Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
Tegyünk már egy infót helyre: tud valaki elfogadható linket vagy leírást mutatni arról, hogy a Transmission 'egy szálon' (milyen szálon?) tölt le, de van aki CPU magot ír. Szál vagy mag?
Időnként fel-felbukkan mint ellenérv, de nyoma nincs. Szerintem csak egy urban legend. -
stigma
addikt
Hi, nézd meg a paranccsal amit lovi27 írt, mi az ami használja.
Én annó hasonló gondról írtam, bocs, hogy nem linkelem be, nekema tranmission volt a ludas annó, mikor töltött akkor az egyik mag a 4-ből 100%-on ment így kb 10mp volt elérni a gui-t.
Ez nálam akkor jött ki mikor jobb netre váltottam (100-ról 200-ra)Ha te is azt használsz és a legnagyobb foygasztó esetleg a tranmission lesz akkor qbittorrent megoldha a problémád.
Amúgy milyen gépet használsz?....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
lovi27
addikt
válasz lovi27 #14403 üzenetére
A parancs jó, memóriát akartam írni!
#14404 divan
Évek óta használom a Plexet és nálam nem eszik sok RAM-ot. Lehet, amikor lejátszáshoz konvertál több kell neki, de utána kiköltözik a memóriából. Most telepítve van mindhárom lejátszó (Plex, Emby, Jellyfin), tesztelem őket és megnéztem, de nem tapasztaltam extra nagy használatot. Amúgy meg nem azért van? Sose értem ha a felhasználók kétségbe esnek amiért használják. Miért jobb ha üresen áll. -
vadkörte
addikt
válasz stigma #14405 üzenetére
"...nekema tranmission volt a ludas annó, mikor töltött akkor az egyik mag a 4-ből 100%-on ment így kb 10mp volt elérni a gui-t."
Nem védem és nem ellenkezni akarok, viszont észrevettem volna, ha fogja a rendszert, az Atom330 nem a mindent lesöprő nyers erejéről híres, bár nem is szoktam sokat tölteni egyszerre ( max. 5 letöltendő és max. 500 Kb/s (ha éjjelre is bekapcsolva hagyom akkor engedem "korlátlanra", de az is max. pár MB/s (mobilnet, dombok között lévő lakóépülettel))Üdv. V. Körte
-
stigma
addikt
válasz vadkörte #14407 üzenetére
Hi, hát igaz nem mai darab , de ez is mutatja mennyire jó kis vas az Atom330, hogy még a mai alap feladatokra is elég lehet.
Sajnos a mai gyors net adta lehetőség miatt én sem szoktam ,,azonnal" leszedni de mikor kellett és alig lépett be a OMV GUI én is elkezdtem nézni mi okozhatja a problémát.
Nekem olyan 100-150 torrent van benn(énis olyan egyszerre max 5 letöltés + szintugy feltöltési koláttal mint te dolgozom) , viszont a J4105 ITX lapom ami integrált CPU-s 4 magos sajnos a 20mbit/sec feletti töltés esetén Tranmission-el okozott hasonló jellegű problémát, hogy akadt a rendszer. Igaz, mint más is írta lehet Plex vagy más volt a ludas.HDD WD Purple volt, tempót bírta volna, de ahogy qbittorrent-re űtűlltam érezni lehetett a különbséget.
Viszont mindennek megvan az előnye és hátránya, mert 10 év Tranmission után fura volt hogy Qbittorenthez nincs Remote GUI....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
bumi
tag
válasz tama777 #14399 üzenetére
lovi27
Igazatok lehet, valóban felhasználóként lehettem bejelentkezve!
Az az érdekes, hogy a Home-assistant-et raktam a portainer-re, visszaváltottam a böngészőben az OMV-re. Ekkor kiírta, hogy az idő lejárt, majd újra bekellett jelentkezni. Ugyan azzal a felhasználóval léptem be, mint előtte voltam, mégis eltűnt minden.
Akkor, ha adminként lépek be, ilyen nem fordulhat elő? -
tama777
tag
Elvileg nem fordulhat elő, én még részemről nem találkoztam ilyennel, még nem veszett el soha az adminom joga, de nem zárnám ki, hogy nincs ilyen. Ha mégis előfordulna ilyen, akkor le tudod ellenőrizni, hogy meg van-e az adminodnak a joga, illetve vissza is tudod állitani, ha nincs: link
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
omw 5 nél lehet hibernálni a servergépet hogy x idő tétlenség után pihenjen?
üdv -
mrzed
senior tag
Mennyire megbízható az OMV5 szoftveres raid kezelése?
-
Chris Kiki
senior tag
Nekem a qbittorrenttel voltak problémáim (sok fájl esetén használhatatlanul belassult), írtam is ide emiatt ha jól emlékszem. Maradt a transmission. Soha semmi probléma, kiváló WinGUI, Android app.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
Chris Kiki
senior tag
-
Charx
senior tag
válasz lovi27 #14406 üzenetére
Köszi, bár most indítottam újra, egyenlőre a transmission van első helyen, de majd ha sok lesz a ramhasználat akkor megsasolom. De nem volt semmi változás, nem tudom miért fogyasztana most sokat, amúgy asrock q1900 (intel j1900 cpu) eddig nem izzasztotta meg a letöltés. Plex meg nincs.
-
Chris Kiki
senior tag
válasz nagyfejü #14418 üzenetére
Energiagazdálkodás - Ütemezett feladatok.
Itt bármit beállíthatsz, hogy mikor állítsa le a szervert.Hálózat - Interfészek - WOL
Itt megadhatod, hogy hálózatról lehessen indítani a szervert.Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
picur10
aktív tag
Sziasztok!
Egy nem éppen mai qnap 212p nas-t használok. Mivel a 300Mb/s-es neten is csak 4-5MB/s-tal tudok torrenten letölteni, gondoltam teszek egy próbát a szekrény alán porosodó régi nettoppal ( [link] ). Ami funkciókat szeretnék vele ellátni:
- ftp-vel egy watch mappába fel lehessen tölteni torrent fájlokat, amit rögtön el is kezd letölteni
- a letöltött fájlokat másik mappából ugyancsak ftp-vel le lehessen tölteni
- webes felületen kezelni a torrent fájlokat
- lokál hálón elérhető legyen mindkét mappaEzeket most gond nélkül kezeli a jelenlegi nas, csak remélem ezzel a nettoppal talán nagyobb letöltési sebességet érhetnék el.
Ehhez keresnék egy megfelelő nas os-t. Azt már olvastam, hogy a freenas legalább 8GB memóriát akar, úgyhogy azt elengedtem. Ebben a gépben csak 4GB van.
OMV-vel meg tudnám a fentieket csinálni? -
nagyfejü
őstag
válasz Chris Kiki #14419 üzenetére
Koszonom!
-
Chris Kiki
senior tag
válasz picur10 #14420 üzenetére
Intel® Dual Core Atom™ 330
Vannak kétségeim, hogy ezzel a processzorral nagyobb torrent sebességet fogsz tudni elérni. De telepítsd fel az OMV-t egy külső HDD-re, bootolj el róla és próbáld ki. A Freenasnak tudtommal a ZFS miatt van szüksége a sok ramra.
Amiga 1200 - Blizzard 1230 MKIV 68030@50/68882@50 - 2MB Chip/128MB Fast - 4GB CF - Classic WB 3.1 - WHDLoad >>> and the Amiga lives forever
-
picur10
aktív tag
válasz Chris Kiki #14422 üzenetére
Köszönöm, megpróbálom.
Egy tök üres vinyó van most benne, arra gondolom mehet a rendszer is? -
lovi27
addikt
válasz nagyfejü #14418 üzenetére
Szervert nem szokás hibernálni, Fut vagy nem fut. Tehát hibernálás nincs. Nem asztali PC vagy Notebook, hogy ott folytassa ahol abbahagyta. Nem is tudom értelmezni szerveren.
Van három bővítmény amelyekkel a ki- és bekapcsolását lehet szabályozni a NAS-nak.
- autoshutdown amivel egy előre beállított időpontban kikapcsol.
- wakealarm amivel egy előre beállított időpontban bekapcsol.
- wakeonlan amivel a hálózaton keresztül lehet kezdeményezni a bekapcsolást.
Például, ha mobilról menteni akarsz vagy médialejátszóról nézni filmet, stb.Az utóbbi két plugin működéséhez biztos, hogy még egyéb feltételeknek is teljesülni kell
(pl. csak készenlétbe kapcsoljon ki, mint pl. a tv-k, vagy a BIOS támogassa a WOL-t, stb.)
Erre figyelni kell. -
Chris Kiki
senior tag
válasz picur10 #14423 üzenetére
Persze, bőven megér egy próbát még akkor is, ha nem fogod használni. Feltelepíteni percek kérdése. Beállítani..., az hozzáértés függő.
-
lovi27
addikt
Nem olyan fontos melyik alkalmazás használja, mert azért tettél bele 8 GB-t, hogy legyen ha kell. A Linux jól kezeli a RAM-ot és amikor kell egy alkalmazásnak a sokat zabálótól elvesz. Amúgy, ha megnézed az ábrát alig van szabad, mert amikor semmi nem használja Page Cache-nek van lefoglalva szinte az összes.
Az a fontos nehogy olyan valami használja amit nem szeretnél, ami betolakodott. Ezért jó tudni ki használja.
-
kokopo
aktív tag
Sziasztok
Van egy epitett nas-om (inteles) OMV 5 fut rajta, semmi gond
Van tobb tv a haztartasban, koztuk egy Samsung, valami regebbi model (2013?) amin eggyes fileok-nal csuszik a hang (film), a tobbi tv-n nem
Ugy olvastam hogy a Plex tud valamit segiteni ilyenkor
Kerdesem: az OMV 5-re hogyan lehet ratenni a Plex-et, mindenfele docker miegymas nelkul?
(Qbittorrent-et is docker nelkul oldottam meg)
Elore is koszi -
vadkörte
addikt
válasz picur10 #14420 üzenetére
Ha tudsz ZFS nélkül élni, a FreeNAS ellődörög akár 2GB-tal is.
A leírt feladaot az OMV-vel is meg tudod csinálni. Nagy teljesítményt ne várj attól a gépecskétől. Egy hasonló DELL OptiPlex160 - van nálam NAS-nak beállítva de 1TV, 2PC, és kettő droid-os eszköz kiszolgálása (egyszerre) nem okozott különösebb problémát. Közben töltött.Üdv. V. Körte
-
picur10
aktív tag
válasz vadkörte #14430 üzenetére
Gondolom olyan nagy különbség nem lesz a letöltési sebességek között, mert ezek szerint itt a szűk keresztmetszet nem az os, hanem a proci
Szóval megnézem először, hogy mire számíthatok, mert ha nincs nagy különbség, akkor nem küzdök két géppel.
Viszont már a telepítés során elvéreztem. Valamiért CD-t akar mountolni, holott fizikailag sincs a gépben (valamelyik doboz alján fekszik). És innen nem is hajlandó tovább menni, mert drivert akar telepítgetni, megszakítja az auto telepítést és kézzel kellene a következő lépcsőre mennem, de azt is cd-s, az után meg csak abort van. Mit csinálok rosszul?
[kép] [kép]szerk: természetesen tudnék élni ZFS nélkül, mivel ez csak a letöltésről szól, bármikor meg is dögölhet, semmi pótolhatatlan adat nem lesz rajta. Csak torrent és ftp kell rá.
[ Szerkesztve ]
-
picur10
aktív tag
A Rufus volt a megoldás. Azzal írtam ki és máris ment gond nélkül. Én is rufust szoktam használni, de a guide videóban mást használt, gondoltam nem partizánkodom :)
-
picur10
aktív tag
Mit kellene másképp csinálnom. Installáltam a dockert, de az 5-ösben teljesen másképp nézni ki, mint a 4-es how-to videóban. Nekem azt írja, hogy installált és fut. De nincs a szervízek között. És a pluginok között sem találok torrentet. Ezt is le kellene tölteni valahonnan?
Nem tudom ilyen gyenge géphez megfelelő lesz a transmission? A qnap-on azt használok. -
lovi27
addikt
válasz picur10 #14438 üzenetére
Ugyanott telepítsd a Portainert - sikeresen! Indítsd újra.
A Docker fülön hívd be be a Dockert az Open Docker gombbal. Hozd létre az admin / erős jelszó autentikációt. Majd lépj a local-ba.
Ha jól emlékszem baloldalt lesz a menü. Ott lépj a Stack-be.
+ Add Stack
A Name-hez írd hogy transmission és a kolléga által ismertetett telepítőt másold a szerkesztő helyre. A space-eket ne változtasd meg!
Ha zöld nyugtázó üzenet kapsz, akkor kész a konténer és fut a transmission.[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
válasz kokopo #14439 üzenetére
Ide teszem, mert röhejes, de egy utasítás. Persze előtte be kell állítani a repository-kat.
INSTALL PLEX MEDIA SERVER ON DEBIAN 10
sudo apt update
sudo apt upgrade
# Akkor kell, ha van mitsudo apt install curl
sudo apt install apt-transport-https
Add Plex official repository:
wget -q https://downloads.plex.tv/plex-keys/PlexSign.key -O - | sudo apt-key add -
Add the Plex APT repository:echo deb https://downloads.plex.tv/repo/deb public main | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/plexmediaserver.list
sudo apt update
sudo apt install plexmediaserver
Mint root csináld és akkor nem kell a sudo.
Így éred el lokálisan: http://your-ipaddress:32400/web
Normál esetben ide teszi a fájljait a Plex:
/var/lib/plexmediaserver/Library/Application Support/Plex Media Server/Végül így lehet ellenőrizni, leállítani és indítani:
systemctl status plexmediaserver
systemctl start plexmediaserver
systemctl stop plexmediaserverPersze, majd jön valaki és mondja mennyivel jobb az Emby, majd rákontráznak, hogy az semmi, mert a Jellyfin a sztár.
-
nagyfejü
őstag
válasz Chris Kiki #14419 üzenetére
Szia!
Hálózat - Interfészek - WOL
Itt megadhatod, hogy hálózatról lehessen indítani a szervert.
és azt hogy kell?
név
ip
mac
ide minek a neve , ip cime , mac cime kell?[ Szerkesztve ]
-
wd.taz
aktív tag
Sziasztok!
A hétvégén volt egy kis időm, sikerült összekalapálni a NAS-t.
OMV4 van SSD-n, működik minden amit beállítottam, SMB, miniDLNA, Transmission.ASRock J3355B-ITX, 8GB RAM, + egy PCIE-> SATA kártya, mert csak 2db SATA csati van a deszkán, 2db 3TB-s Toshiba HDD van benne, RAID nélkül.
Feltettem az SSD-hez szükséges "izét", azzal kell még valamit csinálni?
A HDD-k töredezettségmentesítésére van mód? Hogyan?
Az egyik HDD-re azt írja, hogy vannak rajta badsector-ok?
Új mindkettő, én ollóztam ki a zacskóból. Ez valami anomália, vagy a PCIE-> SATA kártya okozhatja? Az egyik HDD ezen van...., vagy rossz lenne a HDD?Tazi
Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" /
-
Chris Kiki
senior tag
válasz nagyfejü #14442 üzenetére
Őszintén megmondom Neked, még sosem használtam ezt a funkciót, így a működéséről sincs fogalmam. Nekem ott nincsenek ilyen opciók, de én régi OMV-t használok.
-
stigma
addikt
válasz lovi27 #14406 üzenetére
A 3 közül gondolom csak 1 marad majd, kíváncsi vagyok melyiket választod.
5-6 éve még Plex-et használtam , igaz akkor HTPC-m volt, most jelenleg a Amlogix boxok miatt Emby-t , mert jól tudok rá csatlakozni(igaz Plex-re is van kapcsolódás)Jellyfin open source, Emby sajnos már nem, viszont sok különbség nagyon nincs közötte.
Én is kíváncsi vagyok, feldobok majd egy Plex-et, mennyit fejlődött azóta amióta nem használtam.A 3 közül te tudtál állítani be olyasmit hogy ha film mellett van sample fájl akkor ne olvassa be?
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest