- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
otapi
tag
válasz
KilgoreTrout #153 üzenetére
Én ezt az idézetet úgy értelmezem, hogy
1. kiszámolod mennyi a jelenlegi primerenergia fogyasztásod. Primerenergiának számít a gáz, a vezetékes villany, de a napelem által termelt energia nem. Ezt az energetikus biztos jobban tudja mi számít ide. A te esetedben az lehet a kérdés hogy a szaldó részeként hányad részét fedezted napelemmel, hányad részét meg a vezetékes villany. Mert attól hogy az éjszakai fűtést szaldósként elszámolták, attól még primerenergia fogyott vezetékes villanyként.
2. kiszámolod hogy a tervezett felújítás után mennyi várható a primerenergia fogyasztásod a fenti szabályokkal.
3. a két érték között kell min. 30% különbség, akkor felel meg.Szóval szerintem nézd meg mennyi volt a vezetékes villanyfogyasztás, és azt a megfelelő szorzóval lehet primerenergia fogyasztásnak számítani. Az hogy ezt a mennyiséget végül a szaldó miatt nem kellett kifizetned, az elszámolási, nem energetikai kérdés. De ismétlem szerintem, mert nem vagyok sem energetikus, sem jogász.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 7 128GB Yettel Függő 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4080 16GB ZALMAN I3 NEO Corsair 850W
- Panasonic TX-L47E5Y 47" LED TV eladó
- Thomson Streaming Box 240 TV okosító / Számla / Garancia /
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2192, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest