáma ha árnyékból napra megyek ugye a napfény szenzor miatt, de nem al le soha, a belső hőmérő nem lehet ludas?
Gondolom lehet itt még vezérlő panel hiba is, meg más egyéb kontakt hiba , nekem egyszer meglát a jobb oldali venti minden megvolt csak a +12v tűnt el ez típushiba lehet mert mindenki új 12v húz ki neki lehet nálad is ilyesmi lesz nálam úgy van hogy 0-5v ig kap jelet hogy mennyi legyen fordulatszám érdemes lehet menet közben ezeket megmérni valahogy hogy amikor megáll a venti melyik jel szűnik meg, ill a klima kompresszor ilyenkor mit csinál, a hűtő ventik mennek?
Nekem nem 406 van hanem evasion (806)
-
szoke12
őstag
Sziasztok!
Ban egy 406-os peugeot-m. 2.0 hdi 110le.
Nemrég töltettem a klímát és egy darabig minden jó is volt.
De pár hete amikor igazán nagy a forróság, a szellőzőmotort maga kikapcsolja. Ha automatába teszem, akkor kb 10 mp és le is áll. Ha manuálisba, akkor lejjebb kapcsolom a venti fokozatát és akkor tovább bírja, de akkor is le-le ál. Azután egyszer csak visszakapcsolja magát. Utána ismét le. De van hogy percekig nem hajlandó elindulni.
Nem szénkefe az tuti, megnéztem. Állítólag a túltöltött klíma is okozhat ilyet.
Mit gondoltok, mi okozhatja? Volt már valakinek ilyen? -
totoya76
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Citroen C4 Picasso 2013-as autó, 1560 Hdi.
Hól indúl,hól nem.
Jelenség:
Ha elindúl,akkor egy idő útán ki-irja,hogy nincs töltés,s utánna mindenféle hibákat is ki-ir.
Leállitom,akkor sokszor olyan,mintha lemerült volna az akumulátor,csak kattog,s vibrál belül a müszerfal,majd gondol egyet,s simán pöc-röf.
Nem generátor hiba.
De viszont idáig senki sem tudta megmondani mi baja lehet.
De ezzel dolgoznék,ha tudnák.
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Após kinézett magának egy 2002-es 206-os masinát 1,6-os motorral. Ezzel mik a tapasztalatok? Legfőképp a motor érdekel. Ezres, 1,1 és 1,4-es tapasztalataim vannak, szinte elnyűhetetlen, remélem ez is az. Annyit mondott 260 ezer km van benne, szerviz könyves. Mire kell figyelni tesztvezetésnél motor részről? -
Sziasztok! Olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy van egy Peugeot 407-esem ami 2006/11-es kiadás. 2.0 HDi motor van benne és 136 lovas változat. Szóval egy ideje olyat csinál az autó, hogy csak hideg indításkor az egyik henger kb 5 másodperccel később indul be, mint a többi. Egy hónapot állt egy Peugot szervizben (igaz nem szakszerviz), de semmire nem jutottak. Volt már kicserélve benne porlasztó és minden ilyesmi amire gondoltak de még mindig ugyan az. Valakinek bármilyen tipp, hogy mi lehet a baja?
Csak hidegen jön elő, első indításkor vagy amikor teljesen kihűl....
-
aero.
veterán
A hengerfejes autó beindul, illetve nincs kapcsolatban az ECU-val, tehát az alapján nem állhat fel vészmód. A melegen nem indulás már egy jó támpont, főtengely jeladó szokott ilyenkor a képbe jönni. Mivel vészmódod állt fent, egy diagra van szükség mindenképpen, mert azt okozhatja turbó geo, rossz lambda értékek és még nagyon sok más dolog. Rendes szervizbe vele. Egy profit tudok, de sajnos eléggé drágák.
-
m4tyo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Peugeot 206 1.6 HDI (109LE) tipusu 2006os évjáratú autóm. Történt nem rég, hogy egy előzés következtében a motor csörgő hangot adott ki majd letiltott az egész. Egy ujrainditás után a kipufogón fehér szinű égett szagú füst ömlött kifele. Másnap elvontattuk szervízbe mert így nem igazán mertem vele lábon elmenni addig. Ott feltették műszerre és azt mondták hogy 98%-ban a légtömeg mérő okozza a problémát. Ki is cserélték, de egy nagyobb gázadás után ismét letiltott és amíg a motor vissza nem hűlt addig el sem indult. Most ott tartok, hogy sehol most már egyátalan be sem indul az autó. Nem tudom járt-e már igy valaki, de minden tippet szívesen fogadok! -
parkasz
senior tag
válasz
Feketelaszlo #1913 üzenetére
Szia!
Nagyon köszönöm a kimerítő választ!
Nem száguldozáshoz kell, hanem ingázáshoz, munkába járni be Bp-re Biatorbágyról, azaz a km fele pálya, fele város. A belső tér tágassága az ami megtetszett, plusz nagyon megszerettük a Multiplában is a magasabb vezetési pozíciót. Az ajtó mint szempont nem sokat nyom a latban, de ha könnyebb belőle kiszállni az csak jó, persze ha cserébe nincs vele állandó szívás.
Első körben mi is az 1,6-os motorokkal szerelteket néztük mind a dízel mind a benzines vonalon.És közsi a tanácsot, meglesem azokat az autókat is.
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
parkasz #1912 üzenetére
Üdv!
Gyakori az ajtó valamilyen jellegű hibája - van, hogy egy WD40-el megoldható, ha csak egy érzékelő koszolódik el, de akad szervízigényesebb probléma is vele. Mivel az ajtók plusz súlya jelentős, annyira nem lesz visszafogott a fogyasztása a kocsinak, mint amit egy ilyen kisautótól várna az ember - éppen ezért szerintem mindegy melyik motort választjátok - nem biztos, hogy kevsebb üzemanyaggal beéri, mint a Multipla. Ha már lúd, legyen kövér alapon én 1.6 benzint néznék 2Tronic váltóval és panorámatetővel. Ha idősebb embernek szánjátok akit nem szeretnétek, hogy száguldozzon vele, akkor bármelyik 1.4-es motor (tényleg tetű lassú lesz). Egyébként motorikus, futómű vagy más hibák nem jellemzőek az autóra - talán még a robotizált váltó lehet - amit írtam - de annak a meghibásodása is megelőzhető egy kis utánajárással.
Azt gondolom tudod, hogy ezeknek az autóknak új korukban óriási értékvesztésük volt - de "sajnos" úgy látom, hogy ez mostanában kezd mérséklődni, s így már nem biztos, hogy tuti vétel. Ha PSA-n belül kéne mondani rá alternatívát, én a Citroen C2/C3-t vagy a Peugeot 206 (SW)-t biztos előbb nézegetném, máskülönben meg Renault Modus, Hyundai Matrix, de még Lancia Musa vagy Honda Jazz is néha kedvezőbb áron kapható azonos évjárattal. Hogy miért vannak ennyire elárazva azt nem tudom - lehet, hogy sok tulaj még mindig a földön keresi az állát, hogy az ő kocsijának milyen fain ajtajai vannak, de amúgy szerintem kicsit "túlértékelik" a típust. Nem lehúzni akarom, mert lehet, hogy azoknál egy kicsit élet-telibb meg színesebb autó, de egyéb tulajdonságai finoman szólva sem kimagaslóak. -
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Ősszel a családunkank egy második kocsi vásárlása válik időszerűvé. Agglomerációból Bp-re való bejárás lenne a cél, napi 45km. Ezzel 1 fő, max 1 gyerek utazna, a család többi része a meglévő csapatszállító Multiplát használná.
Amit első körben kinéztünk az a Peugeot 1007-es lenne. Erről szeretnék egy kicsit többet megtudni, mert eddig csak japán és olasz kocsik voltak a családba.
Mennyire megbízhatóak, mire kell figyelni a vásárlásnál? Van-e valami típushibájuk? Meilyik motorral érdemes választani.
Előre is köszönöm a segítséget. -
andrás47
senior tag
válasz
Feketelaszlo #1909 üzenetére
Köszönöm szépen részletes válaszod .
-
Feketelaszlo
senior tag
válasz
andrás47 #1908 üzenetére
1.6 HDI 75 lóerő - 8 szelep, buta turbó
1.6 HDI 90 lóerő - 16 szelep, buta turbó
1.6 HDI 110 lóerő - 16 szelep, változtatható geometriájú turbó
1.6 VTI - Prince benzinmotorAttól függetlenül, hogy ez elvileg a normálisabb (nem THP-s) Prince, szerintem valamelyik diesel - abból amúgyis többet adtak el, nagyobb a használtpiaci kínálat. Hogy melyik, az egyéni preferencia kérdése, szerintem a 90 lóerős az arany középút. Kokszosodás jellemző lehet rá, mint kb. minden modern benzinre - megelőzés gyanánt érdemes olyan helyen szervizeltetni, ahol már a kezdeti tüneteket is felismerik, s nem csak utólag közlik, hogy ennyi forint lesz a javítás.
Amúgy maga az autó strapabíró doboz - talán mintha lenne valami olyasmi, hogy a személyautó verziónak kisebb a terhelhetősége, mint a kisteherautó változatnak (szerintem ez is kategóriajellemző), de ha nem építési vállalkozó vagy aligha futsz bele abba a problémába, hogy 8+ zsák cementet kelljen szállítanod. -
andrás47
senior tag
Üdv !
Most szeretnék majd vásárolni egy Peugeot Partner Tepee , vagy valami ehhez hasonló járművet 2008-as évjárattól, esetleg Berlingot hasonló kivitelben 5, vagy 7 személyes változatban, van-e esetleg itt valakinek ilyen járműve, ha igen mik a tapasztalatok vele, nem volt még ilyen márka nekem soha.
Valamint mire kell odafigyelni vásárlásnál, és milyen motorral érdemesebb inkább megvenni ?
Köszönöm szépen előre is a segítséget. -
kokoaliga
tag
Sziasztok.
Van egy 3008-as Peugeot-om és recsegő hang jön amikor lassan kormányzok jobbra-balra.
Torony csapágy,stab pálca,axiál cserélve és jók a gömbfejek is.
Arra gondolok,hogy a stabilizátor szilentje kezd meghalni.
Találtam egy videót és kb ilyen hangot ad ki.
Találkozott valaki ilyen problémával? -
applause
aktív tag
Pug307 1,4 16V KFU.
Az utóbbi időben kétszer is előfordult, hogy nem indul el, minden lámpa világít. Azt gyanítom, hogy elfelejti az indítókulcsot, pótkulcsal sem indul.. Úgy indult el, hogy levettem az akkusarkot kb. 15 MP-re. Ezután indult normálisan.
Kérdésem, mi okozhatja? -
dew28
aktív tag
Es akkor kerdeznek is, sziasztok!
Xsara Mk2 1.6b NFU:
antipollution fault (szokasos)
gyari diaggal nezve "Low fuel level ( misfires )"
illetve
gyujtaskimaradas 1-2-4-es hengerekben, de csak amig nem uzemmeleg a motor. utana tunet es hibamentes.
gyujtotrafo, gyertyek, uzemanyagszuro cserelve, uzemanyag nyomas rendben. nyilvan benzin is van benne.esetleg valakinek valami otlet?
-
Patrick
addikt
Az új 301-es van valakinek?
-
gainwardgs
veterán
válasz
molnarpeter #1897 üzenetére
Gondolom ilyen Spuri meg társai nem ajánlott bele? ?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Targus Universal USB 3.0 - (DisplayLink)
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- SzoftverPremium.hu
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest