Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
doberman
senior tag
BanánPi Raspbian GNU/Linux 8 (jessie) + OMV3 Release: 3.0.99 Erasmus - nálam nincs hiba.
[ Szerkesztve ]
8lnu
-
lovi27
addikt
válasz Chris Kiki #9900 üzenetére
Ahogy olvasom a hozzászólásokat a többségnek végül nem sikerül az upgrade és clean install lesz belőle. Amúgy, ha a feltételek adottak akkor maga a verzió váltás csak egy CLI utasítás:
omv-release-upgradeAmi biztosan kell előtte az az, hogy azokat a pluginokat amik nincsenek adaptálva az OMV4-ben uninstallálni kell. Ez fontos! Célszerű a rendszer-partícióról mentést készíteni, hogy baj esetén legyen mihez visszanyúlni.
Lehet a siker érdekében még az extrák plugint is jobb eltávolítani, csak akkor kérdés, hogy a rendszerünk hány százalékát veszítjük el és úgy megéri-e. Ja, és lehet, hogy a source fájlt is aktualizálni kell.Most ennyi jutott eszembe. Én még nem próbáltam. Kivételek vannak, de itt is és a Windowsnál is az új telepítés a leggyorsabb és legbiztosabb megoldás - szerintem.
-
ht42
senior tag
válasz Chris Kiki #9903 üzenetére
Kurvára nem, mert én még a 2-es verziónál tartok
Viszont évek óta tökéletesen megy -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz doberman #9888 üzenetére
Igen, ilyesmi módszeren már én is gondolkoztam.
Viszont javítsatok ki, ha tévedek: ha azonos a filerendszer (pl ext4), és a vírus (legyen az bármilyen) felkerült a NAS-ra, akkor már nem teljesen mindegy, hogy az adott user hova lát be és hova nem?
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
doberman
senior tag
válasz A_ScHuLcZ #9906 üzenetére
a vírus (mármint az emlegetett zsaroló) win bináris. ha fel is másolódik a nas-ra ott nem tud futni.
win környezet kell neki. tehát ha win környezetben aktiválódik akkor a rendelkezésre álló meghajtókat veszi sorra keresve a cél filéket amiket lekódol. Tehát ha van felcsatolt nas meghajtó akkor ott is. Ennek a tovább fejlesztett változata ami már tud hálózaton megosztásokat keresgetni és ott vandálkodni.Valahol láttam egy cikket, hogy egy tűzfal nélküli XP-t kitettek a net-re router nélkül egy megosztással... 5 perc után a megosztott mappa tartalma le volt kódolva.. jobb félni mint megijedni. Ami fontos azt védjük.
8lnu
-
lovi27
addikt
válasz George30 #9910 üzenetére
Próbáld meg uninstallálni a plugint, majd megint újratelepíteni. Nálam nincsenek ezek az érvénytelen környezeti hozzárendelés üzenetek, így nincs is baj a pluginnal.
Sajnos magára hagyták a PMS plugint, így valaki vagy megoldja manuálisan a problémákat vagy dockerben ajánlják a telepítését. Például a szerver legújabb állapotra frissítését már én is manuálisan csináltam meg.
-
George30
csendes tag
Szia
Az újratelepítésen túl vagyok nem segített a próbléma megoldásában.
Ezt a megoldást javasolják a plex iletve az omv oldalain:
https://forums.plex.tv/t/etc-default-plexmediaserver-is-not-used-on-debian-with-systemd/204996
https://forum.openmediavault.org/index.php/Thread/20482-Ignoring-invalid-environment-export-PLEX-MEDIA-SERVER/
De lila gözöm sincs hogyan oldjam meg..
-
divan
őstag
És azt hogyan kell? Nekem is írja, hogy van újabb változat amit manuálisan kellene telepíteni, le is töltöttem egy deb kiterjesztésű fájlt, de ezzel hogy kell frissíteni? Próbáltam a frissítéskezelőben a feltöltéssel, de "too large nginx" hibaüzenettel leáll. Vagy máshogy kell?
-
lovi27
addikt
válasz George30 #9912 üzenetére
Az első képen amit betettél még futott. Megcímezted manuálisan ahogy ajánlották neked?
Ha nem tudod működésre bírni szedd le a pölugint és megpróbálhatod dockerben vagy manuálisan telepíteni. Akkor már célszerű inkább a dockert választani, megtanulni hogy megy benne a telepítés, mert karbantartják a modulokat és egy másik telepítése már könnyebben fog menni.
-
lovi27
addikt
Mint root terminálban futtattam a következő parancsot:
dpkg -i plexmediaserver_1.15.2.793-782228f99_amd64.debMost ez a legfrissebb szerver és a root könyvtárba előzőleg bemásoltam a deb kiterjesztésű fájlt. Innen kell letölteni a rendszernek megfelelő fájlt.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz George30 #9918 üzenetére
Próbaképpen telepítettem a PMS-t egy virtuális gépen futó OMV 4-re.
Minden gond nélkül feltelepült és jól működik. Simán csatlakozott a fiókomhoz. Tehát valamit nem sikerült jól megoldanod ha nem tudtál csatlakozni, mert a linkelt kép szerint a szervered működött. Nálam is a státusz lekérdezésére jöttek a piros invalid environment assignment üzenetek, de ahogy mondták ez nem okoz észrevehető zavart a működésében. Így bátran kijavíthatod a pluginos telepítést vagy most már tanulhatod a dockerest. Választhatsz...Akit zavar egyszerűen javíthatja a hibaüzenet is. A plugint kéne módosítani, de mivel nincs gazdája így mindenkinek magának kell akit zavar (és ha van nála, mert nálam például nincs). A megoldást te találtad meg a fejlesztők fórumán
ebben a hozzászólásban.
Ezt végrehajtva nincs hibaüzenet. Ha valaki nem értené írjon és leírom mit, hogy...A plugin nem a legújabb szervert telepíti, így frissítsük manuálisan. Itt volt róla szó.
(#9919) divan
Örülök, hogy sikerült...[ Szerkesztve ]
-
DIEGO15
őstag
failed to create hard link '/boot/initrd.img-5.0.2-aml-s905.dpkg-bak' => '/boot/initrd.img-5.0.2-aml-s905': Operation not permitted
Ilyennel találkozott már valaki?
[ Szerkesztve ]
-
divan
őstag
Még mindig küzdök a mysql-el. Jelenleg ha bekapcsolom, hibára fut.
Hiba #0:
OMV\ExecException: Failed to execute command 'export PATH=/bin:/sbin:/usr/bin:/usr/sbin:/usr/local/bin:/usr/local/sbin; export LANG=C.UTF-8; systemctl disable 'mysql.service' 2>&1' with exit code '1': Synchronizing state of mysql.service with SysV service script with /lib/systemd/systemd-sysv-install.
Executing: /lib/systemd/systemd-sysv-install disable mysql
Failed to disable unit: No such file or directory in /usr/share/php/openmediavault/system/process.inc:182
Stack trace:
#0 /usr/share/php/openmediavault/system/systemctl.inc(86): OMV\System\Process->execute(Array, 1)
#1 /usr/share/php/openmediavault/system/systemctl.inc(119): OMV\System\SystemCtl->exec('disable', NULL, false)
#2 /usr/share/openmediavault/engined/module/mysql.inc(119): OMV\System\SystemCtl->disable(true)
#3 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(152): OMV\Engined\Module\MySql->stopService()
#4 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChanges(Array, Array)
#5 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
#6 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(149): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('applyChanges', Array, Array)
#7 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(565): OMV\Rpc\ServiceAbstract->OMV\Rpc\{closure}('/tmp/bgstatusOn...', '/tmp/bgoutputXf...')
#8 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(159): OMV\Rpc\ServiceAbstract->execBgProc(Object(Closure))
#9 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/config.inc(213): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethodBg('applyChanges', Array, Array)
#10 [internal function]: OMVRpcServiceConfig->applyChangesBg(Array, Array)
#11 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
#12 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('applyChangesBg', Array, Array)
#13 /usr/sbin/omv-engined(536): OMV\Rpc\Rpc::call('Config', 'applyChangesBg', Array, Array, 1)
#14 {main}
Ki lehet ebből hámozni, hogy mi lehet a baja? -
lovi27
addikt
Nem fontos a root könyvtárba másolni. Csak azért írtam oda mivel rootként kell telepíteni és ha úgy lépünk be akkor az lesz az induló könyvtár és a parancshoz nem kell elérési utat megadni.
Vagy át is lehet nevezni a deb fájlt és akkor még kevesebbet kell írni...
[ Szerkesztve ]
-
George30
csendes tag
-
h-yle
addikt
Hello!
Tegnap este megpróbáltam újratelepíteni az OMV-t, de "Failed to partition" hibával nem engedi telepíteni a rendszert.
HW:
Lenovo x220 notebook (i5, 4GB RAM...stb)
mSATA 120 GB boot SSD (eddig is OMV volt rajta, első install simán ment)
4 GB pendrive (sima eldobhatós pendrive, OMV 4.1.3 image etcher-el kiírva)Csak egy HDD van a gépben msata csatlakozón és a pendrive. Többször újra próbáltam, de ugyan az a hiba, nem tudja a rendszer formázni, és particionálni az SSD-t.
Van ötletetek, hogy mi lehet a baja? Formázzam le az egész SSD-t másik gépben? Pendrive a rossz? Mi a csecs van?
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
doberman
senior tag
hát kb ebben a sorrendben ahogy leírtad..
meg kellene győződni az ssd hogylétéről.. win alatt pl ssd life, hdd sentinel stb, hirens-ről bootolva linux alól pl lemez geometriával mizu, illetve particiók törlése, formázás megy-e?
esetleg előkerülhet egy szimpla debian netinst, hogy azzal működik-e a particionálás...8lnu
-
lovi27
addikt
válasz George30 #9926 üzenetére
Már kiderült, hogy eddig sem a plugin tehetett róla. Ne az OMV-ben keresd az okot és akkor menni fog. Indulásnak mondjuk... kinyitod a routeren a megfelelő portot.
Szívesen segítek mindenkinek, de találgatni nem fogok. Azt is mindig le kell írni mit csináltatok eddig. A hibaüzenet önmagában legtöbbször nem elég. Kellenek hozzá az addig történtek is.
-
kenikolo1
csendes tag
Sziasztok! A napokban kezdetm el használni az OpenMediaVault nevű operációs rendszert és a PHPVirtualBox használatánál a mellékelt képen látható hibával szembesülök a virtuális gép indításánál. Mi lehet a gond? Előre is köszi!
-
divan
őstag
válasz kenikolo1 #9933 üzenetére
Az ígért mysql problémám.
Régóta küzdök vele, most itt tartok. Több S905-ös box van a családban, ezeket szeretném közös adatbázisból kezelni.
ht42 segítsége alapján megcsináltam a leírtakat.
Nem kaptam semmi hibaüzenetet, látszólag minden rendben ment.A MyWebSQL oldalon látszik is, hogy létrejött a felhasználó, és a jogai is.
Viszont mikor bemásolom az advancedsettings.xml fájlt a helyére a boxon, és újraindítom, próbálom a forrást újraolvastatni, megkérdezi, hogy szeretnék e mindent frissíteni, leokézom, és semmi sem történik, mintha nem érné el az adatbázist.
Próbáltam egy Windowsos programmal,a HeidiSQL-el elérni, de az sem tudja.Találtam erre a hibakódra elvileg javítást, itt ezt megcsináltam, de ugyanaz a hibaüzenet.
[ Szerkesztve ]
-
ht42
senior tag
Leírtam már privátban, leírom ide is, de te valamit nagyon nem értesz...
Most ugye van egy Kodi adatbázisod a filmekről az egyik médiaboxon.
És mostmár van egy SQL hozzáférésed is a NASon kodi névvel. Ettől még adatbázisod NINCS...1. lépés
A Kodiban a Settings/Media/Library/Video Library menüben az exportálást kell választani, és a Multiple filet kiválasztani. Lefut az exportálás, a filmek mellé teszi az eddig Kodi adatbázisban tárolt hozzájuk tartozó adatokat. Ezt könnyen leellenőrizheted, a filmek könyvtáraiban mindenféle .nfo meg .jpg file-ok lesznek. EZEK azok az adatok, amiket majd be kell importálni a mysql adatbázisba.2. lépés
Először is mi van az advancedsettings.xml-ben?
Ilyesmi kéne:<advancedsettings>
<videodatabase>
<type>mysql</type>
<host>***.***.***.***</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</videodatabase>
<musicdatabase>
<type>mysql</type>
<host>***.***.***.***</host>
<port>3306</port>
<user>kodi</user>
<pass>kodi</pass>
</musicdatabase>
<videolibrary>
<importwatchedstate>true</importwatchedstate>
<importresumepoint>true</importresumepoint>
</videolibrary>
</advancedsettings>
A csillagok helyére természetesen a NAS ip címe kell...A file-t bemásolod a userdata könyvtárba:
Userdata könyvtár helye
Újraindítod a Kodit.3. lépés
Most az importálást kell lefuttatni a Kodiban a Video Library menüben, és elvileg kész.Ha valami direkt módszerrel akarsz hozzáférni az SQL adatbázishoz ne felejtsd el, hogy a felhasználónév kodi és a password is kodi. Az OMV-ben van erre szolgáló modul, a MySQL menüben a Management. Legalábbis nekem a 2-es verzióban van.
[ Szerkesztve ]
-
divan
őstag
De ezeket én megcsináltam, privátban is leírtam. Ezelőtt Zyxel nasom volt, és ott működött is rendesen. Tehát a kodiban lévő dolgokat ott meg tudtam csinálni, most is ezt tettem, most mégsem működik.
Tehát 1, lépés pipa, megcsináltam
2, lépés pipa, megcsináltam,
3, lépést megcsináltam, de rányomok az importálásra, és semmi sem történik. Hibaüzenet sincs, de importálás sem. Ha rányomok a tartalommegadásra, akkor sem történik semmi. Tehát úgy tűnik, valamiért nem éri el az adatbázist. Emiatt próbáltam ki a windowsos HeidiSQL-t, és miután az sem érte el, akkor gondoltam, hogy van valami gond.
A képen is látszik amit belinkeltem, hogy kodi-kodi felhasználónév párossal próbálkozom, de hibaüzenet jön.
Az OMV management webes felületén elérem, de nekem az kellene, hogy a box tudjon írni bele. -
ht42
senior tag
Hát akkor a Bind addresst szépen javítsd ki 0.0.0.0-ra, ugyanis az mondja meg, hogy milyen IP-kről fogad el kéréseket az SQL szerver... A 127.0.0.1 az a "helyben" (localhost).
Ezután újra kell indítani a mysql szervert, (lehet, hogy ezt az OMV megteszi amikor leokézod a módosítást, de nem vennék rá mérget). Újraindítod az egész masinát, vagy ssh-ban rootként/etc/init.d/mysql restart
Ezután pedig mehet a helyére az advancedsettings.xml, utána pedig az import a Kodiban.
[ Szerkesztve ]
-
divan
őstag
Ott a pont. Nagyon szépen köszönöm az irántam mutatott türelmedet. Ezt a localhost dolgot sosem értettem.
Érdekes, hogy az itt amit belinkeltem, abban is leírják ugyanezt, csak annyi eszem nem volt, hogy ezt a webes felületen állítsam be, abban a fáljban amit írtak ott átírtam de az nem volt elég.Jól szétoffoltuk a topicot, bocsánat érte, de hátha valaki másnak is segítségére lesz.
-
ht42
senior tag
Nagyon szívesen, örülök, hogy megoldódott
Amit az OMV-ben webes felületen lehet állítani azt csak ott szabad állítani. Ugyanis az OMV xml file-okban tárolja a beállításokat, azt módosítod, amikor a webes felületen kavarsz, aztán abból beírja a linux konfig file-okba. Ergo legalább minden újraindításnál elvesznek az összes direkt linux konfigok, amiket nem weben keresztül csinálsz.
[ Szerkesztve ]
-
George30
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Windows 11
- eBay
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Synology NAS
- CSS topic
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Terminátort idéző választ adott a Google AI, az emberek halálát kérte
- További aktív témák...
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest