Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
N4ri87
senior tag
Sziasztok.
A segítségetekre lenne szükségem helyi hálózaton történő streamelésben.
Adott egy Tenda AC1200, utána egy Tenda gigabites switch, onnan pedig mindenhová Cat5e kábel, viszont 4k hdr tartalmat nem tudok streamelni, mert akad. A tartalmat egy 4. Generációs Intel CPU-t tartalmazó notebook közvetíti, ami úgy tűnik, lényegesen erősebb, mint egy átlagos otthoni nas mégis akad a HDR film is, de egy full HD is, ha már két eszközön streamelek.
Szerintetek hol keressem a hibát? KöszönömC805
-
N4ri87
senior tag
válasz Borisz76 #67273 üzenetére
A laptop pontosabban egy HP EB 8470P. Lan sebességet nem mértem, de az az érdekes, hogy vezetéken mindössze 90-100 Mbit-et tud Cat5e kábelen, pedig ahogy látom, gigabites lan chip van benne. Wifi 5ghz-en viszont megy neki a 200mbit.
#67274jerry311
A Plex transkód automatikus.
Az imént elindítottam egy 4k DoVi filmet, a CPU terhelés nem változott, 10% környéke, a plex cpu fogyasztása elenyésző.
Szerk.: A transzkódolást átraktam "legjobb mindőségre" de nem látható komolyabb CPU terhelés#67275csaszi75
PLEX szerver fut a laptopon (felfrissítve?), s akkor PLEX kliens a TV-n?
Így, ahogy mondod.
A gépen Win10 fut HDD-vel.[ Szerkesztve ]
C805
-
N4ri87
senior tag
válasz Borisz76 #67277 üzenetére
Három helységben 4 eszközzel (1x asztali gép, 2x laptop, 1x tv) mértem sebességet vezetéken. Stabilan ugyanaz az eredmény.
Drivert nem tudok frissíteni. Elvileg nincs frissebb.
Nem lehetséges, hogy egyszerűen sz@r a router?
Bár az is furcsa, hogy ugyanaz a film asztali gépről plexet használva már nem akadozott.[ Szerkesztve ]
C805
-
N4ri87
senior tag
válasz Borisz76 #67279 üzenetére
Mindkét PC-n 100/100 a kapcsolat sebessége, pedig típus alapján mindkettőben gigabites "kártya" van. Az egyik Realtek PCIe GBE, erről pontosabbat nem találok, a másik meg egy Intel 82579LM. A router nem AC6, hanem AC10, a switch pedig egy Tenda TEG1016M.
Minden komponens gigabites, csak a végeredmény nem.C805
-
N4ri87
senior tag
Minden esetben más kábel volt az adott PC és a switch között.
csaszi75 #67 297
Az enyémben csak integrált vga van. Szerintem a dedikált inkább opcionális lehetett.
De egyébként, mint itt kiderült, nem a lapi lesz a bűnös, hanem úgy tűnik, a hálózatban van valami katyvasz.[ Szerkesztve ]
C805
-
N4ri87
senior tag
Sajnos továbbra is a segítségetekre szorulok lan témában.
Kínomban már kicseréltem a vezetéket a modem és a router meg a router és a swich között, néztem a hálózat sebességét swichet kizárva, néztem routert kizárva, de stabilan tartja a 100mbit-et.
Az érdekes az, hogy utp-n összekötöttem a két gépet kizárva minden más hálózatot, és úgyis csak 100mbit volt. Mi lehet a hiba?
Nyilván kézenfekvő, hogy valamelyik hálókártya nem gigabites, de kötöm az ebet a karóhoz. Mindkettő gigabitesC805
-
N4ri87
senior tag
Kapcsolati sebességet jelent. Viszont...
Köszönöm a fáradozást mindenkinek, látszólag megvan a hiba.
Az imént egy új vezetékkel végigmentem a swich portjain, és meglett a hiányzó 900 mbit. Így én arra tippelek, hogy a kábelek nagy része szar, vagy inkább sikerült szarul krimpelni.
Köszi srácok mégegyszer is. Akivel meg a kábelek minőségét illetően nem értettem egyet, tőle még elnézést is kérek.C805
-
N4ri87
senior tag
Már megint rátok szorulok. Miután sikerült megkeresni a hiányzó 900mbit-et, elkezdtem az eszközök egy részét vezetéken használni. Ekkor derült ki, hogy a lan olyan sötét, mint a középkor, nem látják egymást az eszközök. Se a két PC egymást , se plex, de dlna. De amint kirántom a vezetéket, minden a helyére kerül.
Most merre induljak?C805
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest