- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: Skype adatvesztés
- RIOS Gépház: Rebootoljuk a PROHARDVER YouTube csatornáját!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
-
LOGOUT
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
ojb
tag
válasz
JoceeHunt #49533 üzenetére
Ahogyan többen is írták CSAK szellőztetéssel ( a relatív páratartalom csökkentésével ) lehet hatékonyan megszüntetni a penész kialakulását, szaporodását.
(Sok éves mindenféle páracsökkentő próbálkozást követően merem ezt állítani.)
A központi szellőztetésen kívül léteznek decentralizált hőcserélős szellőztető megoldások is. Jelentősen kedvezőbb áron és "sokkal egyszerűbb" telepítési lehetőségekkel.
Nekem a fűtés-vezérlés -- szellőztetéshez igazított -- optimalizálásával , három db TRV alkalmazásával és egy "olcsó" decentralizált fürdőszobai hőcserélős szellőztető felhasználásával sikerült 100%-ban megszüntetni a penész képződését immár a negyedik fűtési szezonban. -
4D4M
senior tag
válasz
JoceeHunt #49533 üzenetére
első blikkre nem túl szimpatikusak ezek a hosszú csövezések, szerintem jó kis gomba telep lehet, utána azzal is komolyan kell foglalkozni fertőtlenítés szinten gondolom.
~
Nagyjából teljesen téves megérzés elméleti és gyakorlati szinten is. A lakás legtisztább és legkisebb penészkockázatú pontjai a légtechnika vezetékek belső falai (:Nem tudom ez az ózonos történet mennyire megoldás de lehet azzal is lehetne fogni kicsit a penészt és a spórákat, ebben is gondolkodom amúgy, ha kitaláltam valamit a páracsökkentésre rendszerileg.
~
Én se tudom mennyire megoldás, de az élet működéséből fakadóan, ha nem folyamatos az élettér ellehetetlenítése, akkor csak gyérítésben lehet reménykedni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- EGY PRÓBÁT MEGÉR, NEM? Árgarancia, ingyen szállítás/átvétel RX 7000 kártyák 27% áfa, beszámítás!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest