- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Celeron aranykor
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
-
LOGOUT
Motorolaj és szűrő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Dißnäëß #9025 üzenetére
A szerelok ritkan szoktak kenestechnikusok/olajmernokok is lenni egyben. Erre jo pleda hogy aki szerint jo olaj a Mannol arra a bringam sem biznam, nem hogy a kocsim. Erdemes a gyari ajanlasoknal maradni olaj teren es idoben cserelni. Meg persze hidegen nem rugni a kocsinak, ha turbos visszahuteni, stb.
-
válasz
Dißnäëß #9025 üzenetére
Nikkel szilikon karbid bevonatot ( vastagsága pár tized milliméter) a hengerfalon alkalmaznak.
Nálunk Nikasil néven ismerik a szerelők.
Elsősorban a nagyobb kopásállóság miatt, másodsorban a felületén a gyártás során mikrógödrök alakulnak ki, az olaj ezekben a mikrógödrökben meg tud kapaszkodni, így nehezebben válik le a felületről.Gyakori olajcsere amit megtehetsz. Videó [link]
-
válasz
Dißnäëß #9025 üzenetére
Szia!
Xado 1 Stage-et tettem ez előző és a mostani autómba. Az előző egy 5 hengeres Volvo dízel (D6 PHEV, D5 motorral) 202 ezer km-nél kapta a Xadot és 224 ezerrel adtam el. A mostani egy 3. generációs VAG 2.0 TSI, ez 70 000 km-nél kapta, most 92 ezer van benne. Szóval mindkettővel 22 ezret mentem eddig a kezelés óta, káros hatással egyelőre nem találkoztam.
Mintha picit kevesebbet fogyasztana utána, de eltelt egy év, kopnak a friss érzések. Talán nem placebo. Preventív jelleggel alkalmazom. Az olajhőmérséklet is mintha csökkent volna pár Celsius fokot.
Visszaolvasok...Visszaolvastam:
- A Volvoban semmi változás. [link]
- A Golf "mintha" finomabban járna. [link] Fene se tudja.Az olajat ugyanúgy csipegeti.
- A Golfban hűvösebb az olaj. [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest