Hirdetés
- Lalikiraly: Astra kalandok @ Negyedik rész
- Meggyi001: Kórházi ellátás: kuka vagy finom?
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- sh4d0w: StarWars: Felismerés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skynet258
Topikgazda
Ezek az ICC profilok az adott panel kalibrálása után keletkeznek, tehát ők teszteltek egy adott monitort, és abból született ez. Nem ajánlott felrakni a panelek eltérése miatt, ami náluk tökéletes volt az lehet nálad pont nem az. Venni kell egy kalibrator eszközt vagy fizetni egy szaknak aki megcsinalja, de ezt csak akkor érdemes, ha mondjuk grafikai munkát végzel vagy egyéb okból fontos számodra, hogy minden megjelenitessel kapcsolatos beállítás maximálisan jó legyen.
Egyéb esetekben van egy általános beállítás amit a monitor menüjében tudsz megtenni, de egyébként használd úgy ahogy a te szemednek a legkellemesebb.
-
4264adam
veterán
Érdekes, hogy a kontrasztot csökkentetted (ez a végtelen OLED-en) és a szín-t is a fehér fekete felé toltad el a 0 pontról ami a 25-ös érték. Felfelé pedig szaturált.
Max fényerő nem túlzottan OLED ajánlás, hogy a burn in-t elkerüld.
Ha az RTINGS ajánláson mentél végig akkor tudod, hogy kontrasztot végtelen hagyják kalibráció előtt és után hiszen ezért OLED, nem elvesznek belőle, és SDR fényerőt 28-on lövik be.
persze erre jön minden szubjektív ajánlás szóval jól van az úgy ahogy a te szemednek jó.
U.i: profilt ne is telepítsd az előző mondat miatt, na meg mérőműszer kell az egyéni panelhez.
-
4264adam
veterán
WOLED vagy QD-OLED?
Én most a HDR Peak brightness-t :Medium-ra vettem mert így 20% ablak mellett 400nit helyett 500nit-et tud. És a max fényerőt 35-ről 40-re emeltem (csak HDR)
SDR-t pedig: 15-re. De éppen hogy csak nem sok nekem.
Távolabb is ülsz a monitortól. De hogy miért is lenne keskeny nem értem, semmire nem használom az asztalt. Nem is dolgozom előtte. 50-70cm-re vagyok a monitortól.
És igen érdekes ez a LED elővilágítás

Asztalmélység: 50cm, megvan még nekem is az Artic X1-3D konzol, de asszony azt mondta szép ennek a talpa szóval a Samsung maradt.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG UltraGear 27GR95QL-B OLED Monitor! LOL Editions - 2560 x 1440 / 240 Hz / 0.03ms / G-SYNC
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- Lg Ultragear 32' 180hz nano ips
- DELL P2418HZm monitor Webkamerával! 1920x1080 IPS panel állítható magasság HDMI, PIVOT
- BenQ ScreenBar Halo
- 156 - Lenovo LOQ (15IRH8) - Intel Core i5-13505H, RTX 4060
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold4 Graygreen Duplakijelzős produktivitás, 120 Hz, Garancia 2026. 03. 22-ig
- Új monitor állvány- elegáns megoldás a dupla A/4-es papírcsomag helyett - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Örülök hogy valban szoftveres volt és nem DP 360Hz mizéria mert abban sikertelen lett volna a megoldás.

Skynet258