Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tildy
nagyúr
Eloszor is mutass ra a muegyetemi kancellaros hozzaszolasomra. Segitek: nincs olyan. Sehol nem emlitettem a muegyetemi kancellart - ezen hozzaszolasomat kiveve.
Kovacs Zoltan a szovivo amugy, a telekomos szponzoracio felmondasaval kapcsolatban beszelt, pedig tudta nagyon jol, mi volt a kivalto ok .
Tudod: "Vetkesek kozt cinkos aki nema". Ha mar az alaptorvenyt emlegetik, meg mellette azt, hogy "elfogadhatatlannak tartjuk, hogy ma Magyarországon bárkit véleménye és nézetei miatt ilyen formában diszkriminálni", akkor nezzek meg a kovetkezo pontot az alaptorvenyukben.
De hozhatnam a miniszterelnokot is , aki tett mar hasonloan sommas megjegyzest, miert nincs tobb noi politikus : " „a magyar politika alapvetően a folyamatos karaktergyilkosságra épül. Ez brutális helyzeteket teremt, amit bírni kell, de a nők ezt nem bírják”."
Node azt hiszem mar tul messzire mentem, mintha tilos lenne itt a politizalas, ugyhogy moderalom magam, ha pedig a modik ugy gondoljak, ok is moderalhatnak engem. Vallalom.
-
tildy
nagyúr
Tudod a partnak van szovivoje, aki ugymond kepviseli a partot. Nem kell minden egyes kepviselonek elmondania kulon, hogy melyik oldalra all.
A gondolatra : Nem, ez nem az enyem folytatasa, ez a te kitalaciod, amit a szamba probalsz adni. Nem gondolod, hogy el tudom donteni, mit gondolok es mit irok? Ezek szerint nem. Oke.
-
tildy
nagyúr
Ne haragudj, de TIM82 pontosan leirta, amit errol gondolok, nem tudnek sokat hozzatenni:
"Amúgy az Ákos-interjú is egy "jelenség" része. Elég sok embernek kifejezetten csípi a szemét a sokadik, a rendszer prominens képviselőitől vagy szimpatizánsaitól látható, a nőket szerencsésebb esetben paternizáló, rosszabb esetben kifejezetten dehonesztáló megnyilvánulás, aminek nincs vagy csak kicsi következménye van. De mintha már megint ismételném magam."
Mellesleg kifejezetten ruhellem, mikor olyat probalnak a szamba adni, amit nem mondtam, nem is gondoltam ( ertem itt erre a szovegedre: "Akos es Kover nyilvan az antifeminista mozgalom elen all nem? Es az egyetemi gyoker is tag. Es a part is felsorakazott, en nev szerint minden tagot hallottam. Es mind ugyanazt mondta szo szerint).
Ugyhogy kerlek te se tedd. AMugymeg ezek a te gondolataid, igy az utolso mondatod azt hiszem rolad szol inkabb. -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Olvass kicsit visszabb, irtam, hogy nem orommel hivatkozom ra.
-
tildy
nagyúr
Csak szolnek, Akos es Kover is egy "zaszlo alatt allnak", hogy ugy mondjam.
Marpedig ha egy igen nagy csoport, raadasul egy kormanyzopart egyik tagja, illetve egy kozelallo mediaszemelyiseg ezt mondja, es mindezek melle meg a part is felsorakozik emelle a ket ember melle, raadasul teszi ezt kormanyon, tehat olyanok, akik kezeben az orszag sorsa, akik errol dontenek, akkor hajlamos az ember azt gondolni, hogy igen, szemhunyas van a dologban, es ez bizony a magya rpolitikban nem peldanelkuli. Mondhatni kovetkezmenyek nelkuli , ha a sajat berekben csinalja valaki a simlisseget, egeszen addig, amig ez a partnak megfelel/nem szarmazik hatranya belole.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát
üzenetére
Kíváncsi lennék például, hogy a nagy egyenlőség párti hölgyek mit szólnának ha valaki nyíltan megtámadná a jelenlegi jogalkalmazási helyzetet, gyerekek elhelyezése kapcsán a válások során
Orulnek neki, ha igy tortenne, a jelenlegi helyzet ugyanis nagyon nem fair. Ez is pontosan ugy szokasjog, amit illene felulbiralni nem csak abban az esetben ha a no iszik/drogozik vagy egyeb, hanem altalanosan nezni, kinel van jobb helye a gyereknek, es nem csak azert az anyjanak itelni, mert a noknek ugyis ez a dolga, meg az anya az anya.
Szoval egyenlosegpartikent pont hogy nem durranna el az agyam egy ilyenen.
-
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Itt vagyunk akkor meg egynek: Ketszer is elsore osszejott a gyerek, 35 evesen. Es meg mindig nem csak fekete es feher van, azaz van, akinek gyerek mellett is fontos a karrier es karrier mellett is fontos a gyerek. Es a kornyezetmben is vannak joparan, akinek igy 35-45 kozt jott ossze, konnyen gyerek.
tim82: 100%-osan egyetertek veled.
Tothgera: valami megkotes tutui lesz. Pl magyarorszagi tb jogviszony meglete vagy hasonlo. Ahogy eddig sem vehette fel a csokot rogton az, aki kulfoldrol telepult volna vissza.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát
üzenetére
Nem orommel hivatkozok erre, de az alaptorvenyben az alabbi van:
XV. cikk
(1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes.
(2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja.
(3) A nők és a férfiak egyenjogúak.
(4)31 Magyarország az esélyegyenlőség és a társadalmi felzárkózás megvalósulását külön intézkedésekkel segíti.
(5)32 Magyarország külön intézkedésekkel védi a családokat, a gyermekeket, a nőket, az időseket és a fogyatékkal élőket.Gondolom erre hivatkozik az allami gepezet, mikor a telekom lepesere azt mondja, alkotmanyellenes, kar, hogy az egyenjogusagot megkerdojelezo velemenyt nem tartja annak....Pedig....
Amugy kar, hogy csak azert mert szerinted valos ( anyagi vagy egyeb ) hatasa nem lesz az eletemre, ugy gondolod, hogy egy ilyen felett csak ugy egy szajszeli mosollyal felre kellene nezni, es csendben maradni. Mert ha nem, akkor szimpla hisztinek tunik.
Amugy eleg gaz a BMW-s reklam is, nem ismertem. De volt itt a metrokban is egy szexista reklam, szerencsere levettek.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát
üzenetére
"Továbbra is érdekelne, hogy milyen konkrét hatása volt/lesz a kijelentésének rád vagy akármelyik nőre nézve."
Ram olyan hatasa volt, hogy meg jobban megerositett abban, hogy tovabbra is teljes mellszeleseggel kialljak az ilyeten diszkriminacio, egyenjogusagot megkerdojelezo kijelentesek ellen. Nomeg abban is, hogy Magyarorszagon a politika/rendszer minek tekinti a noket.
Mindezt pedig mondom ugy, hogy 3 gyerkoc van tervben, amibol egy mar itt alszik mellettem, tehat elvileg ezek a ... meg akar ugy is vehetnek, hogy bumm, beteljesitem a noi principiumot. Egy dolgot felejtenek el, a hivatasom nelkul csak a csaladnak pont ugy nem tudnek elni, mint a csaladom nelkul csak a hivatasomnak.
-
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Jonak mondod, a ferjem, Esmein pont szoke , egyeneshaju ( volt vagy ket evig, csak amiatt vagatta le , mert toredezett neki), es a mentalitasa miatt o is kapott megjegyzest a hazelnoktol.
En orulok, hogy vannak ilyen ferfiak is. Nyugodj meg, olyan sose lesz, hogy csak ilyenek legyenek, mindig van aki maskepp gondolja, de pont ez a jo. -
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Sajnos ez varhato volt, ez a kormany ilyen. Elegge szegyen. Nem baj, hire mar van, assak maguknak a sirjukat. Kulfoldon legalabbis tuti. Eleg konkret uzenete van ennek kifele.
Viszlat: Mint irtam, vannak olyan dolgok, kijelentesek, amelyek vallalhatatlanok. Csak van ami felett meg sikk otthon szemet hunyni, van ami felett nem. Gondolom az ilyen szponzoracios szerzodesekben benne van, hogy a valllalatra rossz fenyt nem vethet, marpedig egy ilyennel siman azt teszi. A Telekom felvallaltam kiall es kiallt amellett , hogy ne nemi alapon kulonboztossek meg a fizeteseket.( pl csaladbarat munkahely dijat is nyertek korabban)
Azt mondod mufelhaborodas? En azt mondom helyes, hogy vegre nem hagyjak magukat a nok a foldbe taposni. Kozszereplokent nem illik sem zsidozni, sem n......i, sem pedig noket lealacsonyito kijelentest tenni, tobbek kozt. De ha mar megtette, hat nem kovetkezmenyek nelkul. Sehol nem mondja ezekben a mondatokban , hogy a felesegerol anyjarol van szo. Altalanosan kijelent. Hogy ez szerinte nem normalis.Lenox: amig egy no egy villamosmernoki karon ilyet megkaphat, hogy hat maganak nem itt lenne a helye, mit keres itt, addig sokminden nincs rendben a fejekben. Lehet mas a testfelepites, netan az agyi teruletek fejlodese de ha tudja hozni a szintet, jol teljesit, nem tok mindegy mi van a laba kozt?
A sulyemelos peldaval, amirol beszel ezeket a noket is serti. Akik olyan teruleten vannak/dolgozak, ami tobbnyire ferfias terulet. O maga mondja, nem normalis. Hat szerintem meg az o velemenye nem normalis.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát
üzenetére
"A noknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi penzt keressenek mint a ferfiak " - persze nem azt mondta , hogy a noknek kevesebbet fizessenek , nem o megmondta hogya a noknek mi nem a dolguk, meg mia dolguk.
"Eleve problémás a minden nőt sért kijelentés, nagyon sok nőt ismerek, aki bizony keményen szenved attól, hogy bele van kényszerítve a pénzhajhászásba és nem teheti meg, hogy a családjának éljen"
Ezt meg lehet ugy is fogalmazni egy ferfi reszerol, hogy orommel tartana el a feleseget, aki elhetne a gyereknevelesnek, mert szamara ez a fontos ( Hozzateszem, valakinek ennel azert tobb kell, de elismerem, hogy vannak ilyen nok, akik szivesen otthonmaradnanak, mitobb azt mondom, tehessek meg. Nem jo az , ha boldogtalan az ember) ebbe nem tud belekotni senki.
Most azert mozgok kismamacsoportokban, magyarban is,itteni uk magyar csoportban is, de 1-2 kiveteltol eltekintve szinte mind eliteli ezt a kijelentest, amit Akos tett. Meg az is, aki esetleg tok szivesen otthonmaradna a gyerekkel. Mert ez az egyen dontese kell , hogy legyen. Nem pedig valaki itelete, miszerint nem normalis , ha megsem.
-
tildy
nagyúr
válasz
Viszlát
üzenetére
En vegigneztem, sajnos a video tobbi resze sem teszi szimpatikussa Akost, vagy tompitja az elet a szavainak, nem.
"Ahogy te így vagy ezzel, úgy a példaként emlegetett típusok is így vannak ezzel és innentől fogva válik - számomra - nevetséges és szánalmas hisztivé az egész". Es itt el is erkeztunka rra a pontra, hogy pontosan fel is lehet ezt emlegetni, hogy no lam, hisztisek a csajok.
Pontosan azert kerik ki sokan, es tobben is a tobbi no neveben, mert senkinek sincs joga megmondani igy, hogy ki mire hivatott. A 21. szazadban pedig pontosan annyira idejetmult egy olyan eszme, hogy a nonek jogos kevesebbet keresnie, mint amennyire idejetmult a feketeket a busz hatuljaba utltetni, a zsidokat megcsillagozni , es meg lehetne sorolni. Vallalhatatlan.Hat nem azert van a ferfiaknak szelesebb valla, a noknek szelesebb csipoje? Ahogy o monda? Az evolucio az evolucio, de tobbek kozt ebben is mas az ember az allatoktol, hogy (tobbnyire) nem potyogtatja ukkmukkfukk a vilagra a gyerekeket es a Maslow piramis onmegvalositas foka egyarant fontos lehet nonek es ferfinak.
Lehet csukva tartani a szajakat, de pont ez az eset megmutatta, van egy hatar, aminel elpattan a hur.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Jatszott valaki az Elfenlanddel? Jo jatek? Karacsonykor board gameket szoktunk egymasnak venni, es most ezt lestem ki. Catan, A discworld, meg epidemic mar megvan.A mytht is nezem.
Vagy egyeb otlet valami jo tarsasra? -
tildy
nagyúr
MAximalisan egyetertek
13 eve mutettem kb, ennyi ido alatt -0.75 jott vissza , a -8bol, szoval a hetkoznapi eletben teljesen rendben van, pilota meg ugyse leszek.
Mas: nov 22 este 6-tol nov 23-an kb delutan 4-ig Budapesten vagyunk MR. NAGY Lobonc alias Kevin Lala urasaggal, ha valaki esetleg kivancsi rank
Van mar napkozbenre egy ket program, szoval idoben szoljatok
-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys
üzenetére
A mi címünkre küldték a csekket is. Valahol régen valaki elb...enazta a címet, és rarakta az egyik lakásra. Konkrétan a mienkre. Így lehet, akinek fizetnie kéne, nem is tud róla. ( Mi jeleztük a cégnek, az meg azt kéri, kérjünk a szolgáltatótól merooraellenorzest, mert ők meg így bemondasra nem veszik at)
Hihetetlen. Ha nagyon nem intézkednek, akkor small claim courtra viaszük a dolgot.
Ruhellem, mikor más benazasa miatt nekem van pluszmunkam valamivel.
-
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol
üzenetére
Nem fake. Felhívtam a British gast, és a national registerben is ehhez a lakáshoz van kapcsolva a meroora.
Mármint az adatbázisban.Eq montoya: két hónapja egy órát beszéltem ezügyben velük, akkor mondták, oké rendben van. Ma meg jött a behajtasrol a felszólítás. Ma fel órát beszéltem velük, de ha a volt tulaj is megtette ezt már párszor (márpedig megtette, ő is többször jelezte) akkor én ujragondolnam, amit mondasz. Nem bízom bennük, ugyanis már többször lett volna alkalmuk megoldani, és még mindíg nem sikerült.
-
tildy
nagyúr
válasz
gaborbol
üzenetére
Nincs a nevünkön. Közös költséget fizetünk, benne van. Azért behajtoval fenyegetes kicsit necces.
Néha azért utálom, hogy itt nincs egy személyes ügyfélszolgálat, panaszlevelet meg lehet kuldeni a postafioknak.
Hiányzott, mint... De ha ez lerontja a credit scoreom, nem állok jót magamért.
-
tildy
nagyúr
Azt hiszem a British Gas kap tolunk egy "kedves" levelet. A lepcsohazi meroora (landlord felirat) valamilyen modon a mi lakasunkhoz lett rendelve, mar elozo tulaj is panaszt tett emiatt, mi is. Erre ma kapoma behajtotol a levelet ( nem nevre, cimre szol).
Ha sokaig cseszegetnek bennunket, minden egyes "zaklatasukert" felszamitunk es kiszamlazunk nekik 500 fontot, azt akkor majd nagyon hamar megoldjak. -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Es at a Hevhez?

Tim82, nekem is igy remlik, ahogy irod, raadasul kokin meg a vonatnal sem jarnak a mozgolepcsok.... Amugy az a gond 3 lepcsofok meg oke, de ami pl a stsdinoknal vagy a mexikoi uton van, az mar ketemberes. Egyik viszi az autoshordozot, masik a kocsi tobbi reszet.
-
tildy
nagyúr
Ors Vezer tere, Stadionok, Keleti PU, Nyugati PU, Zuglo, MExikoi ut, Koki , es neha Nagyvarad ter es Deak tobbnyire az utvonal Budapesten.
Mexikoi uton tuti nincs, Nyugatinal szinten nincs.
Amugy sajnos sokszor sz.rt se er az alacsonypadlos, ha 30-50 centire a jardaszigettol all meg, es kokemenyen at kell emelni a babakocsit, nem tudod letolni ( Mondjuk en voltam hulye, csak jo reviewk voltak szinte a stokkerol, azt viszont valahogy elfelejtettek megemliteni, hogy 1. nehez (15 kg, plusz a gyerekkel mar 20on felul) , 2. nem igazan van fogas rajta leemelni a buszrol pl.)
-
tildy
nagyúr
Probalj buszra szallni ( a jo kis ikarus buszokra pl) egy ilyennel: [link]
Itt is csak olyan helyen tudok vele menni, ahol lift van, vagy ha segit valaki, akkor esetleg mozgolepcson is.
London ilyen szempontbol joval egyszerubb, jopar helyen van lift, a jubilee vonala, amit rendszeresen hasznalunk pl ilyen. -
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Mi lett Gezaval?

----------------------
November vegen megyunk Magyarorszagra, jon a kismano is velem. KEllett nekem babakocsit venni ( muszaj, gyerekules miatt vinnem is kell) , elore felek a mavtol es a bkvtol. Kismanot is vinnem megmutatni ottani dokimnak is, de lehet o a nagyszuleivel marad, mig en a szokasos budapesti fel napos korutamat jarom.
Annyira kiesik nekem pest, mindig plusz ut.

-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
MEnj Dubaiba, meg hotukdealsen is fenn van, mennyire olcso oda a jegy.
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Akkor nem lesz idejuk elpakolni
Tapasztalat. Sokszor delutan kettore jutok oda, hogy reggelizek, vagy haromszor kezdek neki a kimosott ruha elpakolasanak.---------------
Amugy mekkora talalmany a mosogatogep, hogy tudtunk eddig elni nelkule? Sokkal tisztabbak, cseppmentesek a poharak, tanyerok, plusz vegre rend van a mosogato kornyeken
-
tildy
nagyúr
ugy latom mi sem valtozott itt, bekoszontott az osz, mar is megy Blacksoultol a pakogas az idojarasrol. Ugy nez ki vannak meg a vilagban dolgok, amik nem valtoznak

Jelentem teljesen atlagos nyarunk volt, se nem meleg, se nem hideg itt, egyedula nyaralasomat/fesztivalozasomat hianyolom, na de sebaj, majd jovore.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Kozosen Esmeinnel, igen, 40%-os tulajok lettunk. En 20, Lajos 20. Bar en mindig azt mondom, amig a hitel nincs teljesen kifizetve, addig nem vagyunk igazi tulajdonosok.
Viszont a lakashitel+ az albidij osszesen kevesebb, mintha ugyanezt a lakast berelnenk. Amibol ugye a vegen nem jar vissza semmi. 40%-os sharet relative konnyu eladni, elozo tulajnak is annyi volt.
10 evre vettuk fel a hitelt amugy ra, evi max 10%-ot lehet pluszban elotorleszteskent beletolni az elso ket evben "buntetes" nelkul. Utana korlatlanul lehet. Ugy szamoltuk, kb 5-7 ev alatt ki lesz fizetve. Cserebe viszont a crossrailtol 2-3 percre, a londoni "expo" terulettol szinten ugyanennyire lesz (reszben) egy kertes lakasunk.
Valahol el kellett kezdeni. Pedig ismersz, mennyire odzkodom a hiteltol.
concret_hp: a housing associationnek elovasarlasi joga van. Tehat 100%-os tulajkent te barkinek eladhatod, de eloszor oket kell megkerdezned. 40%-os tulajkent eladva a housing association ceg valasztja ki a vevot vegul.A haz erteke ertekbecslessel tortenik, amit altalaban a bankok vegeznek.
A felujitas, na az jo kerdes, ugye mert noveli a haz erteket. Ennek pontosabban utananezek, egyelore nem gondolkodtunk meg ebben, leven 2008-as epites ( bar azer vannak hulyesegek, pl. a gaz-fozolap nem biztonsagi termosztatos.
Bovebben meg itt lehet rola olvasni. -
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Ovek, es 60%-ban tulajdonosok. Tarstulajok. Pl. ha falat akarnank bontani, kene az engedelyuk. Shared ownershipnek hivjak a strukturat, es amiatt alakult ki, hogy a fiatalok egyaltalan bele tudjanak kezdeni a lakasvasarlasba.
Igy egyreszt ha hitelt vettel fel, akkor kisebb osszegre kell felvenned hitelt, valoszinubb, hogy ad a bank, masreszt a maradek reszre alberleti dijat kell fizetned. Vehetsz nagyobb reszesedest is idovel, ezt hivjak staircasingnek. Az alberleti dij pedig maximalizalva van a nem a te kezedben levo share 3 %-ban/ev.
Amugy ugy latom kicsit emeltek a limiteken, most mar 71 ezer es 85 ezer londoni lakasok eseteben:
"your household earns £60,000 a year or less (or £71,000 a year or less in London for a 1 or 2 bedroom property, or £85,000 a year or less in London for a 3 or more bedroom property)"
Mikor belekezdtunk meg 66 es 80 volt. -
tildy
nagyúr
Jogos, elnezest ha ezzel megtevesztettem valakit , nem direkt volt. Jomagam is azt hittem, hogy ez altalanos, Ugyanis nem az elso eset mar, hogy ilyen szazalekot neztek, bar jobban belegondolva mindket eset housing association vagy shared ownership, tehat reszben "social housing" ( mondjuk nem ugy, mint a council lakasok, vagy onkormanyzati berlakasok, sokkal inkabb olyan, mint valami fecskehaz projekt). Ugyhogy valoszinuleg emiatt is volt, hogy mondtak az mar "tul jo arany lenne" .
Viszont nagyon durvan elkezdtek felmenni az arak berlesben, ugyanezt a lakast 1300 font alatt nem kapnank meg berelve, igy meg sajatba fizetunk bele. Lehet hagyjuk 40%-on, majd meg meglatjuk, de valoszinuleg 10even belul tuti kinojjuk, 2 gyerekkel meg talan oke, harommal mar nem.
Volt albinkat is 875-ert bereltuk, most 975-ert kinaljak havonta, de ez ugye 20%-al a piaci ar alatt van a housing association miatt.
-
tildy
nagyúr
Igen is meg nem is. Tamogatast nem kaptunk, viszont meg kellett felelni bizonyos felteteleknek. Pl az osszbevetelunk nem erhette el az evi 66 ezer bruttot 2 szobas 80 ezer bruttot 3 szobas lakas eseteben. Eppen emiatt nem erheto el mindenkinek, aki efolott keres, az ertelemszeruen nem vehet igy.
Lehetett volna meg 5 eves kamatmentes hitel az allamtol , de annak utanaolvastam, es ott %-ot vesz ugymond az allam, tehat ha a lakas ara megy fel - marpedig megy fel, akkor azt a %-ot kell visszafizetni, hiaba kamatmentes maga a hitel. -
tildy
nagyúr
No ez éppen lehetséges. Viszont amikor bereltunk csak, akkor is számoltak ilyen százalékot( ott 45% lehetett max a rent a bevételnek), szóval lehet a housing associationhoz és a shared ownershiphez van köze, és.amiatt nézik/nézték.
Vagy lehet szimplan csak szeretik, ha. 28/36%-os koltesi ráta ki van maxolva.
Nem néztem utána , másnak is így adnak-e, mindenesetre nekünk így lehetett.
-
tildy
nagyúr
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nalunk valami 35%-on all, meg mondom, ebben szemelyi kolcson is van, de igen. Kettonk keresetebol szamolva az osszes hitelnek x(kb 28) szazalek folott kell lennie, kulonben tul jo vagy , nem szorulsz hitelre.
Pl. ha a szemelyi kolcson nem lett volna, akkor is leestunk volna olyan szazalekszint ala , aminel nem biztos, hogy megadjak.
Amugy ezzel is lehet mahinalni, hogy felveszel szemelyi kolcsont par evre ( mittudomen 3-4) , torlesztesz rendesen, es kozben veszed fel a lakashitelt. Mi nem terveztunk lakast venni meg, abszolut nem is gondoltuk pl. hogy ez a kolcosn meg jol johet, de vegulis minden osszevetve jol jott ossze. -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Igen aranyosan 25 ev lenne realisan, de mondom, kertunk ajanlatot 20 evesre 100%-ra, de ott ugye nem lett volna a maradek resz, amire berleti dijat kell fizetned, es igy mar szazalekban 30% korulire esett volna a torleszto, ami mar nem jo nekik. Tehat hiaba fizettunk volna hitelben kicsit tobbet mint most, meg mindig nem erte volna el a jelenleg torlesztore es rentre kifizetett osszeget, igy nem adtak volna hitelt.
A jobb megertes kedveert, csak pelda, mondjuk 1200t fizetsz havonta hitelbe 10 evig, 300-t rentre... Amit te szamoltal, ott olyan, mintha 25 evig fizetnel 1200-t. De az aranyokat nem az 1200-nal nezik, hanem 1200+300 = 1500-nal.
Tfh 1500-rammegadjak a hitelt, de 1200nal mar tul keves a % a hiteligenyleshez, " tul jo vagy".Nekunkazt mondtak , 35%-42% szamit jo mutatonak.
-
tildy
nagyúr
Mi csak 10 evre vettuk fel ( igaz a lakas aranak 40%-ara) , ha minden a terv szerint alakul, akkor 5-6 even belul ki is fizetjuk a 40%-ot. Ami nem rossz. 20 eveset nem is kaptunk volna, mert "tul jok" vagyunk, vagyis keves % -a lett volna a havi bevetelunknek a hitel. 35-36%-ot szeretik itt is.
A 100%-ra talan adtak volna 20 eves hitelt , de ott is inkabb 15-t javasoltak. -
tildy
nagyúr
Azon filoztam, le kene csereltetni az osszes konnektort meg kapcsolot, valami dizajnosabbra. Egyelore 37db-nal meg alsohangon is kb 700 fontnal jarok.
-
tildy
nagyúr
válasz
fokukac
üzenetére
Jahm, hogy nem kene dolgozni? Csak beneztem a melohelyi gepbe, kicsit hianyzik mar. Az tuti, hogy nem tudnek 3 evig
megulnipeluscsere, etetes, bufiztetes, peluscsere , ruha mosogepbe ki-be, sz.rjuk le anyat, sz.rjuk le apat kombot tolni itthon. Szerencsere nem is kell.Imadom a gyereket, most meg mar kezd kinyilni az ertelme, kivancsi, szoval jobb lesz
Multkor mar besegitett apjanak diabloban. Nyomta a spacet a labaval. -
-
tildy
nagyúr
November 24-dec 7 kozt Magyarorszagon vagyunk a kiscsimpivel, ha addig le nem zarjak a hatarokat. Valoszinuleg pesten nem tul sokat, viszont Debrecenben ott leszunka vegen par napot.
-
-
tildy
nagyúr
Wizzair: London- Luton
Ryanair: Stansted
Easyjet: London- Gatwick, talan london Stansted is
Norwegian: London-Gatwick.Minosegben a legutolso magasan a tobbi felett van, de nekem nem votl gond a tobbivel sem. Ryanairben az a jo, hogy szokott keso este jonni, es Stansted kozelebb van a lakasunkhoz + egy normal kezipoggyasz es egy kis taska felviheto , Wizzair-nel regebben nagyobb feladott poggyasz volt (32kg) ezen valtoztattak most, plusz nekunk rokonsag debreceni, szoval tobbszor repultunk oda veluk, easyjettel nem igazan repultem soha Magyarorszagra, Gatwick kiesos, ha mar onnet megyek, akkor norwegian.
Wizzairnel es Ryanairnel is jo olcso jegyek vannak novemberre-december elejere . Ma vettem Debrecen-Londont harmunknak csak ide dec 7-re 15 ezerert.
-
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Lala eskuvoi pierre cardin oltonye 150 font volt (ez , csak melleny nelkul), de Nolfnak igaza van....
-
tildy
nagyúr
válasz
szőröscica
üzenetére
Miert , a kifele nyilo ablaknak van, nehogymar veletlen tudd takaritani? Amugy van van oka, a melegviz a padlason levo tartalybol jott, amibe barmi belemehetett, tehat nem volt biztonsagos keverni a hideg vizzel,
A kifele nyilo ablak allitolag azert van, mert kulonben helyet venne a hiresen nagy angol szobakbol. -
tildy
nagyúr
Most kicsit irigykedem, ezt hozta ma a posta.
A bordó "kiskönyvet" , nem aki alatta van
Nolf:
"leginkabb a jozan paraszti esz hianya zavar ami az elet osszes teruleten lecsapodik. sebaj"
Jogos. Az angliai topikban mar leirtam a siramom, hogy 5ször kellett duluxszal átkenni a falat, és még így is csíkos, hogy a gáztűzhelyben nincs biztonsági szelep, hogy egy normál európai csillárt nem lehet felrakni normálisan, hogy az e27 és sima bazonet mellé van még egy 3. változat is, a bc3 bayonet, persze nem kompatibilis , ja és hogy a palafon az egyik syobában 2 centi gipszkarton a másikban meg 1......
valami nem látszik előre.....Na szóval én spec visszasírom a magyar héra festéket, meg jópár dolgot.
-
tildy
nagyúr
Erdekes, nekem jellemzoen nincs ilyen problemam, semmivel sem rosszabbak, mint Busapesten.
Munkahelyen meg nagyon jo kollegak vannak.

Attol tartok a tobbnyire videki,de ott is lecsuszott reteg barhol a vilagon problemas lehet. Nem is igazan talalok ra szavakat, de gondolom sejted kikre gondolok. Cardiffban mikor voltunk, lattunk erdekes eseteket, fiatalokat fullszetcsuszva hetvegen az alkoholtol. -
tildy
nagyúr
Juhuuu egy hete az uj lakasban

Amugy kivanni sem kivanhatnank jobb gyerkocot
Viszont iden nem nyaralunk
-
tildy
nagyúr
Nohat, jo ez az amazon prime now, itt volt 2 oran belul a pelus meg az infant milk is

-
tildy
nagyúr
válasz
bobsys
üzenetére
Igen. Egy nappal korabban kaptuk meg a kulcsokat, minthogy korhazba kerultem volna. Mar akkor elkezdtuk intezni, mikor Kevinrol meg nem is tudtunk.
Ugyhogy most surgossegi lakasfelujitas, festes,stb, meg ezena heten be kell koltoznunk.
Mielott nekikezdtunk volna....
Konyha
Es meg par kep.
[link] [link]
[link] -
tildy
nagyúr
Na ugy nez ki , lehet a hetveget mar az uj lakasban toltjuk, Esmein kemenyen tolja az ipart

Azt hiszem a naszajandek kb el is megy a felujitasra, berendezesre .... Nem gondoltuk, hogy ennyire neki kell esni, uj padloszonyeget lerakni, meg festeni. De mar csak ket hetig maradhatnank a mostani lakasban, szoval bele kell huzni.
De hogy itt milyen gazoka festekek?! Vettunk duluxot, ugy, hogy feher alapra vittuk fel , ugy is 3szor kellett felkenni, hogy ne usson at, ne legyen csikos.
A masik az a fara valo festek. Hulye voltam, siettunk, vizbazisu dulux satinwoodot vettem, csikozott mint allat... Most kenhetjuk le olajfestekkel.....
Holnaputan hozzak a szonyeget, hetfon a moso-szaritogepet. Ugyhogy el is libbenek pakolni meg, hogy tudjunk koltozni majd. -
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
De, inditanak. UK-ben. Normal szulest. Ket dolgot hasznalnak ra: egyik geles, masik tamponos.
3 napig szenvedtetek, hogy 0 cm-rol elerjek azt a meretet, hogy normal modon tudjak szulni. 4cm tagulasnal feladtak, akkor lett surgossegi csaszar.
Btw, majd priviben akarok errol beszelni veled, ha nem gond
-
tildy
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
A 3 napos szenvedtetesnel mindenkepp jobb. Amugy emergency c-section volt, egyszeruen nem fert volna ki a babo. Szerintem elbactak a dokit az egeszet, nem szabadott volna nekik inditania normal szulest abszolut zart mehszajnal. Raadasul bullying is volt reszukrol, legalabbis bele voltam ebbe az inditasba zavarva, kvazi, hogy a baba eletet veszelyeztetem minden egyes tovabbi nappal. A sok szenvedeshez kepest mar megkonnyebules volt a csaszar. 1-2 napig ereztem fizikai hatranyat, de nagyon szepen csinaltak, nincsenek fajdalmaim.
Amugy Kevin egy tunemeny, el sem hisszuk , hogy ilyen jokepu fiatalembert sikerult osszehozni esmeinnel.

Mar meg is van az itteni anyakonyve, gyorsan ment.
Ma, vagyis most mar tegnap, penteken mar voltam kinn boltban is. Ami miatt nehezebb, hogy hordozasra rendezkedtunk be, ez igy szopo, ugyan ha nins esm itthon, akkor lakashos vagyok kotve meg par hetig.
Amugy koszi mindenkinek a gratulaciot, vegre mar itthon vagyunk.
A gyerek meg elvette a rangomat

-
tildy
nagyúr
Bejelentkezek. Horribilis volt, péntek óta durva szenvedés és fájdalomcsillapító váltotta egymást, oxitocinra nem működtem, és iszonyatos fajdalmaim voltak, epidural segített de utána az oxi emelésére kétszer is leesett s baba szivhangja.
Így végül 2015. Júl. 20, 2:34kor császármetszéssel megszületett Esmeinnel közös fiunk, 3510grammal,Nagy Kevin Lewis.
-
tildy
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
"Én például mióta bejött a nyár, egész szervezetemmel átálltam a nyári időjárásra, ami azt jelenti, hogy 25-26 fok alatt képes vagyok hűvösnek érezni a levegőt. "
De jo neked. En nem.
Mondjuk azt hiszem relative sikeresen abszolvaltam a problemat: olyan helyre koltozttem, ahol relative az ev igen keves szakaban, akkor is csak max par napra, egy hetre van 28 fok feletti homerseklet. Bar azert meg mindig lenne hova menni, lehet idovel eszakabbra vandorolunk, mert mar ez a 25-26 ami itt szokott lenni is sok. -
tildy
nagyúr
Azt hiszem jobb ma raulni a bankkartyara, amazon prime day, raadasul van nemet meg uk primeunk is

-
tildy
nagyúr
válasz
concret_hp
üzenetére
Mennyire necces 4es ertekelesu helyre menni, ami latszolag jo, de amugy....

Amcsiban 2 helyen airbnbztem, mindketto 4es ertekelesu volt. Az egyikben ilyen furdoszoba volt, a masikban elso nap eldugult a klotyo.Horvatorszagba is probaltam airbnbn foglalni, az ures datum vegul vagy nem volt ures, vagy dragabban adta volna, mint ami az oldalon volt.
Azota en www.wimdu.com, csak jo tapasztalataim vannak/ -
tildy
nagyúr
Utolso munkanap
Legalabbis 9 honapig. Annyira fura. Hianyozni fognak:S -
tildy
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nem is mondtad, mi jot dolgozol?
-
tildy
nagyúr
Amugy frukkoljatok, hogy holnap ne tartsanak benna korhazban
nincs semmi gond, csak nem tudom, meg tudjuk-e gyozni oket.A koltozes persze megint kesik, kezd nagyon elegunk lenni, meg mindig nem tudjuk, hova hozzuk a gyereket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i5-1135G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 370 - i5-G7 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I W11 I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W11 I Cam I Gari!
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Tartós Laptop 15,6" -65% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256-1TSSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3913
- Apple iPhone 13 ProMax 256GB Kártyafüggetlen 1év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4214, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mármint az adatbázisban.

nincs semmi gond, csak nem tudom, meg tudjuk-e gyozni oket.