- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Balee_
aktív tag
válasz
Daryl Dixon #75400 üzenetére
Nem fogyaszt olyan sokat a klíma, előző hónapban home office-ban dolgoztam 3 hetet (eltört a lábam), szinte egész nap ment a klíma, mert rohadt melegek voltak. Mellette a home office-os laptop, este az asztali gép, 2 TV, PS5, néha a mosógép, szárítógép. 127 kWh lett a havi fogyasztás.
-
blakey
titán
válasz
Megint mások szokásaival, életével foglalkozol, ráadásul off-ként. Semmi szükség nem volt erre a hsz-re.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Nagyon sokan vannak akik elektromos fűtést használnak, legyen az elektromos hőtárolós kályha, elektromos kazán, fűtőpanel stb. Na azoknak tényleg lof@sz a 210 KWh. Semmire sem elég.
Ismerek egy idős nénit akinek tönkrement a kéménye, eddig fával fűtött, de már nehezére esett azt is bevinni. Így fűtő paneleket szereltek be neki tavaly, na most ő idén meg fog fagyni, mert hogy a nyugdíja még fél havi fűtésre sem lesz elég az is biztos :(
Tehát állambácsinak figyelembe kellene venniba fűtés típusát is, mert nem mindenhol fűtenek gázzal.
-
válasz
"750K 2 hó klimázásért" - nem tudom mit szívsz, de állj le vele nagyon gyorsan
10+ éve van kompletten inverteres Hitachi klímával megküldve a lakás, fogalmam sincs honnan vetted ezt a számot, de minimum egy nagyságrenddel tévedsz.
-
anrab
addikt
válasz
A klímát kihagyhattad volna!
A júniusi számlám 10 KWh-val lett több.
300 valahány forint. -
syler123
veterán
válasz
Az, hogy neked annyira van igényed, hogy menjen a ps és a tv + mosógép, attól nem te vagy az átlag. Én vidéki vagyok, locsolni is kell, hogy ne száradjon ki minden, van kert, fű, gyümölcsfák, fagyasztó.
Panelban hozható ez a fogyasztás, de családi házban nem. -
Bile Demon
őstag
válasz
Elképzelhető, hogy jó a klímás számításod, de szerintem az már az udvart hűtjük-fűtjük kategória lehet. Vagy nagy és régi kastély vagy rosszul kivitelezett könnyűszerkezetes épület árnyékolás és légtömörség nélkül.
2019 óta van klímánk 55m2 panel lakásban. Dual split (1db 5,6kW kültéri, 2db 3.2kW beltéri, mert csak erkélyre szabad itt tenni a kültérit és nem akartam kettőt, hogy el is lehessen férni alatta, inkább egyet vettem 4x-es áron). Én nem félek használni. a 23-24 fokot szeretem.
A 3.2kW beltéri kb. 10 perc alatt (max. 800W-al) lehűti a 10m2 félszobát, utána 200-300W-t fogyaszt, már amikor megy, mert sokszor lekapcsol. Amikor nem tűz a nap az erkélyre és kint már mondjuk 26-27 fok van, akkor 160W-ot fogyaszt a légkondi.
Az épület le van szigetelve... 15cm EPS. De a lenti-fenti lakótól dől a meleg. Az előző lakó nyáron hónapokra lement a tanyára és bezárva hagyta az ablakot. Redőnye nem volt. Padló 30 fok... Hiába csináltam bármit, ültem nappal a dohos sötét büdösben, éjjel a szúnyogok közt, a kinti párkányon lévő ventivel fújattam be a 26-27 fokos levegőt. Akkor is meleg jött a falakból.
Légkondi nélkül halál volt... Hidd el.
(Tavaly jött másik lakó, az legalább redőnyt szerelt fel és egész nap lehúzva tartja. És élvezi a mennyezethűtést. Mindenki jól jár...)Légkondi éves szinten max. 10e-t fogyasztott eddig az olcsóárammal. (májustól szeptemberig esténként használtam 17-22h, illetve hétvégén délután-este 12-22h).
Napi átlag 6 órával átlag 300W-al. 120 nap. De ennél kevesebbet eszik és NEM volt jelentős fogyasztás ugrás 2018-ról 2019-re.
Most kvesebb lesz, mert legalább lentről nem jön annyi meleg, mint 2019-2021-ben.Éves átlag: 225kWh/hó. Kicsit faragni kell rajta, vagy fizetni a piaci részt 6x-os áron.
LG mosógép Direct driveos talán 40 fokon mosunk, nemtom, asszony kezeli. Napi kb. 7 mosás... Mások azt mondják beteg, de konyharuhák külön, mindenkinek (3 fő) a bugyi-zokni külön, színes / fehér külön. Ágynemü huzat külön. Törölközők külön párnaponta. stb.
Elektromos sütő, gáz főzőlap.
Porszívó heti fél óra 600W-al. (valami A+-os Philips)
Egy-egy 48A1 + 48C1 LG OLED TV.+ egy 40-es SONY LED. Az OLED-ek 60-100W-ot fogyasztanak képtartalomtól függően. Amin meglepődtem, hogy 39W az is, ha tök sötét a kép (OLED nem világít, csak a kép/hangfeldolgozás megy)!
1db alulfagyasztós nofrostos hűtő. Elég gagyi hangos feltekerve 6-osra, hogy 4-5 fok legyen benne középen is. Biztos jelentős fogyasztó.
Panasonic nagy mikro 1kW RF teljesítménnyel, inverteres én le szoktam csavarni, hogy ne robbanon le a kaja külső rétege, de a többiek max. powerrel használják. (mindent ezzel melegítünk a teavíztől kezdve a másnapos kajáig).
Ja igen a számítógép. Amit használunk is, az alulfeszelt 3570K IGP-s HTPC / konyhai netezős munkaállomás. (20W idle). A fő gémer gép is el van 50-300W-al. Napi 12 órát megy ezért Platinumos tápja van és hozzá egy nagyon ECO 20W-os 23" EIZO LED monitor.
Az 5x80W-os Házimozi erősítőt is csak szobadísznek használom vagy 7 éve. Nyáron az is hozzátett a meleghez és egy D osztályú van helyette. -
válasz
Agyavilág honnan tudsz ilyen fals dolgokat összeszedni? Írtam anno egy cikket erről itt logouton. tessék : [link]
Klímával fűtök hűtök 145 nm2 2 szintes átlagos szigetelésű ház. az 5 darab klíma éves fogyasztása 4500 kWh...tehát hűtés fűtés és 5 darab inverteres klíma amiből 2 darab 3,5 kW és 3 darab 2.5 kW.
Ha egy klíma 3.5 kW teljesítényű az nem azt jelenti hogy annyit eszik, ezek hőszívattyú elvén működnek... -
Janaboy
veterán
válasz
Szerintem inkább ne számolj olyat, amid nincs is vagy nem használsz...
Nekem tavaly a klíma összesen 205kwot fogyasztott. Eddig idén 71et, mondjuk csak nyáron használom hűtésre és déli fekvésű a lakás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali játékos kérdések órája
- Battlefield 6
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Yettel topik
- Cyberpunk 2077
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Könyvajánló
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bezámítás! Asus ROG STRIX G15 G513IH Gamer notebook - R7 4800H 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1650 4GB W11
- HP, Lenovo dokkoló 12.300Ft-ért? VÉGKIÁRUSÍTÁS
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- IPhone 15 Pro Akku: 88% 12 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest