Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
-
LOGOUT
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
Szerk 2: a kocsi usb-je multimédiára lett kitalálva, sajnos csak 300mAh-t tud, így majd fontos tényező lesz, hogy mit tud az eszköz roidmi 3S-sel.
Egyébként nálam, ilyesmi eszköz van (asszem az 1.5A-t is tud), így fel lehet hajtani azt kis valamit középen, úgy hogy még az usb kébel is be van bele dugva. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Skynet258
üzenetére
Nekem a nyári 17-es, téli 16-os.
A 17 szerintem tökéletes Bp-en, viszont a guminak ez az utolsó szezonja valószínűleg, már fő a fejem, hogy mi kéne rá...Egyébként milyen az 1.6T sidi motor? Ha jól tudom 170 és 200lovas változatban létezik.
1800valamennyi kiló a kocsi. Milyen vele városban?Nekem a 2.0cdti van, a középső 130lovas.
Az 1-es nálam nagyon rövid és gyenge, 2-esben megjön az erő (és a turbó) és megy nagyon. 180-ig megy rendesen (emelkedőn itt már szenved, persze ha lendületben vagyok, és nem korlátoz senki egyszerűbb), 200-nál már azért lassan nő a sebesség, de német autópályán ahol lehet menni még stabil, 210-ig nagyon lassan, de még elkúszik. 222 volt a max (waze szerint), amit kihoztam belőle leejtőn (egy pillanatra), de rohadtul nem volt biztonságos (ott valaki fent nagyon vigyázott rám), akkor nem az ész dominált nálam.Szerk: szép a kocsid
[link] -
ArthurShelby
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Kb fél évente volt kerékcserén (gondolom téli-nyári garnitúra), de anno 113ezernél volt abroncs csere. (144-nél meg a linkelt kép, téli garnitúra jött tanítással).
Egyébként örülnék, ha csak szelep kérdése lenne (és nem kell semmi más azt kiszolgáló/érzékelő elektronika pluszba). -
ArthurShelby
addikt
Közben el kezdtem nézni diagnosztikát:
-az op-com, az ismert (azzal már bekapcsoltam pár dolgot a kis középső kijelzőn: pl navigációt, akku fesz...)
-létezik az opelscanner (ezt valami orosz csávó/csapat csinálhatja), sok okosságot tud, folyamatosan fejlesztik, pl: 1, 2-
-gm mdi (ez a gyári, esetleg annak a kínai klónja, de elvileg ugyanaz), így talán lesz a kocsira frissítés isKi szerint melyik a legjobb (és miért)?
-
ArthurShelby
addikt
Mivel járok szervizbe (olajcsere, utoljára fékbetét csere), folyamatosan bombáz az opel az elelégedettségi kérdőívekkel, ilyenkor jól esik értékelni. Gondoltam megosztom tapasztalataim.
Nyilván ismert tény, hogy a márkaszervizek nem a legolcsóbbak. Ezt az opel úgy próbálja elfedni, hogy kb 4 éves kor felett 50%-os engedmény van az órabérből bizonyos doloknál (pl olajcsere), és 20% a legtöbb alkatrészre. Így nem horribilisek az árak, de ettől még nem lesznek alacsonyak se (boltok is el szokták játszani, hogy föl viszik a termék árát, majd utána leértékelik), az hogy mennyire tűrhető mindenki döntse el maga.
Vannak csomagok (olajcsere), amik relatíve olcsók, de én nagyobb szervizre/feladatra már nem vinném oda az autót a horribilis végösszegtől félve.
Meg is írtam ezt nekik egy értékelésben (ez a gyulai szerviz értékelése volt):
-Friss új fiatalos, kedves munkafelvevő, felkészültségben hiányos, de idővel (utánakérdez) mindent megold
-Felvetettem, hogy a maradék olajat máshol odaadják
-Kedves szerelők (régiekkel a tapasztalatom a tudáshiány, ezek most jók voltak)
-Régi problémás ügyeim (hátsó helyzetjelző kiégésének nem észre vétele, mikor a diagnosztika is kidobta nekik, nem fejezték be aznap az olajcserét, másnap újra utazni kellett emiatt, utána a motorvédő lemezt nem csavarozták vissza). Ezekbe az is benne lehet, hogy nő ment az autóért, esetleg őt kevésbé vették komolyan.Ezek után jött a telefon, hogy nem is olyan drága egy nagyszerviz (anno 1.5 milliót mondtak karosszéria javításra...), rengeteg kedvezményük van, ők is oda tudják adni az olajat (csak ők hordóból mérik ki kannába ezért nem, mondom ott voltak fehér üres 1l-es olajos flakonok, nyilván csak dísznek).
Rákéreztem a frissítésre:
-klíma panel hülyesége: ha benyomom, hogy a lábamra nyomja a levegőt, akkor utána nem tudom úgy kikapcsolni, hogy újra megnyomom ezt a gombot, hanem auto mód, majd ventillátor fokozat 0-ra csökkentése
-afl fényszóró: automatikusan felteszi a reflektort, de későn veszi vissza (0,5-1,5mp késés)Az egység frissítés kb 30ezer ft ha jól emlékszem (euró árfolyamtól függ), ez a gm-nek fizetendő licencdíj, plusz fél óra munkadíj (7ezer ft). Így egy egység így 37ezer ft.

Changelog nincs, szóval lutri, hogy egyáltalán javítja-e a problémát.Jött most az opeltől (nem a szerviz) elégedettségi felmérés, megírtam nekik is (már azóta a szoftveres bővített verziót), kíváncsi vagyok lesz e folytatás (fölveszik e velem újra a kapcsolatot).
(Vesszőparipám, hogy a fizetős szoftverfrissítés igazságtalanság, hiszen én megvettem az autó/alkatrészeit, szoftveres egységeit. Ha valamire jön frissítés az azért van, mert az előző nem volt elég jó, elég tökéletes (esetleg szar volt), ahhoz nekem jogom van.
Kevésbé védhető számomra, ha olyan frissítés jön ki, ami plusz funkciót ad, de ezt kb csak a fejegységnél tudom elképzelni, és ritka mint a fehér holló). -
ArthurShelby
addikt
válasz
BigBlackDog
üzenetére
Nem sokkal az első lámpa után. Kb 90-nel mentem (traffi), aztán kb 70-nel (fix) (óra szerinti felfele kerekített értékek)
Remélem, hogy igazad van (70-es szakasz, csak forgalmat néző kamera), és mindenhol pont megúsztam. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Jó kis tali volt, jókat beszélgettünk.
Számomra a szájíz a végére elég rossz lett, mert természetfotósok valószínűleg rendesen elkaptak, ráadásul utána még lehet a fix trafi is. Nem voltam 100%-os hirtelen utána, hogy mindenre figyeljek. Nem is rúgtam el nagyon, szada85 jött mögöttem, ő látta mennyire vadultam (szerintem nem, de majd elmondja).
Szóval most félve várom a postát...
Egyből ott voltak a lámpa után (én meg lendületből mentem, mivel zöld volt a lámpa, és este már nem nagyon volt forgalom).
-
ArthurShelby
addikt
Ma voltam Opel Gyulainál olaj+első fékbetét cserén (48ezer ft).
Örömmel tapasztaltam, hogy új (fiatal) munkafelvevő volt, aki (és a munkatársai is, pl myopel) segítőkészek voltak. Most hátul volt a kocsi (nem a szalonhoz közel), ott csinálják a nagyobb (és talán minőségibb) munkákat, egy kedves fiatalabb szerelő dolgozott a kocsin. Nem tudom mennyit számított, hogy néztem miközben szerel, mondjuk nálam nem adták oda a maradék olajat mint B-L-A-C-K-nek (igaz ő másik szervizbe jár, de itt is voltak üres olajos flakonok...). Láttam, találkoztam Ricsivel (insignia mester) (nem mintha ez bármit is jelentene)
Ugye még a héten cseréltem az xenon égőt (párban, így volt kb 24ezer, osram), kértem árajánlatot rá: eredeti xenon égő 66, utángyártott (fogalmam sincs milyen márka) 22 (csak 1 db).
Mivel tönkrement a kulcsházam, kértem rá árajánlatot kíváncsiságból (már rendeltem innen 2db-ot B-L-A-C-K hatására, már csak az érkezésre várok). Mivel a házat nem lehet cseréni, csak az egész kulcsot, az 30ezer, plusz tanítás 7 (ha van carpass), és jófejek, mert a kulcs (fém) részt megspórolják, azt csak átteszik, nem kéne kimaratni. Az elrettentő árak után kicsit így érzem magam
Myopel:
A szalonban nagyon hirdették a myopelt, de végül is csak egy nő értett hozzá.
Ugye annyi a lényege, hogy lehet regisztrálni (email, jelszó), amihez hozzá lehet tenni a vin számot (ezt otthon meg lehet csinálni). Viszont a szerviz történet csak akkor fog megjelenni, ha azt beállítják neked, mert bizonyítanod kell személyesen, hogy hozzád tartozik az autó. Ott egy dátumtól kezdve (hivatalosan a te autóvásárlásodtól kezdve) beállítják neked, és már látszik is a szerviztörténet a beállított dátumtól kezdve (mondjuk mobil appon nem, de böngészőben igen). Ha az előző tulaj regisztrált már, akkor neki jelezni kell a fiókjában, hogy eladta az autót. -
ArthurShelby
addikt
-
ArthurShelby
addikt
válasz
lsebestyen
üzenetére
Nekem pont hogy újabb kéne. Meg gondolom a bontóban számontartani/leltározni nehéz a dolgokat (épp ezért kétséges, hogy telefonon mennyire pontos az infó). Több helyről hallottam azt, hogy odamész és lebontod magadnak ami kell és a végén fizetsz.
De attól még megpróbálom, köszi a tippet! -
ArthurShelby
addikt
Tud valaki jó opel bontót? (Bp környéke)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Otthon még gyakoroltam, ez egy nagyon jó videó (lehet csak nekem újdonság, de hogy ki lehet venni az ablakmosó csövét az hasznos dolog), illetve nálam nem volt az a műanyag az égőn, és nem volt retesz a kábelen.
Elmentem a lumenetbe, vettem két ilyet, és ott a helyszínen kicseréltem, a használt de jó égőt, meg eltettem tartaléknak.
Kíváncsi vagyok milyen lesz este. A hibát nem írja már ki, de majd még ránézek op-commal is.stickermajom:
Osram 66240 D2S-es, nekem nem jó.Szada85:
"egy D Corsa [szervizütemterve]"
Én már látom a javulást

-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby
üzenetére
A bal oldalit ki tudtam venni, a jobbost (rossz) még nem. Azt is ugyan úgy balra kéne tudnom kicsavarni, vagy mivel túl oldali és szimmetrikus, ezért jobbra kéne csavarnom?
Szerk: ugyanarra kellett, vannak még csodák. Egyébként az eredeti Philips xenon.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Op-commal még nem néztem rá. A központi információs kijelzőn kiírja, hogy afl hiba, vigyem szerelőhöz, aztán kiírja azt is hogy kiégett a jobb első fényszóró. A műszerfalon is ég egy sárga fényszórós lámpa.
Az elején egyébként még világított az a lámpa, csak kékesebb színnel, most már nem, illetve volt olyan is, hogy nem írta ki indítás után (pl mikor világos van, és nem kapcsol föl automatán).
A másik égő még tök oké. Egyébként most hogy 1 világít így is elég jól látni vele este, mert a bal oldali valahogy most máshogy világítja meg az utat, közepebbre vetít). -
ArthurShelby
addikt
válasz
Petyyyyy
üzenetére
Köszi szépen!
Ahogy kinéztem, nekem D1S-es kell (gm szám: 93169040). Ezt párban érdemes cserélni (remélem nem), vagy várjam meg, míg a másik is kiég?
Sok félét hirdet a lumenet, fogalmam sincs, hogy milyen az enyém (normál, vagy emelt fényű, magas színhőmérsékletű...), de én most ezt néztem ki. Kíváncsi vagyok, mi lesz a márkaszerviz ár, bár kétlem, hogy élnék vele.
-
ArthurShelby
addikt
Kiégett a jobb egyes xenonom (kiírja a kocsi), de úgy is most viszem olajcserére.
Csak a xenon égő égett ki valószínűleg? (Pl trafó... jó?)
Ez mennyire drága tétel? Érdemes eredetit, vagy jó valami univerzális égő is? Mennyire éri meg/drága ez a márkaszerviznél? -
ArthurShelby
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
"Érdekes, hogy ezt az autót 2 naponta leveszik a haha-ról és vissza, nem tudom ennek mi értelme...."
Szerintem azt hiszi, hogy ettől előrébb kerül, mint új hirdetés (ez alapján sürgős lehet neki), vagy ha lejár a hirdetés, utána már csak pénzért lehet megújítani. Nincs más ötletem. (az elsőt tartom valószínűbbnek) -
ArthurShelby
addikt
Insignia fórumról:
"1.6 T pl egy 2012-2013-as verzió jó szokott lenni . Ott már kiküszöbölték váltó csapágy problémát. Semmi gond nem szokott velük lenni . Fogyasztásban is sokkal jobb az 1.6 T (8-11) míg a 2.0 T azért 12-15 .""1.6T megbízható és jól mozgatja eszt a kasznit . Váltóra kell odafigyelni de összesen ennyi ."
"Szerintem teljesen jó választás. Nem jellemző komolyabb típushiba, esetleg trafó mehet tönkre ( általában egyértelmű tünettel, hogy rángat nem megy sárga lámpát ad, ritkán alattomosabban, hogy kopogós égés, csörög a motor) és a szelepfedélbe a membrán szakad át és akkor rángat egyenetlen lesz az alapjárat.
Jól bírja a jelentős teljesítmény kihasználását, nem jellemző olajfogyasztás, szép a hangja, és az autó méretéhez képest elfogadható fogyasztás.
Általában M32 váltóval szerelik, aminél mindenképpen figyelni kell, hogy a gyárilag előírt 2 l olaj legalább meglegyen, de az a biztos, ha 2,5 literrel túl van töltve. (Ugyanis autópályás használatnál előfordul, hogy nem jut elég olaj a csapágyakhoz, emiatt módosítottak valamikor 2012 után rajta)"amargo:
Összekevertem a sima 1.6-tal (nem turbós), az elvileg 116 lóerős. -
ArthurShelby
addikt
válasz
littlejohnny
üzenetére
Én a márkaszerviz környékét ajánlom
, mert félek ez nem egyszerű probléma, szerintem szoftveres (ne legyen igazam). -
ArthurShelby
addikt
Már néhol lejött a kilincs "króm" része, néhol meg le akar jönni. Ezt mivel tudom vissza ragasztani, mit ajánlotok? Sima pillanatragasztó, esetleg palmatex? Hol ragasztózzam össze (lyuk rész, felület...)?
Illetve ez a kosz nem tudom hogy került oda, de azt sem tudom hogy jön le, van valami tippetek?
Illetve azt vettem észre, hogy ha napon állok, akkor a meleg vezetékek miatt nem jó a kamera. Ez jó következtetés, vagy valami más miatt van, és van e rá megoldás?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Markizmark
üzenetére
Lehet, hogy félre értem, és ez másik szituáció, de én azt szoktam, hogy visszateszem ürüsbe, kuplungot föl engedem, majd újra lenyomom, és akkor már engedi azt a sebességet, amit szeretnék.
Egyébként ennek mi a magyarázata? Rosszul van huzalozva a váltó, azon kéne ilyenkor elvileg finomítani?
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Általában a női tulajok kevesebbet vezetnek.
Egyébként tényleg bénábbak a nők (általában, mindig van kivétel mindkét irányba).
Számomra beszédes, hogy a jól vezető anyukám mondja mindig, hogy "biztos hogy nő".
Egyébként a kedvencem, a vidékről feljött nő (ott kevésbé van forgalom), aki kikerül a szűk körútra (ahol agresszíven egymást tolják, nem szabad egy kis helyet sem hagyni, mert bejönnek eléd...). Egyik mesélte, hogy teljesen bepánikolt, ideges lett, és azon gondolkozott, hogy kiszáll és ott hagyja a kocsit. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Opsz, elnéztem. Azt hittem az, de nem, csak szimplán sportos.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Csak én úgy vagyok vele, ha ilyen drágán veszem, akkor vissza is veszik, van rá garancia, ott tudok reklamálni. Ha az autó mutatja, hogy nem jó, az elég jó indok.
Egyébként mindenki lehúzza azt a jó kis GTC-t. Tényleg nagyon oda kell figyelni, mindent le kell ellenőrizni, de lehet jó vétel is. Nem vagyunk túl optimisták (bár sajnos a magyar autópiacból kiindulva valószínűleg van oka).
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Láttam már 2-3ezer Ft-os ledeket, azok csak jók.
Egyébként hiába lehetne kiírni op-commal, mivel túl kicsi ellenállású, kb állandóan világítana, meghülyítené a kp-i rendszert szerintem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tikakukac
üzenetére
Hát igen, valószínűleg elhanyagolták, szóval költeni szerintem biztos kell majd a kocsira. Viszont mellette szól, hogy jól felszerelt, xenonos kocsi pl.
Itt jön a kérdés, hogy mennyire van elhanyagolva, mennyit kell rá költeni, mennyit kell foglalkozni vele. Ez meg egy átnézés során derül csak ki. -
ArthurShelby
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
Én nem, meg ehhez olyan magas szintű hozzáértés kell, hogy nem érné meg az embert megfizetni árban (gondolom).
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ezért kell a minőségi canbus-os led. (biztos van, csak keresni kell) (én még nem is kerestem)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Érzékel az mindent, fűszálat is.
Egyébként majd én is akarok jófajta canbus-os ledes égőket tenni a tolatóba, szóval ez engem is érdekel. (azt csak nem nézi egy rendőr, főleg ha elöl gyárilag xenonos a kocsi) -
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Vagy akár így is lehetne.

-
ArthurShelby
addikt
válasz
Jofi81
üzenetére
Naviból van navi 600 és 900 is. Illetve van navi650 és 950. A 600 és a 900 szinte ugyanaz, viszont a traffipax pontok csak a 900-ban működnek.
2 rész van:
1. A fejegység, és annak a szoftvernek a frissítése. Ezt valószínűleg fölösleges frissíteni. Én frissítettem, elvileg a gm10.8v208 a legújabb (pl innen is le lehet tölteni, majd kiírni CD-re). Nem tudom, hogy előtte megvolt e, de én találtam egy bug-ot. Ugye ha CD-t játszol le, és kikapcsolod a fejegységet, majd vissza, akkor ugyanonnan folytatja a CD lejátszást. Nálam volt olyan, hogy CD-n volt, elmentem fél órára (lezártam a kocsit, ilyenkor a fejegység idővel teljesen kikapcsol), majd visszajöttem, és a motor indításnál lefagyott a fejegység (ezt csak a CD-nél csinálja, máskor nem).
2. A navigáció (navigációs sd kártya) frissítés.
Itt egyrészt a lényeg a térkép fájlok, amik a kártyán vannak. De a fő része, hogy a fejegység elfogadja navigációs sd kártyának, ehhez a kártyának egy adott CID -del (card id) kell rendelkeznie (ezt nehéz megcsinálni, ez a dolog lényege).Insignia fórumon wonkok van ebben otthon, illetve jófogáson valaki, aki elvileg tud egy olyan fejegységfrissítést is, ahol már nem nézi a CID-et (lehet a 2 ugyanaz, nem tudom). Ő állandóan más névvel hirdet, talán ő az (a telefonszáma nem változik
).
Anno én is árultam ilyet (szóval ilyet használok
), ma már nem foglalkozom vele.Traffipax pontok:
Ezek poi fájlok, de több féle poi létezik (itt az opeles kell, ha kimentesz (exportálsz) egy poi-t látod milyen a felépítése). A lényeg, hogy mozi poi-ként lesznek importálva (a mozinak van kamera ikonja, ami ugye egybeesik a speed cam-mal
). Ebből több féle van: magyar véda, európai (scdb), európai magyarított.Kb mindent elmondtam

-
ArthurShelby
addikt
válasz
toth_janika
üzenetére

-
ArthurShelby
addikt
válasz
Declare
üzenetére
Szada85: Köszi, elfelejtettem a nevét (Interat), nem tudom hogy találták ezt a nevet. Kipróbálom valószínűleg, odaviszem olajcserére.
Declare:
Régebben ide hordtuk az autókat, de hiába a (távoli) ismeretség, csak tucat voltunk. Akkor jött a váltás, mikor az újnál azt mondták, hogy kb 30ezer lesz az olajcsere. Persze nem mindenki ugyanazt érti olajcsere alatt, mert valamikor csak olajat+olajszűrő cserét jelent (ezt 15ezrenként szoktuk, kb 20ezer ft), valamikor levegő+pollenszűrő.... cserét is (ezt 30ezrenként, kb 50ezer ft). Ezek márkaszerviz (egy rövid gondolat szadára) árak (opel gyulai), igaz gm hodós olaj, a minőségén már én is gondolkodtam.Ajánlj egy jó szervizt, kipróbálom
, egyébként karosszériás is kell. Most az A zafihoz van egy jófej autószerelő, C-hez már nem mindig jó, ott pl az elektromos szaki Érden van. -
ArthurShelby
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Én is oda fogom vinni olajcserére, pedig kb örökké tervezünk a kocsival. Egyszerűen azért, mert ott még olcsók az alap dolgok (a többi nem!). Nekem azt mondta a munkafelvevő azért, mert a gm támogatást ad rá.ű
Szada, vagy kinek volt az immoval baja a barátnő/feleség kocsijában? Akkor melyik márkaszervizbe vitte? (már nem emlékszem)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Hm, ez már jól hangzik.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
A dolog pikantériája, hogy pont ma voltam náluk méretpontos gumiszőnyeget venni.
Szerintem ez nekem nem lenne elég hajlékony (ha a hátsó üléseket használnám), a csomagtartós tálca vásárlást egyelőre elhalasztottam. -
ArthurShelby
addikt
Hali!
Csomagtér tálcát szeretnék venni a C zafiba.
Annyi lenne a lényege, hogy nem koszolnánk össze a gyári hajtogatható szövetlapot (amibe minden kosz beleragad), hanem egy könnyen tisztítható tálca lenne. Viszont néha kell a 6-7. ülés, szóval össze is kéne hajtogatni/nyomni olykor olykor. Lehet ilyet találni, vagy tegyek le róla, és inkább a szövetlapot használjam erre? -
ArthurShelby
addikt
válasz
Feenyx
üzenetére
Én úgy tudom akkor nem fog égni, és tudni fog nyitni/zárni. (egyébként van op-com-om kiolvasni)
kentucky:
Illegális a fényszórót módosítani: az égőket ledekre cserélni (más a fényszórásuk), a foncsort módosítani...
Egyébként az autoalkatreszek.hu-n volt aki hirdetett fényszóró ledesítést (vagy a racing bazár-on). Szóval van aki foglalkozik ilyennel, ha megmutatod neki a videót, gondolom le tudja másolni, csak szabályos nem lesz. -
ArthurShelby
addikt
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Wiz Khalifa
üzenetére
Valószínűleg nekem is hasonló problémám lesz az A zafirával.
-
ArthurShelby
addikt
A pótkulcs sem jó?
Szerintem mindenképpen vedd ki akkor az elemet, ha rossz az elektronika (sőt esetleg az elektronikát is), mert az okozhatja a galibát.
Ha szétszeded a kulcsot, láthatod, hogy több részből áll:
-kulcs maga
-elektronika
-elem
-kis apró mágnes (immobiliser) (a kulcs részében van)Pl mikor párosítod a távirányítót (elektronikát) a kocsihoz, azt az immobilizer miatt tudod megtenni (az önindítónál van a mágnes párja a műanyag mögött).
Láthatóan az immobilier használatakor őrül meg a kp-i zár (de remélhetőleg nem azt kell cserélni, hanem az elektronikát a kulcsban). -
ArthurShelby
addikt
Mindent nyit, mindent zár? Lehet hogy egy motor zárt állásban ragadt, esetleg csak kézzel meg kell mozgatni.
Mondjuk ha gyújtáskor is csinálja, szerintem ott inkább immobilizer vagy kulcs párosítás probléma lesz.
Kulcs párosítani úgy kell, hogy gyújtáskor meg kell nyomni egy gombot a kulcson, és akkor a kp-i zár visszajelzésként csinál egy le-fölt.
Szerk: "hatodik kupcselforditasra"
Várj, a távirányító nem jó? Nem lehet hogy az zavar be?
Próbáld ki úgy, hogy kiveszed a távirányítóból az elemet. -
ArthurShelby
addikt
válasz
diablo1984
üzenetére
Az A zafi sem rozsdásodik, pedig nem volt vigyázva rá. Előtte anno a kadettet tényleg ette a rozsda.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Skynet258
üzenetére
A térképpel kapcsolatban elég sokat/részletesen meséltem neked privátban (csináltam anno pár sd kártyát).
Az opel gyulaihoz járunk mi is olajcserére. Rendesek, hátra mehetsz nézni, mikor szerelik. Mondjuk a hátsó helyzetjelző kiégésre nem jöttek rá, hiába dobta ki a gép (mert az okos kocsi helyettesítette a féklámpával). Komolyabb javítást nem bíznék rájuk (egyrészt az áruk miatt, másrészt a motorvédő lemezt nem csavarozták egyszer vissza, és úgy adták át a kocsit egy olajcsere után).
Nálad be lehet hajtani elektromosan a tükröket a kulccsal? (vagy csak belülről a gombbal) (egy elmélet szerint akinek motoros az ülése annak ilyen).
Milyenek a 19colos kereket? Nálam csak 17-es. Biztos jól néznek ki, mennyire ráz?
"Lehet elmegyek gurulgatni sötétedés után.
"
Én a xenon szerelmese lettem miatta. Gyönyörű tud lenni egy országúton, ahogy mindent (pl az út menti fákat, amik fölül kicsit behajlanak) megvilágít.
Gondolom nálad sem egy kanyarvadász az 1.8 tonnával, viszont egyeneseben (főleg pályán) megy rendesen.
-
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Az az opc-től távol van szerintem.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
Nálunk az A zafiban 60, a C-nél 150km az előírt. A szerelő mutatott is egy 170ezres 1.9 cdti-t (B zafi), ahol elfelejtették a vezérlés cserét (ott várt kibelezve).
Egyelőre csak az olajcserénél nem tartjuk a gyári előírást:
15ezrenként olaj+olajszűrő, 30ezrenként levegő, pollen... szűrő csere is van -
ArthurShelby
addikt
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Ez még valószínűleg nem a legmélyebb.

Ezek után majd biztos értékeled azt az autót, amit megveszel (vagy a mostanit). Egyébként sajnos Mo-n ilyenek a 10+ éves autók... -
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Japán

-
ArthurShelby
addikt
válasz
Szada85
üzenetére
"ott nem tudok milyen ékezetet elba**ni."

Adtál nekem 1 perc nevetést. Egyébként szerintem laptopon nehezebb helyesen írni, mint kézzel (csak ugye nekem segít a magyar helyesírás ellenőrző). BTW ha átállítod a böngészőben magyarra, akkor csak jobb klikk és a rákattintasz a felkínált lehetőségre, vagy pl dupla öö-t írsz.
De a legjobb ha lesz*rod az egészet, és nem p*csölsz vele, aki innen ismer tudja, hogy értelmes vagy. (nyalizós ikon)
-
ArthurShelby
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
-
ArthurShelby
addikt
válasz
stickermajom
üzenetére
A manuális 6-osból ha jól tudom 2 féle van. A régi rossz hírű m32, és az újabb f40 (nekem ilyen van). Insigniáknál az 1.6-osakat szerelték asszem m32-vel, de nem tudom pontosan.
Egyébként vin szám alapján (ez az opelnél az alvázszámot jelenti) akár itt is meg tudod nézni. (ha beírtad a vin számot az m32-nél már nem fog ábra megjelenni, csak az f40-nél, ha olyan a kocsi) -
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Mea culpa. Megnéztem a használatit tényleg egyértelműen csak az insigniákban van (miért?).
Most azt nézem, hogy ennek oka akkor a különleges kulcs (van csomagtér nyitó), vagy a csomagtérajtó modul (vagymind2). -
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Az insi tudja, akkor valószínűleg a többiek is.
-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ez igaz

Csak reméltem, hogy jut ezzel kapcsolatban valamire, ami nekem is segíthet
-
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
De az már K astra
[link]
Arról nincs infóm. (ez is egy insigniástól származik, mert ott egyik tudja, másik nem). -
ArthurShelby
addikt
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
És ezt mondtam, hogy valamelyik kocsinál becsukja a tükröket a távirányító hatására, és én úgy tudom azokat, ahol (elektromos) memóriás az ülés.
Új hozzászólás Aktív témák
- Iterálunk, iterálunk? DeepCool AK700 Digital processzorhűtő
- Milyen videókártyát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fujifilm X
- TCL LCD és LED TV-k
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- iPhone topik
- Apple iPhone 11 - népalma
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- TP Link HS100 Távolról vezérelhető Wi-Fi-s dugalj (Smart Plug)
- Mi Vacuum Cleaner mini kézi porszippantó
- Eladó új, hibátlan állapotú, EGYSZER SEM HASZNÁLT ASUSINSEARCH OF INCREDIBLE EXTERNAL SLIMDVD-RW SDR
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- LG 27UL500P-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- MÉG OLCSÓBB Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest