Hirdetés

2024. június 2., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-19 17:17:02

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20066) Penge_4 válasza Sk8erPeter (#20061) üzenetére


Penge_4
veterán

"Viszont ha a képre jobb klikkelsz, és kép megnyitása új lapon, akkor ezt a linket kapod, ami egy jpg-kiterjesztésű képet tartalmaz, nem pedig png-t, és így nincs semmiféle átirányítás:"

Az szép. Jobbklikk->Image properties: PNG az akkor is, csak JPG kiterjesztéssel. Hasonlót asszem még régen iWiW-en láttam, de ott JPG volt minden esetben, csak az Opera egyedüliként .jpg helyett .jpeg kiterjesztéssel mentette.

"Ez most így hirtelen nem világos, hogy mi nem átlátható benne, vagy milyen szempontból volt áttekinthetőbb az Opera Dragonfly-nál. Hogy érted?"

A Network tabon ömlesztve van, a Resources tabon viszont kategorizálva. Na, az Operában sokkal átláthatóbb az egész, Chrome-ban meg egyedül az az egy pozitívum van (bár gondolom a webRequest API miatt), hogy "failed"-del kiírja azokat, amiket blokkolt. Az Operában meg se jelennek a blokkolt elemek.

"1. nem értem, miért lenne muszáj belekattintani a nagyítóba az elem kiválasztásához, lehet jobb klikkelni az adott elemre, aztán "Elem megtekintése""

Mert alapértelmezésben nem tudod kiválasztani az oldalon az elemet, csak ha belekattintasz a nagyítóba. A DOM fában Dragonfly-jal is lehet navigálni, de én inkább kiválasztom a módosítandó DIV-et. Ez Web Inspectorban +1 kattintás minden alkalommal.

"2. a paddinget nem cseréli le 4 helyen, hogy 4 helyen kelljen módosítgatnod, de lenyitható, és akkor szétbontva is látszik - hogyan csináltad?"

Nem tudom hogy csináltam, de utána már nem tudtam a lenyílóba belekattintani, hanem a globálisat kellett átírnom. Olyan nehézkes az egész.

"Ha itt arra az elérési útra gondoltál, ami CSS-sel megcélozható"

Igen, arra. Erre külön nem akarok plusz egy kiegészítőt. Az Adblock és az Adblock Plus meg nem kezeli az nth-child-eket, ami miatt egy csomó esetben cseszhetem.

"Nálam az imgur.com a kedvenc képfeltöltésre, gyors, modern, van fejlesztői API-ja, így van lehetőség több programban is egyből felküldeni az oldalra"

Van rá kiegészítő is. Kár, hogy sem privát módban nyitott képeknél, sem localhostról nyitott képeknél nem működik.

(#20065) hunfatal: "Pl. ha kapsz egy közvetlen imageshack linket, a kép helyett pedig a szokásos béka tölt be, akkor a link mögé hányva egy kérdőjelet megjelenik a kép rendesen és nem vakerol a hotlink miatt."

Az beágyazott képeknél volt és azzal csak azt lehetett csinálni (mivel automatikusan banned.jpg-re (vagy valami hasonlóra) mutatott a link, hogy Ctrl+F3 (azaz forráskódnézet) és onnan kimásolgatni az imageshack linkeket. Ha túl sok volt, akkor (mivel ebben az esetben a domain volt banolva, azaz a fórum ahol megosztották) kimásolta az ember a forráskód nagyrészét, majd fogott egy másik tabot (mondjuk prohardver.hu) itt a doctype és a többi után beömlesztette a máshonnan kimásolt forráskódrészletet úgy, hogy a tag-ek meglegyenek, majd nyomott egy Ctrl+R-t (on-the-fly forráskódszerkesztés előnyei) és immáron megjelentek a beágyazott képek egy teljesen irreleváns domain alatt. :D

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Opera böngésző (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.