Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic

Hozzászólások

(#12263) vnorbi válasza mmm111 (#12261) üzenetére


vnorbi
aktív tag

Igen, bármikor, nem kötelező előre szólniuk, de idén egyébként moderálták magukat. Az 1MÁP esetén 2022. január 7-ig jegyzett papírokra meghagyták a díjmentes visszaváltási lehetőséget, a későbbi sorozatokkal variálnak csak.

A megtakarításos hirdetmények közt kb középen van az Értékpapír számlavezetés rész, és ott van a "Lakossági ügyfeleknek forgalmazott kötvények másodpiaci árképzésének meghatározási szabályai". Ebben van leírva a visszaváltási árfolyam számításának módja, és példa is van rá. Van, amikor ez a hirdetmény még az életbelépés előtt kikerül, de van, hogy csak hétvégén, aztán hétfőn már érvényes is, azaz nincs idő lereagálni.

Az Államkincstárban is szoktak néha ezzel variálni, legutóbb a MÁP+ változását bejelentették, de más papíroknál korábban nem szóltak, egyszer csak megváltozott (az elmúlt években az ügyfél számára előnyösen, de régebben hátrányos változtatást is behúztak előre szólás nélkül). Általánosságban igaz, hogy a Kincstárnál most jobbak a visszaváltási költségek, és nem kell a számlavezetésért fizetni, míg az OTP-nél ott van az éves 0,22% állománydíj.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Gazdaság, jog  »  OTP Bank topic
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.