Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma

Hozzászólások

(#5337) Zozi95


Zozi95
friss újonc

Sziasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni.
Az egyik pendrájvomat egy olyan Windows rendszernél használtam, mely rendszerről utólag derült csak ki, hogy badusb-s és egyéb vírusos és malware-s volt. A pendrájvot azóta nem használtam, tehát nem tudom, hogy megfertőződött-e.
Most viszont nagy szükségem lenne a pendrájvomon eleve volt fájlaimra, anélkül, hogy a saját Windows 10-es rendszerem, az MBR/gpt, vagy bármi más vírusossá válna, és ne lenne többé használható.

Olvastam, hogy WinPE alatt is megfertőződhet usb-n a fő oprendszer, tehát ez kilőve a megoldások közül.
A Hiren's boot cd portable mini XP-jével, vagy valamelyik DOS-os programjával biztonságosan lementhetném a pendrájvról a fájljaimat a helyi hdd-re, nem fertőződhet úgy a főrendszer?
Esetleg egy hordozható linux-ról bootolva lemásolhatók a fájlok?
Ha csak egy üres hdd lenne a gépben, és egy boot cd-ről bootolva rámásolnám a pendrájvon lévő fájljaimat, azután a gép sem használható többet biztonsággal, valamint a csak adatos hdd sem?
Vagy mit lehetne kipróbálni?

A windows 10-en beállítottam a parancsfájl-futtatás előtti jelszókérést, letiltottam az ismeretlen usb-s eszközök telepítését, illetve a Windows security is aktív egy naprakész antivírus programmal együtt. Valamilyen biztonsági intézkedést tehetnék még, hogy ne fertőződjön a rendszerem a pendrájv fájlmásoláskor?

Mit tudnék tenni, hogy a pendrájvon lévő fájlaimat bármilyen esetleges kártevő fertőzése, kártétele, és a fő oprendszerem vagy hdd mbr/gpt sérülése nélkül lemásolhassam?

Lemásolás után biztonsággal használható maradhat a pendrájv valamilyen művelet-együttessel? Pl. ha frissítem a firmware-jét, és újrapartícionálom és újraformázom?

Köszönöm a tanácsaitokat előre is.

Útvonal

Fórumok  »  Adattárolás  »  Pendrive probléma
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.