- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Path of Exile topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
sirdond
őstag
válasz
tibee77
üzenetére
Ezt értem, és el is fogadom, de az ARPG részt még most is tudod csinálni. Annyi különbség, hogy nem 1 hét kell hozzá, amíg erre a maxolt szintre eljutsz, hanem mondjuk 2-2,5-3.
Ha nem akarsz szöszölni nem muszáj. A master mission-ök közül mennyi van,amit nem szoktál csinálni? És az nem zavar,ha kimarad? Csak nézd úgy ezt is, mint azokat, ott is ugyanúgy elbukod a lehetséges HH-t, meg az ex dropokat, double corrupt gem-et, stb..., ha nem csinálod. Sokan delve-ezni se járnak le pl.Nekem pl a blight az,amit nem szeretek, blighted mapokat abszolút nem csinálok, sima mapokon sokszor kihagyom, nekem az tűnik sok befektetésnek a semmiért, holott valószínűleg nincs igazam, és ezt innen a fórumból is többen megerősítenék.
És igen, az aktuális liga nagy előnye, maga a liga kontent és az, hogy rengeteg játékos van, akivel lehet tradelni. Ha valakit ezek nem érdekelnek, akkor nem veszít semmit a standardon.
-
Har_melin
addikt
válasz
brunnehilde
üzenetére
- Dispersert akkortól tudsz csinálni, ha átveszed a csajtól az első darabot, amit ajándékba ad és le is rakod. (Én is káanyáztam, mert ugye ki foglalkozik azzal, hogy egy NPC feje fölött világít a jelzés...)
- a jobb felső sarok az "elit kertészet", színenként a T2-3-4 magoknak. Az egyes parcellákat a megfelelő színű storage tankokkal (illetve a melléjük lerakott induló pilonokkal) kell összekötni.
- Igen, föntre mennek a magasabb színtű magok, mert azoknál T2-T3 minden gond nélkül vegyesen vethető (Nem néztem meg még alaposabban, de azt hiszem mindegy parcella fullban lefedett mindkét másik szín öntözőjével.) T4-hez azt hiszem csak T3-mal vethető vegyesen, de az amúgy is ritkább madár. ha már fullra működik a kertészet akkor valószínűleg egyszerűbb tiszta T2 és vegyes T3-T4 ültetéseket csinálni, a gyakoriságuk miatt. -
TrollBalint
addikt
válasz
brunnehilde
üzenetére
Én auto mod-dal raktam le a magokat és tudok dispersert. Még act 5 előtt kaptam, de ne kérdezd, melyik magból. Ha esetleg el tudjuk bizniszelni, csinálok neked, vagy odaadom a craft lehetőséget.
-
Har_melin
addikt
Selejtezés a 2.0 előtt biztosan nem lesz, akkor viszont nagyjából az egész currency rendszert átdolgozzák, hiszen pl. a socket rendszer alapjaiban változik meg.
Én se örülök az állandóan bővülő újabb motyóknak. Szerencsére az utóbbi időben már nem játszom annyit, hogy egy stash tabra ne tudnám összepakolni a három új tab anyagát, így momentán nem érint.
-
tibee77
őstag
válasz
sirdond
üzenetére
Nem mondom hogy kog-nak 100%-ban igaza van de azert megertem.sosem voltam ennek a szöszölesnek a hive, es pedig ha nem szöszölgetek vele akkor en azzal a bossal sose fogok talalkozni, ergo a liga lenyege kimarad.ez most csak a lassu jatekosoknak, a craftereknek meg az ssf playereknek jo kb...nekem az arpg azt jelenti hogy grindelek a mapokon, x mobot legyilkolok többmillioszor ha kell hogy jo gearem legyen.nem mondomhogy szar a liga mert dolgoztak vele es latszik hogy ök se akarjak ezt a "minnel gyorsabb vagy annal kifizetödöbb" dolgot folytatni de ez meg azokkal kib*szas akik meg pont ezt szeretik.
-
mrkog
tag
Nem értem miért lennék eltévedve. A saját véleményemet írtam, lehet nem egyetérteni vele.
Azt írtam, hogy ez a liga olyan mint a standard kb.
Hagyjuk is. -
brunnehilde
senior tag
Eddig számomra olyan "semmilyen" ez a liga, ettől függetlenül nem nevezem rossznak, csak tényleg az van, hogy sok mapon semmi mást nem kell csinálni, mint felszedni a magokat és bemenni, majd kijönni.
Feljebb be volt linkelve már, ez alapján megcsináltam a kertet, illetve folyamatban van. Pár kérdésem lenne. Dispersert nem tudok csinálni, mikor adja be a craft opcióknál? Plusz a jobb felső sarokban mit-mivel kötsz össze? És ide milyen magokat vetsz el?
Csak amik a "ládában" 2es szinttől vannak? -
Win-T
őstag
A ma bejelentett új stash tabok kapcsán gondolkodtam azon, hogy meddig mehet még az, hogy minden ligában bevezetnek fél tucat új gyűjthető bizbaszt mielőtt túl sok lesz. Én mint kocajátékos már így is alig tudom észben tartani, hogy mi mire való, pláne, hogy alig is használom őket. Lassan egy-két dolgot már lehet kifele is kéne vezetni, nem csak befele.
-
sirdond
őstag
Szerintem te kicsit el vagy tévedve. Craft ide, vagy oda, az, hogy az előző liga kontent miatt lootsplosion volt és 1 hét után "mindenki" mirror értékű cuccokban rohangált, az nem általános.
Sőt, bízok benne, hogy ez csak egy ajándék volt a GGG-től, hogy "nesze nektek, ilyen már nem lesz soha többet és ha lúd, legyen köver".Pár nap után ne akarj már 5L-nél jobbat, hacsak nem nyomod éjjel-nappal, minimális alvás mellett, mint a legtöbb streamer. És ha nem így van, akkor ne hasonlítsd hozzájuk a saját esélyeidet.
Hozzáteszem, Waggle, aki megnyerte a mostani versenyt, valami 100 red tier mapot ment és folyamatosan csinálta a socket link magokat és egyetlen 6L receptet nem látott, szóval ez is csak ugyanolyan RNG,mint minden más.Egyébként meg tök sok lehetőség van 6L-re liga kontent nélkül is, csinálhatod a chaos recepteket ezerrel és veszel egyet 100 chaosért, dedikált kártya farm, stb...
Vagy csak az RNG-re bízod és beluckolod 10 fusingból. -
Har_melin
addikt
Mióta megy a liga? nagyjából öt napja? Nyilván nem A1-ben fogja dobálni a 6L craftokat. Hány 6L esett más ligákban az első héten belül? (Már ha az első pillanattól kezdve játszik valaki.) Hány nap alatt jött össze a liga elején 1500 fuse, ami a fix 6L-hez kell?
nem farmolni kell, hanem játszani. Hosszú ideje állandó fő kritika, hogy az egész játék semmi másból nem áll, csak eszetlen rohanásból. Hogy csak az a build "jó", amivel 0,5 másodperc alatt lehet átszáguldani a mapon, mert csak akkor esik sok currency és akár venni akarsz, akár craftolni, tömegével lesz rá szükséged.
Itt most nincs, pontosabban ésszel kombinálva a kertet a játékkal, sokkal kevesebb currency kell egy jó gearhez. Ha 50 exből ki lehet hozni egy olyan felszerelést, amit korábban 100+-ból tudtál, akkor miért gond, hogy most nem esett 100+?
Egyébként akár a prophecyhez, akár a bench crafthoz képest érzésre sokkal jobb esélyed van pl. a 6L-re. Egyszerűen azért, mert kb. 10-15 map alatt összejön egy veteményre való link craft, amivel magasabb szinten már van esélyed rá. Lehet, hogy ténylegesen nem lesz sokkal gyakoribb, de sokkal inkább úgy érzi az ember, hogy ő tesz érte valamit és nem csak imádkozik az rng godhoz. Vagyis kb. naponta kapsz rá egy esélyt és ingyen.
-
mrkog
tag
válasz
Har_melin
üzenetére
Nem azt mondtam, hogy akadályoz a játékban. Vagy igen?
A currency hiányzik igen. Azért mert megcsinálták a kertet, nekem nem lett 6 linkes fegyverem, ahhoz ugyanúgy kell farmolni mint eddig. Ezért kérdeztem, hogy valakinek adott-e? Persze majd meglátjuk, de nem gondolnám, hogy dobálni fogja 6 socket 6 link craftokat vagy netán 3 chaos 1 exest. És nyilván vannak akiknek beadja, de kb annyi lesz az esélye mint a prophecy-nek.
Szóval most nekem úgy tűnik , hogy nem nagyon éri meg az új ligával játszani. -
Har_melin
addikt
A kert mennyiben akadályoz a játékban? A mapokon nem lett kevesebb az ellenfél, a bossok nem lettek könnyebbek, a spec dropok ugyanúgy csak belőlük esnek (és esnek is.)
Ha az hiányzik, hogy egyszerre essen a nyakadba nyolcvan monszta, akkor rakjál le négy veteményest egymás mellé, három körönként menj vissza és voila, kapsz 80-125 monsztát egy kupacban.
Ha a currency hiányzik, akkor vagy craftolhatsz jól eladható cuccot, amennyit akarsz, vagy nem is vagy rászorulva, mert nem kell vásárolni, megcsinálod magadnak. (Egyben kilőve a "miért szar a trade" topikot is.)
Úgy tűnik, egyelőre egyes egyedül a dagobert bácsik járnak rosszul, akik öncélúan gyűjtögetnek.
-
Har_melin
addikt
Amennyire én látom, a kert egyrészt egy hosszabb távú craft-átalakítási próbálkozás. Inkább szidják őket három hónapig, ha nem jön be, mint tetsszen az ötlet házon belül és utána derüljön ki, hogy nem kell a játékosoknak.
Napi játék szinten a liga elején illetve SSF-ben hatalmas segítség. Nekem úgy tűnik, hogy az alapjátékban kicsit kevesebb a drop, currencyből is, ezzel egyértelműen az "ingyenes" craftolás felé terelgetnek. Kb. A4-től leül egy kicsit a dolog, mert már nem cserélgeted állíndóan a felszerelést, viszont még nincs elég lifeforce az aratásban a jobb craftokhoz. Ez alatt célszerű kiépíteni a kertet, gyakorlatilag minden aratásból eszközt venni a maradékot eltárolni. Így jó esély van rá, hogy az első három T2-T3 aratásból már meg tudod venni az egyes színekhez a Horticultural Storage-ot és azokban eltárolni a jobb, de pillanatnyilag nem kellő craftokat.
tegnap néztem egy yt videót az endgame craft lehetőségeiről, ott azért elég durva árkülönbségek jöttek ki a kert javára. 30-50%-ába kerül egy top level metacraft, mint a hagyományos bench spamming és itt a 100 exás dolgokról beszélünk.
A felhasználáshoz meg nem kell szerencse. Egyszerűen kell venni a kereskedőnél egy fehér cuccot, vagy elrakni egyet-egyet a dropból. Nekem pl. 2H mace kell, amint esik egy magasabb szintű, elteszem. Sőt általában kettő van belőle, hogy ha van egy viszonylag jó rollom, akkor ne kukázzam ki az rng oltárán. Aztán ha a következő szintig sem jön össze belőle érdemi cserére érdemes, akkor eladom és kezdem elölről.
-
Mirman
őstag
válasz
pruzsi
üzenetére
Konkrétan nem a HH-t nerfeltek hanem azt hogy amikor egy curse immune raret ölsz meg és megkapod a buffjait akkor az a jelenleg aktív curset leszedi rólad. Eddig ez nem volt így és sajat magukat tempchain el elátkoztak és a HH buff 20 másodperc helyett ideális esetben több perc lett.
-
pruzsi
őstag
Udv , twitterren olvastam hogy nerfeltek a hh t de nem tértek rá ki részletekben, wiki oldalon sem látok semmi változást rajta szóval kapott nerfet ?
-
mrkog
tag
Én kezdem úgy érezni, hogy ez a liga nem nekem való, főleg a delirium után. Gyanús nekem, hogy ez a craftolgatás egy parasztvakítás megint, a szerencséseknek bead egy jó kraftot, de még akkor is kell egy valag szerencse, hogy egy olyan dologra tudd felhasználni ami van raktáron. Persze még csak egy pár nap telt el a start óta és lehet rosszul látom.
-
tibee77
őstag
válasz
Har_melin
üzenetére
Ez amugy tenyleg igaz, redditre egyszerüen nem szabad feljarni...ott az ember csak op cuccokat, dropokat, buildeket lat.aztan kerdezi magatol , hogy mi a francot csinalt ö eddig a ligaban.jobb tudatlansagban lenni.
de ott a masik veglet is, hogy azert sok mindent lehet onnan tanulni. -
mrkog
tag
Adott már valakinek ez a gyönyörű kert 6 socketet, vagy 6 linket?
-
Har_melin
addikt
válasz
brunnehilde
üzenetére
Köszönöm, frissítettem.
Ez a Community Fork miben más, mint a normál?Bocs, közben megtaláltam -
brunnehilde
senior tag
válasz
Har_melin
üzenetére
Community Forkot használok már egy ideje, azt tegnap frissitették. Intimidating Cry van most bent nálam leveling alatt, az se rossz, de túl gyakran nem használom és az Intimidationt később meg lehet szerezni awa melee phys gemmel is, szóval az az Enduring endgamere kifejezetten jó ötlet és még a cooldownja is jobb, mint a többinek.

Aki a Cyclone Gladiatort használja az nem nagyon lőhet mellé ebben a ligában sem, act-ok alatt semmiképpen. 1c volt a Facebreaker, 2c a Redblade cipő, és még 1c a Deidbell. Ennyit költöttem rá. 4L-el simán elvitt lvl70-ig, tegnap éjjel öltem meg vele Kitavát.
Ma már kéne foglalkozni a kerttel is. 
Ja, Har_melin, a téma összefoglalóba majd mehetnek a 3.11-es változások. Thx.
-
Har_melin
addikt
Részvétem

Warcry témában találtam egy videót, ami szerint az Infernal Cry képes proccolni a Fortify-t és az Inspirationt is, illetve a Cast on Melee Kill-t is. Baromi szar most éppen a net, de annyi kiderült, hogy a Fortify és az Inspiration működik. A CoMK-hoz egy Flammability-t tettem be, de ennek nem látom a hatását - halottakra minek, de majd boss fightnál kiderül, hogy az accok leverésével egyben az átkot is rá tudom-e rakni automatikusan?
-
Ellia
addikt
A pillanat mikor merciless lab-ban Izarot levered és valami random monsza egy lighting spellel hazavág felbecsülhetetlen... Nem szeretem a lab-ot.
-
TrollBalint
addikt
PoE Overlayt szabad már használni? Pár hónapja nem nézték jó szemmel, valaki írta itt. Azóta nem követtem a fejleményeket.
-
Har_melin
addikt
válasz
brunnehilde
üzenetére
nekem még mindig nem frissült a PoB
Warcry: nem tudom, ennél a Buildnél mennyire szémít, de amit használok (Infernal Cry, Ancestral Cry), azok baromi erősek. Viszont az exorted attack channelling skillekre azt hiszem nem működik, szóval Cyclone-nál nem biztos. Az Enduring Cry-t nagyon dícsérik, nekem eddig nem volt rá szükségem meg helyem, de az jó lehet végső menedékként, extra life pótlásra.
-
Mythsardan
aktív tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
A ZiggyD-s interjúban mondta Chris, hogy a következő liga az, amit akartak volna mostanra, csak azt nem sikerült volna befejezniük és az egy nagy költségvetésű liga lesz. Szóval már egy ideje az is készülőben van.
Nem értem amúgy, hogy mi a probléma a kertel, nagyon egyszerű és ha nem akarod maximalizálni az egészet, akkor nem kell 5 percnél többet szöszmötölni vele időnként.
-
P00By
nagyúr
Köszi srácok! Második teljes kilépésre rendbe jött
-
TrollBalint
addikt
válasz
gdevil
üzenetére
Csak egy apró megjegyzés, a Synthesis bukásának nincsen köze ahhoz, hogy utána "tudtak egy értelmes ligát csinálni" ugyanis, két ligával előrébb van a fejlesztés. Már most is futnak javában a következő liga fejlesztései, és szerintem hamarosan kezdődik (ötletelés szintjén már biztos elkezdődött) az azutáni liga.
Speciel a synthesis nekem bejött, bár tény, hogy nagyon lassította a játékot. -
Har_melin
addikt
válasz
gdevil
üzenetére
A kertet egyszer kell elrendezni, ez nagyjából fél óra a már fent lévő tervrajzok alapján. utána nulla munka van vele. A T1 mapokból kiszedsz a ládából egy veteményre valót, elveted a T1 magoknak fenntartott ágyásba. Kikelnek, learatod, ha van használható craft, akkor ellövöd, ha nincs, megy a tartályba.
A magasabb szintűeknél dettó, mert ott csak annyi a kötelem, hogy legalább T1 magok kellenek köréjük - T2-T3 vethető vegyesen. T4-hez gondolom T3 magok kellenek majd, de azzal majd akkor foglalkozom, ha odáig jutok.
-
Badlof2k
senior tag
Nagyon bonyolult hogy levan irva melyik noveny milyen craft opciot ad a cycle vegen tenyleg , es hogy nem ertheto melyik maghoz kell Kek, Sarga vagy lila es vagy ezek kombinacioja mint tapoldat
a Synth liga ennel sokkal roszabb volt es atlathatatlanabb
vagy csak nekem tunik faek egyszerunek mert elolvasom mit ker a mag ahoz hogy kikeljen
-
pruzsi
őstag
Nem hiszem el,mapozok nagyba dob exet hurrá, egy perc mulva operation failed kidob, újra beloggolok ex nincs meg
-
gdevil
aktív tag
válasz
rumkola
üzenetére
Jahh, kb én is így vagyok vele.
Nem tanultak a Synthesis-es fiaskóból. Ott is tele volt a töke az embereknek azzal a kirakóssal, tököléssel. Aztán meg egyből tudtak egy értelmes, jó kis ligát csinálni (Legion). Rohadtul nem értem,hogy mi a francnak tesznek bele ilyen agyalós, szerkesztgetős ökörséget agy arpg-be. Remélem egyszerűsítik majd, mert így a hozzám hasonló "egyszerű" játékosok gyorsan leállnak majd..... -
Rison77
senior tag
Maximum annyi előnye lesz, hogy olcsóbbak lesznek az enchantok
. De ezen felül én örülök ha a kötelező köröket lefutom mert ugyebár rá van kényszerítve az ember egyszer mindenképp ... Tényleg elővehetnék már egy nagyobb átdolgozásra, vagy nekem az is elég ha az ascendancy pontoknak csinálnak egy alternatív megszerzési lehetőséget, bármit csak ezt a labot ne erőltessék rá mindenkire kötelezően. Kedvencem amikor 2 pixelt arrébb kattintasz, és az a játék szerint már a textúra, és random elindulsz az egyik irányba.. különösen hasznos ha akkor jön egy fűrész és szépen végigfutsz vele együtt 
-
brunnehilde
senior tag
Kicsit várni kellett, amig a PoB frissiti a geart és a gemeket is, de ma megtörtént, szóval itt van az update:
3.11 Facebreaker Non-Crit Cyclone Gladiator
A legfőbb változások a passziv fán voltak, de olyan sok minden nem érintette a buildet, sőt, a non-crit verzióból még ilyen jó dps-t (4,5m sDPS) nem is hoztam ki és a lifeot is simán fel lehet vinni 5,5k környékére.
A nagyjából kimaxolt verzióhoz itt a PoB link. Gemeknél nálam ebben a verzióban a Blood Rage generálja a Frenzy chargeokat, az Endurance Charget pedig csak az Aggressive Bastion, de utóbbinál ha szükséges, lehet berakni a szokásos helyre (Juggernaut fölötti socketba) Red Nightmaret, vagy akár Red Dream is elég, ami sokkal olcsóbb. A block chance ki van maxolva, szóval a Nightmare már igazából luxus.
A Herald of Purityt kiherélték, de elég sok lehetőség van a pótlására.Maradhat is, még igy is jó DPS-t ad, de mehet helyette akár egy Punishment+Blasphemy kombó, vagy akár a Skitterek is, amik azért a védelemben is segitenek.
Gearnél tényleg nincs nagy változás. A Perseverance öv ad 50%-al több DPS-t mint eddig. 300 helyett 200/+1% attack dmg. Az amulettnél és a két gyűrűnél van lehetőség bőven a variálásra. Manára jó megoldás a gyűrűn vagy amuletten lévő -mana cost to skills mod + Lucidity az amulettre, igy elég a -5-ös mod is, vagy akár a mana leeches Essence Sap.
Gondolkodok még rajta, mennyire érdemes behozni a Warcryt, ha valakinek van rá jó megoldása, az irja meg nyugodtan. Vagy bármilyen más észrevétele.
A Call to Arms mindössze két pontra van, az Escalationnel együtt elég jónak tűnik. Mennyire lettek erősek a Warcry-ok? 3.11 FB Crit Gladiator
Kinyirták elég szépen. A Herald Of Purity+Circle of Guilt csúnyán meg lett nyirbálva, a gear árát figyelembe véve, nem igazán éri meg, akkor már inkább egy Hollow Palm Gladiator.3.11 Hollow Palm Gladiator
A One With Nothing jewel egyelőre még elég drága, semmiképpen sem egy ligakezdő build, de később talán megéri átváltani rá a facebreakeres verzióról, ha a DPS nem lenne elég. Itt van hozzá a PoB link. 8m sDPS, 5k life. Még, ha a One With Nothing megmarad ilyen árban, akkor is meg fogja érni, mert a gear többi része gyakorlatilag aprópénz, ahhoz képest, mit lehet kihozni belőle. -
Har_melin
addikt
Az összefoglalóban az aktuális liga pont alatt ott van egy rövid ismertető, hogy mi kell hozzá, vannak tervrajzok, ha maxolni akarod az elrendezést (ezt egyszer kell megcsinálni és a kb. három perc alatt átlátható, nagyjából olyan bonyolult, mint a saját HO-dban pakolászni a cuccokat), és van egy videós útmutató is hozzá.
-
mrkog
tag
válasz
tibee77
üzenetére
Remek! Remélem tovább fejlesztik, legyen még 20 szoba pluszban, esetleg véletlenszerűen legyen néha reflectes, és a többi és a többi.
Tényleg nem értem, hogy ezt a faszságot miért nem veszik ki ebből a játékból.Lehet fogok csinálni egy szavazást, hogy mégis ki a faszomnak tetszik ez a baromság, és talán észhez térnének.
Igen, persze most haltam meg.
Gyűlölöm.
-
rumkola
nagyúr
Ezt én is kérdezném. Egyébként meg kurvára elszaladt a ló a fejlesztőkkel, nem is értem hogyan lehet ilyen bonyolult baromságot kitalálni egy ilyen stílusú játékba. Kertészkedés bazdmeg, de úgy, hogy fingom nincs mit miért, jóhogy nem lexikont kell olvasni hozzá. Játszani szeretnék nem fórumokat bújni, de ez a játék ligáról ligára öszetettebb (totál felesleges, bele nem illő dolgok).
Tennének bele inkább új loot rendszert vagy +300db uniqeot mint ezeket az eszement hülyeségeket.
Nyilván most valaki majd jól megmondja, hogy az én hibám.
Megejelnés óta játszom, imádom, de kezdek megőrülni attól, hogy többet kell utána olvasni meg tradelni mint játszani.
Ja és ezt persze mind full angolul. 
Na megyek is Doomozni kicsit.
-
hajsza
aktív tag
Épp ma néztem meg Badger videóját, szerintem elég jól magyarázza el. De korábban is belinkeltek egy jó videót, azt hiszem ez volt az.
-
tibee77
őstag
En 5linkröl valtottam 6linkre, tabulat kihagytam.igazabol sok buildbe az is eleg egeszen az endgameig, de ugyanez igaz az 5linkre is.azzal is el lehet jutni ugyanugy sokaig.
Mas: Lattatok redditen a screenshotot az uj labrol?
hat arra össze kell tenni majd valami atom op karit, el se tudom kepzelni mivel lehet majd ott biztonsagosan menni.lvl83as mobok, 300%more dmg a monstaknak a lab területen (ergo izaro is
), ja es laza 30% increased dmg taken a csapdaktol.what the fuck! XD ja ezekert cserebe 6szor lehet hasznalni a divine fontot.ergo prophecyvel meg shrine-nal akar 8szor! -
Edge
veterán
Skacok, 6 link tabulaban vagy 5 link abban a chestben ami a buildnek kell?
-
Genji
őstag
Hm most vettem Elemental focus 21/20as gemet 30 chaosért. Imádom a liga elejét.

-
Mythsardan
aktív tag
válasz
crazygamer
üzenetére
Azért nem kell aggódni, ez nem szükséges, maga a mechanika egyáltalán nem bonyolult, nem kell aggódni, ez csak min-maxolás. Ha a legeffektívebb buildet akarod, akkor kell. Pont, mint Legionben sem kellett az 5-ös csatát farmolnod headhunterrel, hogy élvezd a ligát, de ott volt az opció annak aki bele akart ölni annyi időt.
-
crazygamer
tag
válasz
Pitymaszter
üzenetére
jézus, még jó, hogy nem kezdtem el a ligát. Ez minden, csak nem egyszerű
-
-
Pitymaszter
tag
Nah kertészkedtem egy kicsit és megcsináltam az öntöző rendszert fullra!
T4 seedekre alkalmas!! Legalább erre már nem lesz gondom csak bővítenem kell a tároló tankokat ha kevés lenne.
[reddit-es srác csinálta - Garden Layout] -
Har_melin
addikt
ilyent még nem láttam, olyan volt, hogy collectort nem engedett felszedni, mondván, hogy aktív.
Az alapjátékban ilyenkor az segített, hogy ki kellett lépni a kertből, a vársoból átmenni a HO-ba és onnan, az oldalsó közvetlen gombbal belépni a kertbe. Ilyenkor új instát generál és megszűnik az aktív jelzés. mapozásnál nem tudom, hogy lesz, de alkalmasint ott is az a megoldás, hogy nem a pályán nyitott portálon át, hanem direktben kell belépni.
-
brunnehilde
senior tag
Ezt az ökörpalántát, mint én.
Megveszem a FB-t és órákig játszok úgy, hogy közben bent van a fegyó...
Egyébként baromi lassan haladok, nem sietek én se.
Palántázást még tanulni kell, de szerintem nem olyan bonyolult, igaz ott is az elején vagyok. -
Badlof2k
senior tag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Hat az nem vagyok biztos
-
BoneDragon
veterán
Kicsit probalgattam ezt a farmvillet, pedig nem akartam vissza rakni a gepre a jatekot, de nagyon kivancsi voltam... hat ezt jo bonyolultra csinaltak.
Eddigi legbonyolultabb liga mechanika. Nem is ertem hogy gondoltak ezt ebbe a jatekba. Nagyon jo otleteik vannak, de a megvalositas az mindig felresikerul. -
Har_melin
addikt
válasz
sirdond
üzenetére
Pontosan így vagyok én is. Igen, lassabb a haladás, de a legkevésbé sem zavar. A gyakorlatban a liga utolsó hónapjára már csak azok maradtak, akik valami eszement maxolós karaktert akartak csinálni, meddig lehet felhúzni alapon. A többiek nagyjából kifarmoltak, megvettek, kipróbáltak mindent, amit akartak, kiszálltak. vagyis igazából semmi tényleges értelme nincs a vágtatásnak, ha nem a hamarabb legyen elege belőle a cél.
nekem ez a minden porrá ég egy fél képernyőn nagyon tetszik, meg chieftainem amúgy sem volt soha, egyelőre maradok ennél. Aztán majd legfeljebb ha nem jön be, akkor átalakítom. pedig még csak most lesz meg a FoW.
-
sirdond
őstag
válasz
Har_melin
üzenetére
Fist of War Chieftain: én Earthshatter-rel használom zerkeren és órási fun, úgyhogy bátran ajánlom!
Egyébként annyi a kertészkedéshez, hogy bár nem tudom mióta nem mentem ilyen lassan, de cserébe stabilan végig tudtam haladni, mindig volt megfelelő cuccom, nincs egy unique cuccom se és nem érzem egyáltalán a hiányát, nem kellett vennem semmit és simán át tudtam menni kampányról mapokra úgy, hogy ott is simán haladok és nincs resist gondom, meg nem hiányzik life roll a cuccokról (igaz majndem minden low rollos, de pont ez a lényege).
Most meg éppen weapon craftban vagyok,ami elég lesz yellow mapokra, ahol majd craftolok megint.Szóval nekem eddig tetszik és elég jól eltalálták (de az is igaz, hogy néha sokat kell tökölni a kertben), remélem PoE2.0 is ilyen lesz a craft rendszer.
-
Har_melin
addikt
Az eddigi videós magyarázatok közül talán ez mutatja a legjobban, hogyan lehet T2-T3 magokat nevelni. Természetesen az elején látható elrendezést színenként meg kell ismételni (vagy összerakni egy bonyolultabb, több átfedéses setupot).
-
Har_melin
addikt
Én abban reménykedek, hogy a "sima" endgame képes cuccokat (tehát nem az ÜberElder-5s-deathless kategóriát, csak amivel megfelelő játéktudással biztonságosan le lehet verni) ki lehet majd craftolni a kertből.
Nyilván mindenkinek mást jelent az elégedettség, de engem pl. kifejezetten frusztrált, hogy - leegyszerűsítve - csak az a map ért valamit, amin exa esett, mert az kellett a vásárláshoz. Így, hogy remélem (!!!) nem az rng sokkal kisebb mértékben, a játék mennyisége pedig sokkal nagyobb mértékben segít be a cél elérésbe, a számomra vonzóbb lett a játék.
Közben azt hiszem megtaláltam, mit csinálok a marámból: Fist of War Chieftain. Majd vissza kell szednem pár pontot, mert eleinte a fix phys dmg+life vonalat fejlesztettem, de nem nagy tétel. Bossok ellen valószínűleg szívni fog a kisebb stun esély miatt, bár lehet, hogy a Valako node azt is javítja.
-
Edge
veterán
Nekem tetszik eddig a harvest, tényleg tök hasznos hogy legyártom ami kell, pl dual wielding mindig 2 db kard kell, eddig olyan op rapiereket gyártottam hogy csak na, lvl42 vagyok, egyedül 5l armorra kellett költenem az 2c volt de annyi currency meg kiesett eddig. Sőt a legyártott régi kardjaimat meg viszik mint a cukrot 1 alchért. Szóval eddig pozitív, sőt remélem sikerül legyártani majd endgameben is op kardokat és nem kell több exát gyűjteni rájuk.
-
freddirty
senior tag
válasz
Har_melin
üzenetére
A jónép hangja nagyon jó hogy hallatszik, mert hallgat rá a GGG (!) és a rossz game design-t kigyomlálják. (pl. parts szedegetés, hirtelen halál a ködben)
Ne érts félre, én jónak látom a jelenlegi irányt. Két irányt közül találgattam mi is lehet a kövi ligában, mert a liga currency sokfélesége annyira elszaporodott hogy tarthatatlannál vált a helyzet. Az egyik ez volt, hogy nem currency-ben oldják meg hanem játékhoz kötődő gyűjthető pontok amikkel lehet új craftingot véghezvinni. (a másik meg a stash tabok és currency egyszerűsítése)
Ez lett végül, csak a kivitelezés eléggé körülményes. A nép eleinte azért hálálkodotot a redditen hogy thanks god for the autoplant nearby button. Akkor még a T2-őt nem látták
Aztán nálam is jött a probléma, hogy nem volt optimálisan a collector, dispenser, nem volt elég mag hogy be lehessen gyűjteni a T2 magokat, nem nőttek, csak a gond volt. Átrendezés, tökörészés. Itt lesz valami change szerintem, mert ez gáz. Meghát eddig teljesen öncélú, talán ha 1-2 db craftot ha végrehajtottam próbából, az összes többiből alapanyag készült a kert méretének növeléséhez. (lvl40 körül vagyok)
Mindenesetre köszi az optimal layout-ot! Most le is bontottam az egész kertet, és újraépítem hátha ebben az elrendezésben nem lesz annyi macera vele. -
LittleBoss67
aktív tag
Poeninja lightning ball, meg spellslinger. Pont e kettőn vacillaltam. Bár úgy néztem, hogy konzolon 24-en kezd, így még van időm.
-
Genji
őstag
Na én lvl68 vagyok és már mapozok #wastingmylife
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
És az első ex is kipottyant végre (Syndicate dobta).
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty
üzenetére
a "jónép" minden egyes liga elején (kb. a patch notes megjelenésétől az első hét végéig) panaszkodik. Mindig. Bármi van. Aztán a rinyálók egy része megunja, a másik része rájön, hogy ja, ha sírás helyett játszik és kitapasztalja a lehetőségeket, akkor nem is olyan rossz.
Nem azt mondom, hogy ez hibátlan liga lenne (a 80%-át még nem is láttam), és az 100%, hogy ahogy mindegyik korábbi ligában, itt is lesz az első hét vége körül némi adjusztálás. De az egyértelmű, hogy a mostanra teljesen áttekinthetetlen katyvasszá vált craftolásra próbáltak valami új megoldást kipróbálni és ez egyértelműen működik. Annyira meg nem tartom zseninek magam, hogy 24 órával a liga kezdete után orákulumként megmondjam, hogy mi lesz a végkifejlet.
"De alacsony szinteken erre azért nem nagyon van szükség, amit találsz azzal végig lehet vinni az actokat." - De nem egy kezdőnek. Annak hatalmas segítség ez a megoldás.
"Biztos lesz valami optimális kert layout" - már most is van, benne van az összefoglalóban a linkje. nem kellett hozzá 24 óra sem.
Azt most nem ragozom újra, hogy amennyiben a GGG vissza akar térni a currency eredeti funkciójához (vagyis hogy kraftolásra van, nem öncélú farokméregetésre), akkor érdektelen a jövedelmezőség. A számomra sokkal vonzóbb, ha két hét kertészkedéssel ki tudom kraftolni azt a darabot amire vágyom, mint ha két hétig kell agyatlanul grindolni azért, hogy összeszedjek annyi currencyt, amennyiből meg tudom venni. Mostanra a játék úgy nézett ki, hogy volt egy elenyésző százalék, aki craftolt és volt a döntő többség, aki csak vásárolt (meg eladott, hogy legyen miből vásárolnia). Ez végtelenül távol került a játék egyik fő alapvetésétől, hogy TE alakítod ki a felszerelésedet.
-
freddirty
senior tag
válasz
Har_melin
üzenetére
A deli mechanika tényleg unalmas volt, egyedül a clustering volt ami miatt megérte. A blighthoz képest volt gyengébb a loot az elején. A simulacrum viszont szépen hozott mindenkinek a végén.
Most ez a liga még gyengébb currencyben mint a deli. Érthető, hisz azt akarják hogy craftoljon a kertben a jónép.
De alacsony szinteken erre azért nem nagyon van szükség, amit találsz azzal végig lehet vinni az actokat.
Magasabb szinten már a kertészkedés érdekes irányt vesz ahogy tapasztalom. T2-es magok, rakjál melléjük tartályt, dispensert, más színű magokat. Hát nem tudom, akit hallok fórumon és streamen az h panaszkodik a jónép h menjenek a csába minek ez. És a T3-at mét nem is láttam. Biztos lesz valami optimális kert layout amibe mindig csak a megfelelő helyekre bepattintod a magokat aztán csak a T1 magokat hajtod hogy legyen lifeforce, de szerintem a többség skippeli rövidesen az egész kontentet.
Lehet hogy endgame-ben van itt is simulacrum szerű jövedelmező játék de egyenlőre nem látom. A deliriumot is abbahagytam kb két hét után mert dögunalmas volt a köd. Aztán rá pár
hétre meg visszatértem a simu és 100% deli mapok miatt.
Hát itt a kertészkedés miatt lehet nem fog ez két hétig kitartani
-
Har_melin
addikt
Az eddigi tapasztalataim alapján szerintem ez az elején a kezdőket, de a power creepeket is messze-messze a legnagyobb mértékben segítő liga.
A kezdőknek egyszerűen nem kell foglalkozni a currencyvel, nem kell kínlódni a socket színekkel-számokkal. Mire odáig jut, hogy 3L-nél több kell, addigra lesz 4S-t, 4L-t adó mag. Ha van egy viszonylag jó darabja, de szeretné target craftolni, kiválaszthatja, hogy milyen mod típust akar a meglévő helyett. Sárga cuccokat ingyen (nulla chaos) annyiszor variál át, ahányszor akar. ha hiányzik egy resistje, kényelmesen craftolhat a meglévő cuccaira, nem kell a bench craft leveljeit megvárnia.
Power creepneknek meg olyan target craftolást kínál (megint csak INGYEN!), amiről eddig nedves álmokban volt csak szó. Két phys prefixed és egy ele dmg, de szeretnél inkább egy hibrid physt helyette? no problem. (0:57-től tessék nézni)
nem látom még, hogy a high tier craftok mennyire lesznek OP-k, gyanítom, hogy ott azért majd meglesz a szerepe az asztalnak, de az alapjátékon ezzel a rendszerrel úgy lehet átmenni, mint még semmivel. Nem kellenek leveling unique cuccok, nem kell sakkozni, hogy egy jó 3L vagy egy gyengébb 4L mellett maradjon az ember. az alsó ársávban megszünteti a trade-re hagyatkozást, ami igazából amúgy sem működött az első hét után, mert senki nem lépett ki mapról, hogy eladjon egy 2alch-ért fennt hagyott cuccot.
-
tocsek18
senior tag
-
Har_melin
addikt
Az összefoglalóba beraktam egy gyors, tájékoztató összegzést a mostani ligáról, leginkább azért, hogy a craft opciók könnyen elérhetők legyenek. Van még pár nem tiszta dolog a számomra (pl. a storage tankok szerepe a későbbiekben), ezeket pontosítani vagy bővíteni fogom, de indulásnak szerintem elég.
-
Ellia
addikt
A "kertet", hogy tudom resetelni? Újra szeretném tervezni.
-
Har_melin
addikt
válasz
tibee77
üzenetére
nekem eddig (A2 vége) két leveling unique esett. A delíriumban egy se. Most akkor mi van?
Egyébként:
"Ahogy az elején is látszódott a delirium content unalmas és ha nem valami jó az elején a lootmutató akkor nem is érdemes nagyon belekezdeni. Ami hát eléggé öngól, mert pont az a lényege a ligának hogy van egy plusz játékmód a standardhoz képest. Ha az vacak akkor irány a standard, minek a ligában csórón rohangálni."Freddirty kolléga kommentje az előző liga második napján. Megszépítő messzeség, ma már mindenki másra emlékszik. Ráadásul az előző liga első napjaiban pont hogy senki nem a loottal foglalkozott, hanem azzal hogy orrba-szájba halt mindenki minden szinten a delirium mechanikája és a szürke-ködben-szürke-gombóc kombináció eredményeként.
A másik, hogy a leveling unique cuccok azért hasznosak, mert currency híján eleinte nem igazán lehet jó cuccot összerakni. Itt viszont nem kell hozzá currency, ott van a magok craft opciója. Fogalmam sincs mennyi currencym van, mert csak azért nem full craft sárgában szaladgálok most, mert nem volt rá szükségem, de megtehetném egyetlen orb elhasználása nélkül.
-
-
Har_melin
addikt
itt meg nincs szükség currencyre az alacsony szintű crafthoz. ugye nem akarod azt mondani, hogy az előző ligában az motivált, hogy már 19 transmute összejött lvl25-ig? vagy hogy chaos hegyeken ültél A5 előtt?
Ahogy én látom, GGG próbál a casual játékosok és a kezdők felé nyitni. Erre szüksége is van, mert az elmúlt hónapban pl. három stabil builder is kilépett, kiégtek. Hosszú évek napi játéka után most már én is csak alkalmilag játszom, előbb-utóbb ez mindenkinél eljön. Nem lehet csak a meglévő játékosállományra építeni, Ettől a powergamereknek nem lesz érdem rosszabb, most néztem pont kírták az első lvl94-es játékost.
Ha valakinek a currency csak dagonbert bácsizni kell, az lehet(!), hogy rosszabbul jár ebben a ligában, mint az előzőben. Lehet, mert egyelőre nulla info van a magasabb szintekről. Alapvetően viszont a currency ebben a játékban a craftolást szolgálja - ha kevesebb kell hozzá, mert más opciót kínálnak helyette, akkor a játékos ugyanott van vele.
Ráadásul évek óta basztatják őket, hogy a játék másról sem szól csak az agyatlan rohanásról, hogy csak az a build jó, amelyikkel állati tempóban lehet átrohanni mindenen. Most csináltak egy olyan ligát, amiben nem kell okvetlenül rohanni, mert máshogy is meg lehet szerezni a szükséges craftot - most meg az a baj.
-
Har_melin
addikt
válasz
freddirty
üzenetére
lehet, hogy szenilis lettem, de lvl50 alatt a deliriumból milyen nyereség volt? Már azon kívül, hogy az első napokban mindenki káanyázott a felrobbanó piros gombócok miatt, meg azért, mert teljesen random néha alig adott be egyáltalán bármit, amit le lehetett verni? Az, hogy egy helyett esetleg már két chaosa volt az embernek legfeljebb a teljesen újoncoknak jelentett örömet.
kezdő játékosoknak ez a liga szvsz sokkal kedvezőbb (sokkal könnyebben tudnak felszerelést összerakni), a profik meg két nap múlva már úgy is piros mapokon fogják tolni és arról megy majd a csevely, hogy hány 50+ exás craftolt cuccot adott el egy nap alatt.
-
savior
őstag
Milyen az uj liga?
-
freddirty
senior tag
Nekem is ugyanez. Ráadásul a loot nagyon gyatra. Gondolom az volt a terv, hogy lassítsák a játékot, és loot helyett craftolgassanak az emberek. De kb. lvl50 előtt erre nem igazán van szükség, addig max a kertet építgeti az ember. SSF-ben ez nagyon pöpec elgondolás, de aki az előző ligákohoz szokott nem biztos, hogy befogadja.
Részemről még próbálkozom, elvégre pár óra van még csak benne, de idáig akár standardon is játszhattam volna, semmi kbség-nyereség nincs a ligakontentből.
Meglátjuk egy hét múlva mennyi játékos marad
Viszont a standard elég vonzó most, a clusterek bekerültek és az egy nagyon jó mechanika. Az egész delíriumból az ért valamit (meg persze az extrém jó loot ami bevonzotta az embereket). Kiderülhet, hogy inkább érdekesebb standardon a meglévő karikat frissítgetni clusteresre, bossolni, mint a kertben bohóckodni. -
sirdond
őstag
válasz
TrollBalint
üzenetére
Soulrend leveling most nagyon jó állítólag és utána abból speccelnek át ED/Cont-ra. Karvarousku csinálja azt ligakezdőnek, őt nézd meg.
@saelin nincs dátum, kb soha. számtalanszor mondták, hogy nincs kapacitás a konzol feljesztésre és nem tudják mikor lesz (tippre PoE2.0 előtt nem fognak vele foglalkozni a mostaninál többet). többek között ezért nem is ajánlott konzolon játszani.
-
TrollBalint
addikt
ED Trickster ebben a ligában mennyire erős / hatékony? Gondoltam kezdésnek azt fogok indítani. Megint

-
saelin
veterán
A konzol verziókat mikor pofozzák ki? Gondolok most elsősorban a ps4-en verzióra. Elég sűrűn crashel és ez iszonyat zavaró. Múltkor felraktam egy kicsit standardozni és nem kelett 1,5 óra az első crash-emez. Az hogy mikor dob ki az kb teljesen random. Az is biztos, hogy nem a géppel van baj, mert slimes (nekem pro-m van) barátom is gyakorta kap kék képernyőt. Reportoljuk, de mintha semmit nem tennének az ügyben. Mióta elkezdtem a PoE-t legalább 100+ crash reportot küldtem el a GG-nek, de a ráta nem úgy tűnik hogy változott volna az egy évvel ezelőtti buildhez képest.
Ennyire másodlagos, sőt, harmadlagos prioritást élvez a konzol port? A warframe is egy ilyen tákolt, folyton toldozott-foltozott bővülő játék, de ott mégis sokkal stabilabb az egész. A framerate-et direkt nem említettem, mert azon majd a nextgen tud csak segíteni. Szóval miért? Játszanánk, de így frusztráló az egész élmény.
-
Badlof2k
senior tag
A div card change craft bugos szal addig rakjatok felre azokat a magokat amig nincs patchelve!
-
Har_melin
addikt
próbálgattam egy kicsit a kertészkedést (teljesen random Marauder, nincs semmi tervem vele) és erősen úgy tűnik, hogy ha szelektíven "vetek" (csak azonos magokat), akkor be kellene adja a teljes opciós listát. Az azonos magokat persze farmolni kell, mert egy "ágyásba" legalább nyolc darab mag kell, a kosarakból meg vegyesen esik 2-3 db pár fajtából.
Ami taktikailag működhet, hogy az ember kinézi, melyik craftot akarja, annak a magjait elspájzolja. A többit, a vegyesfelvágottat elveti addig is, amíg nem jön össze a minimális vetemény de ebből nem craftol csak a lifeforceot rakja el. A full opciós listát - gondolom - akkor adja be, ha a teljes ágyást azonos magokkal vetem be, ami a T1 magoknál 20 db egyformát jelent. egy kosárból 2-3 féle szokott esni, de (eddig legalább is) csak azonos színűek, szóval a 20 egyforma T1 mag összegyűjtése kb. ennyi pályát/mapot jelent az elején. (magasabb szinteken még nem tudom, hogyan változik a drop.)
-
m.lala
aktív tag
-
dante3
addikt
Nah csökkenek a számok

Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox tulajok OFF topicja
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Áll néma csend, repülő szárnya kint
- Napelem
- War Thunder - MMO Combat Game
- Xiaomi 17 - még mindig tart
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- További aktív témák...
- iPhone 12 Mini 128GB 100% (3 Hónap Garancia)
- PlayStation 5 (Slim) Digital Edition - 825GB
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Feljebb be volt linkelve már,
de ott a masik veglet is, hogy azert sok mindent lehet onnan tanulni.

. De ezen felül én örülök ha a kötelező köröket lefutom mert ugyebár rá van kényszerítve az ember egyszer mindenképp ... Tényleg elővehetnék már egy nagyobb átdolgozásra, vagy nekem az is elég ha az ascendancy pontoknak csinálnak egy alternatív megszerzési lehetőséget, bármit csak ezt a labot ne erőltessék rá mindenkire kötelezően. Kedvencem amikor 2 pixelt arrébb kattintasz, és az a játék szerint már a textúra, és random elindulsz az egyik irányba.. különösen hasznos ha akkor jön egy fűrész és szépen végigfutsz vele együtt
), ja es laza 30% increased dmg taken a csapdaktol.what the fuck! XD ja ezekert cserebe 6szor lehet hasznalni a divine fontot.ergo prophecyvel meg shrine-nal akar 8szor!