Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Samsung PRO Ultimate microSDXC 512GB (MB-MY512SA/WW) a Galaxy A5x-be
- R5 5600 -> 7600X, kis kitérővel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- PLEX: multimédia az egész lakásban
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz amargo #19258 üzenetére
Na nekem is pont ez volt a bajom, hogy fejben kellett tartani, hogy mi mit csinál. Nálam fut 20-30db konténer, és multkor is volt, hogy vagy 10p-ig gondolkodtam, hogy mi is annak az appnak a neve, amire én be akarok jutni.
Aztán eszembe jutott, hogy van a heimdall, ami emlékszik rá
Hiába csinálom meg szépen a domain nevetek, hogy sonarr.local, radarr.local, ha nem használom X hónapig, mert teszi a dolgát, akkor elfelejthetem, hogy hogy is érem el.
Tudom amatőr ez a dashboard-ozás, a profik fejből és terminálból nyomnak mindent, de nekem otthonra ez megteszi -
stigma
addikt
válasz amargo #19255 üzenetére
Hát ez kb nettó 2 perc telepíteni, meg kb 10-20 perc konfigurálni szinertem, mert 1-2 dolgot már belepakoltam.
Nekem ez a kattingatós, YAML fájl szerkesztős egyszerűbb, mint local domain-el szórakoznom, lehet azért mert az elmúlt időben lustább lettem/és időhiányban szenvedek.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
ViZion
félisten
válasz amargo #19224 üzenetére
ez a frissítés web UI-n van, nem tudom, h miket állít át amúgy. Nem zártam be az ablakot, de védelem gondolom van azért, eléggé must have dolog.
itt a log lényegi része:
pve-headers is already the newest version (7.4-1).
You might want to run 'apt --fix-broken install' to correct these.
The following packages have unmet dependencies:
pve-headers-5.19 : Depends: pve-headers-5.19.17-2-pve but it is not going to be installed
pve-kernel-5.19 : Depends: pve-firmware but it is not going to be installed
Depends: pve-kernel-5.19.17-2-pve but it is not going to be installed
pve-kernel-6.2 : Depends: pve-firmware but it is not going to be installed
Failed to install Proxmox kernel. Exiting... in /usr/share/openmediavault/engined/rpc/kernel.inc:208
Stack trace:
#0 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(619): OMVRpcServiceKernel->{closure}('/tmp/bgstatusqY...', '/tmp/bgoutputnI...')
#1 /usr/share/openmediavault/engined/rpc/kernel.inc(210): OMV\Rpc\ServiceAbstract->execBgProc(Object(Closure))
#2 [internal function]: OMVRpcServiceKernel->doProxmox(Array, Array)
#3 /usr/share/php/openmediavault/rpc/serviceabstract.inc(123): call_user_func_array(Array, Array)
#4 /usr/share/php/openmediavault/rpc/rpc.inc(86): OMV\Rpc\ServiceAbstract->callMethod('doProxmox', Array, Array)
#5 /usr/sbin/omv-engined(537): OMV\Rpc\Rpc::call('Kernel', 'doProxmox', Array, Array, 1)
#6 {main}[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz amargo #19217 üzenetére
Neem, proxmoxon elbaszcsiztam az fstab-ot, nem indult. SSH-ból terminal és megoldottam. Itt sem lenne nagy a baj, régi kernelt vissza, pve kernel töröl, grub frissít, kész. De nem engedi. Purge-ra sem törli a csomagokat... nah, ezek már annyira a rendszer szíve, h ha ez nem működik stabilan, akkor mi lehet körülötte?
Vicc az, h ami telepítve van, az teszi a dolgát, elérhető, stb... csak nem frissül.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
ViZion
félisten
válasz amargo #19215 üzenetére
extras-ból a pve-kernel, meg amit az hozna hozzá.
Egy kattintás, szal. nem az én hülyeségem. Nem volt snapshot, az már az enyém. De ilyennel még nem találkoztam, h linuxon pl. egy update grub nem fut le...
vagy hogy a kernelt törli/telepíti UI alól, de apt listben ott van, csak törött... valami ezzel az OMV-vel nem fain, ha ilyenek vannak.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
sad_Vamp
őstag
válasz amargo #19146 üzenetére
miazaz indentálás? (tudom hogy valószínűleg noob kérdés)
Példát mutass kérlek, mert totál nem vágom... (a cikkben a transmissionos példa kicsit más... én meg itt botorkálok mint vakegér a sötét szobában)“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
stigma
addikt
válasz amargo #19135 üzenetére
Ebben igazad van neked is és szpeti40-nek is, NPM egy átlag usernek tökéletesen megfelel. Illetve abban is igazad van, hogy belső hálózatra is használható a NPM.
Én csak ki akartam próbálni valami újat NPM helyett, mellyel a külső hálózatos formalmamat kezelem/irányítom CF Tunnel-el, én egyenlőre megmaradtam ennél.Régebben szenvedtem sokat Traefik-el, udemy-s fizetős videot is vettem, de sajnos nem jutottam vele előre.
Traefik-et mire használod ha szabad kérdezni belső/küső hálózatra?
Most nézem eléggé durván fejlődik a Traefik , mert már van belőle több service és komponens is pl: Traefik proxy, Traefik Hub, stb.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
addikt
válasz amargo #19135 üzenetére
Igen, jó a traefik is, de az npm otthoni környezetben elég, egyedül annyi a bajom vele, hogy csak HTTP/HTTPS forgalmat bír kezelni, így a wireguardot nemtudom kirakni aldomainre.
Külön konténeren ül a local npm? Ezen én is gondolkoztam már, hogy kéne egy local proxyt csinálni. -
agent_k
őstag
válasz amargo #19040 üzenetére
Olyan 12-14 éve használok plexet. Régen amikor még új volt, csak imádkozni lehetett, hogy ő is szeresse amit le szaretnék játszani meg ami lejátssza az is. Aztán ahogy fejlődött a technika érkeztek a tévére a frissítések meg gondolom fejlesztették a plexet is, ma már egyre kevesebbszer fordul elő transkódolási igény. Mostmár átjön ha szerencsém van a direct playen a hdr-es tartalom is. Mostmár távolra megy ugyanez böngészővel is.
Az intel gpu-k is fejlődtek elég sokat, az UHD 6xx széria ami mondjuk egy i3-8100-ban már biztos benne van, boldogul akár a 4k átalakítással is, ha épp nincs más dolga. De 1080p-t ott játszod le vele távolról ahol akarod. Nekem ez a tapasztalatom. -
soldi3r
veterán
válasz amargo #18968 üzenetére
A VM-ek futhatnak masik particion is, igy akkor talan visszaallitani is egyszerubb. Ma volt idom kicsit utanajarni a dolgoknak. Erdekes, hogy egy joval erosebb "brand" gepet joval olcsobban megkapok az apron, mint azt az alaplapot memoriaval. Igy mar akkor en is erosen hajlok a virtualizacio fele, mar csak azt kellene eldontenem, hogy melyik lesz szamomra a kezelhetobb. Az ESXi es a Hyper-v is ott van a Proxmox mellett. Ahogy neztem a virtualizalasnak meg nincs is kulon topikja.
[ Szerkesztve ]
E30 (oo=[][]=oo)
-
agent_k
őstag
válasz amargo #18978 üzenetére
Jelenleg a VM-ekre telepíti a frissítéseket automatizáltan operációs rendszertől függően más parancsokkal egy control hostról. Ha kernel update van akkor újraindít. Egy másik megoldásom, a pihole-t meg a listákat updateli. Ezt ki lehetne még egészíteni azzal, hogy ha nincs update a listákat akkor is updatelje. Az update-ek eredményéről küldhetne nekem üzenetet is. A windows VM-re is érdekes lehetne egy update megoldást csinálni. Ezek még váratnak magukra.
Egyszerű kis butaságok ezek ahhoz képest amit bent csinálnak a srácok de azért kicsit néha én is hozzákaparászokTe használsz ilyesmit?
-
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz amargo #17979 üzenetére
Ahogy készen vagyok az összefoglalóval,
akár mehetne is
Viszont mivel docker ami nem csak OMV alatt fut,
inkább ide [link] kellene ahova szintén belinkelte
a kollega, Viszont ott nincs összefoglaló meg topik gazda sem.Valaki írjon egy összefoglalót, ajánlott konténerekkel
és betetetem.Tisztelettel
-
addikt
válasz amargo #17886 üzenetére
Hmm igazad lehet, mert az aldomaineket a Cloudflare-nél hozogatom létre (pontosabban Rackhost, Cloudflare-nél csak hozzáadom), ezek a helyi DNS szerveren nem léteznek (Pi-Hole), erre nem is gondoltam.
De otthon nyomok majd egy tracert-et, hogy mi a helyzet valójában
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz amargo #17883 üzenetére
"Mi a cél?"
Az, hogy ne kelljen portszámokat megjegyezgetni (31 konténer fut jelenleg), ha már amúgy is vannak aldomainek kiengedve amiket használok, akkor az érzékenyebb konténereket is tudjam nevesített aldomainről megjegyezhetőbben elérni (pl, netdata.example.com), de azért kintről ne szolgálja már ki a proxy."Forbidden-t honnan kapod? Mert, ha nem a tartományból, akkor helyes az üzenet, hiszen pont ezt akartad elérni, hogy csak egy engedélyezett tartományból tudjad elérni."
Természetesen az otthoni hálózatot engedtem (192.168.1.0/24) és ott is próbáltam elérni több eszközről is, valamint inkognitó módból is, de 403-ra fut."A LAN címek egy tartományba vannak rendezve vagy csak 1-1 gépnek szeretnéd engedni?"
Az egész otthoni alhálót engedélyeztem, de egy adott IP címmel próbálva sem ment.
Próbáltam VPN-ről és annak is engedélyeztem a hálózati címét, de ott is 403.De ha meg ACL-ben hitelesítést adok meg és azt rakom az aldomainre, akkor az tökéletesen megy, kéri az a user/pass párost azonnal.
#17884 Horvi: Én nem használom, de a vaultwarden alapból kér hitelesítést nem?
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz amargo #17251 üzenetére
Sziasztok!
Igényként felmerült bennem (tudom előbb kellett volna gondolkozni), hogy legyen egy vlan tag-elt hálózatom is ezen a bridge-en.
Ugye alapjában véve elegendő lenne csak létrehozni ezt az új interface-t a web-es felületen. Viszont itt is előjön, hogy a br0-t nem találja meg ezért elhasal. Csak az a módszer marad most is, hogy kvázi egy lépésben az eno1 alatt létrehozom a br0-t és br0.10, stb?“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
agent_k
őstag
válasz amargo #17351 üzenetére
Jaja ott van ahol írod.
[https://www.networkshinobi.com/openmediavault-remove-missing-disks-from-filesystem/] -
tradeelek11
Topikgazda
válasz amargo #17247 üzenetére
De hozzá adjuk, itt csak az a kérdés hogy hol ?
A megoldás hogy a Bridget ne a KVMben hozd létre (MacVtap-al)
Hanem az OMV Hálózatok alatt, ahol létrehozod a Bridget
egyből hozzárendeled az eno1-et .Ezt utánna már a KVM-ben feltudod csatolni a HA-ban. (Ha nem látod ott akkor újra létre kell hozni a HAt ahogy írja a srác, de az már akkor csak egy Backup-Restore a mostani HA VM-ből)
Tisztelettel
[ Szerkesztve ]
-
stigma
addikt
válasz amargo #16902 üzenetére
Hi ezzel inkább pár napot csessz el, de nézz utána mi lenne a tuti.
DIY NAS elég komoly akkor - ZFS-hez ugye ez elengedhetetlen - , de látom nálad már az alapok + extra hardcore userség megvan , szóval csak hajrá.ZFS lehetőségre talán a legjobb amit ajánlhattam, igaz én nem használom, de még ubuntu servert/debiant kiahagytam, igaz OMV alapja a Debian de ezt te is tudod
Én nekem hatalmas linux tudásom nincs OMV + Rpi dietpi alatt szedtem össze magam, de nekem 2 NAS-om an alap/backup feladatokra, melyeket inkább OFF-ba teszek.
1. NAS: OMV5 + 2 HDD ext4-ben a szokásos feladatokra pl. Torrent,Plex,Nextcloud,backup, PhotoPrism(képek), stb
2. NAS : Xpenology 7.0.1, csak Google Drive/Photo-k miatti kiváltásra, mert így olcsóbb szerintem . A sok szar HW-em eladtam és egy J4005B-ITX(2Mag/2szál)+8GB ram van, rendszer Pendrive-ról fut + 1 HDD van jelenleg. Kb Synology DS220+-nak fele meg a felállás, mden eszköz backupja + OMV-s rendszer backup fut rajta.
Ez olcsobban kijött pár évre levetítve, mint 1-2TB-os olcsó cloud-ot venni.....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz amargo #16899 üzenetére
Nem akarlak rá beszélni, de ha az alaprendszeren
nincs semmi és a Docker, + (főleg) a HA-ról van mentésed
a "clean install" a tutibbHa esetleg valami gond lenne akár a HA integrációjával is
kereshetsz nyugodtan akár privátban is.(A forumtársaknak: ezt nem azért írtam mert valami titok
volna csak ez tényleg túl mutat az OMV-én és amíg lovi27
volt moderátor nem szerette)Tisztelettel
-
stigma
addikt
válasz amargo #16894 üzenetére
Hi, még egy jó megoldást ajánlok, de sajnos még nem 100%-os, az a TrueNas Scale.
Ez van normál NAS+docker+KVM-re, de sajnos ég BETA fázisban van.
Többi TrueNAS verzió más-más fő funkcióra van kihegyezve, de mind ZFS tárolásra.
Gondolom a vas ami alatta van nem "low config" ezért még ezt mondanám, de OMv is tökéletes lenne rá.A többit tradeelek11 fórumtárs javasolta is.
OMV5 és OMV6 között sok különbség nincs, Debian 10 és 11-re alapszik, GUI felületben másabb eddig, amiket én tapasztaltam.DietPi jó kis lightweing OS, csak az van rajta ami kell a többi a dietpi-launcher-el telepíthető, én Raspberry-re csak ezt telepítettem , és imádtam is.
....Google Pixel 8 Pro / OPPO Watch X / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
-
tradeelek11
Topikgazda
válasz amargo #16894 üzenetére
Szia! (itt is)
Megpróbálhatod. De nem tudom neked mi a disk felállásod?
Használod valamire az alap OSt?
hogy őszinte legyek én 5ről is clean telepítéssel álltam át 6ra.
Viszont nekem a docker is külön partición volt.
Illetve, az 5ön is úgy nézett ki, hogy volt egy ugyan akkora SSDém
amire minden héten ment egy teljes clone a rendszer+docker+vm ssdről.
Amikor megállítottam az 5-öst akkor betettem a clonet arra telepítettem
a 6-ost, particionáltam, a dockereket stackből visszaraktam+ felülírtam az 5-ös
docker particiójával. Átmásoltam a VMeket is, feltetettem a KVM plugint és beállítottam.
Így ha valami gond lett volna vissza az 5ös ssd és kezdem majd újból.Ha teheted, én egy másik rendszerlemezre tenném
A HA nál (azt még 5ösön csináltam meg) a mostaniról a Backup
KVM-ben egy Restore, illetve pár dolgot kell majd átírni a megváltozott IPcím miatt.
5-ről, 6-ra már nem volt vele problémám.Tisztelettel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Autós topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- E-book olvasók
- Külpolitika
- B580 szériás Intel VGA-k a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest