- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke farmerzsebe
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Mindent a StreamSharkról!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- 1 Kis segítséget kérnék :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogadj örökbe egy szervert, avagy hogyan építsünk otthoni labot I. (az alapok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
A Földön kívül UTC-t használnak, ami a praktikusan a WET időzónával azonos.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
veterán
válasz Foglalt név #39 üzenetére
Mikor van "most"?
Amikor kérdezted, akkor 22:16:59 volt a pontos idő egész Spanyolországban
Nyilván Tenerifére gondolsz, de az nem számít, Franciaországnak is vannak külterületei a Indiai óceántól a Karib tengerig
[ Szerkesztve ]
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Foglalt név
addikt
válasz Hieronymus #37 üzenetére
Értem, ha én elnéztem, elárulnád Spanyolország legmagasabb pontján mennyi most az idő?
-
Nem kell! eltolni semmit.
A lépcsőzetes munkakezdés eddig sem volt ismeretlen fogalom.
A közutak és a tömegközlekedés terhelését így lehet időben széthúzni." tesco, benzinkút hogy mikor kezdődik, az más témakör, de aki egy 24/7-es nyitvatartású tescoban árufeltöltő, attól se vegyük el a lehetőséget, hogy legalább néha világosban mehessen és jöhessen, ergó el KELL tolni a háromműszakot is, mert a cirkadián ritmus, az nagyon fontosch!"
Az öreg indiánnak teljesen igaza volt amikor ez mondta.
Csak a fehér ember hiszi el, hogyha a takarója elejéből levág 20 centit és a takarója végére varja, akkor a takarója hosszabb lesz.
December 21-n, Budapesten 07:28 és15:54 között, 8 óra 26 perc hosszan fog a nappal tartani. Ha marad a nyári időszámítás, akkor 8 óra 26 perc lesz a nappal hossza.A benzinkút eddig is önállóan döntette el, mikor kezdi a műszakait.
Ha reggel 5-kor már sok jármű akart tankolni, akkor már több dolgozónak kell dolgoznia.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Foglalt név #33 üzenetére
"Ez abból is látszik, hogy általad említett Spanyolország 2 időzónát is használ, nem csak csak amit mi is.."
Valamit elnéztél.
Spanyolország pont annyi időzónát használ, mint Magyarország. Pontosan ugyan azokat, CET és CEST.
Közép európai idő és közép európai nyári idő.
Madridban pontosan annyi az idő, mint Budapesten.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
plömplöm
őstag
válasz Foglalt név #35 üzenetére
figyelembe véve, hogy itt konkrétan felmerült egyesekben, hogy ne az órát állítsuk át, hanem kezdődjön korábban / később az iskola, óvoda, iroda, igen.
a tesco, benzinkút hogy mikor kezdődik, az más témakör, de aki egy 24/7-es nyitvatartású tescoban árufeltöltő, attól se vegyük el a lehetőséget, hogy legalább néha világosban mehessen és jöhessen, ergó el KELL tolni a háromműszakot is, mert a cirkadián ritmus, az nagyon fontosch!All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
plömplöm
őstag
gyönyörű elképzelés, hogy majd nem az órát állítgatjuk, hanem majd máskor kezdődik az iskola, máskor mennek be az irodisták dolgozni, ésatöbbi, aztán meg menne a hupákolás, hogy a bkv, a volán, a máv, stb miért hagyja abba a járatsűrítést reggel 8kor és miért nem kezdi el már délután 3kor
azaz logikus a következtetés, hogy lenne téli- és nyári menetrend. simaliba.
sőt, a háromműszakot is tologassuk, milyen kőkorszaki már, hogy télennyáron reggel6tól du2ig tart az első és ennek megfelelően a többi. sőt, írjunk ki népszavazást erre. is.All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Foglalt név
addikt
válasz Hieronymus #30 üzenetére
A mondat lényege pont az volt, hogy nem pofonegyszerű a megoldás.
Ez abból is látszik, hogy általad említett Spanyolország 2 időzónát is használ, nem csak csak amit mi is..
Azzal egyet tudok érteni, hogy egy időzóna lenne a legegyszerűbb és a különböző intézmények ebben szabhatnák meg a nyitvatartásukat. -
Ezt el tudom fogadni. Olyan régen aludtam ennyire jót mint a hétvégén
A természettől nem félni kell, hanem megismerni azt. A megismerés pedig nem csak arról szól, hogy ránézek valamire és hiszek valamit az által, hanem arról, hogy foglalkozom vele, hagyom, hogy megmutassa önmagát.
-
válasz Foglalt név #28 üzenetére
" Az EU elég széles és magas, hogy sokaknak kényelmetlen legyen az egy zóna."
Az EU-ban több zóna van.
Például Románia már egy időzónával keletebbre van, hozzánk képest.
Spanyolország földrajzilag egy -1 órával van hozzánk képest, mégis a mi időzónánkhoz csatolták magukat.Az időzónák némileg át vannak politizálva. Kína teljes egészében a Pekingi időzónába tartozik. A területe viszont 5 időzónában oszlik el.
Az teljesen mindegy, maradunk a normális (téli) időszámítás mellett vagy sem.
A munka és iskola kezdést akár félórával - órával el lehet csúsztatni a kívánt irányba. Kínában sem reggel nyolckor kezdődik az iskola mindenütt. Van ahol 2 órával korábban vagy későbben. Nem az órához, hanem a Naphoz igazodtak.Magyarország a saját időzónájának második felében van.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Foglalt név
addikt
Miért, nem hozzák? Menj el Manilába telefonszolgálatosnak és dolgozhatsz este, nappal meg csinálsz, amit akarsz.
Egy diktatúrában ez egy könnyű kérdés, valaki eldönti, a többiek isszák a levét. Az EU elég széles és magas, hogy sokaknak kényelmetlen legyen az egy zóna. Ha cserébe nem jól vannak felhúzva a határok, az okozhat galibákat. Lsd. svájci nemzetközi vasutak, egy év után beadták a derekukat és 81-től van nyári időszámítás. -
Narxis
nagyúr
"A munkaidők és egyebek igazodtak eddig az emberi igényekhez vagy fordítva?"
Mely emberek igényeihez? Gondolom a vezetőkre gondolsz mert a 3 műszak micsoda ha nem az emberi test megerőszakolása? Vagy a 24/48-as munkarend? Ha az óraátállítás pénzügyi kiesést okozna a cégeknek már rég eltörölték volna.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Nem hagy nyugodni egy kérdés. Ha olyan jó a délutáni szabadidőben a sok-sok napfényes óra, akkor a munkahelyek miért nem hozzák előre a munkaidőt? Vagy ha úgy jobban tetszik átléphetnénk nem 2, nem 3, hanem 9 időzónával odébb.
A munka kezdődhetne mondjuk hajnali 2-kor, így még bőven délelőtt mehetnénk haza. Vagy annyit igazítani az időzónánkon, hogy du 4 v. 5-kor kelne a nap, amikor már megyünk haza.
A munkahelyek nem tudnak alkalmazkodni az emberek igényéhez?
Kicsit komolyabbra véve a stílust. A munkaidők és egyebek igazodtak eddig az emberi igényekhez vagy fordítva?
-
Gerasz
aktív tag
Szerintem sem az, de Pumba erre a régióra (Oroszország északi része) meg egy diktátor döntésére hivatkozva már le is zárta volna a vitát.
Ráadásul a saját rosszul megfent bicskájába szalad bele, mert jelenleg december 31-én:
Budapesten 7:30-16:00-ig
Szentpéterváron meg 10:00-től 16:00-ig van van világos.Ott a hozzánk képest két és fél óra különbözet teljes egészében a reggelből van lecsippentve.
-
válasz lama_lamm #18 üzenetére
Ha olyan rettenetes 1 óra átállás egyszerre miért nem bontod szét részletekre?
Például ha te mindig 10-től 6-ig alszol, a következő tavaszi (márc 30.) óraátállítást abszolválhatnád így:
Egy héttel korábban, pénteken 10 perccel korábban térsz aludni, másnap szombaton 10 perccel korábban kelsz. Szombaton szintén korábban térsz aludni 10 perccel és szintén korábban kelsz másnap. A következő két hétben ugyanez a procedúra, akinek ennyi átállás kemény dolog, arról nem is tudom mit gondoljak.
Dátum Ébredés Alvás
2025. március 21., péntek 6:00 21:50
2025. március 22., szombat 5:50 21:40
2025. március 23., vasárnap 5:402025. március 28., péntek 5:40 21:30
2025. március 29., szombat 5:30 21:20
2025. március 30., vasárnap 6:20 (óraátállítás)2025. április 4., péntek 6:20 22:10
2025. április 5., szombat 6:10 22:00
2025. április 6., vasárnap 6:00Ízlés szerint lehet egyszerűsíteni, bonyolítani.
-
Budapesten kicsivel fél 9 után kelne a nap nyári időszámítással. Szentpéterváron pedig december végén 10 órakor kel a nap és du 4 óra után nem sokkal lemegy. Szentpétervárral előhozakodni nem teljesen oké, mert sokkal északabbra van, emiatt ott télen rövidebbek a nappalok.
-
Ghoosty
őstag
Én továbbra is állítgatás párti vagyok. Jobb volt ma felkelni világosban, mint múlt héten sötétben. Nyáron meg úgyis korábban világosodik.
Viszont én is szeretem, ha egy órával tovább lehet kint tevékenykedni, így jó az a nyári időszámítás.Az én preferenciám:
1. állítgatás
2. nyári időszámítás
3. feles időszámítás
4. téli időszámítás -
dogfavor
újonc
Nekem már teljesen mindegy lenne melyiket választja a nép, csak legyen már döntés. Ez a folyamatos átállás szerintem sokkal megterhelőbb a szervezetnek. Ha egy ilyen egyszerű döntést nem tudnak meghozni régesrég, mit várunk egy nehezebb helyzetben tőlük...?
-
Bird
addikt
Október van villany lobban
Lajcsi nézi meghatottan
Pörög az óra odakinn
Nem maradhat így e kín.[ Szerkesztve ]
.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:.
-
Narxis
nagyúr
Ez az óraátállítás akkor szívás ha amúgy valami feladatot érint, pl. gyerek/macska/kutya ha pl. hajnali 5-kor ébreszt rendszeresen akkor most megszívtad mert 4-kor fog. Az ő belső órájukon nem lehet állítani.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Kinek súgsz meg és mit? Csak mert pont ugyanazt írtam, amit te... Országok döntenek, nem az EU.
Német ipari gyarmat meg te vagy, meg a hozzád hasonló nép...
Egyáltalán honnan veszed a bátorságot, hogy valakit így nevezz? "hozzád hasonló nép"Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Megsúgom, az EU-s határozat az, hogy az egyes országok dönthetik el. Sőt, már az erre megadott határidő is lejárt, már annak hosszabbítása is. (A sajtóban anno többször is megfutott, hogy "Ez lesz az utolsó óraállítás".)
Itthon nyilvánvaló a halogatás oka: Egyszerűen politikailag vállalhatatlan lenne. A német ipar gyarmata vagyunk, jó lenne velük egy időzónában maradni. Ugyanakkor földrajzilag (és a hozzád hasonló "nép" szerint) az eggyel keletebbi lenne népszerű. Ami ugyanaz, mint Romániáé...
Vannak olyan vicces dolgok is, hogy a svédek és a finnek - bár szomszédosak - nem ugyanabba az irányba döntöttek, hanem az eddigi 1 helyett most 2 óra eltérés lesz köztük.
A tej élet, erő, egészség.
-
-
PuMbA
titán
A reggeli világosság a jobb:
"ha reggel van sötét, az a kutatások alapján jóval megterhelőbb a szervezetünknek, mintha délután egy órával korábban kapcsolunk villanyt.
Az oroszoknál már a gyakorlatban is bebizonyosodott, hogy a tudománynak van igaza. Ott 2011-ben a lakosság támogatásával nyári időszámításra álltak át, három évvel később viszont Vlagyimir Putyin csavart még egyet a dolgon, és 2014 őszétől inkább mégis a télin folytatták. Az állandó nyári időszámítás ugyanis sokaknál, különösen az ország északi részén élőknél okozott depressziót, miután hosszú hónapokig kellett sötétben iskolába vagy munkába menniük.
Emellett országosan is megnőtt az egészségügyi problémák mennyisége, stresszesebbek lettek az emberek, és 2012-ben jelentősen megnőtt a reggeli órákban történt balesetek száma az egy évvel korábbi állapothoz képest."
Szóval nem kellene vita tárgyának lennie, hogy melyik a jobb Ez a jobb, ezt kellene bevezetni minél hamarabb az EU-ba is. Reméljük már nem ülnek rajta túl sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
Utálom, 4-kor már sötét lesz megint. Ez miért jó, sose értem. Reggel legyen sötét, munkahelyen tökmindegy,. Legalább munka után még lehetne csinálni valami értelmeset, tekerni, futni világosban. Sőt, én +1 órával tolnám el, hogy hatig legyen vilagos télen is.
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
-
norbx
aktív tag
Minden versben fő a rím,
mari néni mosogat. -
PuMbA
titán
Ezt jól bírom, a tavaszi átálláskor vannak problémáim. Az ne lenne, de akkor ugye ez is megszűnne
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-
És hol a vers?
Új hozzászólás Aktív témák
- Akciós! PC , i7 10700 , RTX 3060 Ti , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy S24 +512GB, fekete 2027/02/28-ig garanciális
- iPhone 16 Pro Max 256gb, független,bontatlan
- Apple iPad Mini 7, Blue, 128Gb., Wifi, új, 2 év garival + Pencil 2, karcmentes
- Lenovo ThinkPad P51,15.6",FHD,i7-7700HQ,24GB DDR4,512GB SSD,M12000 4GB VGA,WIN10