Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• b.

félisten

válasz Matt89 #80932 üzenetére

Szia!
    Én kétféleképpen is próbáltam.
    Bluray filmből van egy szép gyűjteményem de amin utoljára néztem ez a Mátrix- Fetámadások. Két lejátszóm van, egy asztali Pana ami mindent támogat és a Ps5 ami csak HDR-t,de amúgy nagyon jó minőségben játszik le Bluray-t.
    Letöltött virágbolti verziónál a képernyő beállításnál Shiedlben lehet aktiválni külön csak a HDR-t vagy a Dolby Visiont azonos anyaggal azonos lejátszóval úgy tudod tesztelni én is így tettem.
    Nincs egetverően nagy különbség, de nekem számít.
    A világos részek részletesebbek DV-n és a sötét egyes árnyalataiban lévő tárgyak. Szerintem függ attól hogy van kalibrálva a statikus HDR adott filmnél.Pl. a régebbi felújított anyagokban ,nem látok szinte semmi különbséget a DV és a HDR között.
    De pl. Mátrixban a mesterséges világban, a lenyugvó napsütés bevilágítja a helyet, a kávézót, ahol találkozni szoktak. Ott nagyon látható az eltérés.
    Az asztalon árnyékban lévő lévő tárgyakon ,a háttérben álló embereken a HDR nél egybe függ a DV anyagnál szinte asztalonként más az árnyékhatás. Érdemes új filmeknél ezt próbálgatni, mit pl a Mátrix, TopGun, James Bond.
    Más filmet nem vettem mostanában.
    A sárga és apiros és árnyalatai valamiért DV anyagoknál sokkal teltebbek szebbek, ez nem tudom miért van és a fehér is érdekesebb, árnyaltabb.
    A streming felület meg nem ad látványos eltérést sajnos, pár apróság azért van ott is, de messze elmarad egy Bluray anyagtól.
    Talán az Új Gyűrűk ura ami megközelítette azt így ránézésre a Prime kínálatában de valószínűleg lemezen az is messze jobb lesz.
    Ott ha jól tudom viszont van HDR10+,de a Tv-m hiába tudja, a DV-t indítja el így nem tudok rászűrni.
    Ha gondolod megpróbálhatok csinálni pár képet erről, de teló plusz feltöltés ide nem tudom mennyire fogja vissza adni.

Új hozzászólás Aktív témák