Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  ON TOPIC [Második menet!] - Archivum II (téma lezárva)

Hozzászólások

(#48461) BlacKSouL


BlacKSouL
addikt

Kereszteződés főúton belvárosban, lámpás. Elég hülyén van megoldva, mert a városba bejövő út 3 sáv: bal-egyenes, egyenes, csak-jobb kanyarodás szempontjából, két sávban halad tovább a kereszteződés után. Szemből a kijövő már csak 2 sáv: bal-egyenes és jobb-egyenes. Keresztben 1 nagyforgalmú mellékutca: bal-egyenes és csak-jobb sáv, szemből meg csak zsákutca 1 'sáv' mindenfelére.
Nagyforgalmú mellékutcabal-egyenese rá van engedve a szembejövő zsákutca zöldjére zölddel, de logikus, a csak jobbra sáv meg a tőle jobbra lévő cél-főút zebrájára szintén zölddel. Így a jobbra kikanyarodók mindig pont a rendszeresen nagy gyalogos tömegbe mennek, áthaladás max 2 autó / lámpa.
Namármost. Ebbe a sávba tettek egy jobbra nyilas kiegészítőt, hogy a nekik jobbról zöld két sávtól nem zavartatva, a piros gyalogosnál szépen kisurranjon az a 6-7 autó, mielőtt elözönlik a zebrát.
És a lényeg: Az autósok annyira figyelnek a környezetükre, jelzőlámpákra, táblákra, bármire, hogy képesek a nyilas zöldnél ácsorogni, dudaszóra tükörbe nézegetni, majd nyilaszöld elalvásakor előre ismét, és megvárni míg belemehetnek a gyalogostömegbe.
Miért nem képesek az emberek figyelni és észrevenni a változást, még este sem ,amikor kiégeti a szemüket a vakító zöld nyíl?? Nekem kellett hozzá egy fél nap. Este felrakták, másnap már autóból néztem hogy e, de jó. És minden 3. autó ácsorog a nyilasnál, pedig onnan csak jobbra lehet menni.

Aláírás (nem kötelező megadni)

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb  »  ON TOPIC [Második menet!] - Archivum II (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.