Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
james008bond
őstag
válasz
laci1117
üzenetére
Nekem C4, de a fillmmaker mód nagyon sötét és sokszor szaghat, pedig 60+ GB remuxokkal próbálkozom, mostanában Dune MP-el. Én mozgáat is "szappanoperásra" veszem, úgy nagyon fluid minden. És szeretem az élénk színeket. A mély feketéket. Ez van. Ne tompítsa már le, ha ilyen jó a megjelenítő. Egyébként nagyon kevés igazán jó HDR filmet látni, ha olyat akarok, akkor kb YouTube HDR promó anyagok, na azok királyul néznek ki, sok mai film meg fakó hozzájuk képest, persze lehez azok " színhelyesek, megrendezői, stb" de nekem speciel nem tetszenek.
-
Csandi
addikt
válasz
laci1117
üzenetére
Hogyne tetszene, szerintem elképesztő. Vhiktor beállításait használom a videójából, azt javaslom neked is. Esetleg a meleget ne tedd anynira melegre mint ő, az megosztó szokott lenni baráti körben is nálam. Azt hiszem 50-re mondja, 40 a gyári, 42-45 között szokott lenni a konszenzus ismerőseim között.
Ja bocsi, neki LG-ről van videója, azt Samsungra nehéz lesz használni
De hátha készít majd arról is. Vagy van már?Ha meg sötét a kép SDR-ben tedd feljebb a fényerőt. HDR-ben meg am is max a fényerő és állítja magának az adat szerint.
Ja TV adás. Hát azt nem nézünk, nem is tudom hány éve nincs már csatornára előfizetésünk, se doboz, se bekötve semmi. Minek nézném a fos minőséget amit sugároznak meg a reklámokat? Inkább streaming, meg letöltöm ami kell, meg kirakok vmit youtuberól ha csak annyi kell, hogy a háttérben menjen.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
laci1117
üzenetére
Én más módra rá sme tudok nézni, különben lehányom a tvt

Az a baj, hogy sok sok évnyi rosz tvnézés után hozzászokotrt a szemed a roszhoz, adj egy hetet a szemednek a gyári filmmaker képmódban, utána a többi képmódra nem fogsz tudni ránézni. A lényeg hogy ne nyomkod el a gyári filmmaker képmódot.
-
Gicz
addikt
válasz
laci1117
üzenetére
Abszolút tetszik, természetes, nem retinakiégetős, nem túl hideg, agyon szappanopera folyósított effektelt, artifaktolt izé.
Amit te mondasz, hogy hogy szereted, az egyszerűen elképzelhetetlen nekem. Agyon artifaktolós hibàk nélkül ha működne a mozgásjavítás, akkor is valahogy irritáló az a folyamatos szappanopera effektes kép.
77G5 tv-m van, és a tv adás 25/100 fényerőn megy, a tv valahogy így a nappali része, nem egy "világító fal". -
hunspikey
őstag
válasz
laci1117
üzenetére
Ha most kimész a ködös erdőbe és sétálsz egyet, hallgatod a levelekről csöpögő vízcseppeket az avar borította földön, nézed ahogy a ködfal mögül tűnik fel a táj ahogy haladsz előre, akkor mit látsz? Szarrá szaturált 1:35000000 kontrasztú tájakat?
Hát NEM!
Se színek, se kontraszt nincs -és ez így jó. Mert ez a természet. Ha te egy erről szóló felvételt megnézel filmmakerben akkor az olyan lesz mintha ott kint néznéd. De ha széttekered az összes létező csúszkát, akkor az egészet elbaszod magadnak.
Vagy lehet, hogy te étterembe is sóval, borssal, fokhagymával jársz, modnván, hogy "mert a hülye séf biztos úgy se használt elég intenzív ízeket" ???
És ezzel nem azt akarom vitatni, hogy neked van-e jogod saját ízléssel rendelkezni. Persze, hogy van, de az nem fog találkozni a többiekével

-
alaves
addikt
válasz
laci1117
üzenetére
350-500 eFt kategóriában vásároltál egy 65S90F-t, amelynek képe nagyjából megegyezik ezzel [link] , amely stúdió referencia monitor (kalibráltan). Ehhez a kalibrált képhez a 65S90F-en a filmmaker képmód van legközelebb módosítva az SDR fényerőn 100-120 nitre (S90F ~15-20, HDR-ben a max.: 50). Érdemes a játék képmódot (SDR/HDR) is pontonként a filmmaker szerint átállítani.
De a leglényegesebb, hogy mindenki úgy nézze, ahogyan neki tetszik (nem más nézi). Lehet hogy számodra nem ez a megfelelő TV, hanem pl. TCL C8K, Hisense U8Q, Samsung QN95F.
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- Philips 55OLED909/12 4K OLED+, Ambilight, 144Hz, B&W hang PRÉMIUM TV!
- Karácsonyi Akció ! PHILIPS Ambilight 48OLED759/12 4K OLED Smart 120Hz Gaming TV
- BOMBA ÁR:Pár hetes, (48") LG 48C52LA OLED evo Tv, Smart, 4K Ultra HD, 144 Hz, (2025-ös modell)
- LG 55" C5 OLED evo 4K AI Smart 144Hz Gaming TV
- LG OLED EVO 55 G1 GALERY design
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Z270F i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Keresünk Galaxy S23/S23+/S23 Ultra/S23 Fe
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3840
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
De hátha készít majd arról is. Vagy van már?
Vhiktor