- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kempingezés és sátrazás
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Doky586: Helyreállítási partíció létrehozása (javítása)
- Gurulunk, WAZE?!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
válasz
ViZion #50874 üzenetére
Belefutottam egy konyhaszekrény projekt kapcsán egy pár olyan hátrányos dologba, amit a WLED kapcsán tapasztaltam, így nem abba az irányában indultam el. Pl. van egy CCT-s fehér, WS2811-es ledszalag, amit 4 szegmensre osztottam fel (konyhaszekrény fiókok) és van 4 nyitásérzékelő. Ha nyit a nyitásérzékelő, a megfelelő szegmens felkapcsol vagy elalszik ha zár a nyitásérzékelő. Aqara nyitásérzékelők vannak, HA alatt vezérelve a teszt rendszer, Athom WLED vezérlő a kontroller. 10 nyitásból és zárásból 6szor valamelyik szegmens égve marad. Pedig HA alatt a nyitásérzékelő zárt állapotot mutat. Vagy szeretném ha nappal kisebb fénnyel, este nagyobb fénnyel, vagy más fehérrel világítson a ledszalag. Ezeket a különböző színhőmérsékleteket és fényerősségeket különböző presetekként mentettem le. Ha az automatizmusban meghívom a valamelyik presetet, pl h meleg fehér legyen ne hideg, akkor van úgy, hogy csak az első szegmenst kapcsolja fel, a többit nem, vagy nem jó a preset amit betölt, úgyhogy ott az a megoldás lett, hogy egyféle fehérre világítanak a fiókvilágításra beállított LED-ek.
Ezek miatt engedtem el a DIY, mert én kevés vagyok hozzá, így is eltöltöttem 3 hetet a fiók vezérléssel, de biztos én vagyok a gyenge pont, ezt nem vitatom, de nem tudok több időt beleölni abba, hogy lemélyüljek, teszteljek.
Lépcsőnél egyszerűnek tűnt, hogy minden X. ledszalag világítson, ez fejben meg is van, de a konyhaprojektnél tapasztaltak miatt elengedtem egyelőre ezt, maradna az a wled-es megoldás egyedül, hogy a lépcsőfokok emelkedésével párhuzamosan behúzok egy rejtett világítások díszléc mögé egy LEd szalagot, amit aztán így-úgy vezérlek.koala: köszi a válaszod. Meg akarom majd mérni a PIR mit ad ki (vettem plusz érzékelőt amit szét tudok barmolni), és annak megfelelően, ahogy írod akár egy step-down-nal megoldom, hogy azzal kapcsoljon. Többit majd ha itt a kontroller, de gyűjtöm az infókat még, ha van ötleted, jöhet nyugodtan
Köszi nektek
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- LED világítás a lakásban
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- LEGO klub
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- További aktív témák...
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Hibás! Dísznek, Porfogónak, tesztkártyának vagy böngészni! Asus Rog Strix RX 470 4GB Videokártya.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H77-DS3H H77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged