Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
larryking
senior tag
Nem tudom mi a gáz. Pedig jó kis cucc ez az omv, eddig ez a legkiforrottabb számomra.
Egy érdekes észrevétel, a mostani telepités 3és28 százalékos cpu usage produkál, az előző, olyan 0 és 9 közöttit.
Lehet le kellene cserélnem a traquilt.
[ Szerkesztve ]
"We'll meet you where the lights are...."
-
-
lovi27
addikt
válasz larryking #318 üzenetére
Kb. 2 hónapja jött ki a legutolsó verzió (1.0.25) a minidlna-ból. Azóta folyamatosan gond van vele. Most, miután megoldottad, hogy már nincs feltétlen szükséged rá, szerintem amíg nem jön ki a következő, remélhetőleg javított változat, felesleges próbálkozni. Lesz benne hiba, esetleg megint összeakadnak. Ha rám hallgatsz, a próbával megvárod a következő verziót.
-
slashing
senior tag
Hi
Tudnátok segíteni az rync beállításában, egyenlőre csak kis dolgot szeretnék elérni. Egy adott könyvtárról időközönként csináljon mentést vagy szinkronizálást. Csak nem világos hogy akkor most a kliens gépre kell valami szoftver is?
Abszolút hülye biztos leírás kéne mert már azt sem értem hogy a Modul részbe mit és miért kell írni...
előre is köszi a segítséget
-
Rosep
senior tag
Ha feltelepített, működő OMV alatt berakok egy PCI-e SATA kártyát, az vajon működni fog mindenféle buherálás nélkül. Buherálás alatt a kézi driver telepítést értem.
-
lovi27
addikt
válasz slashing #329 üzenetére
Egy részletes magyar nyelvű kezelési útmutató valóban jó lenne, de arra még azt hiszem sokat kell várni...
Azért nincs minden veszve, mert a gúglit használva sok minden megtalálható magyarul is az rsync-ról, és már a plugin kezelő felületét is lefordították. Lépésről-lépésre haladva működését talán nem túl bonyolult kideríteni. -
lovi27
addikt
Egy linux gép minden induláskor megnézi, hogy változott-e a hardver, és ha igen, akkor automatikusan telepíti, módosítja a meghajtó programokat. Teljesen mindegy, hogy egy működő, vagy épp egy telepítés alatti gépről van szó. És a Windows-zal ellentétben neki szinte mindig sikerül is. Tehát röviden: fog működni. De ha teljesen biztosra akarsz menni, akkor figyelj rá oda, hogy a kártya jellemzők a linux alatti használhatóságot is tartalmazzák.
Nem elég 4 SSD, minden áron hatot akarsz? Nincs nagyon kártya a hatoshoz.
[ Szerkesztve ]
-
slashing
senior tag
hát egy angol leírást találtam de az egy fizetős szoftvert használta (Backup assist) a windowsos gépen, azt sikerült beállítani de csak egyszer futott le utána nem futott le többször.
Az úgy működött hogy az OVM-en csak egy felhasználót kellett definiálni meg az ssh-t bekapcsolni, a windowsos gépen meg rsyn over ssh-t kellett belőni. De csak egyszer futott le és nem volt kedvem vele többet baszakodni. Amúgy ez a nagy bajom ezekkel nas rendszerekkel hogy én 2012-ben már nem akarok ennyit szopni mindennel, parancssorok, több órás utána olvasás a legegyszerűbb dolgoknak is, nem a 90 években vagyunk hogy parancssorokat bújjunk kézzel lőjünk be dolgokat.
Egy darabig míg nem lesz pénzem egy külön vinyóra addig pepecselek vele aztán lehet felrakom a win home servert.
Most is van egy megosztott könyvtáram amit már nem használ a kutya sem sőt a vinyón sincs de nem tudom törölni az omv felületén nem lesz aktív a törlés gomb. Próbáltam újra megcsinálni a könyvtárat aztán úgy hátha megjelenik a törlés gomb de úgy sem...+1 kérdés olyat lehet csinálni hogy egy könyvtárat csak az egyik gép lásson a hálózatban ne úgy hogy nincs engedélye a másik gépnek a használatára hanem úgy hogy az abszolút ne látszódjon a többi gépen a hálózati mappáknál?
-
lovi27
addikt
válasz slashing #334 üzenetére
"...én 2012-ben már nem akarok ennyit szopni mindennel, parancssorok, több órás utána olvasás a legegyszerűbb dolgoknak is..."
Akkor rossz rendszert használsz. Gyári NAS-t kell venni. Drágább, de nem kell szívni vele. Az OMV, a HP mikroszerver a modulokból csináld magad kategória. Előkészítik nekünk, de nem fogyasztható.El kéne döntened minél előbb, hogy hol kötsz ki, mert az OMV által használt fájlrendszereket nem kedveli a WHS, az OMV meg nem támogatja az NTFS-t. Később, amikor váltanál gondod lehet belőle.
Induláskor jobb, ha a HDD-dén az OMV-vel hozod létre a fájlrendszeredet, vagy a GParted-dal. Akkor nem lesznek gondjaid a fel-, vagy lecsatoláskor.
Könyvtárat felhasználó elől tudsz elrejteni. A root (admin) mindent lát, de egy felhasználónál te határozhatod meg, hogy mit engedsz meg neki. -
slashing
senior tag
számítottam rá hogy ilyen választ kapok
Maradok ennél, lehet csak lassan induló szerelem ez az alap dolgok mennek már de amint egy új dolgot akarok csinálni már megy is az agyalás hogy akkor itt most mit is kell csinálni.Gparted-el csináltam mert OMV-vel nem sikerült a fene tudja már miért, a telepítés egy hatalmas nagy szívás volt, valószínű ezért látok most minden ennyire körülményesnek és idegesítőnek.
Viszont sikerült belőni a torrentet, mondjuk ez is eltartott úgy 2 óráig de már megy, sebességben is ugyan azt hozza mint a win-es utorrent szóval királyság. Már csak arra kell megoldást találni hogy ne kelljen előbb lementenem a torrent fájlt majd a transmission web interfacen kézzel megnyitni, erre van megoldás?
Jah meg még valami a Rendszer napló tele van ilyenekkel:
smbd[24788]: process_usershare_file: stat of /var/lib/samba/usershares/felvett tv-műsor failed. No such file or directory
soha nem volt a vinyón usershares mappa meg felvett tv-műsor mappa. Tippre én a windows media playerre gondolok ott vannak ilyen mappák, de azokat sem használtam soha életemben szóval gőzöm sincs mi akar és mit csinálni..
-
lovi27
addikt
válasz slashing #337 üzenetére
Ja, te vagy a másik fórumról az, aki nehezen boldogult a grubbal.
Akkor nem sikerült hibamentesen felraknod az OMV-t. Kár, így akár fantom hibák is jelentkezhetnek. És lehet, hogy felesleges logikát keresni a hibaüzenetekben.
Amúgy a hibaüzenet a samba fájlmegosztással kapcsolatos. Minden rendben van az SMB/CIFS/Shares fülön? Egy nem létező mappára történik hivatkozás. -
slashing
senior tag
Nem lehetnek fantom hibák mert addig próbálkoztam míg hiba nélkül felment, de az már meg nem mondom hogy írtam-e be valami amikor kérte hogy hova csinálja vagy csak üresen hagytam, remélem nem mostanában kell újratelepítenem . Időközben sikerült törölni a törölhetetlen megosztott könyvtárat én voltam hülye mert meg volt adva az egyik felhasználónál mint saját könyvtár vagy micsoda utána már engedte, mondjuk jól el volt dugva tök véletlenül bukkantam rá.
A Torrentekhez találtam egy Transmission Remote GUI nevű programot így kb. ugyan azt látom mintha az uTorrentet használnám.SSH-n keresztül eljutottam odáig hogy a usershars könyvtár még létezik a többi mappa/fájl amivel nem tudom mit akar az már nem de tuti biztos hogy ott sose voltak ilyen könyvtárak hogy Felvettt Tv műsorok/képek/videók. Lehet a win7 próbál valamit a "médiaeszköz"-el ami a windows media player valami műsortára vagy mi a tököm...
-
slashing
senior tag
larryking: Köszi, elfelejtettem visszajelezni!
Ti hogy oldjátok meg a kitömörítést hogy kvázni ne hálózaton keresztül tömörítsen ki egy másik mappába hanem csak a merevlemezen belül, jóval gyorsabban?
Az ftp-t nektek sikerült beállítani? Mert nálam elvileg működik gyakorlatban meg csak felcsatlakozik de nem látom azt a mappát amit elvileg megosztottam rajta. Szerintem nem felhasználói jogosultság a gond de nem vágom miért nem jó.
Érdekes még az is hogy tőlem jelszót kér a hálózatra kapcsolódásra holott mindenhol be van bipálva hogy ne kérje, a hálózat másik gépén, azon mondjuk XP van sehol nem kér jelszót csak tőlem...
-
lovi27
addikt
válasz slashing #341 üzenetére
Az XP a SAMBA-nál nálam is úgy csinálja, hogy egyszer meg kell adnom felhasználót a jelszavával és az XP újraindításáig már nem kéri többet. WIN7-el nincs ilyen. De az XP-t már lecserélem Win8-ra, addig meg kibírom.
Ftp-nél pedig biztos, hogy valami beállítási, jogosultsági gondod van, nézd át még egyszer. Most nem tudom megnézni az enyémet, mert el kell mennem, csak késő este leszek. -
slashing
senior tag
Nah időközben sikerült megfejtenem az ftp beállítás gondot. Nem volt elég neki generálni egy felhasználót, a megosztott mappánál írás/olvasást kiválasztani, hanem még ott ahol a mappát kiválasztja az ember van egy nagyító vagy micsoda nah ott még a felhasználó mellett is ki kellett pipálni az írás/olvasást.
Viszont arra még mindig nem jöttem rá hogy a sima másolásnál miért nem csak a lemezen másol és miért tesz egy kört a hálózaton. Ezzel így ráadásul megfelezi a jelenlegi 100mbit-es hálózati sebességet ami nem hogy lassú hanem iszonyatosan ***** lassú. Próbáltam már samba-n, ssh-n, ftp-n sehogy sem tudok úgy fájlt másolni hogy ne tenne egy kört a hálózaton belül. Persze az áthelyezés az működik csak a másolás nem, ki érti ezt...
-
slashing
senior tag
Nah putty midnight commander párossal sikerült a vinyón bellül másolni. Hatalmas köszönet.
A lassúság ellen a gigabit az oké csak nekem az volt a fő gondom hogy ugye az X könyvtárból Y-ba akartam másolni akkor az adat ugye nem a vinyón belül ment egyik helyről a másikra hanem kijött a szerverről tett egy kört a hálózaton majd egyből ment is vissza a szerverre egy másik mappába így még a 100 mbit-es hálózati sebesség is feleződött mert ment ki az adat és jött is vissza ez 5-6 mega/sec sebesség volt. A putty + mc párossal ugyan ez meg 50-100mb mert csak a vinyó dolgozik és kimarad a hálózat.
Amúgy rájöttem hogy miért akart írni a UserShare könyvtárba állandóan. Ott az volt a probléma hogy csatlakozva voltam az otthoni csoporthoz ami automatikusan oszt meg windowsos könyvtárakat és gondolom azt akarta szinkronizálni. Mióta kiléptem onnan nincs semmi ilyen üzenet a Naplóban.
Szép lassan minden anomáliára rájövök
-
lovi27
addikt
Megjelent az OMV 0.4 változat. Semmi lényegi változás nincs benne, még ISO-ja sincs. Tehát nem kell sietni az átállással, de ha valaki mégis szeretne, akkor a következő módon teheti meg:
Először az /etc/apt/sources.list.d/openmediavault.list fájlban az omnius szót cserélje fedaykin-ra. Ezt követően a következő parancsokat kell kiadni:
apt-get update
apt-get dist-upgrade
reboot
Nálam zökkenőmentes volt az átállás.A v0.3 fejlesztését befejezték, újdonság már nem lesz hozzá. Hibajavításokat azonban még adnak ki hozzá. Igazi újdonságokat csak a v0.5-höz ígért Volker, amin már dolgozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Vírusirtó topic
- PlayStation 5 Pro teszt
- Gumi és felni topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs