- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- ldave: New Game Blitz - 2026
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
h3lios
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Kutas faszi csinálta, de nagyon tele ment, mert ennyit még nem fizettem...

A garázs nem fűtött, de a napon van és bádog épület, szóval nem volt hideg, ráadásul tegnap egész nap bent állt az autó.Majd ha holnap lesz 1 kis szabadidőm megyek vele 1 kört a város körül, szerintem csak annyira televan a tank, hogy a benzingőznek már nem maradt hely.
Egyébként nem csöpög sehol a cucc, alánéztem az autónak a parkolóban is és otthon is.
-
kmarci25
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
A Transitokra alapból is kb. fele annyi festéket fújnak, mint amennyit kéne.
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Azt persze mire eljutok odáig ,hogy eladom addigra biztos nem lesz aktuális!
De az még messze van.520 km az elektromos Opel Ampera-e hivatalos hatótávja
Szép számokat produkál ez a kis dög. Lámpánál egy páran biztos meglepődnének!

204 lóerős villanymotor, 7,3 másodperces 0-100 km/h-s sprintidő.

-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
örülnék, ha ennyi lenne, mert nagyon időszakosan csinálja: nagyrészt hidegen, melegen meg hébe-hóba... van amikor nem húz, csak rángat, máskor meg érezhetően dolgozik mind a 4 henger és úgy megy, mintha semmi baja nem lenne... ha ez lenne, akkor hengerfejes mókát megúsznám és nem kerülne 200-ba a mutatvány... de majd jövő héten kiderül, mit látnak megbontás közben
ui: de a víz hova tűnhet? vagy lehet nincs is összefüggés a 2 között és ereszt valahol kicsit a rendszer?
-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Szerelőm holnap megvenné az enyémet 400e.

-
mephi666
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
1 hónap alatt után kellett tölteni (szerintem belement majd 1 liter) ...hétfőn adom le a gépet, nekiállnak bontani, aztán majd kiderül mit mutat: a legrosszabb eset 200k: ha a hengerfejet síkoltatni kell, dugattyúknál tömítéseket cserélni meg a furatokat rendbe tenni, magyaráztak millió dolgot, ami közben kiderülhet, vagy érdemes bontott állapotban cserélni, mert párezres alkatrész (és inkább most kerüljön kicsit többe, minthogy újra bontani kelljen) ...vezérműszíj-készletet 2éve cseréltettem, az is benne van a 200-ban, ha mégis gáz lenne vele... plusz a rutin olaj+szűrő+gyertyacsere... felsoroltak millió dolgot (aminek egy részét nem is értettem) és leg-leg-legrosszabb esetre mondtak 200-at: ha minden sz@r
de itt vannak a szomszédban, majd hívnak meg átmegyek időnként hozzájuk egyeztetni, hogy épp mennyinél állunk meg mi a tényállása teljesítménnyel ma megint csak indulás után első párszáz méteren volt gond: 2-3ban párat rángatott... 1-2km-el odébb lámpánál első helyről indulva már tartottam a lépést mellettem levő sávból induló 3as bmw-vel rángatás nélkül
meg utána felüljáróra is felmentem 4esben 60-nal rángatás nélkül (itt 1-2 hete ráncigált még) ...füstöt se véltem komolyabbat felfedezni, mint ami más kocsikból jönui: ja, mérték a kompressziót tegnap... 4-es hengerrel van gáz, időnként elhagyja magát és akkor 3hengerezik a kocsi
-
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Nem is rossz ötlet.
Így, hogy hosszabb az 5. fokozat gondolom ott már nem is gyorsul sehova szegény autó. Előzésnél marad a visszaváltás?AMD Power: Ez már csak ilyen. Németországban az 1.6 volt a legkisebb benzines, 1.2 és 1.4 csak ide jutott nekünk szegény kelet európaiaknak.
Tomoty: Úgy látszik igen.
1.3-as suzukimban volt jó hosszú váltó, az kifejezetten szerette ha 2-esben tiltásig foroghatott, vidáman 105km/h-nál.llwynog: Hülye vótam, hogy fostam és nem vettem b vectrát.

-
WP14
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Akkor úgy mondom, hogy a Z20LET motorral szereltekben nincs gyárilag EGR.
(#69337) Declare Lehet én értem félre, de üzemmeleg motornál kell ellenőrizni az olajszintet, leállítás után 5-10 percet várni és akkor kihúzni a nívót, letörölni és vissza, ismét kihúzva látod a valós értéket

-
Ferike81
senior tag
válasz
Markizmark
üzenetére
A vizsgálatot nem is mi kezdeményeztük, hanem a szerviz. Az Isuzu motorosban addig nem is hallottak turbo problémát. Az volt a szakvéleményben, hogy a rossz minőségű üzemanyag miatt az égéstermékben kátrányszerű anyag keletkezett, ez megtapadt a lamellákon, ami a kiegyensúlyozottság elvesztése miatt szétrobbant. Leengedték a komplett tankot, még mosóolajnak jó volt.
Semmi előjel nem volt, a hibakódot is csak a széthullás előtt dobta. A katalizátort is telefújta f.ssal. -
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
-
beg
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Akkor lekaparták, leszedték, akármi. Azt akkor csak a szakszerviz tudja megmondani szerintem alvázszám alapján.
Se zárhíd plakett, se B oszlop matrica? Azért ez fura.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Esetleg motortérben, van valami adatott tartalmazó lemez a tűzfalon?
mikoljan
Köszönöm szépen 😊 -
válasz
Markizmark
üzenetére
Az a kis "hitelkártya" szerű. Amin rajta van az alváz , rádió kód, meg még 4-5 dolog.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Lehet butaságot írok, de a kocsi azonosító kártyáján?
-
beg
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Anyós B oszlopán matrica? Ahová csukódik az ajtó. Ott a színkód helye egy matricán.
-
diegho
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Az egy dolog, hogy elindul, de amint visszakötöttem a szondát és az egrt nem volt alapjárat 2mp alatt leáll a motor, mint most és akkor 10 perc fordulaton tartás sem segít, 20km 5.-ben közlekedés sem. Kuplung benyom, 2mp motor áll.
-
beg
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
http://ecat24.com/opel/catalog/vinsearch
Bal oldalt VIN number (chassis number), majd search. Sok infót megtudsz.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Megfelelő hosszúságú drót végére 1-2 pötty pillanatragasztó,kütyüre rányom,vársz míg a ragasztó megköt,majd kiemel,végül a kütyüről a ragasztópötty lefarag.Hátha..

-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Aksi nem tudom mennyire kultiválja ezt a sok állást.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Pont ezért baj hogy ő a megmondóember, mert félretájékoztat, és a saját véleményét adja el tényként. Nekem személyszerint nincs bajom a dízellel, sőt a karakterisztikája bejön. De abban biztos vagyok hogy nem ez a jövő, és azért a hátrányait is látni kell. De mire itt Ampera E-vel fogunk járni az még pár évtized sztem, ha azt nézem mennyire fejlődik az infrastruktúra!
-
szentkuti11
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Illetve azt se felejtsük el, hogy a részecskeszűrő rostáján átmenő szilárd anyagok jóval veszélyesebbek lehetnek a 35 éves Ikarusénál is, amit az ember legalább ki tud köhögni, és hosszú távon nem károsítja a tüdőt. Ellentétben azokkal a finomságú részecskékkel, amire nincs felkészülve a szervezet.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Gondolom ezért lesznek kitíltva a nagyvárosokból a közeljövőben. Csak a dízelek! Meg érdekes, nem nekem kell adbluet tankolnom a kocsiba. De ő a rádiós megmondóember...
-
lsebestyen
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Remélem örökre eltiltják a vezetéstől. -
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nálam ilyen problémák nincsenek. Nem mondom nem halk hidegen , de abszolút nem zavaró.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Egyedül talán a motorral nem volt gond, de a többi..... Huh, mikor egy hónap után az ajtó zsáner eltörik és lóg az ajtó az nevetséges.
-
urban racer
senior tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Egyszerűbb 3-4 pólusú gyertyát venni.

-
nilrem
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Gyertyák természetesen mindig cserélve voltak az új trafóval. Ezért gondolok kábelre vagy motorvezérlésre.
Ma reggel indítva mind a négy henger megy.Delphi és NGK ezeket láttam 45 körül. Említett árakat hol láttad?
-
beg
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
A kézifék olcsóbb

-
lsebestyen
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Áááá, csinálják meg normálisan.

(#67772) Directors: az szinte ingyen volt! Na majd írom én is mennyi lett a vége. Utána jöhet az új kipufogó dob. Igazából már volt időpontom szeptember elejére, csak ugye akkor törték össze a verdát.

-
lsebestyen
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
C14NZ
Néztem videót, itt is mókolni kell a vezérlés környékén. Cromaxban néztem árakat, 3700 körül a gyári, szóval maga az anyag nem drága. Nem tudjuk most az elsődleges szerelőnkhöz vinni, akihez meg tudjuk, ők nem foglalkoznak hozott alkatrésszel (mondjuk azért meg tudom érteni...), de majd mondom nekik, h ha lehet a gyárit rakják bele, ne azon a 2db ezresen múljon. Kíváncsi vagyok mennyit fognak kérni.
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
"Én ha veszek akkor mindenképp olyat aminek hátsó egysége is van és GPS-szel rögzíti is az útvonalam."
Igen
Ezek amugy allo helyzetben is bekapcsolnak ha mozgast erzekelnek (valahogy lehet allitani az erzekenyseget) szoval ha allo helyzetben meghuzzak a kocsid, elvileg jo esellyel meglehet a tettes.En amugy ezt neztem még tavaly Mivue 698. Jo cucc, csak mindennel együtt, beszerelve szepen egy 100 as azert ez a dolog. Masreszt soha nem szerencses, ha minden fele plussz elektromos kütyü van bekötve utolag, harmadreszt en nem Mo-on jarkalok legtöbbet es igy még a rendör is cseszegethet....
szoval tovabbra is patt helyzet
otthon, meg a szlovakoknal nagyon hasznos lenne.....felelmetes mindig mennyire erzödik, ha otthon kell autoznom....a moral az fenyevekre van 
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Szerintem ezt rosszul tudod, mert en egyszer felbuzdulva ennek utanna neztem es akkor azt talaltam, hogy meg baleset eseten sem fogadjak el bizonyitekkent, de akkor "merlegelik a felvetelt". Szoval ha van egy baleset, amit rögzit a kamerad, akkor jo esellyel az tisztaz, mert egyertelmü lesz a story, de alapbol bizonyitekkent nem szolgal.
Ilyen esetben, hogy befekeznek mondjuk elötted szivatasbol a palyan (ilyenhez is volt szerencsem), de nem törtenik semmi, akkor ezzel meg nem is kezdenek semmit. A nemetkenl, meg az osztrakoknal megh ha jol tudom 1-2 eve még büntettek is ha ilyen kamerad volt, mert szemelyisegi jogokat sertesz, hogy kamerazod az utcat, meg mas autosokat. Ma mar nem büntetnek, de nem is igazan hasznalja senki tovabbra sem.
Ha van olyan infod, ami ezeknek ellentmond, akkor megoszthatnad, mert en pont ezert alltam le a projekttel....
-
Pitterix
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Köszi, ezeket akkor még majd megnézem.
-
lsebestyen
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Octaviának is kénhabos a kupakja, ha sok a rövidtáv ez ilyen télen. A víz lecsapódik, de mivel állandóan hideg motorral jár a tütü nem tud elpárologni. Én letörölgetem aztán annyi. Tavasz elején van mindig olajcsere (többek között ezért is).
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Rövidtáv miatt lehetséges. Mondjuk én 20km-t jártam anno és akkor is habosodott a beöntő de ha jók rémlik 5W-vel kevésbé. Mobil olajat toltam bele.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Habzás szempontjából szerintem nem lehet nagy különbség, hiszen azonos márkájú és típusú olajakat szinte biztosan nem adalékolnak eltérően, a hidegoldali viszkozitása miatt viszont hidegen hígabb, könnyebben ken, így jobban bírja a rövid utakat. Viszont figyelni kell az olajszintet, mert az 5W-t alkalomadtán jobban csipegetheti.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Télen az enyém is ilyen, x10xe motorral. Tavaly Mannol 5w30 O.E.M Opel olaj volt benne, idén Mannol 5w40 Extreme. Én is főleg városban használom, munkahely is 10 kilométerre van, igaz autópályán megyek de ettől függetlenül habosodik. Nálam is a víz és a tartály teljesen tiszta.
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Milyen olaj van benne? 10W40? 5W-t nem ártana kipróbálni.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Persze, az ellen nem orvosság, csak a 110%-os meggyőződés miatt lehet érdemes kipróbálni. Ha lehet, próbáljatok vele 2-3 hetente menni egy hosszabbat, nagyjából ennyit lehet tenni, illetve az olajcserét 1-2 ezressel előbbre hozni.
-
szentkuti11
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Simán lehet a rövid utak miatt, BMW-nél tapasztaltam hasonlót, vigyétek ki egy autópályás, meghajtós, hosszú útra, aztán másnap reggel nézzetek rá, jó eséllyel nem lesz baj. Ha a vizet nem koszolja és nem eszi, akkor végképp fölösleges aggódni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Markizmark
üzenetére
A kérdésem továbbra is jelen van: mint kiderült nagy szakértők vagytok, miért nem vettétek észre? Ha minden igaz autó vásárlás előtt átvizsgálás nem árt, nem csak belerohanni és utólagosan reklamálni, meg fogni a fejünket

-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Èn is törött jobb elsővel vettem a lagunát, a passatot törött hátsókkal! Ha a köteles tákmány nem lenne, akkor sima kopóalkatrèsz, nem vèszesebb mint egy kopogó talpas....
-
válasz
Markizmark
üzenetére
És a négy kerékről ami be van ígérve ,van írásos bizonyíték? Mert ha nincs akkor hiába ezen része a hivatalos levélnek. A többit meg meg lehet próbálni. Nem szeretnék aggályoskodó lenni amúgy.
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Hat igy utolag, azert ez nehez akkor szerintem. Egy probat meger mindenkepp...
-
szabonagyur
félisten
válasz
Markizmark
üzenetére
btw.: ha ilyen jók vagytok autószerelésben nem néztétek meg ezeket vásárlás előtt?
Azért ahogy mondod ez könnyen kiderült volna...
No offense csak felmerült bennem, hogy szakértő, hogy vesz meg ilyet.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Kérdem én, hogy mi lett volna ha ebből fakadóan akár baleset lett volna?
Így elhozva nehéz lenne bizonyítani , de én amilyen hirtelen haragú vagyok, felpakoltam volna egy sárga angyalra, vissza vittem volna az eladóhoz, és ha nem ismerné el, akkor rendőrséget hívnék. Persze fogyasztó védelem is játszik. Előtte erről a rúgós ,kötéllel össze rakott rúgott azért lefotóznám , plusz tanúk.
Nagy szemétség volt a kereskedő részéről, de a szerelő részéről is ,hogy ilyent egyáltalán ki mer adni a kezeiből

-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Hat az ilyen, hogy törött a rugo es betekeri kötellel, az szerintem teljes jogalap a reklamaciora. Automühelyben lefotoznam, tanukkal alairatnam es igy szerintem megallja a helyet a reklamacio. Ez egy rohadeksag

-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
#Liquimollyrulez

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Tudtam én,
de magas labda volt. 
-
lsebestyen
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
No, akkor lehet tavasszal bepróbálunk egy ilyet az astrán. Mert amúgy mi is castrolt szoktunk bele rakni, bár legutóbb pont quartz ment bele.
-
h3lios
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Halihó !
Nekem is voltak olajjal most tapasztalatok ...
Amikor megvettem az autót márciusban 5w40-es olajjal lett feltöltve a motor teljes olajcserekor, azt nagyon hamar megeszi. Hozzáteszem város only közlekedés megy nálam (ami nem tesz jót neki), így kb. 3500 km után 2 litert kellett utána tölteni 10w40-ből. Rengeteg mondanom sem kell. A motor halkan jár erre nincs panasz, csak ne zabálná ennyire a cuccost ami bele ment. 10w40 -el elvileg sokkal tovább kellene, hogy bírja, majd most kiderül, hogy mennyire fogja csipegetni a cuccot a közeljövőben.Egyébként megvolt a fagyállóval való feltöltés is, úgyhogy télre fel van készítve a cucc.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
"... 5 liter kompletten el szokott fogyni 1 cserével..."

Akkor neked nem is kell cserélni,mivel addigra "teljesen" újat töltesz utána.

-
KrAt
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Az autó semmiről nem tehet.. Én a sofőrre lennék kíváncsi, a tempóra, körülményekre.. Ott nőttem fel, a kereszteződés egy picit sávváltós, de el nem tudom képzelni, hogy nézhette be ennyire, hogy egy ember életébe kerüljön..

-
Kokkantas
senior tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Augusztus végén volt kuplungcsere a kocsimban, s nekem nem kettőstömegű volt az Y20DTH-ban. Addig nem is derül ki, amíg szét nem szedi az ember.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Melegen én is simán elforgatom 5000-ig előzéskor, igaz ha nem forgatnám el eddig akkor leszokhatnék az előzésről is!(Z14XE
) A benzines bírja... a kézikönyvbe is írják hogy a tartósan megengedett legnagyobb fordulatszám 6000, így a pillanatnyi nagy terhelés nem fogja tönkretenni sztem! Amúgy városban 2500, országúton 3-3500 max. Autópályán még nem jártam vele, de ott nem bírnám 3750-4000 alatt tartani ahhoz hogy ne jelentsek balesetveszélyt. -
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Az még akkor a jobbik eset. Okos falugazdász gyereknek szóltunk, hogy lehet érdemes lenne ránézni mert leállításkor a ranger úgy rázkódik mintha szét akarna esni. "Mit kell ezen nézni, hát dízel, jó hogy remeg." Rá egy hétre a szántóföld mellől traktor húzta el a szervizbe. Csupán csak a főtengely tört el a vibrációtól.

zolikaDB: Ha nem sokkal van felette akkor én nem foglalkoznék vele. Városban úgyis "elhasználja" majd azt a többletet. Viszont ha jelentősen több akkor szerintem csak az a megoldás játszik, hogy le kell engedni belőle egy picit. Más megoldás szerintem nincs.
-
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Valamiből a dmf gyártóknak is meg kell élni.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Én addig járatom míg lefújom jégoldóval a szélvédőt, 2 perc, törlés, indulás. -
válasz
Markizmark
üzenetére
De, pedig elvileg az.Elkéstem. -
Petyyyyy
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Aztarohadt.
Azt írja hidegen 3000-ig? Jó arc, de lehet csak nekem ilyen sokkoló a dízel után. A céges 1.6-ot sem forgattam hidegen 2500 fölé.
Sajátomat legalább 1-2 percet mindig hagyom ketyegni, addigra visszaáll az alapjárat 800 közelére vagy akár pont oda is. Már ennyitől is jobban veszi a lapot, cserébe még 2000 alatt elváltok, míg fel nem melegszik a víz. Utána is maximum 2200.Szerk: Igen, mert ugye víz előbb melegszik üzemire mint az olaj. Ha utóbbi is elérte, akkor sincs értelme szerintem 3,5 fölé pörgetni.
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Igaz!74 Ah termeszetesen
epp amugy egy olyan tablazaton dolgozom, amiben magnes szelepek meg stb. vannak es ezek mind mAh ok, szerintem innen jött alapberögzödesböl a mAh 
-
Criton
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
Nincs csukva, ki lett cserélve de szerintem ez sem jó. Akkor mi van ha egyszerűen lehuzom a kábelt? Azt tudom, hogy hibát fog dobni, de azon kívül?
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Ha egyszerre indexeltetek, vagy ő előbb, te lettél volna a hunyó.
Ha te előbb, akkor elvileg ő de bizonyíthatatlan, kivéve ha a videón van hang is, és hallatszik az index pl., azt nem figyeltem.
Ha egyszerre, azért te, mert ő jött jobbról - ha helyesek az infóim, itt is a jobbról érkezőnek van elsőbbsége. -
válasz
Markizmark
üzenetére
Sziasztok!
Bluetooth-os rádiót valaki szerelt már be G astrába?
-
#TOTTI
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Sajnos így van, a forgalomba becsatlakozó/tolató/hátulról érkező kis kivételtől eltekintve mindig felelős.
Amúgy meg ebben a kereszteződésben oda kell figyelni, mert még a tüke pécsi emberek sem tudják, hogy épp hirtelen merre soroljanak. A követési távolság pedig adott, sajnos ha féktávon belül bejönnek eléd akkor te leszel a hibás. Elém már tolattak ki úgy, hogy a szakértői vélemény szerint 80-120 között mentem, de ez még 90-be belefért. Jöttek belém hátulról, valamint egyenrangú útkereszteződésben is, sőt úgy is hogy zebra előtt álltam és belém csorogtak.
Nagyon sokat vezetek nagyon sokszor megúszok szituációkat. Te jól reagáltad a dolgot, ő is elnézést kért, hasonló esetem volt az elmúlt héten Pesten. Én kivágtam, a jobb sávba ott épp satuztak jobbra kanyarodáshoz, meg tudtam állni, de a csodával határos módon mert épp gyorsítás előzte meg a satuféket. -
Chiftain
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Hát én ott ha egyenesen akarok tovább menni akkor már van hogy a felüljáróra is a külső sávban hajtok fel. Mert ott később már nem fogsz kisorolni. Azon a szakaszon se ami a videón látható kereszteződés után balra van. Nincs rá hely meg idő, egyrészt rövid, másrészt tele van autóval minden sáv... Itt nem árt előre tudni hogy merre mész tovább.
A skoda pedig függetlenül attól hogy kit ítéltek volna hibásnak, simán kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát szerintem. De sajnos figyelni kell az ilyenekre mert az nem véd meg a kártól hogy ő azt nem teheti meg amit megtesz. Állandóan résen kell lenni mert mások nincsenek és csak 1 irányban látnak ki az autóból...
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Az hogy mennyi a sebesseg limit az egy dolog, mivel az adott forgalmi szituban "relativ gyorshajto" voltal. Ha mindenki csorog 20 al, Te hatulrol erkezel a megengedett 60 al, akkor nem a forgalmi viszonyoknak megfelelö a sebesseg, mert a 20 al csorgo es savot valto autos nem lehet felkeszülve arra, hogy 60 al hirtelen megerkezik valaki.
-
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Erdekes kerdes....elsöre azt mondtam volna, hogy Te, masodszorra mar jo kerdes. Ha kiraktad idöben az indexet es ugy valtod a savot, illetve a masik is ugyan igy teszi es közepen összeertek, az jo kerdes. Elvileg egyenlöen kell figyelni, de Neked mindenkepp jobb a poziciod....
Itt a videon ugy tünik, nagy a tempod es inkabb kb atvagsz a közepsöbe, mert az elözö fekez. Szerintem ezalapjan radhuztak volna a lepedöt, akarmi is törtenik. Ha a kek mar a savban van, Te meg beleszallsz hatulrol, akkor egyertelmüen tied a felelösseg.
-
#TOTTI
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Mindenképp a hátsó, ha ráfutással érnek össze. Ha nem akkor fele-fele, bár mindig a hátulról érkezőnek kell védekezni.
-
Chiftain
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Ott a felüljárón amiről jöttél lefelé 60-al lehet menni. Mondjuk pont abban a vonalban ahonnan indul a videó lelehet menni jobbra az sztem feloldja. De azért a skodás körülnézhetett volna, bár a visszapillantójában nem hiszem hogy látszottál. De azért a holttereket ajánlott figyelni persze. Meg ha jól látom éppen sorolt ki előle a tanuló vezető és ő meg abban a sávban folytatta az útját amiből indult. Szóval nem értem mire volt a nagy előzgetés.
Egyébként azon a részen félelmetes hogy egyesek miket megcsinálnak. van 4 sáv és páran azt hiszik hogy szlalom pálya. Meg vannak akik az utolsó pillanatban döntik el hogy melyik sávból mennének tovább... -
Declare
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
En is fogok venni szerintem ilyen gumi tartot....
bar eddig soha nem volt baj azzal, ha egymason feküdtek szepen a gumik (nyilvan normal nyomason...meg szerintem most sem ez lehet a hiba).Az a baj, hogy ugye sokat palyazom es ott bizony kijön minden aprosag
120km/h ig pl nincs semmi vibracio nalam sem. 130 tol indul....nem veszes, de en nem viselek el semmi fele ilyen abnormalitast 
-
tboy93
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
A 2001-es hondában már obd 2 van, opelen biztos nincs? Ebayről 1500 egy BT-s kütyü.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Az fix.
Márciusig bírja ki, aztán nagy generál. -
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Igazad van, nem tudom miért keverem 10-ből 7-szer a gázossal.

AMD Power: Ezek túl kemények, a komfortérzet nulla. Egyik barátom ültetett passat-tal jár. Vittem egy kört, azt mondta neki akkor sem volt ennyire kemény mikor a gumi beleért a sárvédőbe.

-
AMD Power
titán
válasz
Markizmark
üzenetére
Én csak akkor érzem ,hogy nem "jó" mikor fekvőrendőrön megyek át. Amúgy semmit nem érzek belőle.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Ennek szakija nem vagyok, majd kiderül.

-
válasz
Markizmark
üzenetére
Nyeles tengely csapágyra gyanakodnak, most a "dokinál van" és majd kiderül.
Jelenség, kuplung benyom, beteszed egyesbe vagy mindegy milyen fokozatba, szépen be is veszi. És amikor elindulnál vele, vagy már ha haladsz az autóval, nagyon csúnyán szól.

-
válasz
Markizmark
üzenetére
És még azt hittem mi megyünk sokat az autókkal.

-
válasz
Markizmark
üzenetére
trassher és én is saját tapasztalatról beszéltünk, nem legendáról.
Valamint ne keverjük a teljesen kifolyt valamint a még működő, de már nagyon gyengén csillapító lengéscsillapítókat.
Az meg hogy egyben kell cserélni, az biztos nem véletlen, csak így lehet biztosra menni hogy egyformák lesznek (vagy még így sem az előző hsz-ek alapján), de ez még nem zárja ki hogy nálad egyforma vagy nagyon hasonló lett így is a két oldal. -
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
mint írtam 2 teljesen új, de más gyártótól származó sem párosítható össze, épp úgy mint féktárcsából vagy fékbetétből sem veszünk újból más-más gyártóét oldalanként, mert azok sem úgy dolgoznak, más az anyaguk, máshogy kopik, máshogy fog!
de megértem a te álláspontodat, de elfogadni nem tudom, mert minden más házitákmány és balesetveszélyes!
-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
az nem csak SZOKÁS, hanem KELL!
ha az egyik oldali rugód eltörik, akkor is mindkét oldali rugót ki KELL cserélni, mert az is befolyásolja a menetbiztonságot!
de nekem mind1 ki min spórol, így is gurul az autó, de amit párban kell cserélni(fék és futómű), azt úgy kell! -
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
ezért ráz a hideg, mert a polcról ha leveszel két új de különböző márkájú gátlót azok sem egyforma keménységűek és egy tengelyen tud vicces lenni, ha az egyik oldali puhább, akkor vészfékezéskor akár el is ránthatja a kormányt! ezeket csakis párban kell cserélni, 8e ft amúgy sem a világ vége, de ha baj van akkor ennyibe kerülhet akár egy ember élete is!
a százalékok amúgy sokat nem számítanak, az új sem 100% a műszer szerint 70% körül van a jó, mert befolyásolja nagy mértékben a gumi nyomása is, a gumi is benyel, visszarugózik ezért nem mérvadó! nálam a passatban anno 67%-os volt mindkét első csillapító, és még gyári vw, rozsdás volt de tette a dolgát! -
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
és azonos márka lett a csere? vagy az egyik még a gyári a másik meg ami jött?
-
diablo1984
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
azért még olvasni is fáj, hogy az első csillapítók közül csak azt cseréled ki, ami szar, a másik meg marad úgy, elhiszem, hogy nagy dolog a lóvé, de az is olyan cucc, amit párban szokás cserélni, pont a gátló az ami egy fékezéskor nem mindegy, hogy az oldalak keménysége mennyiben tér el!
-
válasz
Markizmark
üzenetére
Az Amperra az nagyon szuper kis gép. Nekem az nagyon tetszik.
-
válasz
Markizmark
üzenetére
95 Aochan, OMV, vegyesen, de már amikor az osztrákoktól hoztam, akkor is feltűnt - de nem állandó jelenség.
-
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Szokott lenni, én már láttam többször is. Ezt odaszokták adni magában is.
-
Petyyyyy
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Zaj meg hőszigetelés.
-
trassher
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Szerintem is 5w30 a belevaló. Mondjuk egy jó kis eneos premium hyper.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Fene tudja, az olajdoki szerint is mehet a lancos corsaba 5w40.
-
tboy93
nagyúr
válasz
Markizmark
üzenetére
Foggalmam sincs, opeles szerelom mondta az 5w40-et

-
HoaryFox
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
Én 0-ások hagytam eddig is, hidd el, ha vakítana, akkor nem egy autós villogott volna le szemben

-
Gergőke88
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
De azért akkora nyomaték nem is terheli mint egy dízelnél.
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Az a jó,ha öngyógyító.

-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
Az jó lesz,de nem kell alá a zene.
Otthon könnyen ellenőrizheted,hogy jó e az elosztó.Közeli hang jöhetne a hengerfejről is. -
beg
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
A vezérműtengely másik oldalán a csapágy? Onnan jöhet? (bár az nem nyüszögne, hanem darálna)
Elvetemült ötlet, de kormányszervó? Az ugye álló helyzetben is dolgozik, legalábbis a G-nél tekerés megszűnése után is vonyít
-
beg
veterán
válasz
Markizmark
üzenetére
vízpumpa? generátor?
-
mohabá 007
aktív tag
válasz
Markizmark
üzenetére
"…hol kell keresni a turbó nyomás érzékelőt / MAP szenzort? P0105 kódot dob,…"
Szerintem akaratlanul,de félreértelmezed a hibakódot.
P0105 Szívócső abszolút nyomás/barometrikus nyomás áramkör/"...A szívócsatorna abszolút nyomásának (MAP) érzékelője méri a szívócsatornában fellépő nyomásváltozásokat, amelyeket a motor terhelésének és fordulatszámának változásai okoznak.A MAP-érzékelő szolgál a barometrikus nyomás mérésére is. Ez a MAP-érzékelő számításai során történik. Ha a gyújtás be van kapcsolva, és a motor nem jár, a motor-szabályozó modul (ECU) a szívócsatorna-nyomást barometrikus nyomásként értékeli, és megfelelően beállítja a levegő/tüzelőanyag-arányt. Ez a magasságkiegyenlítés biztosítja, hogy a jármű megőrzi teljesítményét, és ugyanakkor károsanyag-kibocsátása is alacsony szinten marad. A barométer-funkció állandó sebesség vagy teljesen nyitott fojtószelep esetén rendszeres frissítésre kerül. Ha a MAP-érzékelő barometrikus része meghibásodik, az ECU az alapértéket állítja be…."
Ez a MAP a légszűrőház után van beépítve, a szívócsőbe.-Te pedig,a töltőnyomás érzékelőt keresed
(az is MAP) Ha ezzel lenne gond, akkor pl ilyen,vagy hasonló hibakódot dobna:
P0235 Turbó- szuperfeltöltő töltőnyomás érzékelő 'A' áramkör (és még vagy15 hasonló) -
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére

-
M_o_g_y_i
őstag
válasz
Markizmark
üzenetére
E kép alapján az intercooler mögött, a (19-es számmal jelölt) bilincs körüli részen így "srégan" áll, a rámenő csatlakozóval lefelé.

Ha tévedek, ezer bocsánat, majd a dízelesek/hozzáértőbbek kijavítanak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ELADÓ ÚJ 1 HETES, EZÜST Surface Pro 10 Intel Core Ultra 7 165U 16GB RAM 1TB SSD 1 év gar
- Óriás! Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5700 / RTX 3080 / 16GB DDR4 / 512GB SSD!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AY Universal USB-C Dock
- MacBook Pro 14" 2024 M4 Pro 24GB RAM, 10 CORE CPU, 10 CORE GPU, 1TB SSD, Space Black 27% Áfa, 0459AR
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó garancia / Akku: 88%
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

De az még messze van.

Így, hogy hosszabb az 5. fokozat gondolom ott már nem is gyorsul sehova szegény autó. Előzésnél marad a visszaváltás?
Remélem örökre eltiltják a vezetéstől.
szoval tovabbra is patt helyzet 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
epp amugy egy olyan tablazaton dolgozom, amiben magnes szelepek meg stb. vannak es ezek mind mAh ok, szerintem innen jött alapberögzödesböl a mAh