Hirdetés

2024. június 9., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenMediaVault

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:12:58

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#12511) nemurea válasza vadkörte (#12510) üzenetére


nemurea
aktív tag

" Amíg működik működik. Ha végleg elszáll, keresek valami mást az OMV helyett. Sajnálnám, ha váltanom kellene."

Javaslom, ne tedd. Az OMV nagyszerű abban, amire vállalkozik: NAS. A plugin-megközelítés egyszerűbbé tette a kezdeti beállítást, de egyben belimitálta a használatot és a programok aktualizálását is. Az 5-ösben képviselt vonal a közép és hosszú távon helyes irány. Kapsz egy jól működő NAS-t, és mindenféle megkötés nélkül olyan funkciókkal bővíted, amilyenre szükséged van, anélkül, hogy aggódnod kéne, hogy az egyik OMV verzióváltást lekövetik-e a pluginok.

Ha új NAS rendszert tanulnál meg, ott megint a nulláról kell kezdeni az ismerkedést a koncepcióval, és a megszerzett tudás csak speciális arra az egy rendszerre. A docker univerzális, és nemcsak a szerveren, hanem bármelyik oprendszeren hasznos. Amúgy az klassz, ha kipróbálod (ld. fent, Manjaro), de érdemes egy céllal együtt megtenni, nálam is ez volt az OMV 3->5 upgrade.

Ettől függetlenül totál ismerem az érzést: mi a fenének kell ez nekem, már megint valami újat kell megtanulnom! A dockernél pont így éreztem. Ezelőtt akkor, amikor a nagyszerű Nokia E52-m volt és le kellett volna cserélni tapogatós telefonra. Mintha a fogamat húzták volna.

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  OpenMediaVault
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.