- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: AdMOS AdWave 32
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
Ezt a fórumot azért hoztuk létre,hogy ne zavarjuk azon felhasználókat, akik még csak most ismerkednek a tablettel, vagy akár az Android rendszerrel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm a válaszod, de ha várok és nyomok egy billentyűt akkor újra indul és megint telepíti a dolgot.
A tableten bejön a kalapos cuccos menü. A DOS abakot meg nem szabad bántanom mert akkor újraindul?A kalapos menüben kell választanom a backup and restore?
Zalaegerszegen, 14.900 ár mellett eltűnt a polc. Most újra van Open.dott polc és rá van írva akció! 29900ft!
Ezt a pofátlanságot. -
GyureX
tag
Még egyszer köszönöm a segítséget. Igaz, hogy a flash tool 68%-nál elakadt, de lett droidboot, onnan meg másodjára futtatva az 5.58-as cmd simán végigment. Köszönöm!
Az elején dobott egy hibát: FAILED (remote: GPT command failed).
Ennek van jelentősége? Mert a többi mind ok volt.Szerk: A tárhely rendben, wifi ok, de az akkut 0%-nak írja. Mit nem csináltam meg?
-
Abel
tag
Szóval a driverek és flash tool itt,
a flash toolhoz a ROM pedig itt letölthető -
F.B.I.
veterán
Egy furmanyos kérdésem lenne : kisfiam mondta, hogy a nagyobb terjedelmű játék pl. Reál Racine 3 játék közben, akadozó hangot produkál. Ez nem tudható be a kevés cachenek? Egy nagyobb méretű nem lenne jótékony hatással a játékok futtatásánál? Nem akarok okoskodni, mert nagyon nem értek hozzá, csak kérdezem.
-
csubuka
addikt
Megjegyzés az egész slamasztikához (csak a tiedre válaszoltam, bocsi, illetve támogatandó a hsz-ed):
Kínába gariztatott telefonommal sosem volt gond furcsamód, hogy ezt meg azt szoftveresen változtattam... ha hardveres a hiba nem kötekedtek, jött a csere (mivel egyértelműen a gyártási fegyelem a hibás vagy valami átcsúszott selejt). Persze az utóbbi időben kissé kevésbé lelkesek a kínai webshopok, de még mindig jobb ott a gariztatás, mint itthon. *Igen írják, hogy a szoftverpiszka az garibukó, de nem kötik az ebet a karóhoz, főleg ha nem ROM csere a sztori...
Ha már "magyar mentalitás" (ocsmány szókapcsolat)-ról van szó, akkor a racionalitásnál maradva a garit illik megadni, ha olyan hiba miatt kell igény bevenni, amit nem mi okoztunk.
Kínai eladó még sosem mondta nekem, hogy a digitizer azért felejtett el érzékelni mert rootoltam a kütyüt
//A root meg mélyebb funkcionalitás-kihasználáshoz (pl notiled helyett a kapacitív gomb háttérvilágítás jelezzen, csak mint kézenfekvő példa) kell és köze nincs a kalózkodáshoz//
-
_Soma77_
tag
de felül tudod, csak nem elég a droid-os fastboot, kell at xFSTK (intel-es falash tool ez is, csak CMD-t is tudja), az csinálja meg az iwfi.bin flash-elését. Normál esetben az ifwi.bin soha nem íródik felül, mert az a firmware, ami meghajtja a vasat. Ez csak nekünk gáz most, mert jelenleg Intel Flash Tool-lal csak a teclast klónt tudjuk felfleashleni, pedig jó lenne egyből a Dott-ot - és azért nem a dott, mert nem tudnk ifwi.bin-t csinálni (pl, tegnap tudod hányszor kellett Intel Flash Tool-ozni? Arrgghh..)
Lehet meg kellene nézni, azt elő lehet-e bármilyen intel-es tool-chain-nel állítani? ...
-
Scoobyka
addikt
Igazad van valoban nem ismerem az androidot annyira,de ha barminemu szoftveres mokolas kicsi nyoma is a gepen lesz es szervizbe viszitek akkot csak az idot pazaroltatok.
Egyebkemt a rootot ugy ertettem,h a 2giga keves es sok appot raknak ra. Abbol gondolom mindert fizettek akik a 2gigat keveslik. Mivel sdre pakolhatsz filmet,konyvet,zenet. 2gigara meg igen sok app fer. Ne legyen mar mindenki ilyen mocsok alszent.
-
Scoobyka
addikt
Akkor rootold,patricionald en aztan most mar lesz*rom,de ha bedoglik a hangero gomb vagy az usb aljzatod es a szervizhez mesz en tuti javasolni fogom,h az ilyen peldanyokhoz meg csak hozza se nyuljanak,mivel szerviz kapacitast elveszed azoktol akiknek rendeltetes szeru hasznalat miatt lett baja.
-
_Soma77_
tag
-
sb
veterán
Köszi, nem tudtam.
Annyira pörög a topic, alig lehet követni.
Most hol is járunk? Van 4.9 és 5.9GB-os partíciós script ill. alap rom+root? Vagy van már frissített, gyomlált, rootolt, sd mod-os rom is?szerk: Tök más kérdés, de ha már mélyvíz topic és ennyi szakértő összegyűlt:
Mitől lehet, hogy egy supersu-val rootolt telefonon root alól nem olvasható az SD kártya (storage/sdcard1, a belső leválasztott sdcard0 megy!):
- Root nélkül (filekezelővel) minden szépen megy.
- Root-on keresztül (pl. Totalcmd) írni lehet az SD-re.
- Root-on keresztül (pl. Totalcmd) list/read nincs, tehát mindig tök üres meghajtót mutat. A rámásolás után is.Xda-n keresgéltem, de nem találtam semmit erről. Viszont gyanítom vmi általános - nem készülékfüggő - jogosultsági probléma.
-
edeleny
őstag
Ti vagytok a profik, én csak nézek tátott szájjal mint a moziban.
Pár app azért nem másol külső SD-re, mert azt írja hogy külső SD van emulálva belsőnek.
Végképp nem értek hozzá.
Az Alcor Tab-omban is 8 gigás nand van. Ott úgy van felosztva, hogy van egy 2 gigás belső SD, és egy 4 gigás Nand. (vagy fordítva.) tehát cirka 1,4 giga van a rendszernek.
ha már partícionáltok, nem lehetne így programkompatibilitás miatt?
Vagy ez végképp világ vége kérdés? -
_Soma77_
tag
lassan össze kell dobni majd egy kis konfigurátor GUI-t, amiben mindenki azt lapátol össze, amit akar...A szkriptedet is lehetne onnan futtatni, az std-out-ot meg visszavezetni a GUI-ba - log ablak és máris kész az OpenDott Flash Tool v1.0
(bár mire ide jutok, addigra te megcsinálod...
)
-
sepyi
aktív tag
-
_Soma77_
tag
majd csinálok új system.img-t, csak még nem jutottam el odáig...(idő!
) az én tab-om 2 gyári frissítéssel + root-tal van, tudunk ilyen csomagot is csinálni, és akkor nem fog nyafogni az update.
(meg egy olyat is, ahol kigyomlálok minden Op3n Dott-tos vackot, akinek nem kell...)
-
RoundRobin
aktív tag
Én sem értem miért 4MB az a két partíció, mindenesetre valódi adat csak 2MB van mindkettőn, a többi nulla, szóval lehet vmi trükk van a dologban.
Lehet, hogy biztonsági okokból van dupla terület lefoglalva, mert gond esetén a firmware-t feljebb lehet irni és van hova. Mégis csak ez a gép hardvereinek BIOS-a.
A zárt bootloader amúgy nem feltétlenül azt jelenti, hogy r/o lenne bármi is, csak azt, hogy pl. a nem megfelelően jelölt kernelt nem hajlandó elindítani a bootloader.
Igen, ezt akartam irni Somának, csak lefelejtettem. Pedig fontos.
-
_Soma77_
tag
az tuti, hogy a Dott-os image-ek (recovery, boot, droidboot, logo) mind-mind aláírt, ezt már az elején láttuk...a teclast-os ROM engedte kicserélni magában az image-eket OpenDott-osra, ez is furcs volt, de működött...viszont szvsz ha most csinálnánk egy recovery-t, ami nincs aláírva, dobna egy hátast...szóval vagy a teclast volt nyitott, vagy nem tudom....(annyira nem értek ehhez már)
-
RoundRobin
aktív tag
A particiók változtatása tulajdonképpen semmi egyéb, mint a lemez legelső szektorában elhelyezkedő particiós tábla módositása, ez pedig mindössze azt tartalmazza, hogy egy egy partició hol, melyik szektornál kezdődik és hol ér véget. A lemezen lévő adatok, a file-ok allokációs táblája nem változik, nem törlődik. Ebben biztos is voltam, de csak fat tipusú particiók esetén, mivel a linux biztonságosabb, mint a win, ezért is töröl egy-egy file törlésekor visszaállithatatlanul, de az mégis más, mivel ott a file-rendszer allokációs (foglaltsági) táblája módosul, nem pedig a particiós tábla.
És a lényeg:
Ha a particiós tábla úgy van módositva, hogy a szekvenciálisan előrébb elhelyezkedő particiók méretre mind változatlanul maradnak, akkor a mögöttes particiók gond nélkül módosithatók, az elsőbb particiók adatai nem vesznek el.
Igy értelemszerűen elég a 'hátsó' particiókat felülirni, mivel az elsők változatlanul maradnak. A particiós tábla ugyan módosul, de az 'első' particiók tekintetében ugyanazon adatok iródnak felül, tehát ott érdemi, működésre kiható változás nem történik.Változtatás előtt:
part_1 part_2 part_3 part_4 unpartitioned space
[----------- ------------ ------------ -----------------------------............................................]És változtatás után:
part_1 part_2 part_3 part_4 unpartitioned space
[----------- ------------ ------------ ------------------------------------------...............................] -
orrlyuk
aktív tag
Egy köszönettel én is beugrok, rootolatlan, frissített tabomat a script egyből rendbetette, bár egy adb mappát hozzá kellett pakolnom (volt a gépen szerencsére. Win 8.1., 2 bit.)
óriási riszpekt, ez nagyon szép munka volt. Az OTG frissítéseket ugye eszembe se jusson engedni? (ajánlgatja..)
-
Gh00st
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok otthon ebben a tablet/mobil rootolt világban, számomra ez tényleg mélyvíz.
A lányomnak is van egy ilyen készüléke, leginkább böngészésre és YT videókra használja.
Minden másra megvannak a megfelelő eszközök, tehát nem akarok 200k tabot varázsolni ebből. de egy kicsit több tárhely nem lenne rossz.Olvasgatom ezt a topicot is és az lenne a tiszteletteljes kérdésem, hogy az Abel által készített modot akkor már feltolhatom a tabra?
(nem mertem eddig belevágni, de ez lényegesen egyszerűbbnek tűnik)Wifi, BT, töltés, GPlay működik?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged