Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Ne aggódj, még néhány hét, esetleg hónap, és akár 0 fokig is emelkedhet a nappali maximumhőmérséklet.
Itt most a digi szolgáltatásai adták fel. Gondolom kiszáradtak vagy megolvadtak a kábelek a szokatlan hőségtől. A mobilnet még megy, kitudja meddig.
Úgyhogy kitartást, éljenMás: kukac!: a Húsmentes áru végén van egy indulószerű zene. Az internacionálé után. Az valami létező induló vagy csak erre készült?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
Elkezdődött
-
BlacKSouL
addikt
yeeeehaaaa
[link]Vasárnapra virradó éjjel már a havazás lesz jellemző, ... az ország nagy részén kialakulhat friss hóréteg. Ráadásul az erős, kezdetben néhol viharos északi, északkeleti szél az egész nap zord, fagyos időben hófúvást okozhat. A lehulló hó mennyisége nagyon bizonytalan, a néhány és a sok centi között bármennyi lehet.
A leghidegebb időt hétfő hajnalra valószínűsítik, amikorra az ég kitisztul, a szél pedig lecsillapodik. A hófelszín felett a hőmérséklet sok helyen -10, néhol akár -15°C fok alá is csökkenhet.
Dehát mit vártak, tél van. 1996-ban március 14-én bokáig érő hóban ment túrázni az egész iskola a Somoskői várhoz Petőfi kunyhónál koszorúzni, majd a többiek mentek haza busszal, mi meg négyen átkommandóztunk a Salgói várba, a kettő között meg a legtöbb helyen heréig süllyedtünk a hóba.
Nemrég meg mindenki másik autóba ült. Emlékszem mi a hóvihar éjszakáján a Symbolból próbáltunk hazajutni, és az egész Flórián tér egy majdnem teljesen sík egybefüggő hómezővé vált. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Viszlát
üzenetére
Az előző helyen próbálták keményen venni, ejnyebejnye, dádá volt, ezért titokban mindenki próbálkozott ahogy tudott, és valahogy mégsem lett hatékonyabb tőle a munkavégzés és a minősége sem.
Másik helyen hivatalosan nem lehet, elvileg még akár monitorozzák is, de elfogadott mindaddig, míg nem megy szembe bármilyen szigorúbb elvvel, vagy veszélyezteti a munkát, stb. Érdekes módon a munkavégzés nem rosszabb, mintha teljesen tilos lenne, sőt. Amíg a munka el van végezve, addig csak az elvek miatt szigorúan tiltani nem biztos hogy célravezető. Amikor sok a meló, akkor úgy sincs rá idő. De nem is hiányzik. Amikor valamilyen üresjárat van, akkor viszont két feladat közötti "szünetet", pihenőidőt lehet ráfogni. Persze én is néha ittragadok, de ahogy jobb idő van, inkább kisétálok odakint szétnézni, friss levegőért, autót átnézni, hónapos retket lelocsolni róla, stb. -
BlacKSouL
addikt
Reggel még esett, aztán napközben elállt, jött egy félórás szélvihar, eltakarította a felhőket, most hónapok óta nem észlelt módon kellemes, mondhatni tavaszias idő van, még a napot is látni. Ezek szerint nem adták el, még megvan. Ja, és érezni lehet illatokat a levegőben, úgy értem füstön kívül mást is.
Érdekességképp majd még küldök 1-2 képet a hétvégéről. Lassan a hómentes területek aránya is felülkerekedik a havason
Na jó, már csak néhány helyen vannak hócsutakok.Naszóval szombati pikcsörök. Nagyanyámnál az udvar, már ott sincs 70 centi mint még akár egy hete. Ez meg a Salgói vár környéke.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
De, gondoltam. Terveztem is egy nagy kirándulást szombaton, csak közölték, hogy mivel nem vettem ki szabadságot már jó előre hónapokkal ezelőtt, ezért ezt hivatalos ledolgozandó munkanapnak nyilvánítják. Vagymi.

Vasárnapra meg már van programom, de semmi olyan nincs benne, amivel ki tudnék mozdulni a 10 fokból.
Abból a 6 órából azért innen másfél óra még csak Bépest. Azért az is egy érdekes tény, hogy aki Nagykanizsáról indul útnak, mondjuk pl. Horvátországba, annak annyi az út a tengerig, mint nekem itthonról a Horvát határig
De már a fő város is másfél órával beljebb van. Persze van rosszabb, aki mondjuk Nyíregyházáról indul. Vagy teszemazt Lengyelországból. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Nem azzal van a bajom alapvetően, hogy itt 10 fok lesz, valahol egy déli feksvésű napsütötte szegedi lépcsőházban meg 19,51 ami már tulajdonképp 20 fok, hanem hogy ezt úgy adják elő, hogy 20 fok lesz. A szerényebbek szerint "akár 20 fok is lehet". Ha én csak ezeket a szalagcímeket látom, hallom, akkor rákészülök a 20 fokra, de kimegyek a szabadba és csak 10 lesz. Vagy mindig mindent rábíznak az emberekre, hogy fordítsák le maguknak mi a mögöttes tartalom, mert úgyis tudom hogy amit mondanak ahhoz képest itt biztos más lesz mert mindig más van? De akkor mért nem írják azt, hogy hétvégén akár 10 fok is lehet? Mert itt annyi lesz. Az nem hír?
Egyébként örülök annak, hogy 4 nap eltelt, hogy nem szakad a hó, és már 4 napja nem lapátoltam havat
Sőt örülök neki hogy lassan fagypont fölé emelkedik a hőmérséklet legalább napközben. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Szennnnzáció. Igazi szennnzáció! Kánikula a hétvégén! Figyelemfigyelem. Szenzációs forróság!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Így működnek ma a médiákok.
Döbbbbenetes, Hihhhhetetlen, Vérrrrfagyasztó, Szennnnnzációs. Akár 200 fok is lehet az országban!
Marika néni hétvégén kalácsot süt az unokáinak, és előmelegített sütővel készül a sütésre.
- Csókolom Marikanéni, milyen süteménnyel készül a kis lurkóknak és hogyan készíti?
- Hát tuggyakedveském, aszondták hogy 180 fokra tegyem a sütőmet, de most sokat sütök ilyen almásssskalácsból, úgyhogy lehet hogy akár 200 fokra is felcsavarom. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Eddig jó. Most tudom azt, hogy ha csak az egyik szorzót használhatom fel akkor mennyire tudom megközelíteni. Most azt kéne kiszámoltatnom, hogy ha a másik három szorzót is használhatom, akkor milyen egész darabszám kombinációval közelítem meg a lehető legjobban, illetve milyen olyan alternatív opciók léteznek, (ha léteznek) amik mind jobban közelítik, mintha csak egy szorzót használnék fel.
Pl. 3 db 0,7-es, és 6 db 0,9-es, másik opció: 2 db. 0,8-as, és 5 db 1-es, harmadik opció: 2 db 0,7-es, 2 db. 0,8-as, 1 db. 0,9-es és 1 db 1-es. -
BlacKSouL
addikt
Tudja-e azt az excel, hogy mondjuk van egy alapértékem, pl. 5000, van egy keretértékem, pl. 100.000, és vannak szorzóim, pl. 0,7; 0,8; 0,9; 1. Van egy köztes értékem, mondjuk 77.250, és ezt ki kellene egészítenem úgy, hogy kerek 100.000 legyen a vége. Rendelkezésre állnak a szorzók és az alapérték.
Létezik-e olyan képlet, amivel ki tudja nekem számolni, hogy milyen szorzó-alapérték kombinációval tudom pont 100.000-re kiegészíteni (vagy legjobban megközelíteni) a kapott értéket? Pl. x db 0,8 és y db 0,7-es.
Minden szorzó egész darab kell, hogy legyen, vagyis nem lehet pl. 2,3 db 0,7-es szorzóm, vagy csak 2 vagy 3. -
BlacKSouL
addikt
Épp izomból gépelek, erre valami párbeszédablak ugrik fel, de legalább 4-5 billentyűt is lenyomtam közben, szóval időm se volt egyáltalán beazonosítani csak felvillant. Most úgy tűnik hogy a nod32 frissült 10-ről 11-re tőle. De k.urvaannyát hogy egy sima gépelés közben el lehet indítani így bármi f.szságot is. Mert természetesen a párbeszédablak azonnal előtérben gombra érzékenyen ugrik fel, nem háttérben.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
No hát delivery done. Úgy mentünk át az odaúton mint kés a vajon. Aztán persze miközben én keresgéltem hogy melyik sáv melyik, meg a kollégával tárgyaltuk hogy egyáltalán melyik terminál, szépen beértem nemtommennyivel a rendőrautó elé. Nemigen mehettem gyorsan, mert mindkét oldalról kerülgetni akartak, és csak mikor a 30-as táblánál még 52-vel csorogtam, kezdtem el kissé parázni hogy addig ugyan mennyivel kellett volna. De 1 óra pályázás után furán lassú az 50 is, nem a 30. Még feljebb a 20 ahol mindenki 40-el ment mintha toltam volna. Én mindenhol gyorsabban mentem mint amennyit a tábla enged, de nálam mindenki gyorsabban rohant. Mindegy, kiengedtek, nem is állítottak meg, időben is voltunk.
Busz részecskeszűrője is kitisztult szerintem, de legalábbis kitisztult a rendszer, akku is töltődött, összességében pozitív nap volt. Ritka.
Meg meleg is van. Szinte tavaszias forróság![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
BlacKSouL
addikt
Kérdés:
Reptérre kell elvinnem a cégcsoportunk egyik managerét. Ha feltalálok valahogy a Prémium parkolóba a terminálbejárat elé, akkor a honlap szerint
"A Prémium Parkolóba történő behajtáskor parkolójegyet kap. 5 percen belüli kihajtás esetén a használat díjmentes.A díjfizetés a terminálépület bejáratai mellett található díjfizető-automatáknál készpénzzel vagy bankkártyával lehetséges.
A parkolási díj megfizetése után 10 perc áll rendelkezésére, hogy gépjárművével további díjfizetés nélkül elhagyja a parkoló területét. Kérjük, hogy jegyét a parkoló kijáratáig szíveskedjék megőrizni, mivel a kijárati sorompó kizárólag érvényesített jeggyel nyitható."
Vagyis ha jól értelmezem, akkor ahogy a legtöbb plázában, nekem húzni kell kártyát a besorompónál, megállni A vagy B bejárat környékén, elköszönni kollégától, és egyúttal a bejáratnál az automatával akkor is csekkoltatnom kell, ha biztosan beleférek ezzel 5 percbe és nem kell fizetni, mert a kisorompó leolvasó csak az automata által már lecsekkolt kártyával enged ki? Tehát mindenképp le kell állnom 1 percre egy alkalmas helyre, míg odafutok az automatához. Automatás csekkolás nélkül nem fog kiengedni a kapu, és akkor lehet futkosni miközben mindenki mögöttem dudálgat?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Előttem van akkori beszállítónk ügyvezetője, Alberto arca, amikor január 14 környékén japán gyárigazgatónkkal beültünk a Superb kombijába a hotel előtt a Plaza de Catalunya mellett, és mutatta, hogy borzalmas hideg van, +9,5 fok. Aznap este fél 11-kor 14 fokban sétáltunk vele Barcelonetában a tengerparton vacsora után, de meséltem neki, hogy mi 1 nappal előtte -14-ből jöttünk el. Azt mondta olyan hidegre ő még nem emlékszik életében, pedig járt már sok országban még hegyekben is. Meg mesélte mikor asszem 2006-ban leesett váratlanul 1 centi hó, és a barcelonai utcákon megállt az élet 1 napra.
Én meg most megrottyantottam idei első forraltboromat, eddig nem volt rá igényem, most viszont megelőzés céljábú' belapátolok egy adagot. Kipróbáltam úgy ahogy az okosok mondják, hogy előfőzöm a fűszereket, és nem rosszabb ugyan, viszont különösebben nem is jobb, mint ahogy én korábban csináltam. Persze az enyémet feldobja a bors és a narancs, meg a méz, de ez már több szinttel feljebb van annál, mint amit pár haverom csinál, hogy ilyen lóf.sz bekevert fűszert szór a borba, sőt az utcai karácsonyivásáros négykatlanos forraltborosnál is, akinél volt szilvás, barackos, áfonyás meg anyámtudja milyen ízű. Kérdeztem van-e neki forraltbor ízű forraltbora, de aszondta nincs. Köszviszlát.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Azért Porecben sem voltam még -5 fokban, nem is mondom hogy vágyom rá, és a főtt kagyló is kurvagyorsan kihűlne. Viszont néztem live webcam-t Pulából a Forumról, hát igencsak pufikabátban van nyakiggombolva mindenki
Én inkább azon röhögtem, hogy a Colosseumot lezárták a hó miatt. Még a végén megérem, hogy az őserdő közepén elfagynak az orchideák, és a homokviharokat hóviharok váltják a Szaharában. -
BlacKSouL
addikt
Na, nem is volt olyan hideg, nemtom mit kellett itt riogatni. -14 az lóf.asz. Igaz, hogy olyan szél volt mellé, hogy rá lehetett feküdni, ettől egy egész kicsit hűvösebbnek éreztük, de hogy hideg lenne. Hát hol vannak már azok a drága jó régi telek amikor -24 volt tavaly.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Tegnap délután volt egy kis időm, kíváncsiságból lementem Pásztóig, pontosabban Szurdokpüspökiig, vagyis a Mátra vonala alá. Ott már nyoma sincs a hónak. Szinte tavaszi viszonyok uralkodtak, vártam hogy már nő a búza, sárgul a repce, virágzik az akác. Aztán visszafelé jövet Pásztó és Tar között egyszercsak mintha elvágták volna, hirtelen havas földek, Tarra benézve havas házak kertek, onnantól meg mindenhol hó alatt minden. Szintemelkedésben ez kb. 5-6 méter, Pásztótól Tarig meg a távolság 4-5 km, vagyis nem hegyi hóhatár van, hanem ez ilyen regionális. Itthon meg aztán tombol a tél, megszakítás nélkül.[kép]
Ma viszont egész nap sütött a nap, a szoba 26 fokig melegedett, cserébe éjszaka szerintem megkapjuk a -15-öt vagy még kevesebbet. Persze abban nem nagyon olvad a hó. -
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Én utoljára a Restaurant 7 portes -ben ettem kagylóval sült rizst. Bár az inkább paella volt. Vagyis akkor főtt. De az alja sült. Mindenesetre jó volt.
-
BlacKSouL
addikt
Mit szóltok a téli sportok Kiszel Tündéjéhez?
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Három-négy?
nálunk már 11 körül volt vagy 15 centi. Végül aztán reggelre is szerintem 20 alatt maradt. Bár még most esik. Ha a temetői kb. ugyanennyire gondolok, akkor ott már lehet 35-40.
Megyek is a szokásos kényszermunkámra, kétnaponta egy mázsa hó ellapátolása az ajtó elől.
Apám már faragja a fát, anyám meg süti a bejglit. -
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Szakad a hó
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Most nem ezek. Most más a soros.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Az van, hogy bármikor próbálsz ésszel szembemenni egyesekkel, olyan iszonyú erősen gyökerező ellenállással találod szembe magad, hogy teljesen nyilvánvaló tényekkel, ésszel, érvekkel sem tudod magad átverekedni rajtuk. Ez a hülyékkel vitatkozni tipikus esete. Érzed és látod magad ahogy süllyedsz és az ő rutinjukat látod magad körül. Van valakinek egy cikke, amiben elemzi, hogy azon oldal hívőinek kb. melyik szinten mennyire éri meg a "ragaszkodása a hatalmomhoz", de azon már rég túl van a dolog, hogy csak a haszonélvezők lennének ott foggal-körömmel. Itt már vallásos jellegű az imádat, és arról meg jól tudjuk, hogy akár keresztes háborúk, akár dzsihád, egykutya. A logika az észérvek teljes hiánya, radikalizáció, fanatizálódás és kész. Valahogy az emberiség az elmúlt 4000 évben nem volt képes megváltozni, és szerintem sosem fog. Kicsit változik ez meg az, kicsit alkalmazkodik itt-ott, de a vége mindig ugyanaz. Az ész nélküli csordaszellem mindig elsöpri a többit.
Kicsit visszaemlékezve a kefebajszos festőre, hát nem kell nagyítóval keresni a hasonlóságokat. Ellenségkép az ugye mindig található volt. Onnan meg már könnyű az út.
Évről évre előveszem ezt és elolvasom, és a végén mindig úgy érzem, hogy báááázmeeg... -
BlacKSouL
addikt
Melyik ígérkezik jobb meccsnek, a Porto-Pool, vagy a Real-Psg?
Mondjuk igazából a Realt utálom, úgyhogy akkor el is dőlt. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Fődik..

Én is látom már a ma esti programot, hogy tudniillik a garázs előtt megmaradó 15-20 centis dögnehéz nedves havat, amit a kedves környékbeli autóstársak addigra mire odaérek egyenletesen ledöngölnek a kerekeikkel 5-10 centis tömör jéggé, hogy fogom felcsákányozni, fellapátolni, elhányni meg elsöpörni. Mondjuk rutin az van, idén még csak vagy tizedszer kell kiásni hogy az ajtót egyáltalán ki lehessen nyitni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Hehe
Ilyen van a pénzügyön, de nem használják.
Nálunk ez van. Általában egyébként a miénk jól működik, bár az első 3-4 hónap után rendszeresen visszatérő hibája volt, foltot hagyott, hibakódot dobált, majdközben valamit 3x cseréltek benne, azóta aztán már jó.
Viszont 5-nél több oldalt nem tud beszkennelni, mert azt valóban, véletlenszerűen duplán húzza be, és 12 oldalból 9-10 lesz beolvasva. Hangosnak hangos, 3 rácson keresztül fújja a meleget, de van benne vagy 6 ventilátor. Szerencsére legalább a készenléti időre váltást lehet benne állítani így a gyári 45 percről gyorsan le is vettem 15-re. Amúgy csend lenne az irodában, csak ez zúg konstans, és mikor csippan hogy leáll, mindig hallom mindenkitől a sóhajt, hogy óóóódejó ez a csendb.sszameg. És ugye nem azonos méretű, nem azonos fordulatúak a ventilátorok, ezért állandó frekvencia helyett: vuvuvuvuvuvuvuvu, ezt hallani belőle.
Illetve amit még szeretek, hogy a menüje animált, így ha egy dokumentumot azt alapbeállítás 200x200 helyett 300x300-ba akarnék beszkennelni akkor 7-8 érintőgombos pittyegtetés után ugyan sikerül, csak ehhez 15-20 bökdösés kell, ugyanis ő bizony animált menüt használ, és kéremszépen amíg az animált menü be nem fejezi az animálását, addig, meg még utána fél másodpercig bizony nem fogad el böködést. Vagyis sietni azt te nem tudsz, majd ő megmondja hogy milyen tempóval böködheted. Az animált menüt pedig nem lehet kikapcsolni, bizonyám.
A legforgalmasabb helyen meg ilyen van, az érdekes módon nem húzza duplán soha a szkennelnivalót, akárhány oldal is. Mondjuk segítettem behordani mikorrakták összeépítették...hát máig csodálom hogy nincs szilánkosra törve alatta a kőpadló és nem süllyedt be még 20 centit mindenestől.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
szakadó hó?
aha...aha...Én télidőben hetente egyszer mindig ráteszem a töltőre legalább egy éccakára, mondjuk nekem van hogy 1 hétig nem is megy a kocsi. Persze mindenki azzal jön, hogy nem a hidegháborúban vagyunk, ciki állandóan töltögetni 'ezeket a modern autókat', de nem cikibb, mint ok nélkül elfingatni az akksit valahol. Úgyhogy én töltögetem. Persze előbb-utóbb így is elfingik majd, csak akkor inkább utóbb.
(mondjuk én a CTEK-re vakon rábízom. minap is kolléga mondta hogy motorakksit rátenné valamire, kolléga feljaánlotta, hogy behozza a töltőt, ami már nem a lidlis, de még nem is ctek. azé' én is behoztam. rátették, 20 perc múlva jelezte hogy feltöltve. örültek, demondom nekem ez gyanús, tegyük már rá a enyimet is. rátettük. mitadisten még 6,5 órán át töltötte. na azután volt feltöltve. eleddig kb. 5 vagy 6 olyan akksit töltött fel valóban normálisan, amit a lidlis és más töltők nem tudtak, vagy csak így tesséklássék rákamuztak hogy feltöltve. mellette ugye rendszeresen tölti a sajátokat.)
-
BlacKSouL
addikt
Kyocera nyomtató
Visít, hogy segítség, kifogyott a papír, nem lehet nyomtatni. Nyissad kifele a papírtálcát, oszt tegyé belefele papírt!
Kinyitom a papírtálcát: Visít, hogy segítség, ki van nyitva a papírtálca!Értem én, hogy .... de hogy ... szóval mindegy....

Amúgy szakad a sosincsen hó a sosenincs télben
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nem az az érdekes, hanem hogy Finnországból és Svédországból is simán kapunk anyagot, amik vonattal, hajóval és kamionnal is eljutnak idáig, de mi nem tudjuk kiszállítani Szlovéniába meg Horvátországba, mert ott a hó miatt kamionstop van. Ergo a magyar-horvát és a magyar-szlovén határvidék jobban skandináv, mint Finnország meg Svédország.
Amúgy ja, kezd már erősebben rámenni az agyamra a tél, és lassan megint megutálok mindenkit és mindent. Rendesen érzem magamon a borzalmas depressziót, és kezdem minimálisra szorítani az emberekkel való kontaktust. Aztán persze majd áprilisban még leesik vagy fél méter hó, és talán májusra eléri a napsütéses percek száma a kettőt, és akkor némileg javul a hangulatom. Tegnap már olyan szinten voltam, hogy este fél7-kor befeküdtem az ágyba és el is aludtam hajnali 1-ig. Onnantól semmi, bekapcsoltam a tévét, megnéztem egy nagyon semmilyen régi amerikai filmet ami épp ment a tévében, és kb. negyed 4-től megint el tudtam aludni. De az milyenmá, hogy hajnalban nem volt 10 percenként 30 perc reklám mint főidőben. -
BlacKSouL
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
Mért nem ezt használod? Régi de jó.

Különben ha legalább 10 éve használod az abevjavat, akkor fel se tűnik.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ez amúgy milyen sávszél hivatalosan? Mert nálunk a legtöbb amit ki tudtam hozni telefonon az 47/53 down/up, egy Asus RT12N-el, és fingom nincs hivatalosan milyen Digis netünk van. De az átlag 43/47, vagyis mindig több az upom. Nemtom miért.
És rájöttem, hogy a legnagyobb gyilkos a vezetéknélküli telefon
Ha az vonalban aktív, akkor a wifi jel a töredékére csökken vagy teljesen lenullázza. A mikró ehhez képest említésre sem méltó. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Ezaz.
Nem onnan, hanem tegnap volt a tévében az 1. rész és eszembejutott, hogy egy ismerőstől annakidején megkaptam autós CD-nek összevágva az 1-2 jobb számait, és a kocsiban milyen bitangul szólt. Otthon is jól szólt, de éccaka már nem álltam neki bömböltetni a francia slejmreppet, és a decens hangerő miatt belealudtam. Perverzió, de van egy hangulata az üldözős, pályázós jeleneteknél hallható zenének, és azt ott a Marseille utcáin csapatást úgy át lehet érezni. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Mi vagyok én Bilbó? Próbálok, de van idő amikor ha muszáj se szívesen megyek. Aztán ha jön a tavasz, akkor meg már úgyse tudok otthon ülni. Télen nem szoktam tekerni se, de már márciusban mindig viszket a seggem hogy kimenjek, olyankor szoktam megfázni.
Ja, AdBlue töltögetés közben ma megtámadott egy poloska. Utána hosszasan pöcköltem mire méltóztatott leesni. Lehet hogy most itt támadnak? A légy az itt is normális, egyet az üzemanyagfedél alá csuktam le, egyet meg a motortérbe. De nem hiszem hogy sokáig maradnak.
Tegnap meg érdekes dolgot tapasztaltam, benyomtam a Taxi filmek filmzenéjét, az elsőt majdnem végighallgattam, a másodiknál meg úgy bealudtam, hogy a 3. és a 4. is végigment, mire felébredtem. Pedig hogyis mondjam, különös műfaj. Haverokat szoktam irtani vele.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Azé' jó téged olvasgatni, mert ilyenkor átértékelem a saját szerencsétlenségemet
Viszont 90%-ban elment a hó. Az azt jelenti, hogy mire hétvégén jön a következő, már szinte sehol nem marad az előzőből.
Egyébként egész tavasziasan indult a reggel, és mindig rácsodálkozom, hogy ennyire erős pozitív hatása tud lenni ha 5 fokkal melegebb van, és süt a nap. -
-
-
BlacKSouL
addikt
Tippelek. Langyos eső 10 fok, sár mindenhol. Vagy verőfényes napsütés, májust idéző rügyfakadás, meleg.
-
BlacKSouL
addikt
-
BlacKSouL
addikt
Vicces, hogy pénteken minden fórum, minden médiafelület lelassul, töredék számú hozzászólás, komment érkezik, mint más napokon hétköznap, de ahogy mostmár kispénteknek becézik a csütörtököt, már mostanság csütörtökön is olyan kicsi az aktivitás, mint pénteken. Biztos van magyarázata, én még nem tudtam megfejteni.
Legalábbis az általam nyomon követett topikokban biztosan látszik a jelenség, lehet hogy követnem kéne a "Pénteken fórumozók topikja"-t is
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A vezetéknélküliségre ezt vettem
7 fényerőfokozat, 3 féle színhőmérséklet, egy meleg és két hidegfehér sorral, oldalában USB port, tetején a qi.
Jelenleg asztali tevékenységhez(írás-olvasás) kevert színben 2. fokozaton használom, egyszer apró csavart kellett becsavarnom, ahhoz 3-asra tettem fel, de maxon már olyan, hogy fő világításnak simán elmegy a szobában, és így 9 Watt
Ilyesmi lámpát valami cikkben láttam Ikeásat 17k-ért, meg 14-21 között vannak pl. Bauhausban is. Azokban viszont nincs is qi töltő. Ja és kerestem régebben mindenféle vezetéknélküli töltőket, 5-9000 között voltak kb. Ehhez képest a lámpa 13k volt. Kapkodták is mint az ingyenételt.Kaptam most pár javaslatot, megnézem mik elérhetők könnyedén a közelben, ha semmi, akkor bővítem a sugarat.
-
BlacKSouL
addikt
Köszi, megnézem hogy tudnám őket beszerezni. Első körben a madzag kellene ami stabilan jó, aztán töltőt már csak akkor vennék, ha a jó kábellel nem hoz eredményt a jelenlegi töltőm.
Igazából nekem már ez az 1,5A körüli sebesség elegendő lenne. Így amikor gyorsan sok kell arra dugnám, ha meg van időm akkor meg a lámpa tölti szépen qi. Stock a ROM és még 4.4.4

-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Hát kiajánlottam 40 tonna vasat, kiszámláztam legalább ugyanennyit, feltöltöttem és kipucoltam a kávégépet, megcsináltam a reggelit, most azt szopogatom és közben eszembejutott ez a régóta foglalkoztató kérdés.
Namost kiemelném azt, hogy "Havernak meg van egy régebbi Samsung töltője (szerintem 2,1A-es), és annak a kábelével 1560 mA-el tölti magát a telefon." Mármint a Nexusom. Vagyis az a kombináció adja a leggyorsabb töltést. Lehet hogy nem gyorstöltés, de a többi vázolt sebesséhez képest gyorsabb. És ez lenne a cél. A céges LG Leon az bármivel is csak 400-450-el tölt, szóval annak a kis akksijával is kell minimum 3,5-4 óra míg felküzdi magát, ehhez képest a nagyobb Nexus 12%-ról 100-ra 1 óra 10 perc.
A téli "sportokat" tegnap letudtam, buszt háromszor sepertem, céges bejárót kétszer, garázsnál egyszer, tankoltam 71 litert, megint sepertem, aztán kimartam a fél köbméter havat ami a szélvédő és a motorháztető között a légbeszívó nyílásra telepedett, és ezt ma már nem szeretném. Tegnap se szerettem volna. Amúgy a gyárudvar teljesen havas, nem motivál.
-
BlacKSouL
addikt
Na most hogy szügyig ülünk a hóban, azt mondjátok meg, hogy van-e valami megbízható stabil típus, márka, fajta kábel, amit telefon töltésre lehet használni. Értem ez alatt, hogy normális átmérőjű benne a kábel/fémszál/drót, és képes átvinni nagy áramokat is.
Azt már én is elolvasgattam, hogy nem mindegy milyen töltő, milyen névleges max töltőárammal, és milyen kábellel próbálkozunk. Nekem is a régi gyári töltőm a gyári kábellel eleinte jól töltött, aztán valami megváltozott, mert egy idő után már csak 250-300 mA-el.
Vettem egy 1+2,1 A-es olcsó, hiperben is kapható kétslotos töltőt, azzal a nagyobbik kimenet gyári kábellel 1080 mA-el is tud csúcsban, és jellemzően 750-950 között tölt. Havernak meg van egy régebbi Samsung töltője (szerintem 2,1A-es), és annak a kábelével 1560 mA-el tölti magát a telefon. Szilveszterkor meg próbáltuk másik haver töltőjével, ami az ő telefonját kiválóan tölti, az enyémet meg nem töltötte, mert annyi volt a töltőáram mint amennyit evett a telefon.
Plusz a Qi képes Lidlis ledes asztali lámpa 13.000Huf-ért kiválóan tölti 800 mA-el. Amúgy Nexus 5. Ez is milyen, hogy abban '13-ban már benne volt a Qi, most meg csúcsközeli telefonokban is még nagy számnak számít. -
BlacKSouL
addikt
Wehheh.. dunántúl vs mordor
A látótávolság kezdett beszűkülni
Amúgy tök hasznos volt dél körül letakarítani a buszt, most pont annyi van rajta mint előtte, csak így legalább nem kétszerannyi.No akinél 10 fok van kánikulával az élvezkedjen a képeken. Nálatok minél jobban hiányzik, nálunk annál jobban esik
-
BlacKSouL
addikt
Az elmúlt negyedórát a mikrobusz kiásásával töltöttem, nem volt rajta több helyenként 5, máshol 20 centi, de mivel részben ráfagyott, majd még egy hidegvizes lögybölés vár rám
naplementesötétedés előtt. Előtte 10 percig a bejárat körül sepertem el hogy legalább a lábtörlő kilátsszon visszajövetelkor a vízszintes hófúvásban, tudjam hol a bejárat. Vannak előnyei egy rugalmas munkaidős irodai munkának. Akár fél órát hómunkásként lehet tölteni. Vagy ebédidő helyett csinálom, vagy munkaidő után sötétben. -
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Nekem az tetszett szombaton, hogy elkezdett szemetelni hol egy kis eső, hol egy kis havaseső, apró szemű hó, erre az útkezelők kizavarták az összes hókotrót kiszórni vagy 100 tonna sót. Amúgy ez még jó is, hiszen alásózás néven fut, alapvetően van haszna. Igaz, ha ugye ma reggel -10 volt, ott már a só sem segített, de legalább túrni nem kell, az tény.
Viszont az alatt a 10-15 km alatt amit még ezután mentem az úton autóval, olyan szórást kapott a kocsi alja, hogy nem értettük egymás beszédét. Gyakorlatilag sóágyon közlekedtünk. Áldom az eszem, hogy tavaly megcsináltattam az alvázvédőzést, de gyanítom ez a pár km a felét simán leverte. Utoljára homokszóró berendezés mellett éltem át ilyet, igaz, ott követelmény volt a fémtisztára szórás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OpenMediaVault
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- További aktív témák...
- Olcsón! LG 34WR55QC-B 100Hz 21:9 UltraWide USB-C PD Machez is! Gari: 2027.áprilisig.
- Liquid Freezer III 360 - használt, garancia: Alza 2031.02.16-ig - ALKUKÉPES.
- Asus Rog Strix G513 144hz Laptop Eladó!
- Mobil LTE hotspot router TP-Link M7200 V4 4G/LTE 150Mb/s,WiFi 2,4GHz 300M
- Four Connect Stage2 2x10mm2 prémium hangfalkábel Nakamichi banándugókkal
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Razer Blade 14 5900HX 16GB 1TB RTX 3070 8GB
- Bomba ár! Dell Latitude 3340 - i3-4GEN I 4GB I 500GB I 13,3" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

aha...aha...
Nem onnan, hanem tegnap volt a tévében az 1. rész és eszembejutott, hogy egy ismerőstől annakidején megkaptam autós CD-nek összevágva az 1-2 jobb számait, és a kocsiban milyen bitangul szólt. Otthon is jól szólt, de éccaka már nem álltam neki bömböltetni a francia slejmreppet, és a decens hangerő miatt belealudtam. Perverzió, de van egy hangulata az üldözős, pályázós jeleneteknél hallható zenének, és azt ott a Marseille utcáin csapatást úgy át lehet érezni.