Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Digitális Állampolgárság Program
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
jézusom
addikt
Próbálom az extrast feltenni ssh-n. A githubot megtalálja, de a fájlt nem, 404-es hibát Ír. Ez miért lehet?
root@nas:~# wget -O - https://github.com/OpenMediaVault-Plu... | bash
--2022-05-04 17:24:52-- https://github.com/OpenMediaVault-Plu...
github.com (github.com) feloldása… 140.82.121.4
Csatlakozás a következőhöz: github.com (github.com)[140.82.121.4]:443… kapcsolód va.
HTTP kérés elküldve, várakozás válaszra… 404 Not Found
2022-05-04 17:24:53 HIBA 404: Not Found.
-
mzsol
tag
Sziasztok! Sajnos megint történt valami a rendszer meghajtóval. Contains a file system with errors (fájlrenszer hiba). Hogyan kell az fsck parancsot helyesen használni a javításhoz? Jelenleg egy live cd-vel lehetne megoldani.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
Hali!
OMV6-nál egy már PC-re letöltött bővétményt hogy lehet az omvbe feltölteni? -
Nagymelák
senior tag
Sziasztok!
A kérdésem a következő lenne, van egy meghajóm amin egyéb adatok mellett a docker konténereim is vannak, onnan működnek, milyen módom tudnám ezt a komplett meghajtót fájdalommentesen és adat vesztés nélkül egy másikra költöztetni?
-
agent_k
őstag
válasz boatkiller #17792 üzenetére
Azoknak a logoknak rotálódniuk kellett volna. Pont azért, hogy ne teljen be a tárhely. Lehet valami megcsúszott és ezért nem keletkeztek új logok és nem íródott helyette az új. Ezeknek a rendszer logoknak a rotálását az oprendszer intézi nem az omv.
Figyelgesd a napokban, hogy telítődik-e a hely. Ha igen akkor meg kéne nézni, hogy mi íródik ennyire és megvizsgálni mit lehet tenni ellene.
A másik, a logrotate. Meg kellene nézni, hogy a /etc/logrotate.d mögött mi van. Illetve, hogy esetleg ír-e a systemctl a logrotate daemonra valami errort.Szerk: a find mögé írt delete paranccsal csak nagyon óvatosan, mert ha nem jó helyen adod ki akkor ott elég nagy húha lesz a vége.
Azért csak újraindítás után lett helyed, mert fogta azt a két fájlt valami és bár látszólag letörölted de igazából nem. Legközelebb próbáld ki ezt: >filenev jaja az ott egy kacsacsőr ezzel se biztos, hogy menni fog, nagyobb a siker esélye.Ez már csak olyan hangosan gondolkozás:
Talán van még egy ötletem, de ilyet omv-nél még nem csináltam. Létre lehetne hozni egy log partíciót és azt megadni neki, hogy oda logoljon. Így nem pusztulna el a rendszer semmiképp sem.[ Szerkesztve ]
-
boatkiller
tag
Sziasztok!
OMV6 nem tudtam belépni a webes felületen. pillanatra megjelent a műszerfal, majd visszadobott a bejelentkezési képernyőre.
SSH-n be tudtam lépni, ott egy hibaüzenetet kaptam először, hogy a rendszerlemez tele van.
Utána olvastam picit.
root@openmediavault:~# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
udev 3.7G 0 3.7G 0% /dev
tmpfs 756M 77M 679M 11% /run
/dev/sdd1 36G 36G 0 100% /
tmpfs 3.7G 0 3.7G 0% /dev/shm
tmpfs 5.0M 4.0K 5.0M 1% /run/lock
root@openmediavault:~# du -hs /var/log/*
-----15G /var/log/messages-----
-----15G /var/log/syslog------
Mélyebbre ástam magam a témában.
root@openmediavault:~# find /var/log -type f -delete
/dev/sdd1 36G 35G 0 100% /
Semmi változás, legalábbis első ránézésre.
A logfájl rövidebb lett és eltűnt a 15G /var/log/messages, 15G /var/log/syslog.
A biztonság kedvéért még kiadtam az alábbi parancsokat:
root@openmediavault:~# rm -f /var/log/syslog
root@openmediavault:~# du -hs /var/log/*
Ezután újraindítottam a gépet.
Újraindítás után SSH belépés és az eredmény:
root@openmediavault:~# df -h
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
udev 3.7G 0 3.7G 0% /dev
tmpfs 756M 2.6M 753M 1% /run
/dev/sdd1 36G 6.6G 28G 20% /
Most újra be tudok lépni a webes felületen keresztül.
Kérdésem az lenne, hogy tudnám ezt elegánsan és nem ilyen barbár módon elhárítani ha újra előjönne? -
stigma
addikt
válasz jézusom #17790 üzenetére
Hi, remélem nem bántalak meg, semmivel sem, de a gondolataimat leírom neked.
Ha egy ilyen NAS megfertőződik egy zsarolóvirussal vagy átkódolással(encrypted) akkor elég sok hálózati eszközöddel lehet probléma lehet, ahova fel van csatolva vagy épp eléred.1-2 NAS/laptop járt nálam már, hogy mit tudnék kihozni belőle, igaz írod fontos adataid nincsenek, de mival ha a fontosabb adatokat a többi eszközödről is titkosítja, vagy épp törli.
1-2 ismerös megjárta, mert felelőtlen volt és mindenkinek mindenhogy adott jogot amit kellett volna, csak tól legyen a telepítésen.Én az alábbiakat javaslom neked:
- Routernél ahogy tradeelek11 is mondta custom FW-t tegyél fel, openwrt vagy Padavan, amivel már egy korrektebb routert kapsz Xiami esetén.
- NAS beállításokkal ne kapkodj, csak annak adj jogot akinek kell, vagy épp az alklamazás kéri => Erre sok dbtech video és itteni forumos leírás is kiterjed.
- Telnet/SSH-t ne engedj ki netre, routeren belüli upnp-t ne engedélyezd, és a routernél csak azokat a portokat engedd ki amire mindenképp szükség van.Ha ez mind működik, utána lépj előre/szintet, amit akarsz pl.: tűzfal, cloudflare
Nem okoskodni akarok , vagy épp beszólni hisz nemcsak neked másoknak is segítetettem privátban szabadidőmben, viszont ha összevissza jogokat adsz, akkor lehet hetente kell újratelepítened a NAS-t.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
jézusom
addikt
válasz tradeelek11 #17787 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, de amIg nem tudom hogy az OMV-n belül is kinek milyen jogosultságot kell megadni (inkább megadok mindent mindenkinek hogy működjön), nem fogok routert cserélni, főleg hogy a redmi routerem a gyári HGW után van, a nasom előtt meg van még egy menedzselhető switch is. Ráadásul egyik windowsos gépemen sincs fertőzés.
-
tradeelek11
Topikgazda
-
-
stigma
addikt
-
jézusom
addikt
Az OMV extrasban lévő vÍrusÍrtóval mit lehet kezdeni? El lehet indÍtani, vagy ilyesmi? Nekem csak feltelepült, de semmit nem reagál, ha átvizsgálást akarok
-
jézusom
addikt
válasz agent_k #17778 üzenetére
minidlna.c:1126: warn: Starting MiniDLNA version 1.3.0.
minidlna.c:393: warn: Creating new database at /var/cache/minidlna/files.db
minidlna.c:1186: warn: HTTP listening on port 8200
scanner.c:730: warn: Scanning /var/lib/minidlna
scanner.c:819: warn: Scanning /var/lib/minidlna finished (0 files)!
playlist.c:135: warn: Parsing playlists...
playlist.c:269: warn: Finished parsing playlists.
monitor.c:222: warn: WARNING: Inotify max_user_watches [63951] is low or close to the number of used watches [2] and I do not have permission to increase this limit. Please do so manually by writing a higher value into /proc/sys/fs/inotify/max_user_watches.
minidlna.c:200: warn: received signal 15, good-bye
minissdp.c:816: error: sendto(udp_shutdown=11): A hálózat elérhetetlen
minissdp.c:816: error: sendto(udp_shutdown=11): A hálózat elérhetetlen
minissdp.c:324: error: sendto(udp_notify=11, 172.17.0.1): A hálózat elérhetetlen
minissdp.c:324: error: sendto(udp_notify=11, 172.17.0.1): A hálózat elérhetetlen
minissdp.c:816: error: sendto(udp_shutdown=16): A hálózat elérhetetlen
minissdp.c:816: error: sendto(udp_shutdown=16): A hálózat elérhetetlen
minissdp.c:324: error: sendto(udp_notify=16, 172.18.0.1): A hálózat elérhetetlen
minissdp.c:324: error: sendto(udp_notify=16, 172.18.0.1): A hálózat elérhetetlen
minissdp.c:324: error: sendto(udp_notify=16, 172.18.0.1): A hálózat elérhetetlen -
Multibit
nagyúr
válasz BlackJack21 #17775 üzenetére
Tényleg mutatós. Én a routeremre telepítettem. Egy darabig nézegettem, de már nem használom.
-
hunaqua
addikt
válasz Flowtation #17773 üzenetére
Köszönöm!
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz BB9000 #17771 üzenetére
Köszönöm szépen!
A HDD-k külön vannak egy usb3 házban,inkább a CPU hőmérsékletére lettem volna kíváncsi.SSH alatt sem tudom valamilyen paranccsal megnézni?
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
BB9000
senior tag
-
hunaqua
addikt
Azt miként lehet megnézni,hogy milyen meleg,hány fokos OMV alatt a hardver? (OMV6)
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz tradeelek11 #17764 üzenetére
Be is bootoltam a gparteddel, de láttam hogy meg van formázva az összes tárhely. Idáig volt egy nagy darab ami formázatlan volt.
Ráadásul előtte valamit elqrtam, nem bootolt az omv, úgyhogy most másodjára kihagytam inkább. -
-
amargo
addikt
válasz jézusom #17755 üzenetére
pl, van egy user-ed, aminek a home-ban tárolod a config-okat.
szerk, mi ez a docker-ből nem férek hozzá a rendszerhez meghajtóhoz? (ha korlátozom, akkor persze nem fogok)
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
jézusom
addikt
Mert idáig úgy volt. OMV telepités után gparteddel szét szedtem az ssd-t. Eleve gyorsabb is meg van egy csomó felesleges hely ott.
Ráadásul most is oda tettem volna a tárhelyre meg is döglött volna a vinyóval együtt. Persze az ssd is elhullhat...
Minden esetre most ott van kihasználatlanul egy csomó hely, ami gyorsabb is lenne... -
válasz jézusom #17759 üzenetére
Nem hát. Ez egy NAS-nak készült rendszer. A NAS-okon sem férsz hozzá ahhoz a partícióhoz amiről fut a rendszer. Miért kellene a konténer és a konfig fájlnak a rendszerlemezen lenni? Miért nem lehet az adat lemezek valamelyikén?
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
jézusom
addikt
Elvileg az OMV-ben most van gparted, nem? Ha nem használom az OMV telepités után, akkor a belső ssd-re nem is tudok hivatkozni a dockerben? Csak mert az istenért nem is tudok oda megosztást csinálni, pedig kellene oda egy mappa a confignak
-
-
jézusom
addikt
https://github.com/OpenMediaVault-Plugin-Developers/packages/raw/master/install
github.com (github.com) feloldása… sikertelen: A név vagy a szolgáltatás nem ismert.
wget: a gépcím („github.com”) nem oldható fel
Ezzel mit lehet kezdeni? Szeretném az extrast feltenni -
jézusom
addikt
Sziasztok!
A "felhasználó saját könyvtára" létrehozásásnak mi az értelme? Nem mertem bekapcsolni, mert nekem csak bonyolÍtaná a helyzetet, de nem tudom mire jó, pedig 1.hsz-ben Írják... -
Lehet. SSH-n keresztül belépsz, és kiadod a
sudo fsck /dev/sda1
parancsot.
Ahol sda1 az első partíció, sda2 a második,... ha nem vagy benne biztos, akkor a
df -h
parancsal kilistázhatod a rendszerben található lemezeket/partíciókat. Ezek alapján a megfelelő partíción kiadhatod a fenti fájlrendszer ellenörzést végző parancsot.[ Szerkesztve ]
-
mzsol
tag
Sziasztok!
Az OMV-ben lévő adatlemez megadta magát. Több partíció van a lemezen és ez elsőre dob a rendszer hibaüzenetet (can't read suoerblock), a többi elérhető, működik..
Lehet orvosolni a hibát valahogy? -
Maximow
tag
válasz Maximow #17746 üzenetére
vagyis bocsánat, itt az egész.
Handle 0x0010, DMI type 16, 23 bytes
Physical Memory Array
Use: System Memory
Error Correction Type: None
Maximum Capacity: 2 GB
Error Information Handle: Not Provided
Number Of Devices: 2
Handle 0x0012, DMI type 17, 34 bytes
Memory Device
Array Handle: 0x0010
Total Width: 64 bits
Data Width: 64 bits
Size: 2048 MB
Form Factor: DIMM
Set: None
Locator: DIMM 0
Bank Locator: CHANNEL A
Type: DDR3
Type Detail: Synchronous Unbuffered (Unregistered)
Speed: 1333 MT/s
Manufacturer: Samsung
Serial Number: 6461A8BB
Asset Tag: A1_AssetTagNum0
Part Number: M378B5673GB0-CH9
Rank: 2
Configured Memory Speed: 1333 MT/s
Handle 0x0014, DMI type 17, 34 bytes
Memory Device
Size: No Module Installed
Form Factor: SODIMM
Locator: DIMM 0
Bank Locator: CHANNEL B
Type: DDR3
Type Detail: None
Speed: Unknown
Manufacturer: A1_Manufacturer1
Serial Number: A1_SerialNum1
Asset Tag: A1_AssetTagNum1
Part Number: A1_PartNum1
Rank: Unknown
Configured Memory Speed: Unknown -
Maximow
tag
válasz szpeti40 #17745 üzenetére
# dmidecode 3.2
Getting SMBIOS data from sysfs.
SMBIOS 2.7 present.
Handle 0x0010, DMI type 16, 23 bytes
Physical Memory Array
Use: System Memory
Error Correction Type: None
Maximum Capacity: 2 GB
Number Of Devices: 2
Handle 0x0012, DMI type 17, 34 bytes
Memory Device
Size: 2048 MB
Form Factor: DIMM
Locator: DIMM 0Ez a válasz.
-
Maximow
tag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném. Van egy x86 alapú OMV-t futtató nas-om. 4GB DDR3 ram van benne. Tökéletesen működött úgy egy héttel ezelőttig, aztán egyik napról a másikra 4 GB memóriából már csak 1.39 GB memóriát lát. A biosban látszik a 4 GB memória, de OMV alatt csak a már említett mennyiség. Annak is 30%-a foglalt.
Ebben kérném a segítségeteket, hogy mi történhetett, hogyan tudnám visszaszerezni az eltűnt memóriát?
A második képen látszik a memórihasználatban, hogy történt valami, és utána visszaeset a memória, de a gép az működött folyamatosan.Segítségeteket előre köszönöm.
-
agent_k
őstag
válasz jézusom #17740 üzenetére
Mint mondtam, ha megnézed a logokat és elkezdesz googlizni, akkor van esély, hogy rájössz mi a gond. Ha nem akarsz ezzel foglalkozni vagy nem tudod ezt megoldani, akár a lognézést akár a gugliuádz, akkor nincs más út. Tiszta lappal kell kezdeni.
El kell döntened neked mi a fontosabb. A tanulás vagy az instant üzembeállítás. Ha a tanulás akkor irány a google "How to check openmediavault logs?" vagy "how to check debian logs" stb.... Ha az instant használat a cél akkor gyalu a rendszernek és ahogy mondtam tiszta lap és lehet kezdeni a bootolást a pendrive-ról. Particionálásra vigyázz ha az adatlemezek csatlakoztatva vannak.
-
hunaqua
addikt
Itt is meg szeretném köszönni "stigma" kolléga folyamatos segítségét!
-
agent_k
őstag
válasz jézusom #17736 üzenetére
Ehhez logokat kellene nézni. Távolról ezt nem lehet megmondani, hogy miért nem sikerül a konfig véglegesítés. Visszaolvasva az eddigi hozzászólásaidat, többször is voltak jogosultság problémáid meg sok más egyéb is. Ki tudja milyen katyvasz lehet abban a telepítésben.
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
BeállÍtottaam egy új HDD-t az OMV-be. Elvileg meg van osztva rajta egy mappa smbn és dlnan is. Valami nagyon nem franko, mert el se fogadja a rendszer a változtatásokat. A sárga csÍk mindig fent van és állandóan rá kéne okézni de hát teljesen hasztalan... Nem kÍvánom zérórol ujra telepÍteni de jó lenne valahogy alapra tenni a beállitásokat. Lehetséges ez? -
hunaqua
addikt
Amennyiben telepítésnél GRUB RESCUE -t ír,ezt hogyan lehet áthidalni?
-
stigma
addikt
válasz Speedy0713 #17731 üzenetére
Hali. Igen 4.4.X-es verziónál ramot megeszi nem annyira ajánlott használni, vagyis felhasználófüggő mert van akinél nincs ilyen, de gondolom ez torrentfüggő, hogy 1-5-vagy 500+-ot használsz.
Ha jól értem nincs backup amit visszatennél, ezért újra kellene telepíteni, törölni a mostanit.
1. Porainerben a qbittorrent neve melletti jelölő négyzetre kattintasz és törlésre mész.
2. Ha van stack-ed elmentve régen hogy telepítetted akkor csak az image nevét kell kicserélni.
---
version: "2.1"
services:
qbittorrent:
image: lscr.io/linuxserver/qbittorrent:14.3.9
container_name: qbittorrent
environment:Ezt a trükköt hogy is csináltam?
Dokcerhub-on az alábbi módon találod meg az image-t.
Linuxserver - Qbittorrent : Link
- Tag fülre majd a keresőbe ebírod hogy 4.3.9 (nálam ez stabilan megy 300+-os torrenttel)
- Jobb oldalt kimásolod a parancs egy részét : docker pull linuxserver/qbittorrent:14.3.9
Itt ez a parancs SSH-n az image-t szedné le amit telepítesz Portainerben stackként
- Csinálsz egy új stack-et ahol az image-nél ezt írod be és újra futtatod.Ha törlöd a stack-et ami a 4.4.x és a régi 4.3.9-et ugyanoda telepíted akkor szerintem minden beállítás + torrent megmarad
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Horvi
őstag
válasz Speedy0713 #17731 üzenetére
Újrarakreálod a konténert igazából, csak fixálod a verziószámot. Nekem stackben van telepítve és az eleje így néz ki:
version: "2.1"
services:
qbittorrent:
image: linuxserver/qbittorrent:14.3.9
container_name: qbittorrentAz image sor az érdekes. Ezzel fixen beállítod, hogy a 4.3.9-es verziót használja.
Hello darkness, my old friend...
-
Speedy0713
csendes tag
Sziasztok!
Kb 1 hónapja frissítettem az OMV 4-en használt qbittorentet azóta folyamatosan tele a memória, utána olvasva rájöttem hogy a 4.3.9 utániaknál ez előfordul.
Gondoltam rá hogy egyszerűen vissza rakom a régit, és itt kezdődik a gond, sajnos erre nem nagyon találok megoldást.
Docker-ben használom.Tudna valaki valami tippet adni hogyan tudnám megoldani?
Előre is köszönöm! -
hunaqua
addikt
Köszönöm,akkor marad a 8TB
-
-
Oldman2
veterán
[ Szerkesztve ]
-
válasz Oldman2 #17725 üzenetére
Igen, a Raid0-át arra találtál ki hogy riogassák vele az embereket. Értem én hogy ha az egyik elromlik borul az egész bili, de a Raid1 sem helyettesíti a biztonsági mentést.
---
Mitől lehet "túli nagy" egy fájlrendszer? Raspberry alatt futó OMV-n próbáltam felcsatolni egy 22TB-os ext4 partíciót, de nem engedi. A WEB-es felületen egy piros hibaüzenetet ad, a naplófájlban pedig ezt írja:
EXT4-fs (sdb1): filesystem too large to mount safely on this systemLétezik valami software-es limit?
-
hunaqua
addikt
Egy gép lett összerakva i3 41xx "maradék" cuccal. Erre menne az OMV. Ezen felül van egy dupla orico házban összeadva 2 wd purple (2x4TB) usb3-on. Van még egy wd purple HDD-m amit bele tudnám rakni a pc házba. Most arra lenne lehetőség,hogy hozzá lehessen adni ezt is a házban lévő kettőhöz? Tehát van az orico-ban 2x4TB + lenne a pc-ben 4TB,így lehetne csinálni az OMV alá egyben 12TB-ot?
-
-
boatkiller
tag
válasz boatkiller #17706 üzenetére
Meglett a megoldás.
[link] -
Roxkex
senior tag
válasz agent_k #17716 üzenetére
1. Így már értem és teljesen jogos UGyan ez a véleményed a portok átírásáról is ?
Igen jól érted, csak a VPN portja van nyitva, tehát csak azon keresztül érhetőek el a dolgok kintről. (Benti hálózaton már más ugye...)
2. Bevallom őszintén azért írtam a kérdésem, mert igen lusta vagyok SMB doksit olvasni és reménykedtem, hogy Ti tudjátok és tudtok is benne segíteniSzerk.:
1. Ettől függetlenül hogyan lehetne megoldani ? Csak a kíváncsiság hajt.
Szerk2.:
1. És sikerült is megoldani Újra telepítettem a portrainert, a CERT-el és a nekem átírt portokkal és így már jó. Nem gondoltam volna, hogy újra kell telepíteni. De sebaj. Így jó oszt kísz[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
agent_k
őstag
válasz Roxkex #17712 üzenetére
"Valaki tud erre megoldást ? :\"
Amit csinálsz arra nincs szükség otthoni környezetben. Mivel a publikus internet felé, ha eddig jól értettem nem engeded ki a szolgáltatásaidat csak vpn-en keresztül így nem szükséges a secure beállítás. A böngésző a self-signed certekre egyébként is azt fogja mondani, hogy nem tetszik neki. Ha nem jól értettem akkor úgyis mondod majd."Illetve egy másik SMB-vel kapcsolatos történet."
Én továbbra is azt javaslom, hogy olvasd el a dokumentációt és ha utána is van kérdés akkor gyere vissza. -
-
Roxkex
senior tag
Sziasztok !
Na, hát nem sokat aludtam Mert kicsit (nagyon) belezombultam itt a dolgokba
DE!
(Egyelőre!) PiVPN-el fent van az OpenVPN protokoll és mükszik is minden is !
Elég volt csak a VPN portot nyitni. Tök királyság !
Szépen setuppolom fel a dolgokat és bekapcsoltam az SSL/TLS-t a "munkapad"ban.
Így a portrainerben is szeretném ezt bekapcsolni, meg is tetem és meg is adtam neki a certet DE amikor https://IP: PORT-al megnyitnám SSL_ERROR_RX_RECORD_TOO_LONG fogad.
Valaki tud erre megoldást ? :\Illetve egy másik SMB-vel kapcsolatos történet.
Azt hogyan tudnám megcsinálni, hogy az egyes SMB megosztások csak felhasználónév jelszó párossal legyenek elérhetőek ? Tehát kérjen PW-t és csak egy adott (vagy több persze) felhasználó név érheti el. (Mint ha Windows-ban osztanám meg SMBsen)[ Szerkesztve ]
Redmi Note 7 MIUI 12 Stable - Xiaomi.eu "Én nem akarok se iOS-t , se Androidot Én egy jó okostelefont akarok!"
-
zodes
aktív tag
válasz Grawens #17710 üzenetére
Igen.
Az SMB biztos kizárt.
Bocsánat, de némi infót elfelejtettem közölni. Az OMV otthon van, ahol csak egy MacBook Pro van, ami csak wifin keresztül csatlakozik a hálóhoz. Az adat lemez pedig bent van a munkahelyemen.
Közben járt az agyam és az a kérdésem, hogy egy bármilyen (nem ext4 stb) formátumra, mondjuk exfatra leformázott HDD-t fel tudok csatolni? Mert akkor arról csak simán átmásolom az MC-vel az egyik HDD-re a másikat elintézi a Raid.Gigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Na összeütöttem a gépet, feltelepítettem egy 500 GB Hdd-re az OMV5-öt.
Vettem 3 HDD-t is 2TB, mindhárom. Ebből kettő adat lesz Raidbe, egy pedig a torrent.
A kérdésem, hogy a Raid-es HDD-t hogy a legegyszerűbb és leggyorsabb adattal feltölteni?
Az adatok amik majd felkerülnek (dokumentumok, fényképek, videók, zenék) most egy 1TB-os Exfat HDD-n vannak.
Köszönöm előre is a segítségetGigabyte GA-B85-HD3 rev.2.0 - i5-4460-16GB DDR3-Samsung SSD 840 EVO 120GB Hackli***MacBook Pro (Retina kijelzős, 13 hüvelykes, 2014 közepe)***
-
jézusom
addikt
Sziasztok!
OMV-ből kiszedtem egy HDD-t, voltak rajta megosztott mappák. Sajnos a menüben még mindig ott vannak. Hogyan lehet ezeket kigyomlálni? -
boatkiller
tag
Sziasztok!
Debian 11-re tettem fel az omv 6-ot. Pillanatnyilag 1db adat hdd van rádugva a rendszer hdd mellett. User, group, acl-ek beállítva smb megosztás szintén. Transmission telepítve terminálból.
A megosztott mappát szépen elérem smb-n keresztül Windows alól, android telóról és coreelecet futtató s912 boxról. Viszont Linux alól nem! Debian 11(új telepítés) és peppermint os,(meglevő) rendszerekről próbáltam de nem sikerült. A régi omv rendszert gond nélkül elértem a peppermintről.
Szóval pici segítség jól jönne, hogy merrefele induljak neki. 😀 -
hunaqua
addikt
Nem tudom,hogy mi történt vele. Firefoxot használom,és eddig tökéletesen be tudtam lépni az ip címmel a felületre. Most viszont csak sima kék képernyő. Amennyiben Chrome alatt írom be, ott teljesen rendben. Mi lett vele Firefox alatt?
-
agent_k
őstag
válasz Roxkex #17701 üzenetére
tanúsítvány alapú az authentikáció, nincs jelszavazás.
pivpn -qr, de ez benne van a doksiban is. Fusd át mégegyszer szerintem, mert lesz ott még majd más is. Figyelni kell majd arra is, hogy amikor csatlakozol a vpn-hez akkor a teljes forgalmat át akarod-e engedni rajta vagy elég lesz a DNS is például egy PiHole-os reklámblokkolóhoz. Kicsit foglalkozós a dolog, de járni kell az úton.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
- Xbox Game Pass Ultimate 3 hónap
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest