Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Én egyetlen profillal használom és ehhez az Opera könyvtárában a operaprefs_default.ini fájlban a System szekció így lett módosíva:
[System]
Multi User=0Ilyenkor az Opera a saját könyvtárába létrehoz egy profile mappát, amiben lesznek tárolva a személyes dolgok.
Nálam ez a kialakítás előnyösebb, ugyanis rajtam kívül más nem használja a gépet, tehát a többfelhasználós kialakításnak amúgy sincs jelentősége és így legalább biztosan tudom hol vannak az Opera profil dolgai.
Mondjuk nekem nem is a prgfiles könyvtárba van telepítve a böngésző, sőt még csak nem is az OS partíciójára, tehát OS újrarakása esetén még csak mentegetnem sem kell, csak egyszerűen ugyanide telepíteni
read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Penge_4 #13747 üzenetére
Hát látod ez is egy következő lépcsőfok lehet.
Mikor ilyen módon alakítottam ki, akkor még nem volt gyári USB-s módra lehetőség, aztán így maradt.
Mert tudod úgy vagyok általában a dolgokkal, hogy: ami működik azt nem kell megjavítani
hunfatal
Persze belefutottam anno abba a problémába amiről írtál. Viszont annyit megjegyeznék hozzá, hogy ilyen esetben két profil lesz kialakítva: egy admin jogkörű futtatás esetére az Opera mappájában ugye és egy a nem admin jogkörű futtatáshoz users aláAmúgy meg
- ahogy Penge_4 is idézte, nálam nem OS partícióra van telepíve a böngésző, tehát UAC nem kavar rá
- UAC meg amúgy is elsőként kilőve, a tűzfalam sokkal jobban ellátja ezt a szerepet (nem kicsit szabható személyre)Az UAC koporsójába az utolsó szöget az verte be, mikor MS Excelből nem engedett menteni egy olyan partícióra, ami még csak nem is azon a winyón volt, amin a win7. Utólag érdeklődve win7 topikban kiderült, hogy írási jogot kell beállítani arra a partícióra az alapból ugye rendszergazdai (még ha megnyirbált jogkörű is) fiók esetén.
Érted! Friss telepítésű win7 és egy mezei felhasználónak egyből írási jogokat kell osztogatni, amiről azelőtt esetleg még csak nem is hallott (nem hogy tudja hol mit kell állítgatni), hogy pl. excelből tudjon menteni. Nekem egy másfél órája szerkesztgetett képletekkel teli táblázat veszett kárba. Nem kicsit voltam tőle ideges
Persze azóta már alakítottak sokat rajta, mert haverok nem panaszkodtak ilyen problémáról.
Minden esetre nálam jó pár hónapos aktív UAC mellett amúgy is csak akkor jött tőle figyelmeztetés, mikor Én kívántam valamit telepíteni/beállítani, tehát inkább idegesítő volt, mint hasznos, így mikor megérkezett a véglegesen kiadott win7 szépen ment is alukálni telepítés után az UAC.[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Sk8erPeter #13750 üzenetére
Értem amit írsz, de ezzel mindössze az a probléma, ha éppen ki akarok próbálni valamit, akkor bezony UAC mellett ezt épp úgy engedélyezem, mint anélkül.
A használt tűzfal védi a rendszer dolgokat pl. rendszer könyvtár, registry bizonyos részei, ráadásul, saját magam ki is tudnám bővíteni bármely könyvtárra, registry bejegyzésre, alkalmazásra, viszont eleddig nem volt szükségem ezt meglépni.
Ilyesmi ablakokat kapok, mikor kérdezősködik:
Lényegében az ún. Proactive Protection egy nagyon aprólékosan testre-szabható "UAC" a biztonsági központomban
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
Én ezt úgy oldottam meg, hogy rendszerindításkor lefuttatom az előzőleg bekonfigurált Belvedere progit
Bár nem ilyen problémából kifolyólag kezdtem el használni, de most már ezzel takarítom a cache könyvtárban eltárolt és nem ürített nagyméretű fájlokat is.
-
AtHoS
nagyúr
Minap frissítette az Opera magát 11.50-re (11.10 Final-ról). Gondolom ez másnál is előfordult
Nálam viszont azóta tapasztalható:
- az Opera indítását követően, az opera bezárásakor már összezárt fülcsoportnál mindig a jobbszélső fül lesz az éppen látható, akármelyik is volt előzőleg aktív az Opera bezárásakor. Ez 11.50 ismert tulajdonsága vagy a frissítés miatt jelentkezhet?- nálam a bezáráskor aktív munkamenettel indul az Opera, viszont ilyenkor az összes ilyen fülön aktív a keresősáv (amit a pont-tal lehet előhívni alapesetben) és nem is rejtődik el automatikusan. Viszont hiába kapcsolgatom le a keresősávot minden fülnél, a legközelebbi indításnál ismét ott van minden az Opera indításkor megjelenő fülön. Ötlet mi okozhatja?
- a címsor alatti indítósávot használom és ide behúztam 1-2 oldalt régebben. Ezeknél a "linkeknél" eltűnt az oldal logója és csak piros téglalapban fehér csillag látszódik mindnél.
Hogyan lehetne a logókat visszavarázsolni ill. szöveget esetleg lehet-e hozzájuk szerkeszteni. Mondjuk a logó jobban érdekel, szöveg nélkül eddig is megvoltam.Egyelőre ennyit ami gondot okoz nálam, bár nemigazán volt időm tüzetesebben vizslatnom az új jövevényt
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz fatal` #13960 üzenetére
Az ikonok így rendben vannak. Gyorsan belenéztem az ikon könyvtárba és meglepődve tapasztaltam, hogy az eleddig 10 MB környéki mappa most az 5 MB-ot sem éri el. Sajnos a könyvjelzők ikonjai is köddé váltak
A jobb klikk tulajdonságot viszont nem vágom min kellene végrehajtani
A keresősávnál viszont annyit sikerült kiderítenem, hogy akkor jelenik meg minden megnyitott fülnél, ha ki- vagy bekapcsolom az oldalsávot (F4)
Érdekes egy jelenség mondhatom
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz karldergroße #13967 üzenetére
Használd a gmail-t küldésre a többiről meg csak olvasgatsz
Avagy beállítod a voda levél szerverét a citro és free kimenőkhöz:
smtp.vodafone.hu
port: 25voda e-mail név+jelszó kell hozzá. Ha ilyen nincs, akkor ügyfélszolgálattal kis csevej kell, hogy létrehozzák. Vodával nincs tapasztalatom, de más szolgáltatónál volt, hogy nem adtak alapból e-mail címet csak telefonos érdeklődés után
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz Dictator^ #13969 üzenetére
A frissítési időt kell átállítani egyéni nagy időre
logókhoz pedig: ForceSpeedDialLogos
Szerk.
hunfatal
Erről a keresőről beszélek, de lehet nem a megfelelő megnevezést használtam
A jobbklikk tulajdonságokat nem találom
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz fatal` #13973 üzenetére
A könyvjelzősávot nem használom. Gyorshívó és ez az indítósáv elegendő. A szöveghez gondolom ini-t kellene szerkeszteni, mert van két saját gombom ott, amihez van szöveg.
Most már csak a formátumot kellene valahonnan előkeríteni hogyan varázsoljam a szöveget a gombokhoz.A másikra tudom, hogy tök fölösleges, hogy ott legyen. Azt hiszem már elsőre is lejött, hogy az a kínom, ha az oldalsávot F4-el ki- vagy bekapcsolom, akkor automatikusan az összes nyitott fülön megjelenik (tehát, ha 30 fül van nyitva, akkor mind a 30 fülnél bekapcsolódik) és nem is hajlandó eltűnni automatikusan egyik fülről sem.
Asszem ettől szájbarágósabban már nem tudom leírni
-
AtHoS
nagyúr
válasz fatal` #13975 üzenetére
No ezzel a nézet sáv kikapcsolással talán megtaláltam a hiba forrását.
Mivel alapból ki volt kapcsolva, így bekapcsoltam és úgy zártam/nyitottam meg az oldalsávot.
Meglepetésemre kettő darab egymástól különböző nézet sáv jelent meg egymás felettNo utána nézek, hol is tárolja azt ami nem szükséges
-
AtHoS
nagyúr
Ha jól emlékszem régebben volt róla szó, hogy mi a teendő, ha a Wordpress szerkesztői ablaka Opera alatt mindenféle nyelvi kódokkal lesz tele.
Sajnos nem találom az erre vonatkozó információt a topicban
-
AtHoS
nagyúr
válasz karldergroße #14011 üzenetére
Dluinet, karldergroße
Kösz a segítséget. Na ez biztos nem jutott volna eszembe, hogy extension okozza. El is távolítottam a hypertranslate-et, mivel csak kipróbálásra tettem fel, de valahogy csak itt maradt
-
AtHoS
nagyúr
válasz fatal` #14058 üzenetére
Nekem pontosan így működik, ahogy írtad, pedig nem állítottam a levelezőn semmit sem.
Az olvasottnak jelöléshez kell nyomogatnom a K billentyűt.
Most kicsit átnézegettem a beállításokat, de igazából nem is találtam a levelezőt tekintve komolyabb állítási lehetőségeket, tehát pl. olyat amivel automatikusan olvasottként jelölne levelet.
opera:config-ot nem túrtam azért
-
AtHoS
nagyúr
válasz audi100td #14080 üzenetére
Üdv!
Valahogy így lehet visszacsalni: [link]
GoodSpeed
Nálam rendesen pakolja oldalra is, ha átállítom. Úgy néz ki a linkelt képeden, hogy nem is oldalra van elhelyezve a fülsávod, hanem felülre, bár nálam (gondolom a skin eltérés miatt) szépen elkülönülnek a fülek és nem "egy síkban" vannak
-
AtHoS
nagyúr
válasz #41133696 #14087 üzenetére
Igazából csak a profilmappában lévő operaprefs.ini fájlt kellene törölnöd. Előtte azért tedd biztonságos helyre, hátha szükség lehet még rá
Szerk.
Megérne egy misét, ha levennéd teljes képernyőről és utána újra visszatennéd. Hátha megjavul[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz cousin333 #14112 üzenetére
Nem muszáj azt a cache-t HDD-re pakolni. Én pl. Ramdisk-en tárolom [link] 4GB RamDisk méretig ingyenesen használható
GypsFulvus2
A HDSentinel program folyamatosan méri a lemezre történő írás mennyiségét. Ha gondolod feltelepíted és megnézed SSD-n lévő cache-el illetve máshová rakott cache-el mennyi az írás az SSD-re
[ Szerkesztve ]
-
AtHoS
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #14118 üzenetére
Igen, a fizikai memória egy részéből készít neked meghajtóként működő tárolóhelyet betűjellel, mindennel. Ugyanúgy formázni kell majd, mint egy normál partíciót. Csak persze sokkal gyorsabb jelenleg minden ilyen eszköznél.
Be lehet kapcsolni, hogy leállításkor lementse a RamDisk tartalmát és azt is természetesen, hogy a rendszer indulásakor azt visszatöltse, tehát úgy találod majd újraindítást követően a meghajtót, ahogy hagytad.
A beállítása pofon egyszerű:
- beállítasz egy megfelelő méretet és Create
- ezután leformázod (célszerű FAT32-re 512byte-ra, mert ntfs-nél többlet írogatás lenne fölöslegesen)
- két útvonalat kell megadni a mentéshez + visszatöltéshez (ez a kettő ugye célszerűen ugyanaz kell legyen )Asszem ennyi a lényeges, igaz időszakos mentést is be lehet állítani (pl. félóránként mentse a tartalmát), de ezt mindenki döntse el maga, hogy szüksége van-e rá.
-
AtHoS
nagyúr
válasz GypsFulvus2 #14122 üzenetére
Kikapcsolható bármikor, de ha feltelepíted, akkor fogod látni egyből azt a 7-8 lehetőséget amivel lehet "bohóckodni"
-
AtHoS
nagyúr
válasz Nova96 #14222 üzenetére
Nézd meg előbb USB módban telepített Opera-val. pl. [link]
Abba nem kavar bele a normál módon telepített verzió beállításai.
Ha ott is tapasztalod a jelenséget, akkor nem Opera-val van a gond.Egyébként másfél órai böngészés után azért akadhat a netezés, mert Opera elég szépen használja a rendszermemóriát cache-nek. Ha elkezd akadni a netezés, akkor nézd meg mennyi memót foglal magának.
-
AtHoS
nagyúr
válasz scott_free #14395 üzenetére
Én akkor tapasztaltam ilyen problémát, mikor RamDISK-re pakoltam az Opera cache-t és Temporaly download mappát aztán megtelt a RamDISK-nek szánt hely és jött a gond, amit nem tudtam mire vélni, míg meg nem láttam, hogy nincs hely a kérdéses meghajtón.
-
AtHoS
nagyúr
Melyik bill. kombinációval ill. hogyan lehet az összes megnyitott fület egyszerre frissíteni?
ctrl+F5 nem igazán akar működni
-
AtHoS
nagyúr
válasz huskydog17 #14478 üzenetére
Kiegészítővel elérhető amit szeretnél: pl. Persistent Text,
-
AtHoS
nagyúr
válasz GyéBen #14483 üzenetére
Valami ott nem kóser, mert 1920-as felbontásnál nem fér be vízszintesen az oldal, így hogy szimmetrikus legyen a megjelenítés kell a vízszintes scroll.
Viszont ezt a 30-40 oldalt mégsem kellene scrolloztatnia vízszintesen
Szerk
Mondjuk IE alatt asszimetrikusan megjelenik az oldal és vízszintes scroll sincsSzerk2
Opera 12b1047 alatt szintén úgy néz ki, mint IE alatt[ Szerkesztve ]
-
-
AtHoS
nagyúr
-
AtHoS
nagyúr
válasz alratar #14802 üzenetére
"De amikor az embernek van 2GB-ja, és a böngésző több mint a felét felzabálja, mit szóljon?"
Ne csak write only mód legyen már kérem szépen
Beállítások / Haladó / Előzmények"
Természetesen akkor is át lehet ezt állítani, mikor sok a memória a gépben
-
AtHoS
nagyúr
Üdv!
Az utóbbi pár hónapban mindig volt egy kis problémám az aktuális gépemmel:
Neten való böngészés közben, tehát Opera használatakor (itt megjegyezném, hogy csak ekkor) véletlenszerűen lefagyott a gép, amiből csak reset-tel lehetett életre kelteni.A több hónapos hibakeresés következtében már gépcsere is történt, mire úgy alakult, hogy a hiba forrásában a használt védelmi szoftver legújabb verzióját sikerült azonosítani. Ment is vissza a régebbi verzió, amivel a hibajelenség megszűnt és azóta is (már jó hónapja) problémamentesen használtam a gépet.
A hibakeresések alatt elkezdtem használni a 12-es Opera-t, aztán mivel azzal is megmaradt a jelenség és nem tapasztaltam az Opera-vel kapcsolatban anomáliákat maradt is használatban.
Ma viszont rövid Operás böngészés közben ismét lefagyott a gép. 12 alfa b1116 amit szomorúan könyveltem el. Reset után indítva az opera-t kérve az előző folyamat helyreállítását sikeresen ismét belefutott egyből fagyásba. Előtte azért elmentettem az autosave.win és autosave.win.bak session fájlokat.
Az ismételt reset után vissza kelléett raknom az elmentett session fájlokat, mivel az utolsó fagyás következtében elfejtette a tartalmát az Opera.
Mikor elindítottam az Opera-t a legutoljára megnyitott oldalt igyekeztem minél hamarabb lekapcsolni, mivel sejtettem hogy annál futott bele valamibe. No ez egy kepfeltolteses oldal volt, amit az egyik ph! hozzászólásból nyitottam meg.
No de nem is ez a lényeg, hanem az, hogy most javítottak egy jenetős memóriaszivárgás problémát win esetén. Elvileg.
Itt egy kicsit elgondolkodtam, hogy bizony a korábbi fagyásos jelenség véletlenül nem ennek a memóriaszivárgásos problémának a következménye volt-e. Sajnos erősen afelé hajlok, hogy igen.
Viszont gyakorlatilag a 12 alfa b1116 verzióban is javították ezt a problémát[link], de a mai fagyás arra enged következtetni, hogy van még probléma ezzel a verzióval.
Hardveres gyorsítás engedélyezve van, így lehet emiatt fagyasztotta csontra a gépet a kepfeltoltes.hu oldal miatt, de az is lehet, hogy jelen van még a memóriaszivárgásos probléma. Ami furcsa, hogy a régebbi tűzfallal nem volt eddig gond. Most, hogy felkerült a 1116, pedig ezzel is jelentkezett az egy hónapja szerencsére már nem tapasztalt gond.read-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
válasz Vasinger! #14870 üzenetére
Vannak írások beállítások mentésével kapcsolatban.
Könyvtárakat nem írok, de az opera névjegyénél láthatóak a használt elérési utak.1. Opera beállításainak lementése
2. 10.5 backup
3. 9.6 backupTöbbfelhasználós rendszernél kell picit gondosabbnak lenni mentésnél, nehogy valamelyik fiók kimaradjon.
Én napi szinten szoktam "eltömöríteni" az opera könyvtárát. Ez most is nagyon jól jött, mert a délutáni fagyás következtében az összes könyvjelzőm törlődött
Szerencsére a reggeli mentésből mindent visszaállítottamread-only mode on the forum
-
AtHoS
nagyúr
Az új levelező kialakításban (11.6) hogyan lehet a küldő címe szerint rendeztetni az olvasatlan leveleket?
-
AtHoS
nagyúr
No, senki nem használja a beépített levelezőt?
Hihetetlen, hogy nem tudom leválogatni az azonos feladótól jövő leveleket anélkül, hogy egyenként kellene megcímkézni őket. Címke szerint már lehet rendeztetni. Csak, hogy én törölni szeretnék sok hírlevelet, amire már nincs szükségem, így nem akarok címkét adni nekik
A régi kialakításban bezzeg lehetett rendezni feladó/címzett szerint
-
AtHoS
nagyúr
Végül is a semmitől azért jobb ez a megoldás, de bevallom őszintén eszembe nem jutott, hogy a levelek menüjébe csempésztek ilyen funkciót.
Vagy ez mindig is lehetőség volt ott csak nekem nem tűnt fel sosem?
Kösz a tippet , így már azért lehet haladni is a takarítással
Mod:
Más: Ez mi a szent...r?
"Diagnostic-Code: smtp; 550 5.1.1 <****@server18.citromail.hu> recipient rejected, your address, 62.179.121.48 is listed in spamcannibal.org / Sajnaljuk, az On cime, 62.179.121.48, a spamcannibal.org feketelistan szerepel"Előbb akartam küldeni egy levelet opera levelezőből UPC SMTP kimenő címmel, freemail feladóval. Erre ezt kapom vissza
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Viccrovat
- Ingyen kellene, de tegnapra
- BMW topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest