Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
DjKoxi
senior tag
Köszönöm!
A nyomtatószerver az melyik menüpont? Azt külön kell telepíteni?lovi27
Ha a totálcommanderrel látom a nas mappáit, és tudok másolni le-fel róla, nem az az ftp?
Vagy akkor most samba-val másoltam? Az is rajta van alapból a tcmd-en?
Nem értem még ezt teljesen.A be-ki kapcsolás nekem praktikus, mert éjszaka sosem nézek filmeket, amíg meg 2Mb-es netem van, a torrentet sem érdemes használnom.
-
DjKoxi
senior tag
Köszönet mindenkinek aki segített a nyomtatószerver beállításában
Vettem egy 5m-es USB hosszabbítót, azt bele a mikroszerverbe, így a nyomtató maradt a megszokott helyén.
Egy asztali és két laptop van használatban. A Win-7 es rendszeren alapból volt driver a két XP-sen a HP 5100 telepítőlemezéről tallóztam be.A WOL funkciót még nem próbáltam.
Ti amúgy frissítettétek a 2.7.3 (lx)-re?
[ Szerkesztve ]
-
wierra
senior tag
Inkább hálózati gond lesz, mert a logokból az derül ki, hogy a tracker-hez való kapcsolódás se megy. Igaz ez mind a zárt oldalakról feltöltött, mind a publikus torrentekre.
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
wierra
senior tag
Az egyszerűbb utat választva visszaálltam 0.2.7.3-ra, a torrentklienst kb. 1,5 perc alatt izzítottam be rajta
0.3.x-en nincsenek előre definiált userek és group-ok, ezért nem értettem a plugin install után opcióként feltűnő 'debian-transmission' group-ot, így nem tudtam hozzárendelni a megfelelő share-hez azt.M_i_n_d_e_n_k_i_n_e_k__k_ö_sz_ö_n_ö_m__a__s_e_g_í_t_s_é_g_e_t_!
[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
lovi27
addikt
A melléfordításnak van egy másik oka is, amikor a fordító az anyanyelvén, jelen esetben magyarul sem érti azt, amit fordítania kellene. Szerintem ez zavaróbb, mint amikor a fordítónak az idegen nyelvből vannak hiányosságai. Az, hogy a szöveg esetleg lenni kicsit magyartalan, de világos, és érezni, hogy a fordító tudja mit akar közölni, az nem olyan zavaró, mint amikor dunsztja sincs az egészről. Ekkor születnek olyan zagyvaságok, ami miatt én mindig kérem az angol kezelés útmutatót is.
-
lovi27
addikt
A leglényegesebb változás az lesz, hogy újra "írják" a programot. Ezzel már remélem a v3.x kernel kerül bele, és akkor talán újra gondolják például azt is, hogy mennyire felesleges megkötés a program partíció önálló lemezre erőltetése. (t.i. telepítéskor egy komplett HDD-t kisajátít magának.) Persze egy utólagos particionálással ez könnyen megkerülhető, de hát akkor is... aki nem ért hozzá, az bele sem mer vágni.
-
lovi27
addikt
...a 0.2 stabilabb az tuti.
Amiről írtál az színtiszta beállítási probléma. Semmit sem változott a stabilitása, szerencsére.
Nekem nem okoz gondot, hogy Windows indulásonként egyszer megadjak egy jelszót, a családomnak meg a média lejátszó automatikusan kitölti amikor használják a NAS-t. -
lovi27
addikt
A beállítási hiba alatt nem a felhasználóra gondoltam, hogy ő ront el valamit, hanem a v0.4-nél ez a bizonyos beállítás nem úgy működik, mint a régebbi verziónál. Lehet, hogy valamit elböktek a konfigurálásnál. De ettől a rendszer stabilitása nem változott. Ha vagy elfogadod az új működést vagy kézzel beállítod a config fájlt, utána a rendszer továbbra is stabilan működik tovább, mint régen.
-
larryking
senior tag
Hidd el nekem, hogy nekem sem volt mindig szar, onnantól lett silány minőség, amikortól a mini dlna elkezdett szarakodni, és szerintem lejtmenetbe kezdett a minőség. A 0.4-et nem minősítem, talán a 0.5 az jó lesz.
De úgy néz ki, hogy nem csak nekem problémás. Illetve több ( 3 ) különféle kiépítésben próbálta, és a hibák nagy része előjött mindhárom rendszeren.[ Szerkesztve ]
"We'll meet you where the lights are...."
-
Honkydoo
őstag
Mobilra minden kliens fizetős?
Mert ha jól tudom van valami webdav protokoll amit támogat az ownCloud.
Webdav alapból van Linuxon is, ebből arra mertem volna következtetni, hogy van ingyenes, vagy legalábbis olcsó mobil alkalmazás..."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
-
lovi27
addikt
-
Grawens
senior tag
Ez számomra is érdekes, hogy a cron futtatásának mi köze van a root jogosultsághoz, mindenesetre elég vicces dolgok ezek.
Ami még érdekes (a legutóbbi frissítést óta "0.5.35"), hogy a GUI felületen a passw beírását követően 15-20mp telik el tétlenséggel mire bejelentkezik. -
Grawens
senior tag
A legegyszerűbb: Symantec Norton Ghost
-
sad_Vamp
őstag
nem tudom én sem... nekem is vacakol az OMV a legtöbb HDD amit USB-n rányomok hibaüzenetet ad (máshol ezek a HDD-k működnek simán) be se lehet őket mountolni. A ventilátor megint elkezdett iszonyatosan búgni (szerintem túlvezérli) azthiszem ma megint megpróbálok egy default settingset a biossal, vagy segít vagy nem.... de már kicsit agybajt kapok az egésztől.
Ettől eltekintve majdnem működik, csak szétvan csúszva a menü, és az "incomplete" könyvtárt nem úgy használja a torrent ahogy kéne... felmérgedem alá vágok másik alaplapot (az majd valszeg inteles lesz) de hogy ennyit problémázzon hülyeségeken... nekem most kicsit sok.
[ Szerkesztve ]
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
lovi27
addikt
Az más, pki könyvtár van.
Itt olvasható miért módosították a plugint, ami végül is a kérő szerint sikerült és most happy.Most működik a szkript, de azzal is hasonló a helyzet mint a pluginnal. Ha a készítője elengedi, nem követi a változásokat és emiatt telepítéskor hibával leáll, nem tudsz mit csinálni. Ugyan ott leszel, mint most. Ráadásul szerintem az jó dolog, hogy látom a beállításokat, egyszerű módosítani és kapok visszajelzést is. Én nem adnám fel ilyen könnyen... de mindenki másképp csinálja...
-
lovi27
addikt
Igazad van. Sajnos tényleg elszabták a plugint. Nálam is hasonló a hiba. A kecsegtető wireguard miatt nyúltak hozzá és mint oly sokszor amiért hozzányúltak az jó lett, de elromlott az eddigi. Program fejlesztőknél ez nem ritka eset. Ráadásul azt mondták jelenleg nincs gazdája a pluginnak (akkor ki piszkálta?) így nem tudják mikor lesz javítás.
Azt a szkriptet kipróbáltam, de egy kezdő azzal nem tud elbánni - szerintem. Így nekik azt javaslom inkább várják meg míg kijön a javított 4.0.3 verzió az OpenVPN pluginból. Talán nem lesz túl soká.
-
lovi27
addikt
Nem ennyire egyszerű a helyzet. Megdolgoztattál és kiderült valamit elhallgattál.
Az OpenVPN plugint már használtad, volt telepítve. Uninstalláltad, és vagy akkor, de inkább most mielőtt újra akartad telepíteni manuálisan letörölted az /etc/openvpn mappát vagy tartalmát nehogy a régi dolgok bekavarjanak. Persze, hogy mikor annak nincs jelentősége, de mondd meg őszintén letörölted.
Ugyanis nem történhetett másképp.[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Miért baj? Mert van, meg nincs is. Vitt is ajándékot a bíró lánya Mátyás királynak, meg nem is.
Amikor először települ az openvnpn plugin létrehozza az /etc/openvpn mappát a két üres /sever és /client almappákkal. Majd az engedélyezésekor még létrehoz egy harmadik /pki almappát is. Ezt valahol megjegyzi. Uninstallkor ezeket nem törli, gondolom a tartalmuk miatt. Ha megint telepítjük a plugint tudja, hogy már létrehozta és ott kell lennie, vagy lehet másért, de nem hozza létre az /etc/openvpn/ mappát mint első esetben. Amikor engedélyezzük a plugint ott már létrehozná a /pki mappát, csak az openvpn hiánya miatt nem tudja és ezért hibaüzenettel leáll.
Visszaírt a gyerek aki miatt módosították 4.0.2-re, hogy a módosítás ilyeneket nem okozhat. Akkor kezdtem keresni az okot és jöttem erre rá. Tehát a lényeg a 4.0.2 ugyanolyan jó, mint a 4.0.1, vagy ha úgy tetszik a 4.0.1 ugyanúgy tartalmazza ezt, mint a 4.0.2. Tehát nyugodtan telepítsd a legújabb verziót csak előtte pótold manuálisan a letörölt /etc/openvpn mappát. Javaslom a /server és /client mappákat is. Bár azok most üresek, de lehet később használná őket és akkor nyafogna miatta.
Én is a saját működő openvpn-emet uninstalláltam és töröltem le ezt a mappát, hogy még nyoma se maradjon. Így én is a hibára futottam. Még szerencse, hogy nem új telepítéssel próbáltam, mert akkor elhajtalak:
"Ugyan már, semmi baj nincs a pluginnal..." -
lovi27
addikt
Kösz, most már ezt is tudjuk. És azt is, hogy akkor a fejlesztője ezért nem törölte a könyvtárakat un-installáláskor. Futni ez is szépen fut, ezzel sincs semmi gond.
(#9439) vasszarvas
A jelöléssel kapcsolatban elég annyit megjegyezni, hogy az i386 a 32 bites, az amd64 pedig a 64 bites processzorokhoz készült telepítőt jelöli. Az mindegy, hogy azt a processzort az Intel vagy az AMD gyártotta. Az OMV verzióinak ehhez nincs köze. A legelső megjelent OMV v0.2 telepítőinél is ezt a két jelölést alkalmazták. Csak most a v4-hez és majd az idén megjelenő v5-höz sem készítenek már 32 bites (i386) telepítőt, mert szinte nincs rá igény.Ha ráment a v4, akkor 64 bites a procid és akkor felejtsd el a 32 bites telepítőket, mert az itteni tapasztalatok alapján abból előbb-utóbb gond lett.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Igen, ez nem egy misztikus feladat.
Csak azzal számolni kell, hogy ez az egyszerű kijelentés miszerint "ha a hdd fel volt csatolva, akkor lehet le kell választani" azt jelenti minden a HDD-hez tartozó megosztást a leválasztás előtt meg kell szüntetni, mert addig nem fogja engedni. Majd az "újra felcsatoni" után megint el kell végezni a megosztásokat. És muszáj megcsinálni, mert különben galibák lesznek a megosztásoknál![ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
Szia!
Igen, megcsinálták. Most hirtelen nem emlékszem mi volt a hiba, de akkor írtam nekik és megcsinálták. Nálam jól működik.(#10449) mtjunior81
Légy szíves az Összefoglaló mellett olvasd el a figyelmeztetést.(#10450) Kinsiinoo
És ha nem húzod ki a pendrive-ot a telepítés után? -
-
lovi27
addikt
Köszönjük! Így valóban egy percet se vesz igénybe, csak tudod az odavezető út amíg ezt össze tudtad állítani az nem egy perc volt. És ebből egy kezdőnek még több minden nem világos. A Transmissionnál például:
- a PUID miért 2030? Minding annyi?
- a PGID miért 2000? Mindig annyi?
- a Docker beállítás nem használja az UMASK-ot? Itt mi a szerepe?
- mi a TRANSMISSION_WEB_HOME? Mire használjuk?
- a path-nál a kettőspont előtti részt szabad cserélni a sajátunkra
És telepítés után a webes felülete a http://ip-adress:9091 címen érhető el.
Hirtelen ennyi jutott eszembe.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- PC játékok
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest